Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Еве ме и мене. :D
    Една година постара, поубава и попаметна.
    Не успеав да ви пишам и еве конечно најдов време.
    Сакам да им се заблагодарам на сите кои ми го честитаа роденденот и ми го направија денот поубав. Тортата се изеде, ама ако треба нова ќе направиме. :P
    Впечатоците од роденденот ми се малку измешани, што од малку поголемата доза на алкохол, што од измешаните чувства.
    Сума сумарум, подобро не можеше да биде, со оглед на тоа што моите најмили успеаа да ми го направат денот, а и вечерта пред роденденот најпосебни. :)

Моментално, се наоѓам на раскрсница и не знам кој пат да го изберам.
    Како и секогаш, себе си си ја префрлувам вината за одредени работи, а искрено и самата сум виновна што дозволувам да ми се случуваат истите работи цело време.

Ми треба мир. Бидејќи долго време немам.

На bittersweet, Giovanna, SparkyAngel и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.778
    Вредноста на извинувањето и довербата во искреноста која стои зад него, се` повеќе паѓа во сенка со оглед на фактот колку пати си го слушнал од истата личност...

На SparkyAngel, ColoursOfTheRainbow, Sunshine.Sunshine и 8 други им се допаѓа ова.
  3. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.868
    Молам лепо(lalala) :emo:(poolparty) 10730908_10205499811882648_1470459988762769650_n.jpg

На mirandaa, Lella, Sunshine.Sunshine и 11 други им се допаѓа ова.
  4. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.249
    Знам дека уште е рано, ама во мојот клас преовладува новогодишно расположение. :D
    Се пее Јингл Белс, се носат дебели џемпери со елени, сите се смешкаат. Кој ќе рече дека се ближи тромесечие? Упс, утре е тоа. Нема везе, не можат нас оценките да ни го растурат расположението. Кип калм, Њу јиер ис каминг пипл. :* :sun:8):party:

На Lella, Sunshine.Sunshine, Mahidevranfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Не те познавам многу добро, ретко ми зборуваш и приметувам дека таква ти била комуникацијата со светот, сведена на минимум. Всушност, можам да се сметам за привилегирана, јас сум единствената личност со која контактираш и твојот единствен допир со надворешниот свет и реалноста. Твојот свет ќе остане во четирите ѕида на оваа соба која е толку мрачна што наверојатно починал некој осамен старец многу кратко пред да битисуваш ти, велам битисуваш зашто твојот живот не е ништо повеќе од константна конверзија на кислород во СО2. Многу слично како фикусов што ми стои пред очи додека пишувам, тука е, жив е, ама никој не го приметува со години... понекогаш ќе му сипам вода и толку, колку да не се исуши. Иста си и ти, живееш за љубов, а остануваш гладна за неа.

Патетично е да те гледам како разговараш со некој чуден систем од единици и нули додека твојата сегашност е заглавена некаде, во некој момент од минатото во кој среќата е достижна. Ти си човекот за кој сите мислат дека е мртов, а јас верувам дека си кукавица што се крие. Ти не веруваш во никој и ништо, немаш желби, надеж ниту страв. Ти си млада, а сепак толку стара и истрошена, се сомневаш во се, се сомневаш во спомените, во себе и твоето постоење, се сомневаш во иднината, а се посомнева и во мене.

Дозволи ми да ти помогнам, да си помогнам, и овој кошмар наскоро да заврши. Можеби, но само можеби, еден ден ќе пуштиш нови листови кои ќе бидат забележани со восхит од нечии очи и ќе добиеш топлина од нечија душа. Само се плашам да не се разбудиш со сознание дека си ја “преспала“ среќата што толку долго ја бараше.
    Знам дека ти бев добар слушател и ќе се дружиме повторно, можеби скоро, можеби за неколку дена или години, но ветувам ќе те посетам повторно колку да му пренесам на светот дека сеуште мрдаш.

На SparkyAngel, Sunshine.Sunshine, Mahidevranfan и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.440
    СДК си купив нов ранец и по некоја случајност на него пишува Dream On... :D
    Одма ме потсети на мојот ник на форумов хахаха, чудно е колку прости нешта секојдневно ме потсетуваат на фемина. ^_^ :D

На nevermet18, Lella, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.853
    Допаѓања:
    15.445
    Вие што звоните со скриен број успеавте у животот ? :@

На Candid му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Девојчици,пријатељици,драги мои феминки,или како што би рекле тролчињата со мислењата во канта,кои пијат многу фанта - Феминистки :D
    Нема да сум тука неколку недели,затоа што,како што веќе имав напишано,се селам и нема да имам интернет некое време. Имам на телефон,ама ептен кочи,само за допишување користи :D Сакав да ве поздравам сега сите,и да ви кажам дека многу ќе ми фалите.

На senza.parole, ColoursOfTheRainbow, Lella и 12 други им се допаѓа ова.
  9. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.760
    ... колку се чувствувам преубаво и изненадено!
    Мојот креативен дечко испратил пица доставувач на врата,дома да ми достави пица внатре со порака :inlove: Прво кога го видов се зачудив,мислев грешка некоја е,затоа што знам не сум порачала пица,а и никој од моите дома :D
    Но кога човекот инсистираше дека е на вистинската адреса си ја земав и се ми беше јасно кога ја отворив хахах :inlove:
    Ем се најадов од преубавата пица ем сум пријатно изненадена,иако он често ме изненадува со некој креативни идеи без некој посебен повод, но ова не го очекував :D
    PhotoGrid_1415826058127.jpg
    P.S. Срцето што го нацртал ми е најкјут :lol::D:inlove:

На jelly888, Serafima, bittersweet и 44 други им се допаѓа ова.
  10. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.447
    Да собереме пари на @AziskaStrslenka мојата мила посвоена ќеркичка, да и купиме еден Самсунг Галакси, за да може да ни пишува, затоа што многу ќе ни недостасува. Тешко е да се издржи без нејзиното присуство неколку дена, а камо ли кога се недели во прашање.
    Чедо мое, те молам немој да ни го правиш ова на нас твоите почитувачи и следбеници, со што го заслуживме ова да не лишиш од себе на неколку недели ;( ;( :(

На Serafima, Lella, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Ema28

Ema28 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    144
    Еве ме и мене. После некое време. Јас не можам да поверувам до каде се доведов. Не можам да поверувам дека си го дозволив ова себеси. Јас не сум ова. Јас се изгубив себеси. Морам што побрзо да се помирам со тоа што е и да го заборавам минатото. Се прашувам зошто?! Но не ми е никој деуг крив. Ах главо дрвена..... се однесував бетер и од малите деца. Сега што е тука е. Цел живот е пред мене, тоа што можам ќе го исправам, а во иднина ќе се воздржувам од такви глупости и ќе се однесувам позрело. Јас ќе бидам човек. И покрај сите грешки, јас продолжувам напред. Изгубено е само она од кое сме се откажале. Јас не се откажувам јас продолжувам... :)

На Orthophill, Mahidevranfan и julie77 им се допаѓа ова.
  12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.807
    Градов мој најубав. Не, не можеш да ја почувствуваш неговата убавина и душа во најголемата гужва. Кога луѓе споулавено трчаат на работа/од работа/по шалтери за оваа или онаа обврска. Можеш да го почувствуваш кога е смирен, кога го оставаме за малку на раат. Како што е оваа вечер. Пријатно време, мала раздвиженост.

Си напраив една долга прошетка да ви кажам. Целиот живот ми помина пред очи, луѓе. Едноставно се чувствував дома. Отпочинав на онаа клупа, се лулав на таа лулашка, подзастанував пред секоја ситница којашто ми го одземаше здивот. Не била најубава природата во есен наутро на силна светлина, туку во вечерите, јасни како оваа, под сјај на градско осветлување.

Неам ништо против новите градби. Затоа што не го ни гибаат она мое чувство на нешто познато и блиско кога шетам низ улиците. Не ни можат, бидејќи самото не е видливо, туку се рефлектира врз она што е видливо. И затоа ни во најголемата гужва, стрес, што и да е, не сум рекла „аман од градов веќе“ како што не малкумина прават. Затоа што одамна ме има занесено оваа негова страна и убавина. А кога си вљубен, ги сакаш подеднакво и мааните.

Последна измена: 12 ноември 2014
    На Captain-Omni, SparkyAngel, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.858
    Ниту една друга улица во Скопје, не е толку роматична , толку есенска, толку топла, толку шареника толку волшебна како Партизанска во овој дел од годината.
    Се давев во листовите ги шутирав како мало детуле :D,одејќи бавно за да искористам поголем дел од времето.

На Giovanna, SparkyAngel, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Станав теткаа! :l::sun:
    Само што ми јавија и малку не знам кај сум од радост. :)
    Се јавувам да ја пренесам понатаму среќната вест и викам:Стана внук,доби чичко! :DАј,ќе имам смешни приказни да му раскажувам на внукот кога ќе порасне. :party:
    И така не знам зошто ама многу гордо се чувствувам вака како тетка,си имам титула сега. 8)

Повелете торта. :)

На bittersweet, ColoursOfTheRainbow, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.542
    Значи некогаш ептем ме мрзе да се спремама за излегвање и така си излегвам како ке се најдам и си викам не е све до убавината најважен е карактерот се тешам:rofl:некогаш кога не ме мрзи ке се скоцкам и си викам абе има нешто и во убавината:rofl:

16. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.998
    Блазе на овие што уште сега се замараат каде ќе одат и што ќе носат на Нова Година.
    Сестро златна, јас утре се мислам дали да ги спржам или сварам мини виршличките што си ги земав и со што да ги јадам, ти ме прашуваш кај ќе сум одела.
    Не ме преценувајте дека сум толку организирана. :drunk:

На Someonespecial, simoncelicius, kala21 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Скопскиов фестивал испадна по очаен и од малечката невеста,и тоа таа од Индија.

На cresa-jagoda, Sanjichka007, Juicy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. 3m43

3m43 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    88
    ЕДНАШ НЕМА ДА КУПАМ КАРТА И ЌЕ ВЛЕЗЕ КОНТРОЛА ДА ТИ **** БАКСУЗОТ :swear::swear:

19. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.503
    ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(;( ;( ;( ;( ;( ;(
    АМААА НЕЕЕЕЕЕ, ПА ЗАШТООО???!!!

Штрајкувам! Протестирам! Не пишувам ни јас таќе да си знаете феминки, чим Ази ми ја нема! :!:

На AziskaStrslenka и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.196
    Некои луѓе, сами си прават другите да не ги почитуваат, ценат, односно не можат егото да го симнат или заќутат кога треба, па после се чудат зошто други поинаку се однесуваат према нив.Фино - лепо, не секој е должен да трпи егоистично однесување.

На SparkyAngel, Someonespecial, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.