Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. zhirafa

zhirafa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    124
    Ооо милички добро ви утро! :*
    Јас прекрасно се осеќам денеска и ептен го сакам снегчево ама ептеен :inlove: Секогаш на ситници сум се радувала па така и сега. Си се шетавме вчера со саканиот и си крцкаше бело под нас и паднав еднаш се искршив ама ако. :D Нема да ми здосади никогаш и секогаш ќе се однесувам како дете во зима иако 17 ги наполнив веќе. :lol: Имајте убав ден и уживајте во малите работии

2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    10151956_765540726816030_3482028343427554878_n.jpg Happy New Year girls, многу ЗДРАВЈЕ, ЉУБОВ, УСПЕСИ И ПАМЕТ оваа година, а и нека се остваруаат желби што силно ги посакувате :party:

На Mrs.Cuper, cresa-jagoda, Kala22 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.248
    Допаѓања:
    176.251
    Сакам да кажам дека денес сум необично среќна, шо е чудно за почеток на ден. Имам чувство како да можам да направам многу работи, па најверојатно ќе го почнам денот со малце цртање, па пишување, па повторно маратонско гледање на некоја сезона од некоја серија.
    I haven't failed this city.
    Како за вчера, можам да кажам дека ми беше еден од најубавите денови кои сум ги имала во животот. Онака нешто предобро :inlove: Накратко од утро до мрак читав книги и гледав серии. Онака се почувстував малце здомена, нешто шо го немам праено дури ни за викенд откако дојде Септември. :party:
    So yeah, еднаш реков, ама ајде уште еднаш, Среќна Нова Година :makeup::l:

На Madam-A, Mrs.Cuper, Kala22 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dodeka spiev dlaboko pocustvuvav eden mil i dlabok baknez na licevo :l:
    Onaka nezno pa mislis son e ili navistina se slucuva.
    Baknes uste od najranite utrinski casovi :) Baknez od sakaniot za dobro utro :*

Isto se slucuva dodeka spies nekoj da vika po tebe so ubav glas*MAMA MAMA MAMA* :) da da mojata kerkicka denes se razbudi so zborot Mama :)
    Ubavo custvo koga svoeto cedo te bara.
    Utrinski ubavini :)

Imajte ubav den.

На SV1911, bittersweet, Mrs.Cuper и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    Среќна Нова година девојки, се најубаво во неа - многу среќа, радост.. :l:
    Среќна Нова година и на мене.:lol:
    download.jpg

На Mrs.Cuper, cresa-jagoda, Kala22 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.153
    СДК... Колку човек може да го изгуби достоинството за миг кога очајно бара љубов.

На Tikvice, SV1911, sparklie и 10 други им се допаѓа ова.
  7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    Чуството кога со другар ти излегвате на кафе да се изнемуабетите и заглавувате со Јегер и Адилчо на увце едно добри 3 сати атмосверата е на ниво ...Живели убо почна годината весело е

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Melita-te-saka

Melita-te-saka Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    60
    Среќна Нова година и од мене девојки.:*
    Планирав да ви ја честитам неколку минути по полноќ најпрва ама нема врска, неможев се приберам од пивото, од малку што ќе се напијам ми се врти одма и главата ми пукаше, се извинувам.
    Па неможев и апче се напијам дека :
    1. нема
    2. нема кој да ми даде
    3. немав пари да си купам, неземав
    4. никој не земал пари како мене
    5. кога имаш конзумирано алкохол не треба да земаш апче (така ми рекоа девојчињата)
    6. и нема аптека отворено хахах.. Hе аптека, трафика обична нема не аптека.. :lol:
    Aма со право пијам, да заборавам. бившиот не го видов ниту еднаш, ниту еднаш
    лани неможеме се разделиме и си рекоме секоа година ќе бидиме заедно, а сега каде е ?!
    Другарка ми пред една недела ја пратив да види што мисли за мене и..

ДРУРАРКА МИ : ја сакаш ли уште Марија ? (така се викам јас)
    ОН : така-така

Xахаха не е за верување ама навистина се израдував многу многу. А порано кога ќе пратев некоја другарка и ќе кажеше дека ме сака најмногу на свет и дека сум единствена не се радував како сега, како мало дете. Не бев задоволна сакав уште и уште повеќе да ме сака, а сега само oвоа "така-така" ми е доволно, и јас изгледа го сакам така-така
    3а Новата година додека мислев на него и на нас, пуштена беше песната "mijlacka" таа "ko bi reko cuda da se desi.." е таа како за нас е измислена, ако имаше спот за неа, ни ќе бевме во спотот хах. 8)

Ko bi rek'o cuda da se dese
    plava Miljacka mostove odnese
    da ne mogu tebi doc'
    da ne mogu ulicom ti proc'

Среќна Нова година срце, да ми бидиш многу среќен, изгледа уште те сакам така така.. не ме држи уште пивото, најтрезно ти викам - те сакам.. (така-така) :l:

Последна измена: 2 јануари 2015
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Kolku li agresija moze da se sobere vo edno covecko sustestvo?
    Sto li se treba da mu se desi na eden covek za da vo sekoja sekunda od nego blika agresija?
    Zivotot e navistina tezok,ne mislam deka nekogas bil polesen a nie sega sme ostetenite i obespravenite.Sekogas imalo sekakvi sudbini,no nie sme tie sto sekogas naogame da sporedime tokmu ona nam sto ni odgovara vo daden moment.
    Postoi li formula za uspesen zivot?..Zarem treba da dozvolam toa prasanje da me pritiska cel zivot?..Toj pritisok nemoze nisto pozitivno da ni vlijae..Davajki se od sebe za podobar i polesen zivot,pazejki sto pomalku licnosti da stradaat poradi toa, ke mi obezbedi miren son navecer na sopstvenata pernica.Samo mi preostanuva da si posakam dobro zdravje a se drugo zavisi
    od nas samite,kako nie ke dozvolime da percipirame,apsorbirame i sproveduvame.

На SV1911, XstrongerX, Mama25 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    3.545
    Па и не започна добро годинава.. Од машки преваранти веќе долго време не можам да кренам глава. Можеби сепак клише реченицата - "Нова година, нова книга" ќе ми затреба.
    Оваа година ќе се посветам на себе и ќе бидам bitch кон машкиот род, баарем некое време :punch:

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    СДК дека му благодарам на брат ми што со сите сили се обидува да ни ја надополни празнината.
    Му благодарам што ме разбира и ме остава да се однесувам така како што се чувствувам.
    За него не постои ''мораш'' туку прави како тебе ти е полесно и подобро.
    Благодарна сум што иако е многу помал е многу сериозен и човек за восхит... во размислувања, однесувања, постапки... Кој знае можеби животот го изваја таков....
    И покрај сите премрежија низ кои поминувам благодарна сум што го имам бидејќи тоа ми дава сигурност дека не сум без потпора....
    Јас малку барам од него... скоро ништо... сакам само да си го живее сопствениот живот што помалку оптеретен од борбата која јас ја водам.....Доволно ми е што знам дека ако ми треба тој ќе биде тука....Можеби затоа и ништо не барам... го заштитувам и се борам сама .....Но и покрај моите насмевки,веселост во гласот, нормални секојденевни разговори,тој чувствува дека се е лажно, не знам како,но тој ја препознава празнината во моите зборови...

Му благодарам бидејќи вчера ми посака

Здравје, мир во душата и како што тој рече '' Со цело срце посакувам да се случи нешто кое ќе го остави минатото позади тебе, ќе те направи повторно среќна и насмеана каква што беше, го заслужуваш тоа ''.

Не му кажав (бидејќи ќе го налутев),но длабоко во себе во моментот јас посакав Тој да биде посебичен, да си го живее својот живот со полна пареа, да мисли на нас што помалку, да ужива во секој момент со своето семејство.....да биде среќен, бидејќи секој живот е еден и единствен .............

На SV1911, Kala22, Giovanna и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Ema28

Ema28 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    144
    Еве ме и мене после долго време, не можев да се укл.
    Прво среќна Нова, се најубаво во неа, многу здравје, среќа и љубов. :)
    Годинава ми почна многу чудно, со многу изненадувања. Само еден изминат ден од новава година а се случија толку многу... Новата година ја дочекав во пижами, сама дома тажна и осамена, ама... Пред 00 ми се јави бившиот да ми каже дека му фалам и дека сака да дојде да се видиме. Срцево толку силно ми чукаше. Заплакав повторно, ама овој пат од радост. Од една страна сум среќна, ама од друга, кога ќе погледнам малку подалеку треба да се размисли. Разговарав со поатара личност, со големо животно искуство и ми даде многу добри совети. Мое е да одлучам. Ама кога треба да носам одлуки јас не сум јас. Стварно не знам дали да продолжам со него. Не сме деца, не е само љубовта важна да врската опстане. А од друга страна двајцата не можеме еден без друг. Не знам. Стварно не знам. Кога ќе дојде треба да разговараме па ќе видиме што понатака. Чувството дека ќе го видам после толку време... После тоа на први се испокарав со тој дечко-влечко хаха. Му кажав дека тој не ме сака дека е само за корист со мене, дека го сака моето тело а не мене. И човекот стварно спобудале отиде кај неговите и им рече дека ќе ја донесе девојка му на ручек, јас останав со отворена уста. И ми вика тогаш и тогаш одиме прстен да ти купам. Јас целата изненадена не знаев нит кај се наоѓам нит што се случува. Му реков чекај малку, полека, има време.. Тој е предобар, ме гледаше како кралица, правеше се за мене ама што кога не го сакам? Тешко ми е што го одбив, многу го повредив, како да си играв со неговите чувства. Се чека недела да дојде бившиот. Којзнае што сака да разговараме. До вчера не сакаше да ме види, а денес наеднаш е се поинаку? Сите ми велеа дека ме сака, а јас велев ако ме сака сега ќе бевме заедно. И така.. Уште сум збунета и не сум при себе......
    Секое добро... :)

13. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    И кога после славење, ќе си помислиш дека конечно ќе си легнеш и ќе одмориш, ѕвони телефонот во 5 и 30 наутро. Си велам, другар и девојка му, ѕвонат за да честитаат Нова година, но не. Им требало помош, заглавиле во снег со колата. Се облековме со дечко ми и правец да им помогнеме. Замислете луѓе, никој освен ние не прифатил да дојде да им помогне. Искрено, се почувствував прекрасно, исполнето, затоа што ете на некој начин отидовме да им помогнеме. Па пријателите се познаваат само и само во лошо, кога ти е потребна помош. За пиење и за кафиња секогаш ќе се најде некој, но не значи дека токму тој е вистински пријател.
    Негувајте си ги пријателствата, тие ќе ни останат за цел живот,покрај семејството.

Домот пак, ми зрачи со љубов и со насмеани лица. Сакам цел живот така да ги гледам.

Од нигде, никаде ми дојде дома кутре едно мило, најмило, највесело, најрадосно..душа е бре, душава ми се исполни..ако, ќе си го чувам, нека ни' го краси домот.

Имајте убав ден, жени.

На Annath, SV1911, Mrs.Cuper и 13 други им се допаѓа ова.
  14. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    932
    Zeni imajte najsrekna Nova Godina. Da imate beskrajni momenti na sreka I sekoja zelba da vi stane realnost. Da mi bidete ubavi i pametni kako sto ste i da prodolzite da go ispolnuvate forumov so vasite prekrasni mislenja. Oooooooogromen pozdrav. :hug::hug::*:*:*:* P.s. Izvinete za latinicava, od mobilen sum.;)

На Annath, Mrs.Cuper, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    Годината убаво ми почна, и дента денеска убаво почна и си викам во себе Снешко си направам за во дворот. ;)
    Снешко немам направено уште од 2005. Сега барам на јутуб некое видео за правање лесен Снешко. Абе нема ништо лесно, за се треба да се потрудам. Само работа си отворам на ладното. Еве едно полесно што го најдов..

Aко нема компликации вака треба да испадне, ама да правам топки комплицирано ми изгледа.. Aко испадне убав ќе ви го сликам и да видите, ако е грд не го сликам одма го уривам, а може и воопшто ништо да не испадне од мене. :D

16. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Lugencaa kakostemii srekna vi nova eve me konecno poslee dolgooo zamislete kakomi bese bez struja olku vreme leleee ve sakamm mi nedostigavte vie i femina

17. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Закаснето,ептен ама ајде најсреќна нека ви е новата година женски,многу нутели чипсови милки орео сексови ајвари алкохоли лудости мочање у јавност од што ќе се смеете и никогаш да не се растажувате за некои луѓе кои заслужуваат да им бутнете везенки в дуп :rock: Порано ќе ви честитав ама два дена се трезнам и освестувам,небо земја бев :D :hug: :hug:
    И сега сериозно,најсреќна нека ви е новава година,сите желби реалност и запамтете - Менструaцијaтa е кaкo дедo мрaз, aкo не си билa умнa не дoaѓa,а и црвена е успат.

На Annath, Monna.Monna, XstrongerX и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.146
    Нека ви е Среќна Новата Година луѓенца убави ^_^
    И оваа година бидете среќни,весели,живи и здрави сите.:*
    Почнете секојдневно да ги пополнувате празни страни од оваа година со многу убави моменти опкружени со вашите најблиски.Сакајте се еден со друг почитувајте за да ве почитуваат и вас,бидете искрени затоа што тоа е најважно да имате мирен и спокоен живот.Остварете ја секоја замислена цел.
    Ви посакувам цела година да не куртулите од убавини,смејте се,радувајте ги луѓето околу вас затоа што нема ништо поубаво од тоа да гледаме насмеани среќни и исполнети луѓе:angel:

Мене и оваа година ми започна преубаво,се смеам,среќна сум.
    Бев скромна и посакав само здравје да ме служи а се друго нека се случува спонтано ,така е најубаво :lol:

На Annath, bittersweet, Kala22 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    528
  20. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.455
    Сакам да кажам дека си облеков капут, капа на глава и одам да јадам палачинка со другарка. Сигурно ќе паднам еднаш, два пати на мразот додека да стигнам до кафичот, што е својствено за мене, па да не се плашите доколку ве здрма нешто силно, не е земјотрес, Барби е. :lol:
    :makeup:

На cresa-jagoda, Kala22, Melita-te-saka и 2 други им се допаѓа ова.