Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Samo zatoa sto nekoj izgleda srekjen ne znacit deka stvarno e,zosto i belata ruza imat crna senka...

На Hipica, butterfly33, kolovoz и 4 други им се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Има една убава мисла која вели вака: Најсилните луѓе не се оние кои покажуваат сила пред нас, туку оние кои водат битки за кои ништо не знаеме.

После година ипол дознав низ каков период поминала мајка ми и каква жртва дала за мене. Се обидувам да си го вратам филмот, ама не се сеќавам дека сум забележала било какви знаци на стрес и нервоза кај неа. Да не се случеше една ситуација, можеби никогаш немаше да дознаам што направила за мене и каков ризик преземала за мое добро. А сето тоа поминало толку бесшумно, бидејќи не сакала да дознаам и да се грижам.
    Велат дека човек не може да ја разбере мајчинската љубов, сѐ додека нема свое чедо. А јас само се надевам дека ќе успеам да ѝ се оддолжам на мајка ми барем за половина од она што го направила за мене.

На Buttterfly, BurstBerry, Teodora* и 46 други им се допаѓа ова.
  3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Од татко ми само љубовта кон готвењето ја имам наследено.. за среќа :)

На SparkyAngel, elisabeta, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Отидов кај баба ми со изедена само една банана.
    Кога се вратив имав изедено, квики, грицки, кикиритки, сокови, сирење, салама, ајвар, погача, пак сокови, пак погача, пастрмајлија и торта.
    Бабо, имај милост. :lol:

На bittersweet, SparkyAngel, Ivy89 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Со моите, најдобрата другарка и дечко ми денес си залеав по еден пијалок, со насмевка и убави желби кратко го одбележав именденот:inlove:. И вас да ве почастам, зашто сте ми куп другарки:lol:

На bittersweet, Mishela, Kala22 и 26 други им се допаѓа ова.
  6. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    Нека им е среќен именденот на сите што се викаат Кате, Катерина, Екатерина.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
    Сакам да сум сама на крајот на светот. Сакам да имам катче само за мене (lalala)

На SparkyAngel, Dream-Girl, Anabelle.Amorette и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Хедонист

Хедонист Нов член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    0
    ***Како прво, многу е навредливо да кажете за авторот на оваа и на многу други песни, дека пишува во стилот на Лешоски и е негов следбеник, а авторот пишува пред Лешоски да постои како човек а потоа како писател. Всушност ако добро го познавате стилот и на Лешоски и на Таневски, немало да кажете дека наликува едно на друго. Очигледно сметате дека 'лешовизам' (како што сте се изразиле) е се што содржи скопски сленг што е апсурдно. Навистина ми е жал што ви е тешко да читате модерна поезија Вие - љубител на Рацин, Неделковски, Конески, Матевски...но многу повеќе ве жалам што мислите дека сте прочитале глупости само поради тоа што не ви се допаднало. Еден вистински љубител на поезија почитува секаков стил. Еден вистински љубител на поезија умее да ја согледа уметноста и да ги доживее чувствата во песната без разлика дали содржи сленг или не. Очигледно сметате дека песната погоре е површна. А јас сметам дека длабочината е во едноставноста. Исто така сметам дека тоа површни личности не можат да го сфатат. А сметам и дека негативните коментари ги нафрлаат токму оние кои не ги знаат фактите. Токму оние кои најмалку разбираат.
    П.С. ги следам и Лешоски и Таневски.

8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.244
    Зошто ме мразиш?
    Ако еден ден отворено ми одговориш на прашањево, ќе бидам благодарна.

На Hipica и Mahidevranfan им се допаѓа ова.
  9. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    Се ќе беше поубаво да знаеше како се чудтвувам *_*

10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Според симптомите кои сега ги имам или имам воспаление на јајниците или на простата.

На Tumblr.123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Преубаво поминат ден, чувствувам дека батериите ми се полни за една недела, ако не и повеќе. :)

Еве една фотографиjа од прекрасно заjдисонце покраj Арабско море, сликана лично и персонално од мене со новата камера. :D
    IMG_20141208_023858.jpg
    Друго, диетата со само салата за вечера (со црн леб :D) коjа успешно jа применуваме веќе четврта недела почна да дава резултати и каj маж ми и каj мене. Ем сити, ем слабееме! :D

Имаjте убав понеделник! :)

На bittersweet, Elena69221, AngelOfArh и 29 други им се допаѓа ова.
  12. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    И тогаш кога мислиш дека се ти е средено, ги чекаш само среќните мигови да дојдат, се нешто ќе испадне да не ти оди по план. Па после како да не веруваш во судбина?

На butterfly4, S.J.Parker, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Kој што несака животни незнае колку само љубов и позитивна енергија ке ти даде едно маченце,како што сум заседната на фемина од толку многу места кај мене дојде во скут да си легне ,леле душа мала :hug:како да не го сакам како?Бог создал животните за осамените души да имаат и тие друштво и љубов ,мене во овој случај како додатна љубов ми доаѓа ме исполнува ,а замисли јас дечкоми и мачорот шокови од љубави ке добијам ааа многу е така љубомора ке се створи :lol: 560248_755803637802549_6556050606389484439_n.jpg

На ivona29, Ivy89, Mahidevranfan и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Portishead

Portishead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    742
    Некаде зад маглата од чувства кои постојано ме задушуваат а не сакаат ни да го покажат своето лице, ми се смешка среќата на безгрижноста која не можам да ја вметнам во себе. Вистината е дека, најголемите трагедии се случуваат токму во нашите глави и што и да се случи во реалноста не може ни да се измери со војните кои ги водиме самите со себе. Но нема поубаво чувство од тоа кога после сите тие порази, нервози, и долг период од секојдневието испреплетен со неподнослива меланхолија, стануваш свесен дека заслужуваш среќа, бар како мала награда за издржливост. Ако после дождов на моето небо не се наслика едно прекрасно виножито,сама ќе го обојам и ќе насликам уште поубаво.
    Белото не е секогаш светло, и црното не е секогаш темно.
    Добра ноќ. :l:

На Teodora*, Trnche, Mahidevranfan и 5 други им се допаѓа ова.
  15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Знаете, за некои работи вреди да се трудите во животот, за некои едноставно не. Долго време се трудам две врски да одржам нормални и не ми одеше и не ми одеше. Долги разговори на кои им го немаше крајот, викања кои одекнуваа само во мене и во просторијата. Гушкање колку да се рече и љубов на куп, но никаков начин да се искаже и покаже.
    И сепак на крајот е вредно да се трудите и да гребете со нокти само за да ги средите семејните односи, затоа што оние љубовните едноставно дури и без разговор можат да исчезнат.
    И не е исто да се чувствуваш дека си на граница помеѓу љубов и омраза помеѓу некој крвно близок и помеѓу љубениот.
    И после долги гребења од кога го решив најголемиот проблем и во семејствово веќе недела дена освен насмевки и шеги не се слуша ништо друго. Сепак најискрен разговор, ослободување на секој можен дел од тебе пред блискиот води до зближување и поминување на сите болни страни. Од кога ме разбраа навистина и од кога почнаа со мене да се трудат да го остварам сето она што од секогаш сум го посакувала, но едноставно не го прифаќале, другата страна си се повлече.
    И не знам дали сум на граница со него или едноставно ноктиве треба да си ги зачувам, наместо да гребам да сочувам нешто, да пуштам и да се ослободам самата од сите тешкотии што ми ги носи сочувањето на таа врска.
    Ноќва ми изгледа премногу долга.

На Mama25, bittersweet, senza.parole и 6 други им се допаѓа ова.
  16. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Или со мене нешто не е во ред или со моите деца. Ќерка ми заспива во 00,00 на 9 месеци. Ако продолжи вака во дискотеки ќе почнам да ја носам. Сите тинејџери ќе ги испрати на спиење.
    Син ми па од друга страна како да пораснал пред време. Му викам пушти да гледаме Том и Џери, а тој ми вика, не, сега ќе го гледам Твоето лице звучи познато:?:. Уште ми наддава дека сакал да ја види Калиопи(facepalm). А баш ми се допадна цртанчето со Том и Џери и со фоката. Омилен ми беше кога бев дете.

На Mahidevranfan, butterfly4, Kala22 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.344
    Допаѓања:
    5.893
    Кај мене е мирно, сталожено. Се накашлав и одекна секаде.
    Празни улици, влажни.
    Донер и трилече. Повелете!

На Mahidevranfan и Hipica им се допаѓа ова.
  18. the-Anya

the-Anya Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    293
    Не се плашам од луѓе што многу зборуваат. Се плашам од оние што молчат.

На Mahidevranfan, butterfly4, Hipica и 5 други им се допаѓа ова.
  19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Некои велат како свој шо може да те зафркне, никој не може. Јас велам не постои нешто слично на тоа како можеш да паднеш на иста зафрканција од свој чоек по двеста пати.
    А знаеш, цело време.
    И не ти е крив никој друг, самиот си за ќотек.:D
    Ќе ми пројде, можеби утре поише ќе пцујам (не тука де), но ќе мине.

Последна измена: 8 декември 2014
    На eliesaab, Mahidevranfan, butterfly4 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    ...Лавови мои морски, тигрови мои океански !!!...
    инспирација од моменталната ситуација;)

На eliesaab и Hipica им се допаѓа ова.