Momentot koga gi otvaras ocite i go gledas libeto nad tebe cel kejfen od sedmica do sedmica, ..krie nesto vo rakata pozadi a ti pomisluvas buket 101 ruza Liceto taka mu nagovestuva de... Ja vadi rakata odnapred i vo nea buket badnikovi grancinja..
СДК ... зимата не ми ни била омилено доба. Ама посебно од пред некоја година никако не можам да ја поднесам! Годинава ич! Освен што ни го зачисти воздухот кој го дишеме, за другото воопшто не е корисна. Иш зимо иш!
Јас така коренито мрачна научив да му се смеам на денот без задни намери, без проклетото псуење. Кочијашко. Позитива на животот се позитивните луѓе. Со восхит ја преиспутувам нирваната која ја достигна. Ја гледам и скоро можам да ја напипам, ми лази по кожата и ми ги реновира мислите. Ме допира на чуден скокотлив начин. Ме промени од внатре. Да се радувам. Затоа што животот е полесен така. Кога ќе ги оставите лошите мисли зад себе и застанете лице во лице со она што моќно ја извлекува среќата секој ден од вас, го множите со нула и газите понатаму. И така го засакав на чуден начин. Како дел од мене. Неговата близина ме топли. Нешто покасно разбирам дека горам.
Девојчици.. го преживеавме ли мамурлакот деновиве? Јас уште го преживувам.. ама мојов не е од алкохол.. од друго е.. па тешко ми е да го решам Почнаа ли да се исполнуваат желбите шо си ги посакавме и шо ни ги посакаа за нова година? Или чекаме на Божикно чудо? Како и да е... Имајте убав почеток на годинава, убава топла недела и уште поубав Бадник и Божик
сакам да кажам колку многу ми е тешко, колку многу тага и болка чувствува мојата душа, се би дала да те видам уште еднаш, но животот секогаш најсаканото ни го зема.. моето срце не може да закрепне, не ја прифаќа оваа несреќа која и после години ми го расчепува на парчиња, би сакала да се откажам, но не знам како, да се откажам од тежнеењето за убаво утро и да ја прифатам оваа судбина, да прифатам дека цел живот ќе ми недостасуваш, дека никогаш ништо нема да биде како порано, како кога ти беше тука, и дека се борам, дека со сета сила се борам да прифатам дека едноставно нема назад, сегашноста и иднината ми се без тебе, а без тебе не сакам ни јас да бидам тука..
Понекогаш станувам ,,гневна" на луѓе што се прават дека се знаат а всушност никој од нас ништо не знае.Порано се ,,газев" себеси за да им дадам предност на другите, да не се чувствуваат лошо поради таа моја пуста култура,ама учам,учам и гневот пополека исчезнува..
Деновиве се' појасно одекнува симболиката на Сизифовиот труд. Понекогаш колку и да настојуваш да ги промениш нештата, безуспешно е.
Дојдов тука онака на кратко само за да ве поздравам девојки, да ви честитам Нова Година(со задоцнување мало, се извинувам) да ви посакамс е најубаво во оваа година, здравје, среќа, успеси ан секое поле. На тие шо ве следам и читам постојано, да не ве набројувам сега, се знаете веќе кои сте, да ви посакам да не се менувате, а ако се менувате, само на подобро, одлични сте и вака девојки. Искрено почнува да ми фали форумов, ама зафатеноста и неможноста да пишувам го прават своето. Ве чуствувам како фамилија со која сум веќе подолго време. За мене си посакувам оваа година да ве дружам исто ко лани, па можеби и повеќе, ќе видиме. Не знам дали ви фалам и ја вас или не, нема веза тоа. Многу работи ми се случија, ко на пример Викица повеќе не е тука, не е во Македонија, странција е, каде пробува да запиши мастерс студии Тоа е онаа најголема новост која сакав да ја споделам со вас. Аплицирав, сега останува да видиме дали ќе ме прифатат или не. Ја сум оптимист иако шансите се многу мали. Но свесна сум дека и ако ме одбијат, сум пробала, не сум седела со скрстени раце и секогаш можам да продолжам и тука. Држете среќа и вие девојки. Тоа е она што сакав да го споделам со вас девојки, останете поздравени, повеќе новости кога ќе се вратам дома Имајте убава вечер
Da ne kazaa i za vetrot,mene toa poveke me interesira. Imav periodi vo zivotot koga someseci tv ne uklucuvav.Splet na okolnosti pak ne gledam. Poinformirana sum od bilo koga Samo ne znam kolku pati vo godinata e den na zenite so metla? Ama i metlite ne se toa sto bea nekogas.Ovie denesnive se mi se cini i vo djeb se sobiiiraat.More ne,gi ima kako aplikacija na pametnite telefoni. Koga nikoj ne gleda op izvadi ja pa poletaj si.A ima guzva klikas aplikacija princeza i mesto metla imas kruna. Posle koj e kriv za vakvata mladina?..Abe ne se decata krivi koga nie kreirame sekakvi aplikacii.
Галапче, не само што не ја разбра поентата на Лилит туку и ја изврте сосема во погрешен правец. Незнам зошто воопшто и ја цитираше, нејзината поента беше во сосема друг правец многу кратка и јасна БРАВО.
Мислам дека ми замрзнаа прстите на нозете и пак решив да одам пешки накај дома затоа што многу го сакам снегот додека паѓа. Најпрекрасно е надвор.
Zdravo Bah. Ima prazno mesto od prasanjeto za citiranoto koe ima moe "mi se dopaga" i vtoriot del od moeto sakam da kazam. Povtorno baras da pretstavis problem koj ne postoi? Zosto Bah? Do koga? Mene ne mi smeta da e i do nedogled tvoeto vestacko stvaranje na nesto sto ne postoi.No sekako deka me interesira zosto.
СДК читам и се чудам што нема да прочиташ, слушнеш, видиш Ајде малку почнете да размислувате со своето главче и за глупости и ситни работи да не цвиздрите и цимолите! Здрави сте, живи сте замислете како им е на оние кои имаат проблеми со здравјето и нивните мисли и внимание е насочено токму на тоа со една желба да оздрават.
И само да ви кажам дека соништа се остваруваат... Е тек тогаш ќе се фатите за глава дали реално сте сакале да се остварат или поубаво би било да останат на копнеж и посакувања.
Чувството кога отпосле ќе ти текне нештото што требало да го кажеш во одреден момент. Поглупаво чувство амин!
Од новава година и јас влегов во кругот на верените женички Тргна годината на убаво,и се надевам до крај така ќе тера. Конечно после толку години ете дочекав. Си ја крунисавме љубовта засега со прстенче на рака,па здравје понатака и со брак. Убаво,преубаво запросување навистина ме изненади. Цело време му помагала сестричкава моја без ништо да приметам јас. Ги сакам повеќе од се на светов.И им благодарам што ми го прават животот поубав. А на вас драги мои ви ја честитам новата година и божиќните празници и ви посакувам се најубаво,оваа година најсреќна да ви е на сите. И повеќе свадби и бебенца годинава.
Еве ме и мене. Да ви посакам среќна нова година, многу здравје, љубов и среќа да ве пратат цела година. Мене, за разлика од претходниве 2-3 години, годинава ми започна прекрасно. Со прекрасни и мили луѓе. Со многу љубов, смеа и забава. Има моменти кога срцето ми затреперува од радост и се чувствувам исполнето и среќно и посакувам така да биде долго време. Некои работи ми се премногу чудни за да бидат вистинити, ама полека но сигурно го добивам она што го сакам, и сите лоши работи и разочарувања од претходната година ги оставам зад себе. Бидете здрави и живи, а се` друго ќе си дојде со тек на време. 2014 ја завршив со позитивни мисли, а 2015 ја започнав со уште поголем позитивизам и надеж.
конечно снег и кај нас дојде денес како мало дете се радувам ахах цела зима немавме држете ми палци од утре починаме нашколо после зимскиов расуст и времево сабајле ќе биде -15 не сакав распусти затоа што само дома бев затворена, но овај го поминав преубаво дури чудно ми е како , зошто мразам да седам дома Working days are starting from tomorrow