1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Не секогаш имам потреба од совет, помош, глава што рационално расудува..
    Понекогаш ми е потребен некој што погледот ќе ми го разбере.
    Силно ќе ме гушне, и ќе ми рече дека се ќе биде во ред.

На Someonespecial, butterfly4, Anabelle.Amorette и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Takvi sme nie zenite! Pred noze ni klecat iljada mazi,ama nie go sakame onoj koj ne ne zabelezvit....

На ColoursOfTheRainbow, Mahidevranfan, IronLady и 10 други им се допаѓа ова.
  3. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    17.212
    И тоа како држи вода муабетов! Sad, but true! :|

На SwanMay, ColoursOfTheRainbow, Mahidevranfan и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Daddy's Girl15

Daddy's Girl15 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    30
    Ми треба некоја доверлива личност со која кеможам да споделам се и до најмала ситинца, тајва личност која што ке ме сослуша и ке ми даде совет и ќе ми помогне .... :):u:

5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Такви сме ние луѓето. Често се откажуваме на чекор пред највисокото скалило. И не ретко со тоа ги туркаме блиските во одлуки коишто никој од нас не ги посакува од се` срце. Победата не била за најмудрите, туку за најтрпеливите. На училиште, на работа, докази за тоа има насекаде околу нас.

Ценете го тоа кога добивате одговори. Без разлика дали се во форма на зборови или во форма на тишина.

Последна измена: 27 ноември 2014
    На Mahidevranfan, Annath, blackstyle и 12 други им се допаѓа ова.
  6. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    сакам да кажам дека сум многу заљубенааааааааа :l:
    :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

На bubidubi, cresa-jagoda, Mahidevranfan и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.037
    Eve da vidite devojki kako se sminka :P

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  8. agios

agios Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    588
    Човекот расне само тогаш кога се наоѓа во незавидна ситуација, и кога истата ќе успее да ја надмине...
    Се додека ни е удобно во нашиот конформизам и во нашите навики, ќе останеме на оваа висина.

На Mahidevranfan, eliesaab и vinozito1 им се допаѓа ова.
  9. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Не сум најубава,ама си имам позитива. И затоа сум најубава!
    Џабе дотерувања,џабе „девојка од милион долари’’ стил,ако немаш харизма,ако немаш ведрина и ако си немаш нешто сосема несовршено,но свое,нишЧо од бизнисот. ;)

На SwanMay, Mahidevranfan, Captain-Omni и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    :?: веќе не те забележувам само си се забавувам :dance:
    Опа, значи тоа било лекот.

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Денес решив да си ги разгледам двете кутии. Тие две кутии кои каква и катастрофа да се случи, сакам само нив да ги задржам. Стоеја на посебно место и долго време собираа прав.
    Во нив главно им изгужвани листови, картички, тефтери, цртежи, разноразни пишуванки и белешки...
    Однадвор изгледаа ужасно. Кога некој би ги погледнал веројатно би помислил дека се кутии полни со хартии, ѓубришта. Кој би помислил дека толку многу скапоцености се кријат таму?
    Тоа се тие мои две кутии преполни со спомени.
    Од сите тие листови, сите ракописи, белешки, фотографии и писма... (Да, писма. Иако сум од поновата генерација со другарка ми постојано си пишувавме писма, а имав и непознато другарче.)

Сакав да кажам, од сите нешта што беа таму најмногу внимание обрнав на едно тефтерче. Во него пишував стихотворби на 6 години. Ги носев во училиштето и учителката ми ставаше петка. :inlove: На корицата имаше огледалце. Секогаш кога ја отварав тетратката морав да се погледнам во огледалото. Речиси секогаш гледав ист одраз: долги шишки кои ми влегуваа во очите, крупни кафеави очи и тенки усни.
    Кога ја отварав тетратката, ме пречекуваа истите песнички: „Две панделки сини“, „Плодови“, „Зима“, „Велигден“, „Бели ѕвончиња“, „Март“, „Пчелички“... и уште мал милион други. :wasntme: Секогаш ја надополнував со некоја нова стихотворба, но секој ден си ги препрочитував старите.

Сега, кога ја извадив тетратката, огледалото се променило. Всушност, не огледалото, туку одразот се променил. Веќе ги немаше тие очи полни со сјај и нетрпение, ни немаше тие црвени образи и розови усни. Како да беа заменети. Она што го гледав на огледалото како да не беше она девојче што полека го пишуваше тефтерот.

Јас повеќе не пишувам стихотворби. Немам тефтер во кој ги пишувам мислите, може да се каже дека, за разлика од тогаш, немам ни инспирација.
    Не сум веќе мало шестгодишно девојче на кого единствено што му е важно е како да успее да состави рима. Како што растам, растат и проблемите. И изгледот ми е сменет. Не остана ништо од тие полни црвени обравчиња и долги трепки од кои не можев да гледам.
    Сменета сум. Многу.
    Но и ден денес, кога ја отворив тетратката ме сретаа истите стихови, истити букви, истите грешки, истите цртежи, истите сликички. И тогаш сфатив дека и тефтерот, и огледалото и се’ што има во него е исто. Единствено што е променето сум јас.

И сега, знам точно што ќе напишам на последната страница од таа тетратка...

На cresa-jagoda, Mahidevranfan, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Многу ми е мило што имам луѓе кои ме разбираат и после два кажани збора, без да бараат објаснување. :sun:

На cresa-jagoda, Mahidevranfan, SparkyAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  13. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Животот е како сложувалка. Ако недостига еден дел често очите ни се таму вперени и сите останати делчиња губат вредност само поради тоа мало делче кое недостига за приказната да биде прикажана преку целосна прекрасна слика. Тоа мало делче што најчесто недостасува е празнината што ја чувствуваме во душата која за жал ретко се исполнува со топлина и љубов.

На cresa-jagoda, Mahidevranfan, SparkyAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  14. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Ќе станам мајка ...
    Зар постои поубав благослов?

На cresa-jagoda, Sexybaby86, Mahidevranfan и 41 други им се допаѓа ова.
  15. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    932
    Чудо едно како еден убав настан кој му се случил на некој близок може да ти го расположи денот. Иако сабајле станав некако тмурна, сега не можам да ја симнам насмевката од лицето, иако веста не е директно поврзана со мене. Буквално ми го стопли срцето.:hug::hug::hug::D

Ваљда таков човек сум, ептен се соживувам со туѓата среќа, па и несреќа.

Имајте и вие пријатна вечер.

images.jpg

На Lella, Mahidevranfan, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.968
    Допаѓања:
    164.308
    Само вие заебавајте се. На другар ми сестра му во последнава година беше во - Бразил, Танзанија, Русија, Америка, Перу, Индија, Бали, Кенија, Австралија, Јапонија и уште некаде, а земјите од Европа не ги ни рачунам... Ситница.
    Биле на уорк енд травел до Америка и одеднаш светски патници, тркнале до Виена и Милано, цел свет го виделе. Пих!

Да знаете дека исто така може да станете и едно големо ништо од многу животни шанси. Е тоа е заебано.
    Да имаш процедура во тек за фитиљ од тука и да добиеш дриминг џоб тука, добро платен, во согласност со твоите цели и желби. Е ова е веќе заебано.

Пред 5 години се зачленив на фемина. Исто така беше еден од потешките животни периоди, но прерасна во еден од поубавите.
    5 години водиме битка и љубов тука. Сега не сум толку пишувачки ентузијаст, повеќе се осеќам како ветеран.

На Candid, Mahidevranfan, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    denes dobiv poraka ubavo pakuvana vo paketce i op vo sandace..neznam sto e ova eden kup tableti za cela familija..cela kosa mi popadna za 5 min 2014-11-27 19.21.54.jpg ce ne ispotrujat kako macki i posle kurle ce odgovara :^)

18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.670
    Допаѓања:
    153.222
    @zalosna ova e nekoj lek za tiroidna zlezda ..pobaraj na google..
    ama ne mi e jasno kako na cela familija?koj vi gi pratil?

19. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Единственото нешто што ме држи во живот месецов е кафе.Горко,многу горко.И музика.
    Друго?
    Хаха,друго..

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    od drzavata se prateni pisuva vo pismovo deka e mozno za brzo vreme da evakuiraat od ova mestovo.(evakuieren da si pisam po moe oti neznam na mk dali go napisav tocno)

Последна измена: 27 ноември 2014