На сите ви посакувам Среќна нова 2015 година. Многу успех, здравје, среќа во новата и секоја желба реалност.
Секоја година од изминатата ни носи искуство. Да почнам од себе,ужасно ми почна 2014,низ солзи.И неколку дена се прашував што ли година ќе имам ако плачам на почетокот. Но! Имав прекрасна година.Дипломирав,се запишав на мастер студии и завршив со цела година порано. Го запознав еден од најдобрите луѓе на светот кој ме гледа како нешто свое и се грижи и ме сака. Ја сакав 2014. Секој ден,секое искуство. Ме направи подобро,поамбициозна. Затоа мили мои, Ви посакувам,да ви се случуваат оваа година само убави работи. Нема да ви посакам да ви се исполнат сите желби затоа што ќе нема за што да сонувате. Ви посакувам безброј насмевки,искрени,онака од срце. Ви посакувам пријатни моменти со вашите најблиски. Но ви посакувам оваа година да ги исполните вашите планови, без разлика дали е факс,дипломирање,мажење,бебе и сл. Да сте ми исполнети со позитивна енергија секој ден. Среќна да целата нова година!
Srekjna nova godina, devojki i momci! Vi posakuvam ispolneta godina na sekoe pole, mnogu zdravje, ljubov i srekja! Ako se sudi spored docekot, me ceka ok godina, nisto posebno. No! Imalo godini koga sum imal nezaboraven docek, a potoa nemalo nikakvi dozivuvanja, taka sto nikogas ne se znae. Taka sto, spremen sum da vidam ovaa sto ke ponudi. Bring it on!
Никогаш не ми се допаѓале луѓе кои се лигават! Сон4ко, златце, пиленце, срц и нив сличните, се само дел од низата зборови кои се употребуваат во секојдневниот неформален говор, а ми ги превртуваат цревата наопаку. Особено чудно ги посматрам жените кои меѓусебно си се посрцуваат и позлатуваат на секој втор збор во секоја проклета реченица. Сето ова ме тера да се запрашам колку навистина љубов лежи зад тие слатки зборови. Којзнае, можеби има нешто, не сакам да генерализирам иако искрено се сомневам. Битно мене отсекогаш опасно ми го привлекувале вниманието слаткоречивите момци. Толку ми го привлекувале што сум одела во тоалет со изговор да си го напудрам носот како на божемски, само да не бидам присутна во моментите кога се расфрлаат. Арно ама, како за беља еднаш, како мува на кафен мед налетав токму на еден таков серко. И погодувате каков беше? На зборови силен, топи планини и санти лед, а на дела шуплив бетер од швајцарско сирење.
Сакам да кажам дека уште ми се спие. Додуша вчера си поминав прекрасно. Нема ништо поубаво од тоа да си направиш романтична атмосфера со дечкото и да си ја чекате Новата Година. Една чаша црвено вино,солидна вечера, музиче и филм. И секако топлина околу тебе. И неможеш да не го сакаш кога ти го купил омиленото посакувано парче и кога се погрижил да ја дочекаш најубавата Нова Година до сега. Среќни празници девојки!
Па дечки СРЕЌНА НОВА 2015 све што сакате да ви се исполи оваја година и никогаш не гледајте назад,целата болка и страдања нека останат позади вас оставете ги како јас што ги оставив И ЈАС вчера... Поздрав од прекрасниот Пелистер Мимето ужива во прекрасната снежна идила се надевам дека синоќа сите преубаво си поминавте,но не заборавајте дека 365 дена се пред нас и сите тие треба да ги исполните и искористите најдобро што можете БИДЕТЕ НАЈСРЕЌНИ...
Ви посакувам среќна Нова Година, многу радости, здравjе, успеси и љубов да ве пратат, да ве следат во секоj чекор. Не сум тип коj си ветува секоја година дека од утре ќе правам вака или така, па затоа ќе ве потсетам на "не оставаj за утре тоа што можеш да го направиш денес." Еден ни е животов, затоа кога ќе стигнеме пред краjот на патеката, да не жалиме за пропуштените можности поради нашата мрза. За себе си посакувам поголемо трпение и помалку нервирање. Се надевам дека и годинава ќе бидам среќна и сакана, дека луѓето без кои сонцето не изгрева за мене, ќе бидат здрави и полни со љубов, среќа... друго ништо не ми треба, нивната насмевка ми го краси животов. И така, даваjте за да ви вратат дупло, не се разочаруваjте, не се огорчуваjте. Сѐ зависи од каква перспектива го гледаш светот. Од моjава погледот е многу убав. Бидете тоа што сте, плус за некоjа ниjанса подобри од вчера. Ви посакувам успешна година!
Ете феминки, дојде и 2015. Колку е убаво чувството што тука си ја чеституваме новата година. Мило ми е што сум дел од оваа наша заедница. Уште многу години да си ги исчекаме тука заедно. Ќе ви посакам само здравје и среќа, бидејќи тоа е најважното! Среќна нова!
Среќнаа новааа 2015 година девојкии! Ептен се најубаво ви посакувам! Здравје, љубов, среќа, пари безброј! Па нека започне страна 1 од 365...
Си легнав прилично касно, и таман пред да заспијам си помислив, леле, утре да станам таман навреме за Виенскиот концерт, секоја година го преспивам. Сакав и аларм да си направам, ама ај си викам, нема смисла, на Нова година уште аларм да ми свири. Отворам очи, ле-ле, таман навреме! Без аларм, без чуда, едино може да и се заблагодарам на некоја санта мраз што падна или мене ми се причини дека падна, а прилично убаво тресна, од некој покрив. Значи желбите во новогодишната ноќ навистина се исполнуваат, уан уеј ор анодер. Еве сега уживам во прекрасниот амбиент, надвор сонценце а сигурно е -10, а кај и да е ќе ги стоплам сармите и руската. Кифличките исто така чекаат. И си мезиш и си гледаш убавини, си полниш душичката, па па пааа... Мислам дека годинава си наплатив со чувствувањето убаво и за ланската. На сите ви посакувам среќна 2015, со мои големи желби, прво за добро здравје и благосостојба, внатрешен мир и среќа, а се' друго си доаѓа само по себе.
Нека ви е среќна новата година,многу здравје,среќа,успех,љубов,пари.Од убавини да не куртулиме годинава, па и сите наредни.За арно нека е !