Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.655
    Едно време баш си зазедов игнорантски став, што ми требаше пак да почнам со сарказам. Сопругов ми рече дека треба да бидам малку по фина со другите, да не ги заебавам (дури ни кога заслужуваат), зашто се ближи нова година а нели на крај на старата година се бира феминка на годината, па ако е рачен часовник во прашање ќе треба да го заслужам :rofl::rofl:
    И така јас пак иронично, што да правам, саат си гледам на мобилен. Освен ако не е во прашање нов модел автомобил директно од автосалонот на Опел.

На anuskaNESTLE, kolovoz, tessie и 19 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Неможам да ја разберам потребата за привлекување внимание.
    И тоа постојано и по секоја цена.
    Се прашувам дали некогаш се изморуваат.
    А пак не скромноста?Да не знае човек за што служи.
    Дека е само за истакнување на самиот себе не верувам.Штом е до толкави количини застапена си велам,сигурно е и еден вид заштита.Ама од кого заштита?Од самиот себе си?
    За заштитување од другите постојат и други методи.
    Ако припазиме малку со самоистакнување без исав,ќе нема од што и од кого да се штитиме кога нешто ќе ни промакне од премногу претерување.
    И чоколадото кога го има на претек не е вкусно.

На Mahidevranfan, kolovoz, nevermet18 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Кока кола реклами,украсени трговски центри,сијалички на Партизанска,среќни лица,весела атмосфера... Тоа е тоа што го чекам :inlove:
    Еех,уште едно снегче да заврне па да паднам на гз едно триста пати и да го распцујам поштено,но кога ќе паѓа како споулаена да излезам надвор и да се радувам како Црни Бомбардер кога ќе запали огинче и ќе му заврне :lol: Колку е тенка границата помеѓу љубовта и омразата најубаво се гледа во нашиот однос со снегот! :nod:

На Mahidevranfan, De-lovely, tessie и 12 други им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.279
    Допаѓања:
    67.900
    Кога пред пет години кликнав на зачлени се не бев мажена, си живеев уште дома со моите, немав завршено факултет... Се сеќавам дека се зачитав во некоја тема и ептен сакав да одговорам, па решив да се зачленам. Првиот одговор на латиница, па отворање на дупла тема, па испраќање на мислења едно по друго...:D И сега, пет години од животот ми се запишани тука, кога си барав совет за селењето, па совети за свадба, сите маки со факултетот, сите маки и жалопојки за работата...
    И се надевам дека по пет години ќе се читам како сум пишувала во темите за бременост, па во дете, па ќе си стигнам до темата околу и над 40 и се така по редот.:nod:(hollest)

На Dust, Mishela, sparklie и 49 други им се допаѓа ова.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Ако ги тргнам настрана сите стравови,јас сум среќен човек:dance:

На eliesaab, Mahidevranfan, tirkenbal и 4 други им се допаѓа ова.
  6. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Дури не падни снег, не се осеќам новогодишно :!:

На SimonaTino, Mahidevranfan, kolovoz и 7 други им се допаѓа ова.
  7. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Знаете има моменти во нашите животи кои се пресудни за големи одлуки.За жал тоа се моменти кога сме повредени,кога таа повреда допрела до најболнато место до самата срцевина,не здоболело толку многу што сме посакале да не сме дел од овој свет.Во целата таа болка, немало крик од една единствена причина.Вербата дека сепак некој гледа, ја чувствува таа болка,дека него повеќе го боли, и дека ќе направи се таа да исчезне.
    Колку болката е посилна, тој е се повеќе присутен.Те бодри, ти дава сила,а пред се трпение и надеж.
    Длабоко во себе знаеш дека мораш да сториш нешто,но истовремено не сакаш да предизвикаш нова болка, туку сакаш да ја сопреш старата.Настанува внатрешна борба и победува разумот.
    Чувствуваш дека си ја исполнил својата морална обврска, но сега нешто друго те мачи.И ако си сигурен дека си постапил праведно, се прашуваш имаше ли друг начин?Тогаш доаѓаш до единствениот заклучок.
    Секогаш, ама секогаш постојат начини, но никогаш не постои начин со кој би се оправдала нечија лоша постапка.

Знаете има многу повредени срца на овој свет.Срца кои тивко плачеле, се надевале, чекале.
    Срца кои болката ја заменувале со насмевка.
    Знаете во ваквите срца нема место за лага.

Ако за нешто жалат во животот, тоа е што повредуваат некого без да сакаат.Мораат за да го спречат да повредува други.Иронија е што таквата постапка се споредува како предавство,кукавичлк, неразум, но при споредбата забораваат на чесноста,силата , храброста,кои богами се граничат со разумот,за да и се спротистават на таа болка.

Знаете никогаш,не им судите на другите.Оставете ги тие да ви судат на вас.Само така ќе дознаете како да станете подобар човек.
    Знаете вие сте човек.

На glosipgirl, eliesaab, Mahidevranfan и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.951
    Допаѓања:
    203.271
    ... од што немам работа, почнав да им ги разгледувам (читај манијачам :wasntme:) фб профилите на моите колеги... оние со кои заедно студиравме, полагавме, одевме на вежби и предавања, се бодревме, си помагавме кога ќе запневме... и во моментот сфаќам колку време поминало, и ме фаќа страв, колку брзо поминува времето. А како вчера да беше кога кисневме на факултет од јутра до сутра и секој слободен миг го користевме за дружби и свирки...
    Сега секој на своја страна, секој со своја приказна, секој со својата среќа и проблеми, не се гледаме скоро ич (со исклучоци). Ама цврсто верувам дека барем еднаш повторно ќе се видиме, повторно ќе пиеме во име на старите времиња. Оти верувам, цврсто верувам дека секој од нив во своите спомени има зачувано барем мал дел од она што го поминавме заедно...

На sparklie, anuskaNESTLE, kolovoz и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    Какво време дојде, леле.
    Надвор некои неможеш од маглата да ти препознаеш други поради нивното ново лице. МАГЛИ И МАСКИ.

Поради лошите временски услови дојде и до многу болести на денешното време, па не се препорачува директен контакт со луѓе со маски.;)

На Sunshine.Sunshine, tinka-mace и luci22 им се допаѓа ова.
  10. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Кога љубовта на твојот живот те изненади :inlove:

На Serafima и luci22 им се допаѓа ова.
  11. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Ќе направиш многу мутава животна одлука ако очајно прифатиш да се задоволуваш со нешто кое никогаш не ги исполнувало твоите стандарди и со текот на времето, ќе се најдеш во безизлезна ситуација кога единствено што би можела да направиш е да јадеш еден збор со три букви.

Fine is just not good enough. I want extraordinary. И така ќе биде, па макар чекала целиот живот.

На SparkyAngel, sparklie, Abeja и 16 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Сон на секоја трудница.
    Да живее во средина а од двете страни комшии да и бидат @Serafima и @zalosna

:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

На Espadrila, SimonaTino, eliesaab и 16 други им се допаѓа ова.
  13. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.503
    Се осеќам као бебче некое :$
    уште фали да почнам да гугам и да плачам :inlove: - причина вадам осмица :@, три веќе ми пораснаа уште летоска... остана уште една и “мишн комплит“... :D
    Сеа сигурно ќе си помислите: “Бреејјј, колку ли е паметна оваа Луци“ :lol: - Абе шо да ви кажувам, како не бе! :D
    ...Не доаѓа памет од осмициве, еве ја од искуство да ви кажам, нека не ве лажат! :!:
    Доаѓа само болка невидена шо не ти дава да ждереш на раат и што мора да се залие со ракиичка за да пројде. :D
    Толце! :rofl:

На SimonaTino, cheetah.girl, tessie и 4 други им се допаѓа ова.
  14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Имам нова фризура и одеднаш светот ми изгледа поубав :sun:.

На SparkyAngel, sparklie, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Од 22 кармини 15 ми се црвени.
    15 нијанси на црвено.
    Манијак. Со топол под тон, со ладен, некој мава на портокалово, некој на виолетово, некој е темен вино боја, друг е светло џиш црвен. За чудо никој не се повторува, една нијанса не е иста со некоја друга. Сите се почнати, никој не е потрошен.
    Ако уште еднаш се фатам за црвен кармин ќе се сетам на ова што сум го напишала тука.
    :makeup:

На eliesaab, Salome, Hipica и 18 други им се допаѓа ова.
  16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    @mims-89 јас тоа го правам со лаковите за нокти. Имам на пик две бои (црвена и кремава) и еден куп нијанси од истите.

Последна измена: 3 декември 2014
    На Mishela, senza.parole, Sunshine.Sunshine и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Изгледа дека само јас незнам што сакам да кажам:lol:

На ivona29 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Добив мотицавија за вежбање... :muscle:

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.244
    Немам ајфон.
    Немам десетина пара оригинал патики.
    Немам полн плакар брендирана облека.
    Немам парфеми поскапи од петстотини денари.
    Немам огромна соба.
    Немам базен во дворот.
    Немам посетено друга земја.
    Не можам да си го дозволам секој луксуз.
    Но, среќна сум со она што го имам.
    А тоа не е материјално, туку духовно.
    Имам семејство кое секогаш е овде за мене.
    Имам другарка на која можам да и` ја кажам се` без да ме осудува.
    Имам доверба во оние кои ми се блиски.
    Имам огромна фантазија.
    Имам големо срце.

На Monna.Monna, SparkyAngel, One.Moment и 29 други им се допаѓа ова.
  20. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Понекогаш седам и си мислам до каде стигна светов.
    Ако некогаш најголем срам било да донесеш единица дома, а најголема работа е да добиеш петка, сега е сосема обратно.
    Оние со единици се прават фраери, и на некој начин се гордеат со тоа, а петките седат повлечени трпејќи ги исмејувањата од другите.

Ако до ова дереџе стигнавме, тогаш којзнае уште што сè ќе му се случи на светот.

На One.Moment, SimonaTino, eliesaab и 9 други им се допаѓа ова.