Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :o: после два часа прегратката сеуште трае и трае :hug: :hug: :hug: :hug:

На Adina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Bah,prijatelee... hihihihi uspevas da mi go poprajs raspolozenieto :D

3. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Баш ми е мила, токму тоа и ми беше целта, да измамам насмевка на твоите обравчиња. :*

На Adina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Некои работи во животот, се менуваат, текот на животот се менува, веројатно можеби заради тоа што одредени ситуации го достигнале својот максимум, па немаат потреба од реприза.Животот продолжува понатаму, минатото е минато се до оној момент, кога во сегашноста на некој начин се повторно се оживее, иако и тоа е релевантно, токму заради постигнувањето на тој максимум.Секогаш постојат, нешта кои имаат почеток и крај, кои се минливи, пропратни.

На Mahidevranfan, ozbilnazena, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.282
    Допаѓања:
    67.903
    Мислам дека повеќе се зезаше Црешичка, не си земајте се така при срце. ;)
    Нормално е дека е убаво свежа крв кога ќе има, кога некои стари теми ќе се разгорат со нов жар...

Туку, дојдов тука да кажам дека си ги обожавам другарките. Се имаме скарано многу пати во овие многу долги години, имало недоразбирања, ама никогаш не сме кренале раце една од друга. Било која од нив да ми се јавела во ниедно време да ми рече дека и треба помош сум/би отишла, без никакви прашања. Доволно е само да слушнам дека некоја е растревожена. Ништо друго не е важно. Знаат каков пријател имаат во мене, исто како што и јас знам за нив.

Имало моменти кога сум била сосем сама, затоа знам да го ценам се ова што го имам денес, не можам да ви опишам колку сум благодарна за истото.:sun:

На cresa-jagoda, Mahidevranfan, SparkyAngel и 6 други им се допаѓа ова.
  6. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Се чувствувам како Maleficent ,како да ми се одземени крилјата....:|

7. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.998
    Јас знам дека медиумиве не прават поглупи одошто реално сме, со тоа што за интересно и ексклузивно ни пласираат голи газови и фуфи без гаќички, ама и од тоа ниско ниво, имало пониско.
    Ниско ниво: Случајно фатена лепојка што со комбинацијата или устата (да, устата) го сопрела сообраќајот
    Ултимејт ниско ниво: И македонските средношколки се разголуваат

Да го оставиме настрана она „Сами си го барале, јас ко родител нема да дозволам детето така да ми се слика, бла бла“, ами што правиме со фактот што тоа сепак се претежно малолетнички чии слики се украдени и шљапнати на шкљ порталче за бедни кликови?
    Дно дна: Ќе се погоди некој зачурен ерген со вулгарни и неписмени коментари за дете што уште малце и внуче може да му биде. :puke:
    Олеснителна смешка: Бар 80% врска немаа од Македонки...апла се познаваше дека се лажни/украдени.
    Кај да најдеш крај?

Абе, бедо новинарска.

На Mahidevranfan, fighter, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    СДК дека се чувствувам прекрасно нема некој посебен повод но ете едноставно се чувствувам убаво

На Mahidevranfan, SparkyAngel, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  9. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.608
    Филингот кога идеш на забар мислејќи дека нема да се вратиш потечена, а уствари доаѓаш дома и само се гледаш во огледало ...и да има што да се види,...бетер бумбар сум, не ми е рамен ни бумбарот! :worried: :worried:
    tumblr_nflkd61yrI1sgdutqo1_1280.jpg

10. sparkless

sparkless Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    Sakam da kazam deka ne mi se ide na fakultet :emo: i deka sakam da sedam doma na ova dosadno nikakvo vreme ofc so soljja kafe vo krevet i nekoja dobra serija (wfh):dance:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  11. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Неизвесноста ја убива душата,нечујно,бавно.болно.Толку болно,што дури и поројни солзи не ја олеснуваат болката.Плачам тивко,но внатрешноста ми ечи.Тој вресок и немир, сепак нешто го сопира.На видум мало,но толку силно што никој и ништо не може да му пркоси,

Наспроти неа е надежта.Можеби мала, но сепак радоста е поголема за малите нешта.

Вербата во човечката душа.
    Знае да биде студена и да замрзнува се пред себе.
    Да биде сурова,себична,немилосрдна, но и нема пред лицето на вистината.
    Непроспиени ноќи,воздишки,грутка во гради,залутан поглед,насолзени очи,живеете во име на вистината.
    А таа не мора да биде кажана ,ни слушната, туку да се посее и да се остави да рти.

На Mahidevranfan, bittersweet, SparkyAngel и 12 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.778
    Сношти ќерка ми ми постави прашање.Каков би требало да биде мојот идеален партнер.
    Се зачуди што не го ставам на прво место физичкиот изглед,не дека не е битен тоа ви е спектар од 1000 нијанси... ама...сакам ексклузивност,да имам неограничена доверба во него и тој во мене,Свесен,мудар.Да секогаш може да се потрпе на мене и јас на него.Да бидеме мафија од два члена.Никогаш да не оладиме еден од друг.Битно да ме погаѓа тука.:l: И секој ден одново и одново..
    Ме гледа и ми вели дека за мене само емисија како на Јанко„Јади бурек“ да си зборувам и зборувам и зборувам...(facepalm)

На cresa-jagoda, Mahidevranfan, IronLady и 12 други им се допаѓа ова.
  13. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    последниве 3 дена ми се имаат толку лоши работи што на некој/а му се немаат толку случено во последните 3 години;(

14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.323
    Допаѓања:
    92.216
    Не дозволувајте времето да влијае на вас,какво и да е се си има своја убавина.:)
    Искористете го секој момент и уживајте максимално во убавините кои ни ги нуди овој денешен ден па и секој нареден.
    Ви посакувам убаво попладне на сите :* :* :*[​IMG]

На Mahidevranfan, IronLady, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ццц, маливе знаат и те како да те утепаат во два муабета... :rofl:

На cresa-jagoda, SV1911, ozbilnazena и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Денес западњациве го слават Денот на Благодарноста.
    И мегу нас треба да постои ваков ден, еден квази-празник, едноставно да не потсети на најголемата човекова доблест- благодарноста.

Ретко кој наутро ќе сети блаженство, чувствувајќи го раѓањето на новиот ден, новото полнење на белите дробови, новиот оттчук на срцето...

Забораваме често дека за среќа луксузи не ни се потребни.
    Да не дозволиме еден ден да зажалиме за ова. :):sun:

На Mahidevranfan, Someonespecial, SparkyAngel и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.404
    Замислете излезени сте со некое машко и тоа гледа цртани на youtube и тоа Garfield. :envy: |(
    Само замислете...:^)
    Колатерална штета денов.:rofl: :P :P

На sweet-star, Arthur, SparkyAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    36.168
    Како голем љубител на рачни часовници секој фрлен поглед кон нив не ме остава рамнодушна.
    Колку и да имам не згаснува желбата за да ја збогатувам колекцијата.
    И по некоја случајност, сите ми се подарок за некој повод.
    Моментот кој беше пресуден за да создадам пасија кон нив се случи во детството.
    За деветиот роденден добив подарок од мајка ми мал детски часовник кој толку ме обзема што грижата кон него премина во рутина за периодично нагодување на механизмот за точен тек на времето. Тоа беа оние стари часовници чие отчукување беше проследено од човечката рака и механичкиот запчаник.
    Низ годините со развојот на технологијата иако беше истиснат од употреба, си зазема место прв меѓу останатите примероци во колекцијата кој се уште го чувам како убав спомен што ме врзува за минатото.
    Гестот што секој од нив успел да ми измами мигови на насмевка и воодушевеност го занемаруваат поводот за кој е наменет. И ништо друго не може така силно да ме трогне од среќа кога станува збор за предмет како што е часовникот. Има некоја неопислива магична енергија за да го чувствувам како неизбежен дел на мене без кој не можам да се движам во просторот.
    Ако некогаш бојата беше предизвик за да ми го задржи внманието, денес секое следно тик-так е драгоцено време кое остава трага од чекорењето низ универзумот.

П.С. Ориентацијата за време е знак дека се движите некаде.

На Arthur, Mahidevranfan, elisabeta и 13 други им се допаѓа ова.
  19. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    528
    Не сте свесни колку пати низ шала ви ја кажале вистината!
    Понекогаш мораш да прифатиш дека некои луѓе можат да останат во твоето срце, но не и во твојот живот.
    Понекогаш се прашуваш дали на некого да му ги симнеш ѕвездите од небо или да му залепиш една и сам да ги види!

Убаво е да знаеш дека покрај тебе има некој кој се плаши да не те изгуби.:inlove::sun:

На Arthur, Mahidevranfan, SparkyAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Не знам што е финтата, пред некој ден имав дежа ву, сеа па :?: ај луѓе што ми делуваат познато, иако сефте ги гледам, ама и ситуации, ретко се дешаваше, ама нешто почна често да се дешава во последно време :?: но се ќе паса...

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.