Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.929
    А парфемите будат ли спомени?

На ColoursOfTheRainbow, Dvolicen, Mahidevranfan и 6 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Само ако се скапи.(fingers)

На Tumblr.123, Sky-butterfly, Sanjichka007 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    100.596
    Станав, јадев.
    Чистев па јадев.
    Подремав пред компјутер, јадевме со дечко ми.
    Си легнав во десет саат, ќе спијам демек. Не бива! Нос затнат, коски вртат, му викам на мојов барај ново моме јас се распаѓам.:worried::D
    Си подвив опашот, довлечкав газот у дневна, тоест у кујна де и погодете што???:bandit: Согласно на тоа дека е поприлично касно за готвење... јадев луѓе! |(
    И така, сеа да одморам од јадењево целодневно со некој филм викам...

Добра ви ноќ!

На Luna91 и tessie им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    92.754
    Значи колку ми е под ќејф тато кога ќе ми каже : Оди направи една шопска поубава како за мене :rofl:
    Абе летам од стол кога ќе слушнам таков муабет + неговата желба моја заповед е :lol:
    Па ќе почне како Алачки мф мф мф убавини ...си јаде и си зборува . Срцка :D

Ме немаше повеќе денови дома и вечерва ми вели : ми фали твојата шопска само неколку дена што не си дома,ами па кога ќе заминеш како ќе издржувам незнам :|
    Ме насмеа и ме растажи во исто време ...ах боже колку ќе ми недостигаат :( Какви се такви се,мои најмили се :angel:

На SparkyAngel, ceca-1, bubac и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Jovananana

Jovananana Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    166
    Не знам што човек ќе бев,но среќата на луѓето околу мене ми е премногу важна. :) Не можам да бидам радосна ако моите блиски не се,и не ми е целосна среќата ако не ја споделам. За роденденот на најдобрата другарка се радувам како да е мојот. На туѓите успеси се радувам како да се мои. Колку и да грешам,знам да сакам,а тоа е најважното нешто кај еден човек...

На ceca-1, Mahidevranfan, MademoiselleB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Озбилно ја праша.:tmi:Блазе ти на озбилноста и храброста.:D
    А и на Терминаторот, што не те искршил со тоа сукалото.:D
    Туку кажувај за Америка.Како се живее.?
    Убави ли се Американци или се поубави наши Балканци?:emo::bandit:

Последна измена: 11 ноември 2014
    На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  7. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.349
    СДК дека ако некој зачленет на форумов си ги зема критиките многу при срце нека си земе тогаш и таблетки за срце.

ПС Кога се обраќате на некој директно ( го цитирате ) убаво прочитајте го неговото мислење и сета негова двосмисленост, комплицираност, едноставност, па дури и големината на буквите и интерпункцијата.

На Cka, Daleron, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Како помала низ детските игри, често се случуваше да закачам трнче во прстите. И секогаш се чудев како може нешто толку малечко и скоро незабележливо, толку многу да боцка. Татко ми ми ги вадеше трнчињата со игла, а јас само ќе му ја подадев раката и ќе замижев, бидејќи сето тоа ми изгледаше многу страшно. Ама отсекогаш имав доверба во него, знаев дека нема да ме боли и трнчето ќе го извади дур да трепнам.

Сега кога пораснав, наместо од прстите, ми ги вади трнчињата од душата. Малечки и ситни, ама доволно остри за да ми глодаат по спокојот.

Не знам што би правела без него.

На Foreveryoungiwannabe, SparkyAngel, Annath и 30 други им се допаѓа ова.
  9. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.576
    ДОВЕРБА?
    Незнам зошто дозволив да им верувам и на најблиските...а на кој друг?
    На никој,на никој освен на сама себе...
    Се повлекувам ,повторно се затварам во сама себе
    Се надевам и овој пат брзо ке се излечам од болката во желудникот и грутката во грлото
    Сомнежот ме убива ,но не се предавам ќе го средам сонмежот,ќе живеам со вистината,па каква и да е
    Ќе паднам и станам како феникс и ќе живеам,посилна,помоќна и за жал се порасипана
    Зошто никој ,зошто не ме фати за рака да не паднам?Да се потпрам...Доволно е да ми рече знам...немора да ми помогне
    Пак ќе кажам силна сум,солзи немам ама душава гори,нека гори ништо не е вечно...

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Е ја прашав:nod:
    На озбилноста еби му мајката:$ а храброста е таа која ме води низ животецов.
    На Терминаторов касно му е за сукалото, кога ме правела негде згрешила:D
    Америка земја велика...
    Тој кој бил домаќин створил за дете предете, а тој кој отишол колку да се каже живее во истата
    може да го најдеш и во дрвена куќарка.
    На моиве таму им велам Бог здравје да ви даде се друго си имате...
    Ми велат ти имаш повеќе, мајка, татко, брат, сестра и цела роднина до тебе,
    нас туѓина не одели од најмили:?:
    Има сестро и убави и со пивски стомаци, му фрлив окото на еден во лифт 8-|
    Гледај тој мене гледај јас него и ништо си останавме само на гледање:!:
    Слезе на 42 спрат :tmi:ај кажи дека не сум озбилна:D недам бре Балканца за Американца:emo:

На bubac, NoellePage, senza.parole и 9 други им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.131
    Денеска на забар јака ми душа.

12. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    Во што се претвори форумов... станал магнет за неартикулирани членови и досадни дискусии ...

13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.807
    У животов никој не може да те излаже онолку колку што самиот сакаш/ти е потребно да бидеш излажан во дадена ситуација. Ем сите лажеме, ем нема излажани.

На SparkyAngel, Mahidevranfan, Serafima и 2 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    На прашањето:Дали се сметате себе си за материјалист,никој искрено нема да одговори.
    Дури ни јас самата не одговорив искрено.

Вака како нова на форумчево уште пред да се изрегистрирам ги читав само темите околу бременост.
    Сега пополека почнувам да ги прошетувам и другиве улички на големово гратче.
    Како и во секој град и овде се си има.
    Тесни и широки улици,дури и сокаци.Верни комшики за на пазар и црква на велигден,еффтини и скапи продавници,па дури и од оние кои ефтино продаваат а скапо наплакаат.
    Улицата со кулинарските фотографии случајно ја пропешачив од причина што името и е некако тешко,на крај памет да му текне на човек дека може да и е тоа името на адресата.Арно ама,не да убаво мириса таму,и да влезете сити гладни ке излезете.Дури и бурекот купен од маалската бурекџилница не те остава рамнодушен.
    И модни ревии се организираат чат пат,натпревари за мејк ап-рај за очи.Како женски блок во студентски дом,каде како цимер може да се најде понекогаш и дечкото на цимерката.

На SparkyAngel, Annath, Mahidevranfan и 7 други им се допаѓа ова.
  15. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    17.270
    Да се пофалам, бидна и тоа - ДИПЛОМИРАВ! Додадете уште еден дипломиран правник во клубот. (hollest):)

Уште средувам впечатоци од вчерашниот ден, се чувствувам задоволно, гордо, поласкано... Моментот кога менторот ќе каже - Така нежно суштество како тебе, толку добро да обработи една таква комплексна тема, што дури и докторирани би позавиделе - импресивно и бесценето! Од друга страна чувствувам тага и носталгија, но мораше и ова да заврши еден ден. А такви прекрасни луѓе запознав во текот на студентските денови. Но, секој крај е предвесник на почеток на нешто ново, поубаво можеби... :?:

И да ве почастам како што е редот со еден поздрав во знакот на фемина со желба и вас да ве пратат успеси и убавини! :)

На SparkyAngel, Captain-Omni, Monna.Monna и 36 други им се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.778
    Oној facepalm - дал да плачам ил да се смеам момент кога познаваш некоја од оној тип личности што у приватен живот гордо и фраерски се фалат колку не читаат лектири, а кога ќе ѝ спомнеш дека некој петок си поминала релаксирајќи се со книга и почнеш да зборуваш за истата наместо нејзината омилена тема на муабет - сочните актуелни трачеви, следи поглед како да си паднала од Марс... и на истата таа особа ќе ѝ го отвориш албумот со фб кавери и гледаш секоја втора слика винтиџ, благо заматена и со книга и чај/цветичи покрај неа, уште и зачинето со најдлабоки мудрости во дискрипшн... 8-|

На Monna.Monna, the.vampire.girl, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.254
    Допаѓања:
    167.887
    Девојко алал да ти е за стомачните што ги имаш, ама истото не можам да го кажам за паметот и фацата што ги имаш, ама па тоа не можеш да го смениш, работава е или го имаш или го немаш.
    Тоа е... живот, некому мајка, некому макеја.

На Candid, Annath, Mahidevranfan и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.160
    Во овие врнежливи денови, стуткана со ќебето, со шолја кафе во рака, размислувам за мојот живот. За моите успеси, падежи, среќни и тажни моменти. За тоа каде сум сега, што остварив, што треба да остварам, дали сум на тоа место каде што сакав да бидам.
    Спомените ме враќаат во времето кога имав 15-16 години и бујна фантазија. Дел од тие метчаења, сонови кои тогаш ми изгледале недостижни, сега ги исполнувам ден по ден. И се сетив на онаа мисла од Коелјо: Кога ќе посакаш нешто, тогаш целата вселена ќе скова заговор да ја исполни таа желба.
    СДК, никогаш не престанувајте да сонувате и мечтаете.

На SparkyAngel, the.vampire.girl, Victorian и 5 други им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.335
    Bravo. Ova mnogu mi se dopaga.
    Jas koga bev mala, ako nemozev da zaspijam si fantazirav deka ziveam vo USA, vo nekoj top grad ( izmislen). Mojot son mi se ostvari. Ne ziveam vo USA ama ziveam vo top grad.
    Eve uste eden primer. Bev na nekoe patuvanje vo Spanija i se slikav so sombrero na glava. I velam na priatelkata ke kazam deka e slikava od Mexico. Posle 12 godini se najdov na plaza vo Mexico so sombrero na glava. Nikogas ne prestanuvajte da fantazirate. Se e mozno. Neprestano rabotete na slucajot.
    Se izvinuvam za latinicata. Rabotam na toa da naucam kako se upotrebuva kirilica.

На butterfly4, Annath и Skyfall им се допаѓа ова.
  20. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.685

На SparkyAngel и Sanjichka007 им се допаѓа ова.