Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    сакам да кажам дека мразам зима, :( ич не сакам ладно времеееее и седење дома.. уф, едвај чекам март, април, пролет, зеленило, мирисот на цвеќињата, звукот на ластовичкитееееее, сонцеееееее мое каде сиии.. :)

На Annath, sweet-star, shushu и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Туку, не ќе беше лошо да имаше и некоја правосмукалка, што нема да брмчи, едноставно си поминеш, а она си работи, нит бучава создава, нит ништо :wasntme: а вака небаре борбен авион поминува :wasntme:

На Mahidevranfan, sweet-star, mims-89 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    :sun::sun::sun::sun:

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Сакам да фотографирам парчиња од природата, исечоци од нечие секојдневие, нешта во кои препознавам некаква убавина и моменти преку кои пренесувам порака. Израснав пред објектив, а денес најудобно се чувствувам позади него.
    Најубавите фотографии настануваат непланирано, зашто и идеите доаѓаат спонтано. Па така кога ќе простирам алишта на тераса, а отспротива ќе ме пречека една ваква глетка, морам да го земам фотоапаратот за да ја овековечам.
    Не затоа што изобилува со некоја посебна убавина и бои, туку затоа што е една многу едноставна потврда на онаа изрека: На врвот е најосамено.
    Затоа што има место за еден.

На Foreveryoungiwannabe, Buttterfly, SV1911 и 42 други им се допаѓа ова.
  5. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    да ви кажам нешто од моето рано детство

како мала многу се чудев како се снимени народните приказни, оние на Шенка и Горѓи Колозов дека нели тие се тие снимени демек од старо време, и се прашувам како ги снимале кога порано немало камери:D

хахах абе тоа беше најголемата мистерија од моето рано детство, а сега ми е најголемата смешка..:lol:

На Candid, SV1911, luci22 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Недела е посебен ден за мене,особено онаа недела која ми е слободен ден.Душата ми е смирена,исполнета,тогаш се ми е посебно.Ме гледа внуками во пижами цел ден и вика тето па ти денес не си на работа,ќе си играме цел ден???Ден посветен на семејството,сакам да го преседам цел ден дома,во пижами.Ручекот ми е тогаш највкусен дури и туширањето:$миризливи свежички,релакс музика.Во душава ми е рај.Фала ти Господи за мирот кој е во мене.

На Candid, SV1911, eliesaab и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Има како нема, само треба да искешираш малку повеќе. Се мислам да купам, секогаш ме фаќа мерак за чистење доцна навечер а во зграда сум, и да прднам после 9 ќе ми стропаат од некаде.

На Candid и Tumblr.123 им се допаѓа ова.
  8. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    блазе си и, и јас би одела

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Ами ако даваат на рецка, некаде, да си земам една :D, вака на глава ми се качи со таа бучава, небаре во глава ми е, дури си мислам дека е погласна од претходната што ја имав.

10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Мојата професија е поврзана со автомобилите и никогаш не сум пробала да бидам добра со ножиците.
    Но, кога ме повикавте ќе се потрудам колку што можам да биде добар фриз.
    Нека дете, не е битно. Малку шишките ко накриво да ви се :?: Не чедо, ножиците тапи се.
    Кога ќе видиш колу мудрост се крие во нејзината глава не се ни приметува делото на почетникот.
    Продолжи, земи си од чоколадото. Ех, син ми го прати пред некој ден од далечна Канада. Воздишка.
    Следи разговор кој ми ги растреперува рацете а и ми ги насолзува очите.
    Не и беше до совршенство, стилот го градела низ годините, а годините и го одзеле сопатникот.
    Во се што имаше едно немаше. Немаше со кого да поразговара, да ја сподели тагата,
    и она што останало од радоста.
    И требаше само разговор, да ја отвори својата душа, некој да ја сослуша.
    Во огледалото видов радост во нејзините очи...
    Дојди пак дете, со пари можеш да го доведеш најдобриот фризер, но во денешно време на малкумина можеш да ја отвориш целосно душата. Заминав со кнедла во грлото, за прв пат не можев да најдам соодветен збор. Фризот далеку од совршен, но како за прв пат не беше ни лош.

На Candid, SV1911, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    Вака сега, имам една познаничка која на секои 2 часа става слики и статуси на фејс. Добро, тоа е нејзино право, а мое право е дали ќе и ставам лајк или не. Но она е толку самобендисана што знае и да се понижи за еден пусти лајк и да ти се моле на чат да и лајкнеш слика/статус..:P
    И вчера ја гледам на фејс објавила нова слика, и ме мрзеше да и ставам лајк и не и ставив. Денеска па во живо а гледам се сретнуваме и ме прашува "Убава ли ми е сликата?" и јас и викам да. И ми вика "Епа штом така да ми ставиш обавезно еден лајк, ајде те молам" и јас и викам добро ајде ќе ти ставам. ;)
    И не и ставам лајк сега. Лепотице, ако чекаш од мене лајк - уште многу ќе се начекаш. Додека ми се молиш за лајк - знај од мене лајк не добиваш. :*

На luci22 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.629
    ...мојот мозок има два принципа на работа : тотална опсесија или потполна незаинтересираност.

На Candid, Sunflowers, eliesaab и 9 други им се допаѓа ова.
  13. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    3.545
    Немат ден кај што ќе направам јадење а да не направам штета :clap::clap:

На Tumblr.123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Ситуацијава моја моментално...

На jjoovvaannaa, Candid, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Феминкии да ми држите срекја утре прам писмена и многу ми е страв ;(:l:

На sweet-star, H.VAGA, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Се спуштила некоја магла ...си мислам и природата понекогаш сака а понекогаш мора да биде скриена од погледи,допири...средби.
    Така и човекот ,одвреме навреме треба да се осами,да биде невидлив за се што е однадвор,да се одмори од барања,средби,очекувања...Потребно е и неопходно е,да остане сам со себе,да се допре до внатрешните граници,да се понегува со убави мисли ...да си ја слушне внатрешната тишина.И да остане во некој твој ритам на љубов ,на која се дава себе сега ,во овој момент.Така мислам дека се зајакнува да истото го подари и на другите.

На SV1911, Sunflowers, kala21 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Најголема потврда дека растам е тоа што немам потреба толку да спијам како порано! :rofl: Кога немав обврски можев да спијам и 12 саати. Сега тоа е значително намалено. И ако спијам повеќе цел ден се жалам дека ми е мачно. А,си мислев од мене човек нема да биде и цел живот ќе го преспивам пола ден. 8-|

И сдк,има нешто толку многу релаксирачко во облекувањето на нов пар,дебели и бушави чорапи! :yawn:

На Sexybaby86, Ivy89, mims-89 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Ema28

Ema28 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    144
    Треба да се научиме дека ако сакаме навечер да си легнеме и мирно да си заспиеме, ако сакаме да добиваме љубов од другите и да се посакувани во друштвото не треба да сме себични, понекогаш да си ја затвориме устата, да не се расправаме беспотребно, да не сме намќори и да не се муртиме.

На Mahidevranfan, ceca-1, sweet-cherry и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LadyVamp

LadyVamp Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    79
    Парите да ви ги имав,паметот да ви го немав! :) Штета шо многу често си идат у пакетче,просто жал да ти е луѓе колку пари имаат а ич не знаат да си ги користат.

На Reachel, ceca-1 и Tumblr.123 им се допаѓа ова.
  20. Reachel

Reachel Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.903
    Колку само досаден ден е Недела... |-) You have nothing to do!

Anyway,на прагот е декември а снегот сеуште не пуштил ни чекор.
    Брзо помина годинава:o:,за некого добра, за некого лоша ама сепак помина...

И да,да не заборавам,драг дедо Мраз бев добра и послушна цееела година и затоа сакам поклон.Океј не цела година, ама бев 1/4, I swear. :wasntme: Уствари кога ќе подразмислам не бев воопшто. Зае*и,сама ќе си купам.
    И не луѓенца,не очекувам ништо од Дедо Мраз (иако знам дека постои :?:),пошто тато ми вели дека не го собират низ оџакон. Ама затоа очекувам од тато Мраз да ми го купи... ќе ви кажам што ако ми купи,да не брзаме. :rofl:

Океј,знам дека постов е турлитава ама го пишувам во полузаспана состојба.

Утре понеделнички имајте убав почеток,мене ме чекаат еден тон обврски оваа недела па дури во Среда ќе садам дрвца... (facepalm)
    Ве молам,правете се дека не сте го прочитале постов и паметете ме како сериозната Рејчел. :D

Со љубов,
    Рејчел (hollest)

На Candid, Sunshine.Sunshine, Mahidevranfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.