1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. sino.o.oka

sino.o.oka Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    4.275
    Јас една, ама од Шведска тие се вратија.

Чудна работа.

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.838
    Допаѓања:
    16.299
    Се враќаат и мои блиски за некој месец се враќаат, таму се над 10 години.

3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.129
    Допаѓања:
    25.816
    Брејјј, femina, get that bag. :cash:

Секое скролање гледам различен спонзор. :D

На злоба, Peperutce6, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    2.321
    Femina is rich bitch :cash::cash::cash:

5. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.665
    Допаѓања:
    10.967
    Не си сведочела што значи третман во државна болница, кога си сериозно болен. Не ти ни посакувам. Во целата таа ситуација од група медицински лица, дали двајца беа таму што се за да помогнат на пациент. Прво не ја разбирам надменоста на докторите и сестрите. Мислам што е со глумењето на супериорност. Нема ти што да прашуваш, јас ќе ти кажам и толку. Ти си дојден во ситуација да молчиш и после дома со chat gpt да се опораваш затоа што имаш милион прашања. А кога се информираш на интернет, бидејќи претходно никој не ти дал простор да прашаш нешто и тоа не чини. Сум била тука неколку пати во болница, секогаш ми оставале простор за прашања, дури самите иницираат, а ти немаш, затоа што се од а до ш ти објаснуваат. Никогаш не сум се соочила со ароганција, ниту да треба да се чувствувам подоле од нив затоа што завршиле медицина. Практично тоа чувство ти го наметнуваат македонските доктори. Таков третман имаш и во приватна болница, не со секого, но барем не лежиш со бубашваби.

Не дека им се мали платите, со се дежурства, викенди, специјализации, извини, ама апсолутно немаат никакво право на таа ароганција. Само во државно никој немаш да те команда. На крај краева, кога не ти одговара да работиш државно, никој со сила не те држи, а пациентите се најмалку криви.

Да не навлегувам повеќе во моја приватност, но навистина не ти посакувам тоа што со свои очи го гледав. После зашто имало насилство, мене ми дошло да фатам некој и да го истрескам. Не затоа што не се бореле толку за пациентот, туку најлошото од душа го вадат врз нив за да се чувствуваш мал и беспомошен.

На Srckata28 и la.malparida им се допаѓа ова.
  6. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    4.229
    @ArabellaStarfall ама верувај тие таквите се сегде такви. Не само на работа, неодамна го видов тоа лично.

На la.malparida му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.735
    Допаѓања:
    42.703
    Секогаш кога ме носеше татко ми на рибарење, мислев дека одиме да фаќаме риба.

Кога рибата не јадеше, ми беше ултра досадно, го замарав со триста прашања, го терав да си одиме.

Тој ќе ми речеше да уживам во природата, да го слушам звукот на водата.

Потоа, кога потпораснав, веќе не одев со него.

Од денешен аспект сфаќам дека на рибарење не се оди за да се фаќа риба, туку да се побегне од секојдневието и да се ужива во природата.

Рибарењето не е за мене, уште ми е досадно, и не се пронаоѓам во него, но вакви утра кога се будиш опкружен со зеленило и свеж воздух се бесценети.

Гледам секој можен миг да побегнам и да уживам во природа покрај вода.

Штета што не го сфаќав тоа тогаш, барем да го оставев татко ми да ужива повеќе, а не да му ѕвоцам непрекинато.

На Трагедијаупмм, Darko90, bookslover и 5 други им се допаѓа ова.
  8. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.855
    Допаѓања:
    24.046
    Мои познаници се вратија, бидејќи не успеаја баш да се интегрираат, ,,снајдат" народски, плус добија и забрана за влез во ЕУ на неколку години пошто правеа некои глупости:rofl:. Е сеа, у народ кажуваат дека ништо таму не чини, ја нема ,,топлината" брат, црнци, педери и дрога ти ставаат у сокчето таму итн.

А и премиерот најави масовно враќање, не знам зошто се чудите, омг.

upload_2026-9-20_10-25-45.png

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sino.o.oka

sino.o.oka Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    4.275
    Ко би реко да се чуда десе 8)

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    4.124
    Исто и татко ми како мал ме носеше на рибарење и не го разбирав тогаш, држи трска и седи а јас умирав од досада.Во Струга, му ги вадев рипчињата од корпа и му ги фрлав во езеро мислев ќе го нервирам, он само ми се смееше.Многу години покасно сфатив што значело рибарењето за него, секако не сум рибар и не би рибарел, но мислам дека можам со денови да седам покрај вода, да уживам и да ги враќам рибите :D

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.