Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Созревањето не се случува кога сфаќаме дека ние луѓето неаме појма.
    Се случува кога сфаќаме дека така треба да биде и не се замараме со тоа зошто не е поинаку.

Последна измена: 11 јануари 2015
    На vinozito1, butterfly33, mileystar и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    Пред еден час станав а изгледа уште спијам или не сум расонета. |-)

Се најавувам на форумот сега и си го пишувам името нели, и наместо Tumblr.123 јас сум напишала Tumblr.com. И одам го пишувам пасвордот, тоа точно го напишав. Одам да се најавам и гледам нешто неќи да се највам. Пасврдот сто пати го поновив, и со мали и со големи букви, сто пати го напишав, а несакам да погледнам горе што е грешката. :headbang:

Ова ми е најдолготото најавување до сега на форумот, ама како сум се преплашила дека никогаш повеќе нема да можам да се најавам. :|

На butterfly33, Anabelle.Amorette, Mahidevranfan и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.309
    Допаѓања:
    92.126
    Има луѓе кои излегуваат само за да се изнасликат па потоа цела недела да има што да си објавуваат на социјалните мрежи :D Само да си кажам оваа не хејтам :D ако тоа ги исполнува и ги прави среќни нека продолжат :rofl:

После бурна ноќ синоќа пред малку се разбудив убаво наспана и насмеана ,а низ прозор гледам и сонцето убаво свети :) Одам да го искористам денот како што најдобро знам и умеам :) А вие останете насмеани и уживајте каде и да сте . Убав ден на сите :*

На Ivy89, Anabelle.Amorette, Mahidevranfan и 15 други им се допаѓа ова.
  4. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Ако нешто ме нервира, тоа се демотивирачки луге. Способни да те одвратат од нешто или да ти го расипат среќниот момент. Не, ќе уживам во овие моменти.

На Kala22, Anabelle.Amorette, Mahidevranfan и 5 други им се допаѓа ова.
  5. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.152
    Ако некогаш маските беа средство за имитација и засмејување на публиката и се користеа само за време на маскенбал, денес нивната употреба има поинаква димензија и значење.
    Денешниот живот е сведен на актерство.
    Се избира посакуваната улога, се подготвува маска и се случува глума. Се манифестираат актерски способности дури и во начинот на дишење.
    Секојдневието се доживува како евтина сцена на која се одвива натпревар за его-аплауз.
    Секој физички недостаток може да се прикрие со рзлични корекции и зафати. Убавината има своја цена и оптшто познато е дека секој тежнее да ја достигне, ама таа е занемарлива во споредба со она што ни случува. Толку е нарушена бариерата за постигнување на совршена убавина во секој сегмент од физичкото битие што стануваме очајно смешни во намерата дека сме поразлични од другите.
    Континуирано тонеме во некој идеал што не постои. Ама затоа пак, постои козметиката да не убеди во спротивното со својата магична моќ. Се шминкаме, се средуваме, во потрага сме по парчиња што ќе не направат привлечни, а со секој поглед фрлен во огледалото не ни забележуваме дека ја маскираме својата природна убавина. Ставаме насмевка на лицето што не ја чувствуваме, вештачки се смееме и изговараме филувани зборови од кои градиме висококатница без никакво значење и вредност.
    Ја губиме линијата меѓу вистината и реалноста. Живееме во фантастичен свет и создаваме празнина во нас без да бидеме свесни дека се има своја граница и време на употреба.
    Се може да се маскира. Само не постои вечна маска што ќе ги прикрие разумот и срцето.
    Тие секогаш го откриваат нашето вистинско лице.

На Ivy89, Annath, marama и 9 други им се допаѓа ова.
  6. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Денес ми е еден од оние денови кога сум задоволна од се. Среќна сум со животот. Среќна сум што живеам. Не сум од тие кои поставуваат премногу високи цели. И јас имам по некој неостварен сон или желба но сепак стојам цврсто на земјата без желба за градење на филмска иднина каде тече мед и млеко.
    Присебноста и задоволувањето со ситници е нешто што ме става во последната група на депресивни луѓе. Не ми треба плачење кога можам да се смеам. Доволно е едно „мамичке те сакам„ за да можам задоволно да функционирам, една цела недела.
    Не ни сакам нешто повеќе од она што го имам.
    Колку и да наоѓам мани никогаш нема да најдам доволно за да се пожалам на она што ми е во раце. Не го сакам туѓото. Со цело срце го сакам сопругот и имам две прекрасни деца. Убаво ми е дома. Од финансиска страна сум задоволна што не се мислам за млекото за децата.
    Но зошто во човековата психа мора секогаш да постои она АМА........

На Kala22, marama, Anabelle.Amorette и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Paula1.-P

Paula1.-P Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    14
    Какви ти се мислите, таков ти е животот.... Секогаш кога сум тажна ме мотивира оваа реченица, но овој период сум многу збунета не знам кој пат да го фатам...

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  8. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Сакам да бидам актерка.Ама незнам што да се запишам средно несакам подоцна да се каам

На Tumblr.123 и xxAngelxx им се допаѓа ова.
  9. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Чудно е колку подобро можеш да се осеќаш ако само едноставно прекинеш да се замараш околу некои нешта :rock: Применувај го The art of не ме боли сињоритава доле и можеш да го освоиш и Солунско Поле 8-| Але але!
    Ази се врача кучи маафаказ! Веселата Ази насмеана од уво до уво. Да :)
    Туку,шо ми беше зборо сега :D Со тешко срце моиве ме финансираа за да си земам појак телефон,затоа што прошлиот отиде некаде у задгробниот живот и веројатно заврши во незнам кој круг на пеколот,заради глупостите со кои беше полн. Сега е време да ја силувам предната камера,да си инсталирам 150 апликации у еден ден и кога и овој ќе одлучи да си го заврши животецот,да се чудам зошто :D

На S.J.Parker, Ivy89, Lella и 10 други им се допаѓа ова.
  10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    До некаде половина сум со книгата шо ја фатив. Kако тргнала работата, сепак нема да ја пријавам во „Последна книга што ја прочитавте и кратка критика“. :lol: Одговорот барајте го во болдот. Ај за следната ќе пријавам.
    СДК2 Се` додека размислуваме вака ако треба, нека изгубам само тој/таа/тие да не ме победат, од победата ќе бидеме далеку ... и тоа со светлосни години.

На Lella, Victorian, Mahidevranfan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    СДК ... на ова поднебје повеќе владат нервозата од мирот, напнатоста од релаксираност ... лицемерие од искреност, омразата од љубовта ...
    Ама сепак надежта е највлијателна. Без неа ни ова парче земја не би опстоело ... ни ќе опстои ...

На Ivy89, Lella, poenta и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Но не заборавај да инсталираш една многу битна апликација, а тоа е насмевката на твоето лице.
    Продолжи да веруваш во себе, затоа што таа верба не е без покритие. Ти си прекрасна особа со многу ведар дух, преубава, интелигентна, прекрасна смисла за хумор која не само мене, верувам и на многу други ни го разубавува денот и не дозволувај некој идиот да направи од тебе она што не си, а тоа е тажна и депресивна личност.
    Не, не ти ласкам, ниту го кажувам она што сакаш да го чуеш, едностано го кажувам она како јас те доживувам.
    Гордеј се со себе затоа колку и да ти се чини на моменти твојот живот безвреден многу девојки би сакале да бидеш ти. Ако они сакаат да бидеш ти зошто тогаш ти не би била ти? Дури и нај совршената копија е полоша од нај лошиот оригинал, затоа не дозволувај да го изгубиме оригиналот кој веќе 5 месеци внесува ведрина и во нашите животи.

На Adina, Victorian, Mahidevranfan и 4 други им се допаѓа ова.
  13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    ...дали сум единствена што сеуште се радува како циганче на цреша кога ќе се појави виножито? :rofl:

На Lella, Victorian, marama и 9 други им се допаѓа ова.
  14. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    СДК дека многу ме нервира кога ќе пуштам некое видео на ју тјуб, и веднаш уште во старт се појавуваат оние реклами, па мора да кликнеш X или пак skip ad.... мислам, крај готово!!!:@:@

На Kala22, kala21, One.Moment и 8 други им се допаѓа ова.
  15. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    20.041
    Недела ми е најдолгиот и најглупиот ден во цела недела. И никогаш не сум го сакала, па така и денес. Премногу споро ми поминива бре. Читав книга, зачистив, пола ден поминал само.

Туку вчера во ниедно време мачката ми ја бутна елката. А кој друг ќе ја седува елката ако не јас? Ѝ решив во 2 саатот навечер елка да откитувам.

На sweet-cherry, Anabelle.Amorette и SimonaTino им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Vo koj slucaj covek se plasi od sopstvenata senka?
    Se prasuvam i nikako da sfatam.
    Velat koga ke se poparis od mlekoto duvas i na jogurtot.
    Kako li izgleda covek koj bega od samiot sebe?Bega osvrnuvajki se paranoicno nanazad,kako lud dur trca gleda i levo i desno.Gleda i napred,no ne gleda da ne se potsopne,samo se fokusira dali go sledi nekoj covek.
    Bega od lugeto ili od sam sebe?
    Toj nikogas nema da sfati deka e vtoroto.Nikogas.
    Ke sleduvaat samo kup pogresni cekori,eden po drug.
    Se ostanuva samo na sopstvenata samosvest.
    Trgni gi lugeto na strana i vidi go vistinskiot ti vo svoeto ogledalo.

На tessie, Hipster, Hipica и 6 други им се допаѓа ова.
  17. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
  18. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ако имате пари а памет не, е најлоша комбинација
    Нема со што да се истакнете, човек со пари не се купува само кафе
    Да се освестите нема, ама кога ќе ви клекне газет, можете слободно со некое 1.000 че да се забришете
    Поздрав до колегата за декорација

На Daleron, Anabelle.Amorette и elisabeta им се допаѓа ова.
  19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Животот е убав

На Hipica, Lella, butterfly33 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Tumblr.123

Tumblr.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    421
    Мразам кога некој прави муабет на шала, се шегува нешто ама е сериозен и не се смее. Човек сериозно ќе си свати, и после јас сум лутка. :|

На tessie, cresa-jagoda, butterfly33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.