Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Слушајте да ви кажам, ако ме снема после Божиќ знајте дека красам нечија трпеза со јабука во уста и морков во г*з. Усул да се немало во јадењето.

На Buttterfly, mimiiiii, Elena69221 и 27 други им се допаѓа ова.
  2. QueenOfChaos

QueenOfChaos Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Феминче, си се опуштив дома 3 дена, не ми се мрда утре на факултет.

На SparkyAngel, butterfly33, cheetah.girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.344
    Допаѓања:
    5.893
    Денов, типична недела.
    Средување туто комплето, психофизички, овој пат има разлика -
    Мерси 400 грамско. Едниот ред се испразни, сеа си ги местам горе под боја.
    Добро е, барем почнав на чо‘ек да заличувам.

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Ги откажав цигарите!!!

На Mrs.Cuper, SparkyAngel, Anabelle.Amorette и 18 други им се допаѓа ова.
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Селото од кое потекнува татко ми го посетувам многу ретко. Мислам дека на прсти можам да избројам колку пати сум била ама па секое сеќавање ми буди топлина на душата.
    Една година се јави дедо ми, мерак му било да отидеме да ја средиме куќата. Се собравме ние трите, а тој се јавил и кај вујковците, па отидовме еден куп. Неколку дена уживање, иако прилично имаше работа, атмосферата во куќата беше многу пријатна.
    Дедо ми за да се одмориме секој ден, ќе не земеше со себе и ќе не однесеше во собата во која имаше машина за шиење. Стара можеби повеќе од 100 години ама сеуште беше функционална. Ќе земеше крпчиња и не учеше како да шиеме. Кога ќе завршевме ќе не фатеше за рака и ќе не однесеше во едно импровизирано продавниче да не награди со чоколади или бомбони.
    Пред неколку години додека беше во Скопје ме виде како крпам нешто на рака и наредно доаѓање ми ја донесе машината за шиење. Ние ја сместивме во гаража и стоеше таму до денес.
    Мерак му беше да биде моја и да работам на неа. Колку ние двајца го сакавме тоа, толку мајка ми се спротивставуваше. Денес таа ми ја остави во ходник и ми предложи да си ја наместам во соба.
    Ете ја пред мене, постара од 100 години, пренесувана од генерација на генерација и конечно моја.
    Треба да се среди, да се исчисти и исфарба ама меракот е голем.

На Buttterfly, bittersweet, SV1911 и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Ами тоа од што многу е по мерак, затоа :D

Ако тоа е некакво дело на Лешоски, што останува за друго, а и не можеш да пресудиш некому дали прочитал или не, подобро дело од неговото, има причина зошто некому не му се допаѓа делото негово.Инаку, мене воопшто не ми се допаѓа тоа што го пишува Лешоски, прашање е и дали воопшто би се ставило во поезија.

Последна измена: 8 декември 2014
    На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Замислете само колку пати се имаме сретнато една со друга тука од форумов низ ДМ (најверојатно, го земам за пример пошто моментално е најактуелна тема на форумот). :?: :lol:
    Од сега па натаму ДМ, ќе ме постетува на сите вас тука фанатици по декоративна и препаративна козметика што ве следам низ темите. :makeup:

П.С И Космо да се придруже и доближе до Фемина и да земат пример од ДМ! (highfive) :d:

На ludoto19, senza.parole, SimonaTino и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.956
    Допаѓања:
    164.233
    Кога ја читам Шеќерлеме на твитер добивам шеќерна болест и ми се чини прстите ми се лепат од слаткотии по тачот.
    Нереално убави мекотии што ми создаваат соништа за прекрасната стварност, а не одвратната само преку границата од неа.
    Убаво ми е да ја читам.

На anuskaNESTLE, senza.parole, Mahidevranfan и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Има нешто посебно во ова време од ноќта, макар и кога истото е преточено во дремење пред компјутер...

Колку и да сум изморен, и независно што и да правам, мозокот ми е во некој турбо-графички мод и ми исфрла спомени, слики, фантазии, мечти и желби за во иднина... Истото во комбинација со добра музика, пригушено светло, и отворен прозор (за да го осетам студениот воздух во срж, што би се рекло) and the sky is the limit! :wasntme:

На Kala22, Anabelle.Amorette, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Само едно да ви кажам она Македонија ке добие нов грб јас на прв поглед го читам ....нов гроб:| остаре темата јас уште така па така ц ц ц. Не сум толку стара да неможам убаво да видам, ама се случува очите гледаат но мозокот не работи:?: Ај добра ви ноќ и секако дека ве сакам. Не сите . Само тие што ме сакате.:nod::f::f::f:

На Dvolicen, Hipica и Teodora* им се допаѓа ова.
  11. Kacjushka

Kacjushka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    170
    Народот во Македонија е болен, болно искомплексиран, невоспитан, себичен. Запрепастена сум. Зошто се родив тука, зошто?

На SimonaTino, Anabelle.Amorette, Lella и 7 други им се допаѓа ова.
  12. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Кога мислам на државава поарно да немислам,незнам дали е заостанат народот или ...туку зборот ми беше гледав една емисија во неа беше фифи (Филип)тој е роден кака машко а има чувство дека е женско само тој знае како му па сака да го промени полот,некои го подржуваат некои не а повеќето не ,се прашувам како би им било нив да се доживуваат како жена а заробени во машко тело ,па дајтему права и на ови луѓе секој си има право на живот! овие лица неможат против себе .Абе што зборам и јас менталитетот е нула уште ке те осудуваат зошто не си сеуште мажена а имаш 30 год а самисли да му кажеш дека си транверсист тогаш со камење ке почнат да фрлат по тебе ...не бе ние најпаметни сме во Македонија а и најневидливи на планетава како што тераме вејке до точка на губење ке дојдеме ,тоа сакав да кажам ај чао.

На Anabelle.Amorette, Lella, Candid и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.614
    Едвај дојде долгоочекуваниот понделник. Наставничката за тестот по биологија го стави до мене да седне мојата симпатија. Ќе си кажвиме, не знам како ќе издржам на часот од лупањето на срцето. УФ УФ УФ... (lalala) :inlove:

На Mahidevranfan му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.538
    Допаѓања:
    17.623
    Добро утро девојки . :hai: Како сте денес ?
    Јас денеска сум некако многу добро расположена . Не знам која е причината поради тоа , но среќна сум . Се надевам дека денот ќе ми биде убав и посакувам само убави работи да ми се случуваат денес . Затоа што денес треба да се случат многу значајни работи :nod: па јас не би сакала да ја оплескам работата . Иако имам вроден талент да го правам тоа . Но тоа е , што е . Само се надевам дека овојпат ќе успеам да го остварам сето она што сум го замислила .
    Јас само дојдов да ви кажам да ми држите среќа бидејќи ќе ми треба . И имајте убав ден . :)

На angelche16, Mahidevranfan, Kala22 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.614
    Ти држиме среќа, а и јас сум многу убаво расположена, многу убаво, се надевам дека на сите форумџики ќе им се случи некое добро.
    Поздрав.

Прикачени фајлови:

• Tulips.jpg
      Tulips.jpg
      Големина на фајлот:
      606,3 KB
      Прегледи:
      2
    На ColoursOfTheRainbow и Snow-Star им се допаѓа ова.
  16. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Не разбирам луѓе што не им се радуваат на празниците или луѓе што не китат елка.
    Мене китењето елка ми е најубавиот дел. Секогаш сакам да ги купам најубавите ламприони, сијалици, ѕвездички и разни ситници. Под елката да стојат кутии во форма на подароци и целата куќа да биде украсена во духот на празниците.

Иииии на радоста и нема крај :D

На Mahidevranfan, Kala22, Sunshine.Sunshine и 4 други им се допаѓа ова.
  17. QueenOfChaos

QueenOfChaos Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Добро утро. Не сакам прости, спори луѓе.

18. Portishead

Portishead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    742
    Совршено утро за лимонада, ракија и psytrance. Чуден спој, исто како и оној, емотивниот.
    Уште почудно е што емоции нема. Или вешто се кријат некаде длабоко во мене за секоја вечер, да излегуваат на површина и да не ми даваат сон. Којзнае.
    Сепак, најчудното нешто е тоа колку празнината може да биде тешка. И колку интензивно чувство будат во тебе сивите утра во кои не чувствуваш, ама баш ништо.

На Captain-Omni, Mahidevranfan, Anabelle.Amorette и 5 други им се допаѓа ова.
  19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    И на мојата среќа, и дојде крајот.
    Повторно денови исполнети со умор, разочарување, надеж за подобро утре..

Деновиве, ја сфатив вредноста на среќата и спокојот.
    Не е важно колку имаш пари, факултетски дипломи, недвижнини, ако немаш некој кој вистински те сака.
    Нема ништо поубаво од тоа, на крајот од денот, една прегратка да ти ја успокои душата!

На SimonaTino, Mahidevranfan, Anabelle.Amorette и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Безброј пати го имам помислено ова. :) Си шеткам низ ДМ, гледам, разгледувам и од време на време нешто ме тера да се завртам околу мене, да ѕирнам во рафтот отспротива и се' си мислам што ако оваа девојка е некоја од Фемина? А многу е возможно, верувам дека сите сме се сретнале некогаш со некоја феминка. Скопје е многу мало, а овде не' има прилично многу. :)

На angelche16, SimonaTino, anuskaNESTLE и 3 други им се допаѓа ова.