Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Ne e nitu do Verata, nitu do obrazovanieto, nitu do znaenjeto, nitu pak do politickata opredelba,a ni do bojata na kozata.. Do covekot e... Ili si covek ili ne si...

Прикачени фајлови:

На Sawyer, cresa-jagoda, S.J.Parker и 21 други им се допаѓа ова.
  2. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    Уморна,уморна,уморна..... Што се случува се порано легнувам,на време станувам но душва никако да се одмори. Психичкиот замор кој ме следеше веќе еден месец целосно ме измори, одам, а како да пропаѓам, ми се врти се околу мене. Како ли да се вратам во нормала, да заборавам што ми се случување, да го оставам позади мене, да заборавам

На SparkyAngel и Sedmica им се допаѓа ова.
  3. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.542
    Ја почувствував среќата после тие црни облаци,ех колку е убаво чувството на среќа и исполнетост ,и јас дојдов на ред да му се радувам на животот ,му заблагодарувам на саканиот за поклонитите а најповеќе за љубовта грижата што ги посветува на мене.Денес добив поклони без причина од мојот сакан ,а поклоните без повод многу ми значат .Најголемиот поклон ми е тоа што депресијата почнува да си оди од мене,се радувам секое утро, почнав да живеам и повторно се издигнав на нозе .Расцвета градината со рози што ја садев со месеци во мојата глава ,ветувам дека ке ја одржувам и ке садам нови цветови . 1979563_333075226874443_3954459006365511699_n.jpg

На cresa-jagoda, S.J.Parker, Ivy89 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. 3m43

3m43 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    88
    Колку е убаво чувството кога денот ти поминал убаво едноставно цел ден блескаш од радост,среќа и исполнетост. Зошто секој ден не е таков..

На SparkyAngel, cresa-jagoda, Mahidevranfan и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    100.596
    Не можам да сфатам каков ми е овој памет, какво е ова мое суштествување во кое дозволувам секогаш мене да ми се качуваат на глава, секогаш јас да простувам, јас да прогледувам низ прсти, јас...
    Зошто да не е обратно или во најлош случај барем избалансирано???

Во касните 20ти сум, од сето ова погоренаведено си предизвикав сериозни проблеми мене и на тие околу мене и денес после уште еден таков момент одлучив - морам да научам да бидам себична, да газам, да сум ЈАС најдобра, ЈАС најпаметна, ЈАС на прво место, а после сите други. За мое добро и за доброто на тие околу мене... и ветувам ако треба ќе умрам трудејќи се ама барем ќе бидам спокојна од помислата дека сум пробала. Оти се и секој во животот е пролазно и за ништо не е вредно!!!

На SparkyAngel, Mahidevranfan, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.099
    najdete mi doktor dajte mi lek samo da go zaboravam moeto prokleto minato;(;(;(;(;(;(;(;(;(

На Anabelle.Amorette, ColoursOfTheRainbow и Sedmica им се допаѓа ова.
  7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.754
    Допаѓања:
    6.770
    Јас изгледа сум толку тврдоглаво човече што кога ќе намислам нешто за сериозно, ме држи долго време и никој не може да ме разубеди во замислата. Дури тогаш и повеќе инат терам. Газам се пред себе за да остварам нешто, особено кога се борам за љубов.. Не, не газам други луѓе, најмногу се погазувам себе си, се жртвувам и занемарувам други лични работи за да ја остварам зацртаната цел. Најлошото е што се трудам околу невозможни планови, градам кули во воздух што после тоа секако ми се урнуваат врз глава. Никако не сакам да прифатам крај, а знам дека неизбежно следи, зад аголот е и злобно ми се смешка. Каде и да е, или ќе треба јас да пресечам,или тој или самата ситуација. А, не сакам.
    Глупава сум. Вечен поборник за љубовта. Зарем навистина мислеше дека ова ќе успее?

На SparkyAngel и Mahidevranfan им се допаѓа ова.
  8. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Годинава за прв пат уживам во шаренилото на есента. Жолти и портокалови дрва на секој чекор, да ти е милина да прошеташ. :sun:

На SparkyAngel, cresa-jagoda, Mahidevranfan и 13 други им се допаѓа ова.
  9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    Во овие доцни саати, налетав на едно мое старо мислење...
    (лажам) Барав и најдов едно мое старо мислење, за да се уверам во една иронија на животов мој..
    Сега за помалце од месец, на истиот датум што раскинав со бившиот дечко пред 3 години, славам годишнина со новиот...
    И цела година не знаев за ова... Затоа и го барав постот.
    Која иронија еј...

На bittersweet, Captain-Omni, SparkyAngel и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.417
    Шетајки по овој виртуелен свет до пред некое време ми беше интересно. Денес сватив колку огорченост, незадоволство, љубомора, завист па дури и доведување до степен на безоразлук потои кај младата популација.
    Зарем до толку се задоени со негативистички став спрема животот, оптеретеност за пари, бесни коли пазарење во скапи продавници. Се е некако наопаку.
    Затоа јас ќе си седам во мојата чаура од кога јас бев дете и ќе си замислувам дека надвор сеуште е така.
    Тоа сакав да кажам. The End.

На SparkyAngel, Mahidevranfan, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Sedmica

Sedmica Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    149
    Врв на лудило е....кога човек прави едно исто....а очекува различни резултати.

На Sunshine.Sunshine, cresa-jagoda, Mahidevranfan и 11 други им се допаѓа ова.
  12. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Имам нов дечко :D Всушност, теретаната е мојот нов дечко. Нема веќе лабаво. Има овој дебел задник да го научам на ред и дисциплина.
    А уште сега ја мразам теретаната. Иако до сега само два пати бев на теретана, веќе се чувствувам фит, иако не сум нели :rofl:

На Sunshine.Sunshine, cresa-jagoda, Mahidevranfan и 9 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.748
    Таков е универзумот, се сами си носиме на глава со своите мисли! Денов каков што е никаков ми донесе стари сеќавања. Една мелодија на рипид и денов еве го замина. Црвени и загреани обравчиња, само ти знаеш да ми предизвикаш.

На SparkyAngel, Mahidevranfan, Viktorijaaa5 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.080
    Многу би било добро после ДМ, и другиве Космо, Шатци или Еликсир да се фатат во акција со доделување на парфеми за рецензија или нешто Диор, Есте Лаудер, Клиник нема лошо да ни дојде. :D

На anuskaNESTLE, SparkyAngel, Sunshine.Sunshine и 17 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.907
    Допаѓања:
    102.609
    Не знам како другите ама полека стекнувам впечаток за тоа каква е личноста АБ ,врз основа на нејзините постови и речник како и тонот со кој се обраќа на другите форумџии.Насликав слика за тоа каква е ,што сака,што мрази итн.
    А гледам дека има и личност CD кој и го придржува штафелајот и ги меша боите на платното.
    Ќе биде тоа некое Рембрантово дело ,само се молам да не личи на Пикасовите споеви на анатомски неспоиво.
    Се прашувам само дали таа слика одговара на вистинската?

На Mahidevranfan, senza.parole, Elissa и 3 други им се допаѓа ова.
  16. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Не грижи се се ќе помине, а јас велам да ќе помине, но дали некој ќе може да ги излечи повредите на моето срце? Како да престане да ме боли, уште колку време ќе ми треба да ја голтнам оваа кнедла во грлото?

17. the-Anya

the-Anya Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    293
    Денес кога идев накај дома поминав кај баба ми. Си седиме така и си муабетиме, ми кажува како си го поминала денот, што купила од пазар, што јаделе со дедо за ручек... а јас ја гледам и си викам во себе, ех колку ќе ми биде тешко кога еден ден ќе те нема... тешко е а уште потешко ќе биде да си го замислам светот без тебе. Знам, еден ден ќе мора и со тоа да се соочам но за сега ќе уживаме во заедничките моменти, ќе се смееме, ќе се радуваме и ќе уживаме во животот. Ќе нижеме спомени што ќе траат вечно. Те сакам и ќе те сакам засекогаш :l:

На Captain-Omni, Lella, Sunshine.Sunshine и 14 други им се допаѓа ова.
  18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.807
    Teшко ми е кога ги чистам шкафчињата кадешто стојат зачини и чаеви. Знам дека на кратко ќе бидам лишена од таа магична миризба што се шири низ цело кујниче кога ќе отворам таму.

На Lella, cresa-jagoda, Mahidevranfan и 6 други им се допаѓа ова.
  19. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.757
    <-- Won a golden award for laziness |-)
    јас сум од оние луѓе кои не сакаат денот да го поминат за џабе лежејќи дома.:nod:. значи морам да направам нешто .. било што за на крај да можам да речам се исплати денов тоа и тоа го направив. и на другата страна е мрзата 90% и whatever 99.9 % . :rofl:
    туку денес е среда , денот кога срциња и прашалници ми се вртат низ глава а самата сум свесна за се што се случива и пак, пак не се грижам за ништо .. :emo:|-)

На Sunshine.Sunshine, Mahidevranfan, Candid и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.034
    За вкусови не се расправа. И стварно е така.

На Sunshine.Sunshine, Mahidevranfan, kala21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.