Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.247
    Допаѓања:
    176.243
    За почеток сакам да кажам - Среќни Божиќни празници, Христор се роди!
    И следно сакам да кажам дека морам денес некако да застанам некаде и да не мрдам зошто во рок од еден час скршив веќе две работи .. :whew::tmi:

На butterfly4, Love...music, Anabelle.Amorette и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.776
    Нека ми е среќен роденденот :)
    Мојата професорка по географија кога е роденден на некого од соучениците и ние сите му честитаме таа велеше „Зошто му честитате?Зашто старее ли?Па се слави ли кога човек остарува.“ - На шега нормално,но сепак е во право :lol:

Да почестам:
    :[​IMG]

На Lella, butterfly4, mileystar и 19 други им се допаѓа ова.
  3. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Сори вака што ќе те цитирам, дека муабетите ни се поврзуваат еден со друг. :)
    Океј си е, нека сервираат, нека им сервира друг, нека споделуваат...што сакаат нека прават ако тоа нешто ги исполнува и/или им ја подига самодовербата што им е очајно потребна. Не пречи тоа, туку лажното пласирање себеси ко светец и совршен, а другите фино, лепо, ќе ги направиме гниди со мудрост од Семе Синапово. Ама бре, лепото дадина, не е џабе она дека одењето (ваљда по ново и сликањето) во црква те прави јак верник исто ко што и стоењето во гаража те прави автомобил. :?:
    Џабе телото го испоснуваш кога душата ти е гнила, мислите неубави, а добрите дела непостоечки...освен нели, гладните од Африка што ги сподели да ги чува Богородица. (facepalm)
    Мене ми е смешно па да го замислам чинот на сликање причест. Доказ од црква > Доказ од Цеца!
    - Чек, попе, де раката малце погоре, да се види и да светне миросаното на чело...ај, ај ти мааалце главата поднаведни ја да изгледаш попокорно. Океј, ајде попе сега пафни со гранчето да фатиме некоја капка вода во лет. Де таму запалете ја свеќата во позадина да огрее Господ. :sweat:
    Или веќе чекаат со спремни апарати/телефони и само штракаат ко папараци кога ќе дојде моментот.
    Не знам, нисам паметна, што вика Милева.

Последна измена: 8 јануари 2015
    На Oxymoron, Captain-Omni, Lella и 14 други им се допаѓа ова.
  4. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Најпрво, ви посакувам Среќни празници на сите :)

Се прашувам како да го најдам уживањето во оваа никаква зима :?: земаш да пиеш чај да се стоплиш - се лади одма после првата голтка, зашто замисли зима е и ладно е многу. Секое излегување се каам што сум излегла зашто сум измрзнала, а да не кажувам што се немам облечено на мене :drunk: Мраз насекаде, ми се смачи од одење како на јајца секој ден, џабе е да му се радуваш на снегот кога до следниот ден и самиот снег мрзни |( Опседната сум со гледање прогнози, ми се запира здивот кога мислам дека почеток е ова само, тек до март ќе има зима. Јас навистина не знам кој може да ужива во ова :?: Да не зборувам за тоа и колку само работници работаат без никакво греење.

Друго што сакав да кажам е дека постојат 2 типа на селфи. Првиот тип е дак фејс селфи. А вториот тип е селфи со зачудена фаца која може да биде протолкувана како селфи сликачот зачудено се прашува кај е копчето за сликање/ како функционира ова/ дали стегнав кај што треба итн итн :D

И да, катастрофа ни се телевизииве.

На sia.bella, Lella, butterfly4 и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Ништо мор, еден скафандер ќе облечеш и спремна си за надвор :D најтопло ќе ти биде, ништо нема да осетиш.Кимке, смачено или не, ќе одиш така, како што одам ко пингвин, оти едно залетување и ко ќе ти летнат нозете, ќе се чудиш што те снашло :D нема брзање и да се брзаш ќе одиш кроце, полека, па кој те чека, ќе дочека :D Има да се изначекаме додека се стопли, до тогаш ќе сме ко во фрижидер.Е тоа не знам Кимке кој ужива у ладно, да се тресе цело време, да не си раат.Јака им душа на работниците.

Катастрофа се Кимке телевизииве, ништо немат, затоа не ни гледам тв.

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Dozу како детално да го опиша моето минато работно место.Самите сме си криви до некаде,затоа јас го пријавив, го напуштив работното место и во очи му реков дека не сме ничии робови па да работиме за џабе.Секој празник на работа и тоа не платена :!: Затоа на инспекторот му реков дека дури и во затвор има награда за добро однесување и пуштаат за празници.А на газдата му посакав да се увери на дело .:D

На Giovanna, Doozy, SparkyAngel и 6 други им се допаѓа ова.
  7. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Вчера пуштам МК вест и ете во 18:00 часот се погоди канал 5. Всушност сакав да слушнам за настанот во Париз. АРНО АМА почнаа вестите и до 18:15 слушав за паричката,за Вељановски,зс премиерот,за државниот испит....на крај сменив и пуштив BBC.
    Па добро бе мајка му стара,загинаа 12 лица, карикатуристи и полицајци,светот е во шок, а ние се занмаваме сотемата дали кај боркица или кај ивана на вељановск се паднала паричката.....неверојано.

На Lella, butterfly4, Kala22 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Јас само навратив, киднав од другата тема на кратко:lol: да ви ги посакам најсреќни празници на сите.:hug:
    holiday-banner.jpg
    На кој му е ладно слободно нека дојде кај мене, деновиве е пекол топло.:sun::lol::swear:(poolparty)

Не ми текнува која форумџика прва ја постираше тука песнава ама од кога ја пуштив син ми е фасциниран, со песната ли, со спотот ли, 1000 пати во денот ја пуштам и пак му е малку на Константин, цел ден ја пее, Јааааааааааа илезиии Гургоооооооооо.:rofl::rofl:

www.youtube.com/watch?v=12pu3mmZD_A

На marama, mimiiiii, sia.bella и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    СЕ МРАЗАМ СЕБЕСИ ВО ПМС ЕТЕ ТОЛКУ

На iRony му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zhirafa

zhirafa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    124
    Среќни празници на сите,уживајте во прекрасниве зимски денови стоплени домче и исполнети со љубов :inlove:

На Lella, butterfly4, Mahidevranfan и 3 други им се допаѓа ова.
  11. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Од кога почнаа празнициве не бев излезена надвор. Бев ама до маалото малку кога имаше снег убав мек. Вчера излеговме ајде вечерта да прошетаме на гости со моите и буквално се движев најбавно како тешко товарно возило, а јас секогаш сум брза во одење. И така ајде тие по мене викаат јас зад нив оди, носето лицето цела замрзната од ладното. Денеска пак излегов имав нешто работа. Абе не се стапнува да не знаеш каде да се движиш, кај да одиш. Не се исчистени тротоариве сето е подмрзнато, згазнувам и пцујам и ми се пули еден дедичко, ама да јас ај млада сум ама има луѓе стари треба тоа се да се исчисти зошто се оние од комунално. А овие од дома пред врата што не си го чистат пак мразот кого чекаат да му го исчистат. И така одам како пингвинине се влечкам со рацеве премрзната и внимавам на да не паднам. Па до некна немаше ниту улици исчистено главни па не овие другиве, кај мене в маало повеќето не се исчистени, само оваа главната на која излегуваме. Кога се враќав така пополека поминувам кај едно целото како ски- центар беше замрзнато. Да си ставам лизгалки наместо чизми од сега кога ќе излегувам од дома. 8-| :emo::muscle:

На butterfly4, Kala22, SV1911 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Знам дека треба нешто сама да напишам, ама пак зошто да се мачам кога веќе е напишано исто како јас да сум го пишувала.

10906182_10152499981045703_7591528739519175692_n.jpg

На marama, Nausicaa, butterfly4 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Отсекогаш ме инспирирало организирано биро, со пенкала во разни бои, со белешки, со тетратки, ми дава мотивација за учење. :)
    Па, затоа денеска си го средив бирото, го организирав, за да почнам да учам повеќе. :lol:

На Nausicaa, Lella, butterfly4 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Сочувствувам со @k.i.m за времево.
    Излегувам со три пара хулахопки и два пара чорапи, боди, маица по кратки, блуза по долги, џемпер, шал, капа, ракавици и the ultimate зимска опрема - чизми за на снег :D
    Со капутот до колена, цела замаскирана, една постара сосетка не ме препозна пред некој ден.
    Мислам дека moves like penguin ги усовршив максимално, ама гледам да јадам повеќе деновиве, да ми порасне задникот: ако паѓам - на меко да паднам (mooning)

Ај да си сонуваме за некои потопли времиња :)
    suitcase-horz-horz.jpg

На sia.bella, Lella, butterfly4 и 23 други им се допаѓа ова.
  15. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Ајде бе нека ми дојде,како Нова година ја чекам менструацијава.
    Ни јас се можам,ни другиве ме можат.

На Elena69221, cresa-jagoda и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  16. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Со мало задоцнување, и јас да ви го честитам Божиќ. Ваквите денови нека ни бидат поттик за да станеме подобри луѓе. И, ви посакувам само многу здравје на вас и вашите најблиски, без тоа сме ништо, се' останато ќе си дојде само или сами ќе си го земете. :D

Вчерашниот ден го поминав прекрасно, како што и доликува на таков голем празник, а утре свечено ја отвараме зимската сезона и барем на кратко фаќаме магла од нашево Скопје. :)

Се читаме за неколку дена. :d:

На butterfly4, eliesaab, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  17. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    Сакам да бидам со него :$ Ми се спие ми се плаче иначе:yawn:

18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.769
    Koлку сте магнет за awkward моменти на скала од 1 до искусување на ситуација од типот: сретнуваш рандом особа која мафта и поздравува, и иако не ја познаваш според eye contact заклучуваш дека поздравот е насочен накај тебе, претпоставувајќи дека е некој што одамна не си го видела и во моментот не го препознаваш... за на крај да сфатиш дека всушност е наменет за некој позади тебе..? :tmi:

Оh, well... :$

На Captain-Omni, Marossa, Lella и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Сакам да кажам дека поубаво чувство нема од тоа кога тоа мало ангелче со најубави езерски сини очиња ќе те погледне и ќе ти рече ДАДА и ти подава раце за да го кренеш од креветот!
    Најсреќна сум на светов! :sun: :l:

„Ојј дада“ :inlove:

На SparkyAngel, Lella, butterfly4 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.153
    Чувството кога се трудите да бидете блиску до успехот, а таа скала што ве дели од можноста е лизгава за вас е исто како да гледате висококатница и да посакате да го скинете цветот на последниот балкон.

На butterfly4, Sunshine.Sunshine, Mahidevranfan и 5 други им се допаѓа ова.