Доволна е само една слика од нашето детство за да ни врати илјада спомени.Најдов една долгобарана слика од мене и мојата другарка,кога сме имале околу 5-6 години.Доволно беше да фрлам само еден поглед на сликата и за миг да се вратам години наназад.Се сетив на детската смеа и игра.По цел ден трчавме пред зградата,игравме криенка,топки летаа навака-натака,сите деца од цела зграда се собиравме и си игравме. Ех ,колку бевме безгрижни тогаш,најголем проблем во тоа време ни беше пронаоѓањето начин како да ја симнеме топката која ни се закачила на некое високо дрво или пак се заглавила под некој автомобил. Се сетив на сите родендени кои заедно ги славевме со другарките,се сетив на "концертите" кои ги организиравме пред зграда...Играј,пеј по цел ден,а комшивките ни беа публика,нели Се сетив на времето кога рано станував за да можам на телевизија да ги гледам детските фестивали и едвај чекав да почнат,па да пејам и јас. И кога ќе ми текне колку многу сакав да бидам возрасна ,не сум знаела тогаш дека колку повеќе растеш,толку повеќе проблеми и грижи имаш. Би сакала тоа време да можеше да се врати, би сакала повторно да бев она безгрижно весело девојче со кратка коса и шишки под кои ѕиркаат ситните очиња.
По милионити пат го гледам Home Alone и уште се смеам како улава. Некои филмови остануваат исти после толку години,посебни како да ги гледаш за прв пат. Секогаш ќе има дел од нас што ќе си остане дете,палаво и лудо,чисто да има рамнотежа со сивилото од светот на возрасните.
Имам толку многу пати пишувано за дедо ми, но тој е една од најважните машки фигури во мојот живот. Особено кога е зима, најмногу ми недостасува неговото присуство во домов. Деновиве низ дома ни се мота тиква. Сите ја сакаме и секогаш сме јаделе прилично многу затоа што тој често носеше од село. Правеше едно благо кое го јадевме само јас и тој. На никој друг не му се допаѓаше ама ние уживавме и со сласт го јадевме. Во сеќавање ми останало што се става ама не и начинот на кој се приготвува. Барав рецепти на интернет, прашував роднини, комшики ама ниту една не можеше да ми го каже така ко што го подготвуваше тој. Некако ми фалеше една состојка за која сум сигурна дека тој ја ставаше. Утрово одлучив да го направам и да се потсетам како тоа изгледаше и колку беше вкусно. Бидна, по дома ми се смееја дека нема да го погодам, дека не е убаво итн. Ама еве го бидна. Не е како на дедо ми, ја нема таа состојка љубов дедина ама вкусно е, иако го јадам сама. Повелете на тикварник
Понекогаш се чудам на женскиот памет. Има се, а не го цени, се жали дека и било лошо а нејзиниот сопруг ја држи на златна тацна и има се што ќе посака а нејзе пак и било тешко. Што ти е тешко мори??!!!??? Тоа што имаш се што ќе посакаш?!? Што ништо не ти недостига и имаш љубов и почитување од сите?!? Што имаш слобода и пари во џеб? Маж што те сака?? Свекрва и свекор што те почитуваат? Родители и брат што секогаш се овде покрај тебе? Што за роденден ти купија скап часовник и те одведоа на вечера? И на крај сака развод? Навистина не разбирам некои девојќи што се однесуваат глупо и незрело и го туркаат во бездна она што го имаат. Сериозно бе? Покрај таков живот на кралица, таа се жали. Не се секогаш мажите виновни, не и не.. Ние знаеме да бидеме понекогаш вештерки во правата смисла на зборот а на крај да глумиме невини напатени душички.
Постои една личност која со својата одлучност, љубов и грижа ме восхитува. Единствената личност во која никогаш нема да ја изгубам довербата. Онаа единствена жена која секогаш ме разбира. Онаа жена која е овде секогаш. Кога плачам ми ги брише солзите, кога се смеам и таа се смее. Онаа жена која се мачела да ме донесе на свет. Онаа жена која никогаш нема да го напушти моето срце. Мајка ми. Мојот херој.
кога барам нешто, никогаш не го наоѓам кога не го барам фупп ќе испадне oд некаде.. од сега ништо не барам, што барам ќе си дојде
Вреди ли да се живее кога немаш на што да се радуваш и нема за кого да живееш? Вреди ли да се живее кога знаеш дека нема да го живееш животот кој си го посакувал и нема да ја делиш радоста со оној кој го сакаш? Некои работи не се доволни за среќа. А јас, по стоти пат во животов, посакувам да ме нема и да не чувствувам ништо повеќе. Тоа ми е единствена желба...
Одамна немам шкртнато овде, некако ми фалеше темава. Сакам да кажам дека ништо неможам сега да му побарам на животот. За првпат сум многу среќна. Си најдов добра работа, човекот кој го сакам најмногу на свет е секогаш до мене, мојата фамилија за се ме подржува, сестра ми е многу радосна за нејзиниот роденден, што ќе биде за помалце од 1 недела. Ја копкам сега, не и кажувам што и имам купено. Се нервира малата, едвај чека да виде што поклони ќе добие. Само убавини, и се надевам дека така ќе продолжи.
Сакам да кажам дека сите поговорки или мудрости ги разбираме навистина само кога поминуваме низ истото.... инаку се само празни зборови, без тежина, без значење... Исто така сите ние сме склони кон осудување туѓи постапки и колку да се правиме светци, така е, сите ние во еден момент имаме осудено нечија постапка... ама после животот ви ја приредува истата таа ситуација и тогаш сфаќате дека никогаш не можете да процените некоја ситуација од надвор, колку и да ви се чини дека сте експерт или колку и да се чини одговорот очигледен, најчесто не е... Секоја приказна има два краја, и секоја приказна се разликува од друга...
Ниту јадена, ниту спиена, втора вечер по ред пијам јако кафе во најголемата чаша што ја имам дома. Очите ми се затвараат но загриженоста стравот се поголеми од сонот. Се плашам, се молам се да биде во ред.. Два дена ја немам слушнато мајка ми, страв ми е да го свртам нејзиниот број, се плашам дека гласот ќе ме издаде и наместо насмевка и охрабрување ќе слушне плач, а тоа е она што најмалку и треба сега, два дена по ред дознавам како е од брат ми, две ноќи по ред се молам за нејзиното здравје и се каам за сите погрешн зборови, за сите префрлања. Извини мамичке јас сум виновна за се
Не знам за вас, ама според мене човек којшто ниеднаш не бил во прилика да се преправа дека е занесен во чепкање на телефон и пишување пораки за да избегне непријатна ситуација, не ја знае вистинската спасоносна вредност на мобилните...
PO VTOR PAT denes sakam da kazam deka za site sto bile povredeni od bivsi kopilinja idioti i takodalje i koga i da se pocuvstvuvaat prazno tazno za toa sto ne se pokraj niv setete se na site losi raboti setete se kolku sega vi e podobro i pomirno bez niv kolku priliki vi se otvoreni za onie koi se okolu vas i se turdat i sonuvaat da s epotrudat da ve imaat makar i vo nivnite sni sto se vika.. i sekako kolku ste naucile od tie bivski vrski kolku ste stanale po novi po snazni po jaki posigurni ! i sekako za kraj koga ke se setite na niv samo kazete FALA sto ste se spasile od takva maka so niv zatvorete gi ocite zamislite kako gi stavate vo BLENDER gi melete i niv i site tie sekjavanja sliki i polesno ke disete so cista polna plukja. fala mnogu cao prijatno se vika.
Според соновникот на фемина ќе сум се заљубила. И еве излезе точно... Оние пеперутрки во стомакот, неописливи се... Уствари какви пеперутки, осеќам зоолошка кога ќе го видам.
Јас луѓето ги делам на просто неверојатни и неверојатно прости Некој луѓе знаат да ме воодушеват со изгледот, карактерот, оснесувањето, ставовите, цврстото јас. Што цврсто газат по земјата. Е таквите ги ценам бе. А некој луѓе ме оставаат со отворена уста со простоќата На пример, на едно девојче му се превртувало рамото додека вежбала И ми докажува дека рамото може да се преврте, додека јас си ги пакувам куферите и се спремам да го фатам првиот авион и да се селам од Земјата затоа што ме фаќа страв
Сакам да сакам повторно! Сакам да се заљубам искрено, вистински и лудо, лудо, најлудо! Тоа е единственото чувство што ми фали во моментов и ќе можев да кажам дека сум исполнета максимално, дека се ми е погодено. Тоа е прва желба што ќе си ја посакам да ми се реализира во наредната година, зошто сите успеси и подеми губат дел од своето значење ако немаш некој до себе да ги поделиш истите!
Ete taka si ja iscistiv sobata si se izbanjav I uste da si zaspijam..jas sum malo zababace cisto cisto detence vas omileni feminki vi posakuvam dobra nojk a jas sum na zadaca...onaa ja znaete treta smena... ve sakaam