А ни јас не сум наспан,ама не се давам ,мене побитна ми е слободата. Пс легнав во 4часот станав во 6 ај сега,навика што да правиш.
Годините минуваат а мудроста доаѓа со нив. Мудроста и зависта. Неможам да си поверувам колку се променив во само една година. Неверојатно е.
Праша некој за мене овде,за моето здравје,ха??? Не е ни битно,да си кажам дека не сум си арна.Ниту во мозокот ниту во телово.Хормоните ми скокаат, депресијата ми е најверна другарка.И почнав да тресам и зборувам глупости.Замислете пред некој ден, почна така фино да ми се повраќа и да ми се јаде кисело,што дури се припотресов и бев готова да отворам секакви форуми,да си ги барам симптомите.Дури и маж ми фино го клоцнав в кревет кога му кажав од што се плашам а тој ќе паднеше од креветот од смеење.Почнав и да ги тестирам децава во стил што би било кога би било,а тие само превртуваат со очите.Се прашувам од кого ли го научиле тоа? Не се плашете нема да станам мама во доцнежни години ова да ти било уште еден неоткриен симптон на пмс. Толку добро се поткренав со шетање и ги посетив сите можни доктори.Е не,зарем попусто да одам од еден крај на градот па на друг,па да ме вратат во аптека не бил правилно напишан рецептот,па чекај резултати....и на крај се е ок а јас пак сум болна. Си ја гледам комшивката низ прозорец,инаку таа посетува само елитни фризери кои ја бричат на голо.Е овој пат добивам желба да и кажам,дека јас ќе сум ја унакажала за таа цена.Море и за половина цена да пуштам срце.Значи стварно кога народов има пари,не знае каде да ги плесне. Туку ако си умрам од срце да знаете дека децава се криви.Си играат со мене ,ми скокаат од ќошеви,си фрлаат со топка во играта „да ја промашиме мама за 2 сантиметри“,ме гмечат и гушкаат дури не изгубам здив,патем керка ми ја потрошила новата пудра за лице и сега намааааааааам пудра.На сето ова се надоврзува немањето пари и празниот новчаник,кој ми предизвикува поголемо цунами од она на Јапонија... Живеам некој крпен живот. Открпи,закрпи,од едно две прави уметник сум станала за преживување и тоа со неподнослива леснотија.Да се изразам стручно.Не дека ми оди се од рака,туку така сакам да си мислам . Патем што му е на форумов?
... Кога ќе видам излупен, иструган лак на нокти кај женско, мене ми доаѓа да земам јас да и донирам памук и ацетон па да си ги избрише, и не, не зборувам за случајно излупен малкуцка неприметно, туку она кога на средина од ноктот има нешто што потсетува на лак, некогаш давно налакирано пред две недели или не знам веќе колку, ова слободна проценка давам и се чека само од себе да го снема. Разбирам немање на време или куп други работи побитни за правење ама подобро средени нокти и без лак, отколку со точка лак на средина на ноктот, не личи на ништо, а битно се прават госпоЖи. Спојлер Ова што успеав да го најдам е дури и подобро од тоа што го гледам низ секојдневието
^ Сестра ми е иста, замисли сега како ми е мене. Времето тмурно - јас тмурна. Сакам само сонце, ништо друго! Ни снег, ни ова ни она. Само сонце! Туку ај велат утре ќе било деветнаесет степени. Спојлер Знаете што? Некако сите други форуми ми се монотони, едноставни, затворени, глупави. Фемина ми е како катче на кое има прекрасни луѓе. Како некое мало гратче... Преубаво ми е тука! Обожавам салати. Обожавам марули! Нема нешто поубаво на светот. Мислам: - Сонце - Мачињата - Марула Совршен живот. Ајт со здравје. Имам да правам презентација со над 20 слајда, а се чудам уште што да измислам. Четри саат летна. Ц ц ц...
Ти благодарам што ми објасни по кој принцип работат банките, да не беше ти, немаше навистина да знам. Искуствено знам како работат и знам што точно се случува, а и калибарот на луѓе кои опслужуваат, иако ако малку подобро ме прочиташе ќе видеше дека не зборував за луѓето кои работат дека ги зимаат парите, туку за банките. А луѓето кои се таму нивни е изборот за тоа што го работат, не мој или на било кој и должни се да ти ја извршат услугата со насмевка, а не со простотулук и дофрлање како што мене ми се случи. А друга работа е што очигледно не знаеш работен опис и дека освен отварање сметки имаат и задача да исплаќаат кеш. Еве на пример баба ми има само трансакциска, но не и картичка, ради тоа што е баба и има голем ризик да ја зезне работата, кој неа ќе и ја изврши работата? Чекај сега индиректно да те навредам и да се запрашам, како може да постојат толку прости и игнорантни луѓе? А исто така ти благодарам што се потруди индиректно да ми наречеш прво проста, а потоа неписмена и нетолерантна. За да не ти вратам со иста мера, оти можеби работиш во банка, ќе се воздржам да цитирам принцип на селекција на луѓе кои би требало да работат на шалтер директно од HR служба со изготвен прашалник и објаснување зошто треба да е таков каков што е, ќе си смалиш од самодовербата. Трето, дали се запраша колкава сума на пари сум сакала да извадам и зошто истата не сум можела да ја извадам од банкомат? А баш мислев дека си мислела на се додека си ме цитирала... а можеби и веројатно не знаеш дека не може да се вади поголема сума од х на банкомат? Веројатно тука треба да стои некој збор со кој би сакала да те навредам, ама еве ќе се воздржам. Секако претпочитам да си ја завршам работата на автомат или да извршам уплата од сметка на сметка, но ситуацијата беше поинаква, не ти должам објаснување, но чисто да ти искристализирам за да видиш како безпотребно се искрши да пишеш некој коментар од некои твои причини. Да заклучам, прво од мојот пост си добила половични информации за кои се осуди да дадеш брдо коментари и навреди, што кажува многу за тебе, а второ, ако работиш во банка, не си ја познаваш работата, но живееш со идејата дека ја познаваш и дека владееш со истата и дека ти си таа која ја одржува банката во живот и дека извршуваш кој знае колку важна работа, не баре е прашање на човечки живот. Побарај уште еднаш да ти дадат попис и опис на работни обврски да видиш што ти влага во нив, а не фрустрацијата да ја лечиш на мојата фрустрација зошто финансиски ме опељушиле, ок? Ама затоа ете таквите работат на шалтер, оти треба да се такви од одредени причини. ( А ако не работиш, се извинувам, тогаш ќе гледам на постот како ете некоја обична потреба некому да се истуриш, навредиш или не знам што..._ Ајт.
Утрово кога станав буквално не ми се живееше. Грлото ми беше за никаде, не го чувствував. Целото тело ме болеше. Па и бонус, тмурното време. Но, среќна сум што решив да одам на училиште. Супер си поминав. А мислев да го поминам денот во креветот, нервозна, болна и нерасположена.
Среќата не ни ја носат нештата што ги гледаме и допираме, нити она што другите го прават за нас, туку она за коешто мислиме дека можеме да го почувствуваме и да го направиме за другите и тогаш тоа го правиме и за себеси.
Човекот учи додека е жив...Учи колку сака,а не колку може.Нашата волја е чуден феномен.Секој од нас ја има,само треба да ја активира функцијата за да ја сфати нејзината големина.Доволно е само да веруваме во себе и да ја спрегнеме сета сила.Таа ни дава моќ да чекориме убедливо напред и да откриеме нешто непознато.И се додека имаме волја да учиме,во се што ќе прочитаме ќе најдеме можност да го унапредиме своето размислување и да го прошириме знењето.Впрочем,тоа е и богатство на човекот... П.С.Читајте книги! Добрата книга може да ви биде адут за вашата сигурност.
СДК, СВЕТОТ е место во кое се настанува и се исчезнува. Секој од нас има свое место во него. Има денови кога ползиме по земјата, но има и такви кога летаме во небесите. Единствените губитници и победници сме ние луѓето. Одговорни за доброто и лошото што ни се случува секојдневно.
Досегашните аватари на витомир, од обид да најде соодветен шармантен, паметен, искрен, згоден и што ти знам тип, сите до еден ми изгледале како некои педерчиња, дали од манекени ги бира, ама сите се кој од кој. Никако да најде аватар кој би го отсликал него во целост. Јас мислам дека е редно да стави негова слика, по можност големина за пасош, да видиме зошто толку го фалат и викаат дека е шармантен. Па не може да не остави, не моооже тој без нас а и тоа му е дел од имиџот, мора да има периоди кога ќе си ја испразни душичката и да упеца нешто, како што веќе го употребија тој термин. Ете гледате дека до 4 сабајле бил на фемина, гарант на чет или се допишувал со цури преку лп.
Пролетта полека ни доаѓа.Абе од милина!Најубавото годишно време. Со мерак да испаднеш,да прошеташ,да се напиеш кафенце
Уф,што ми е погоден денот! Камо сите денови да ми се вакви.Насмевки,насмевки,насмевки!Јеј. Mood:Woooooohooooooooo
Ден-катастрофа,побаксузен ден во својот живот досега не сум имала.Станувам,си ја изгубив нараквицата,можеби не е материјално вредна но сепак има многу големо значење кај мене,бев на „натпревар“ за знаење,имав најмалку поени,и уште неколку баксузни ситници ми се случуваа денес. Па знам јас вчера имав некое лошо предчуство за денес,уште еднаш сватив дека моите предчуства се 100% точни,вистинити.......