Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Portishead

Portishead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    742
    Конечно почнав некако да се вклопувам во сета таа зимска идила. Вдишувам среќа, издишувам грижи. Ми годи чекањето автобус на -50, ми годи кога ќе почувствувам како ми мрзнат ушите, како ми се вкочануваат прстите, ми годи дури и тоа што се чувствувам како нозете три години да ми биле заробени во санта мраз.
    Уживам во нештата кои што треба да ме нервираат. Одлучна сум, барем последното поглавје од годинава ќе го поминам не дозволувајќи никому да ја скрши мојата позитивност и љубов со која сум исполнета. :)

На cheetah.girl, Ivy89, tirkenbal и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Tazno e koga ne se budish pokraj onoj kogo go sonuvash...

Прикачени фајлови:

На f.e.m.i.n.k.a, Sunshine.Sunshine, Minnie 1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Си го памтите датумот од првото сексуално искуство? :D
    Јас скоро и ќе заборавев, ама случајно го видов календаров на компјутеров, па сфатив дека денес е денот.
    Поздрав до мојот „техничар“, кај и да е :D :D
    tumblr_lo6mscnPvC1qfx3blo1_500.jpg

На Aleksandarreal, Candid, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Никогаш нека не ви биде ладно. Добрите луѓе ги грее срцето полно со топлина.

На Hipica, elisabeta, SparkyAngel и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Од пуста досада си ги читав старите мислења :).. морав да копирам..

Журка.
    Наеднаш настана тишина и се гаснат светлата.. околу 40 души наеднаш во еден глас ми ја пеат роденденската песна останав :o незнаев како да реагирам, очите ми светкаа од насобраните солзи.. ги дувнав свеќичките и замислив желба, ако ми се оствари ќе ви ја кажам :lol:
    добив 40 искрени прегратки и бакнежи, 40 искрени желби за Среќен Роденден.
    Навистина бев изненадена, не го очекував ова... :wasntme:
    Чувството не се заборава, 24-от роденден ќе го паметам додека сум жива... :D
    Да не должам многу.. да ве почастам и вас како што е редот..

И да, желбата се освари :D:$ го имам човекот што го сакам :inlove: сега се надевам дека желбата и од овој роденден ќе ми биде исполнета :wasntme::angel:

На SV1911, 1slavjanka, Hipica и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Дека ме радуваат ситни работи е доказ што кога ќе го видам лифтот како ме чека на приземје мислам дека почнувам да верувам во Виши сили ^_^. Ама си заслужувам такви добрини. Некогаш се чудам што човек ќе бев ваква доброта... значи нема возење во лифт, а после тоа да не го пратам назад на призмје. :angel:
    Ех колку ќе ми беше полесен животов да беа сите комшии вака финоќи како мене :wasntme:.

M, :makeup:

На Barbie20, Cka, Waka-waka и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Reachel

Reachel Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.903
    Многу ме нервираат кога ќе речат ,,ееј за џабе учев,не испрашуваше'' |(
    Не,ништо не е за џабе. Наредното испрашување верувај ќе биде полесно.

На Butterfly-Girl, cresa-jagoda, Sunshine.Sunshine и 2 други им се допаѓа ова.
  8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Ако државна службеничка не ти го уништи денот нема кој!
    Дали јас премногу лично си ги сфаќам овие работи па ме погодуваат и ми влијаат на расположението цел ден или не е до мене? Незнам еве мене таа нељубезност, дерење и бркање надвор ме погодува многу. Во афект одам до канцеларијата на директорот и пред да тропнам зимам здив, бројам до 5 и се враќам пак до вратата на службеничката и ја чекам да се дојаде. Можев да и направам голем проблем ама се воздржав.
    Не си ја ценат работата што ја имаат, по цел ден си седи во топла канцеларија, можеби и пред пензија да беше, работа многу добро знам колку има, цел ден само да мава печатчиња и да ги запишува молбите во книга и единствената должност да прима странки од 12 до 14 часот и тоа неможе да го направи без инциденти. Невидена некултура и безобразие, си мцка кисело млеко со лук во време кога треба да прима странки, а паузата и е од 11:00 до 11:30, си влагаш во предвидениот термин и те брка надвор со дерење „Не ме гледаш дека јадам ма, излегувај надвор, кога ќе те викнам ќе влезеш!!! :@
    Ми го уништи цел ден!
    И јас сум работела со луѓе, сум немала време да јадам за време на пауза, сум имала добиено и дечкото ми раскинал, дома проблеми и се и пак сум била љубезна, не сум дозволила некој да се пожали на мене, не сум оставила никој неуслужен. Ваквите луѓе не заслужуваат да работат ваква рабтоа, треба да бидат во фабрика со 200 вработени и бел ден да неможат да видат од работа, а не вака, кај ужива во сите комодитети уште тешко и е да се однесува цивилизирано. :puke: Срам да и е, посакувам утре некој исто вака да и го расипе денот и цело расположение.

Многу пати сум се нашла во ваква ситуација и секогаш сум завршувала вознамирена, не сум можела да заспијам навечер затоа што некој се испонашал така со мене. Дури се преиспитувам да не сум направила нешто несоодветно со што сум го заслужила таквиот третман. Знам дека не треба да ги сфаќам толку лично и да си ги земем при срце ваквите испадни на одвратни луѓе, знам дека уште на милион вакви па и пострашни луѓе и ситуации ќе наидам и дека ќе треба да останам смирена ама неможам да се помирам со ваквите настани.
    Светов не е место за чувствителни луѓе како мене, и јас можам да газам се пред себе и тоа изгледа е единствениот начин да успееш да завршиш некоја работа.

На SV1911, SparkyAngel, Candid и 28 други им се допаѓа ова.
  9. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Ne treba da ja trosime nasata ljubov energija posvetenost I vreme na nekoj sto ne vredi..se e dzabe ;(

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.582
    Допаѓања:
    12.196
    Ноќеска на полноќ сите христијански бродови го запираат за миг своето пловење во чест на заштитникот на морепловците Св.Никола! :)

На Barbie20, Anabelle.Amorette, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  11. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    17.211
    Денес и утре домот ми мириса на празник - на риба, сарми, гравче, баклава и посни колачиња. Го празнуваме хуманитарецот Св. Николај, нашиот христијански Дедо Мраз. Ова се денови кога домот ни се полни со најблиското семејство и драги луѓе, а душата со блаженство и љубов.

Неговата идеологија била: „Да не знае твојата лева рака што прави твојата десна рака“. Да го славиме неговото учење, не само денес - туку секој ден. Да помагаме и даруваме, зошто раката што дава никогаш не се суши.

Благословен нека е празникот и оние што го слават!

На SV1911, Barbie20, Anabelle.Amorette и 11 други им се допаѓа ова.
  12. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Во последно време сум сведок на свет кој рапидно се менува. Ми се причинува дека овој период од мојот живот е последната епизода од некоја серија, кога сите ликови фатиле на посебна страна, и веќе ништо не е исто како порано...

На Barbie20, eliesaab, kolovoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Deadhalf

Deadhalf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    65
    На светов постојат толку некултурни луѓе абе незнам од такт да те извадат,без култура,срам.. пу да им се се**м на таквите (опростите на речник:x)

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Иако ја имам веќе шест месеци, дури денес мислам дека го почувствував вистинското значење на зборот мајка.
    Стојам на автобуската на Битпазар, ми приоѓа една жена што проси, но загледана на некое друго место приметив само дека проси и и одмавнав со главата дека немам што да и дадам. Откако замина го свртев погледот накај неа, носеше во раце едно такво сонце од човечко суштетво, веројатно малце постаро од моето, толку мило и прљаво, се фаќаше цврсто со рачињата за мајка му која го подигаше погоре на секои десет секунди бидејќи и се излизгуваше во рацете. Во тој момент се изгубив....ми надојдоа мисли за тоа дете, за моето дете, за секое детенце, испомешано со многу емоции...И сето тоа траеше неколку секунди.....Солзите сами надоаѓаа, не успеав да се исконтролирам...

На Candid и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Кога две жени се караат, ѓаволот седи во ќош и учи...

На nevermet18, Hipica, SparkyAngel и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Ema28

Ema28 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    144
    Се запознавме и врска почнавме во 2013. 2014 ја дочекавме заедно со ветување дека ќе почнеме од почеток, дека се што било ќе заборавиме и ќе бидеме среќни заедно. Но не беше така. И покрај се ние раскинавме. Се ближи и крајот на оваа година. Со заминувањето на оваа година сакам да си заминат сите лоши работи шо ми се случиле и да не се повторат. Сакам и јас конечно да бидам среќна. Се надевам ќе ги остварам своите цели, дека ќе се подобрам, дека ќе се поправам себеси како личност. И дека ќе бидам среќна со вистинска и искрена насмевка на лицето. :)

На Barbie20 и f.e.m.i.n.k.a им се допаѓа ова.
  17. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    34.608
    Денеска е роденден на една специјална личност во мојот живот. Ти благодарам што постоиш во мојот живот, што си секогаш до мене кога и да ми затребаш, дали во добро или зло, што секогаш ме подржуваш кога ќе направам некој позитивен чекор, макар и да е негативен, ти си тука пак да ме подржиш без да ми се развикаш....Ти благодарам татичко мој :l: што си во мојот живот...ти посакувам НАЈСРЕЌЕН РОДЕНДЕН, да ми поживиш уште 100 години, да ми бидеш насмеан како што си и сега....ти го посакувам сето најубаво...Те сакам :l: :l:

2014-12-18 19.32.14.jpg

Последна измена: 18 декември 2014
    На SV1911, Ivy89, Candid и 10 други им се допаѓа ова.
  18. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.455
    Дека некогаш е подобро ништо да не се каже, да се премолчат некои работи...

На Barbie20, Anabelle.Amorette, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Не сум голем обожавател на зимата, но морам да признаам дека ги зближува луѓето и е многу романтична. :wasntme:

На Dream-Girl, Barbie20, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    92.158
    Го чекам ... иако е скоро полноќ ќе дојде заради задоволство на двајцата + повеќе една ноќ заедно :inlove:
    По толку време поминато заедно сеуште осеќам пеперутки во стомак :lol: сеуште сум возбудена и изненадена знаејќи дека доаѓа и ќе го видам :inlove:
    Убавина кој несакам никогаш да престане,најубавото чуство е оваа :)

На SV1911, Hipica, Ivy89 и 14 други им се допаѓа ова.