Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.364
    СДК
    Ја растам косата една година. Не ми беше многу долга, бавно ми расти. Ама прилично долга за мене, и денес реков ќе си ја потскратам малце и вака-така испадна малце поќе :(
    Никогаш не сум од оние што му даваат човечки особини на косата, или некое посебно идеализирање или не знам што... И плус од стално носам кратка коса до рамена. Многу добро ми стои таква коса.
    И сега ме имаше фатено огромен ќеф за долга коса прв пат, можеби оти ја немам никогаш пораснато...
    И ова се случи...

Да знајте дека срцето ми е малце потскршено. :(

На lovemme и Candid им се допаѓа ова.
  2. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Сакам да кажам дека сум упорна женска, изгубив цел ден да направам едно нешто и накрајот се исплатеше. Никогаш не се откажувајте од нештата за кои мислите дека се невозможни. Тоа е од мене. Добра ви ноќ. Дури сега ќе си легнам, вака уморна, но среќна.

На eliesaab, Mahidevranfan и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  3. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Дотолку ме фатил некој вирус и болештина,што слушам сељачански песни за дигање психа. И најстрашното е што не ми делуваат. Гледам Адријана Кеш,па Цеца од Струмица,и ништо... њама решение :| Дремам пред компјутер сериозна ко мртва кашлица.

На Lella, luci22 и Candid им се допаѓа ова.
  4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Денес би требало да бидам гадна, лигава и нерасположена. Воопшто не си се сакам кога сум таква какво што е времето.
    Пробај да останеш позитивна, на сите денов им е одвратен! - ова си го викам денес, од кога стапнав и излегов од дома. Како што растам, научив дека нема ништо корисно од тоа да бидеш тмурен и песимистички настроен, само затоа што времето оди контра од нашите желби. Ќе си направам добро сама на себе, а можеби и на тие околу мене, ако пробам да останам што е можно порасположена. За инат на се‘.
    :rain::rain::rain::rain::rain::rain::rain::rain:

На Lella, Mahidevranfan, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  5. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    колку е глупаво времето, ме нервирааааааа!

6. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Summertimeee and the livin is easyyy, fish are jumpin and the cotton is high :sun::d:

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Не сум расположена. Ме мачат мислите.
    Ме сретна комшијата и ме праша зошто сум толку сериозна. Потоа мајка ми ме праша дали сум добро. Татко ми, не ме ни виде, но ме праша што правам, а јас му одговорив ништо, а тој ми врати: ,,Не се грижи, се ќе се среди,, . Не сакав да се издадам дека имам проблем, па затоа го прашав, а има ли за што да се грижам, а тој ми одговори, не знам, можеби, по гласот ти се познава.
    Ете така, на лицето и по гласот се познава се, дали сум среќна или тажна.

Ќе ги пребродам тешкиве момети и пак ќе бидам онаа среќна девојка која уста не затвора, постојано дрдори и зборува гласно, измислува шеги и ги засмејува другите.

Само јас ли плакам на вакви работи?
    Веднаш ми се појавуваат солзи на очите кога ќе видам некое кученце така оставено на улица. И јас спасив едно кученце, еве го сега, спие на креветот, инаку ќе живееше на улица исто како и мајка му. ;(

Make a difference.

Последна измена: 19 ноември 2014
    На Victorian, ludoto19, Edie.S и 12 други им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.131
    Зошто изнесувате факти за кои немате појма бе луѓе? Не сте ми јасни, толку цврсто одговарате а немате ни искусено, ни ништо. Толку страшно го правите нештото како да не ќе биде прифатено од општеството. Колку е страшен самиот факт во каков свет живееме.
    Разочарана сум.

На nevermet18, Mahidevranfan, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    36.228
    Совршениот момент да направите нешто или да кажете нешто е само мит.
    Тоа е оправдување кое ни дозволува да ги одложуваме работите кои се плашиме да ги направиме, со образложение дека чекаме подобра прилика.
    Стравот е најголемиот непријател на човекот и тој не спречува да бидеме повеќе од тоа што сме.
    Крајниот резултат, кој е всушност она од кое се плашиме, може само да биде полош со секоја наредна минута. Некогаш чекајќи испуштаме многу прилики, многу зборови остануваат премолчени и многу работи незавршени.
    Нема подобро време од моментот што го живееме.
    Совршеноста сами ја бараме и сами ја создаваме.Таа не е парче хартија што ќе го копираме и ќе го задржиме за себе како модел по кој ќе функционираме.И секој ја креира на начин како што ја доживува.
    Ние одлучуваме кога ќе отчука среќниот час.
    Се друго е само изгубено време кое останува зад нас по патеката низ која чекориме.

На eliesaab, kolovoz, Mahidevranfan и 3 други им се допаѓа ова.
  10. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.503
    ... незнам да речам! :)
    Нејсе!.....

Она е bomba.com, второ име гром! башка бајадера во вид на девојка! :makeup:

Обужувам да слушам вакви шлагери... :rofl:

Иии даaа, да не заборавам да ви се пофалам - вљубена сум у Боки 13! :inlove:

[​IMG] :inlove:

Иии ако не се фатиме (ради трето лице) да Бог да на тој истиот шо ќе ни се попречи у врската Бокица снаа да му биде! :!:
    Така да пажљиво, молам! :)

На Sunshine.Sunshine, Anabelle.Amorette и AziskaStrslenka им се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.417
    Сдк пак ни се шетаат тролови низ куќа и ни го реметат комодитетот.
    Ете така:^)
    Едит: Упс и роботите ни се размножија.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Пред малку станав од спиење и кога гледам низ прозорот СОНЦЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!
    ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!! :sun::sun::sun:

Дефинитивно ми го разубави почетокот на денот!!

На Tumblr.123 и kolovoz им се допаѓа ова.
  13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    СДК ... сите без исклучок, сите носиме маски. Се додека се на нас, е добро и светот не гледа преку розеви очила ... Но кога ќе ја симнеме тогаш почнува она вистинско прикажување на нашата личност. Тогаш никој не знае дали и како да не гледа, со или без очила ... вистината е таа.
    Кад је бал нек је маскенбал ... :d:

На XstrongerX, calliope, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.249
    Готово е.
    Болката ја нема. Солзите се сеуште овде, но овие не тагуваат, тука се радуваат бидејќи успеав. Бев силна, издржав. Ја победив болката. Срцето не ми се распарчи на милион парчиња, туку ги собра оние неколку кои беа скршени и ги поправи. Сега е целосно, силно, полно надеж и насмевки.
    Имајте убав ден. :) :hug:

На eliesaab, Sunshine.Sunshine, Anabelle.Amorette и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.778
    Онаа комбинација на реакции кога на сабајле во автобус ќе ти погодат некоја подзаборавена, некогаш омилена песна, на тивко пуштено радио и тоа некаде при крај на возењето... :lol:

[​IMG] [​IMG]

Чудесно е како може да е доволен само стих - два од песна која те враќа на посебни места и прекрасни моменти, за да ти тргне денот со широка насмевка и распеано расположение. ^_^
    Имајте убав ден и најдете некоја убава ситница, мала но доволна да го поништи влијанието на ненаспаност, стрес, тмурново време и сви остали глупости, и да ви влее долготрајна позитивна енергија. :hug:
    ...ла ла лалала! :music:

На Annath, kala21, nevermet18 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.978
    абаабаа :punch: растурив,растурив девојки со колоквиумиве сите 9 аууу се надминав себесииии :muscle: :angel: ...

На kala21, Sunshine.Sunshine, Mahidevranfan и 2 други им се допаѓа ова.
  17. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    6.413
    Знаеш на што ме потсети:
    Тате и Мите местат антена. Помина тетка Тана. Антената сама не се мести -рече таа. ...Се мести, се мести...
    Се прашувам дали сеуште постои како четиво во букварот? И дали децата знаат што е тоа антена?
    Тана беше или Дана? А како беше понатаму, зошто мислам дека почнав да импровизирам???

На TheAngel, Annath, Espadrila и 7 други им се допаѓа ова.
  18. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Некој од вас знаат дека јас имам напишано книга. И ја пратив на конкурс - наградата беше бесплатно издавање на книгата. Очекував повик од конкурсот некаде во Декември додека едно утро не се разбдив и татко ми не ми предаде писмо. На мене никогаш не ми стигнуваат писма, освен за вакцините :D Ама вакцините оддамна ги примив. А на тие писма толку им се радував, што на ова летав до таван. И го отворив, и бам, имам награда. И бам, 50% бесплатно издавање на книгата. Е таква награда не беше спомената во конкурсот, туку напоменувувам, целосно бесплатно издавање на книгата. И оставиле број. Се јави татко ми, и цената :o
    И решив да не ја издадам книгата. Е сега, се очекува од мене да очајувам и да се жалам на животот. И бев спремна да исплачам река, кога одлучив дека нема да се разочарам. Нема бе, нема и точка:party: Ќе продолжам да се обидувам. Ќе има и друг конкурс. Ќе напишам и други книги.
    И се ценам, го ценам тоа што напишав книга затоа што не може секој, особено на моја возраст да напише книга. А на страна што мојата е добра 8) Да, секој има идеи во главата за приказни, ама оди напиши ги, долови го претставувањето на ликовите и приказната, направи големи сплетки, направи го интересно, не се откажувај при првото разочарување, барај зборови во речник, не спиј навечер за да ја довршиш, не се откажувај при првото снемување на инспирација, истрај до крај да те видам... Е да тешко е, ама одев до самиот крај!

На Annath, lovemme, nevermet18 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.080
    Шопингот е лек за сите женски проблеми. Колку и да звучи плитко и глупаво тоа е факт!
    Океј, можеби не е лек ама барем за кратко може да заборавиме на сите проблеми, грижи и нервози. Тоа му доаѓа како терапија на психијатар, само што вложуваш во својот плакар.
    Признајте, признајте дека е така. Не го прават тоа само богатите, разгалени девојки кои освен Вог немаат прочитано ништо повеќе во животот, сите без исклучок го правиме тоа. Едноставно се препуштаме на магијата на шопингот.
    Чувството кога ќе влезеш во голем трговски центар и со задоволство ќе ја испразниш картичката.
    Јас обично прво влагувам во продавница за долна облека, одкако ќе завршам таму одам во потрага по чевли, па потоа во гардероба. Одкако се тоа убаво ќе заврши може да преминеме на аксесоарите, ташна, накитче, марама, можеби и каиш. За на крај останува козметиката, може да се почастиме со некој парфем или карминче кое ќе ни помогне да ја вратиме самодовербата и да изгледаме прекрасно.
    Секако за се да заврши фино, на крај си купуваме нешто благо и уживаме во него додека си ги разгледуваме резултатите од шопингот.
    Одеднаш светот станал поубав и проблемите имаат решение.

На SparkyAngel, XstrongerX, sia.bella и 23 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.440
    Признавам :hai:

На anuskaNESTLE, bittersweet, Waka-waka и 1 друга личност им се допаѓа ова.