СДК... Ветерот никогаш не може да биде толку силен за да не одвее во непознат правец, колку што ние можеме брзо и непромислено да постапиме доведувајќи се во непожелна ситуација.
СДК денес ми било прва годиншнина на форумот. Кога помина една година, како вчера да се зачленив. СДК оти многу ми е мило што станав и јас колку толку дел од Фемина и стварно овде имам поминато многу убав дел од времето. Феминките и феминците сите се прекрасни, немам коментар. Кога ми треба некој совет или нешто ме интересира можеби не прашувам ама секако оти одам во таа тема и барам слични мислења па си се посоветувам. Убаво е човек кога има од кого да учи и со кого да се советува, убаво е да се има на кого да се рече добро утро, па макар и на форум... Уште еднаш Ве Обожавам сите...
....не читајте хороскоп во еден ист ден а на два различни весника,не им верувајте,зошто и хороскопите станаа политика, а не забава .
Си варам утринско кафенце и се протегам во розеви пижами на кревет пред лаптоп. Си исцедив сок од портокал да се освежам, да ми тргне денот. Имам некои обврски да завршам во текот на денот, онака лабаво во пижами на топло.
http://plusinfo.mk/vest/11335/nevid...zivi-kokoshki-na-vila-na-vevcanskiot-karneval На што личи ова? Јас сум единствена изгледа што секој година сум згрозена од повеќето маски и што не ми се допаѓа карневалот. Не ми е воопшто смешно, мизерно е, како дивјаци изгледаат. Се изненадувам од човековата глупост секој ден.
Не не си единствената! ми разбуди стари спомени.... Ми се приповраќа кога ќе се сетам дека еднаш бев јас на овој „карневал“ ... мислам дека цел живот ќе носам трауми! Од тогаш почнав и непријатно да се осеќам во гужва и сеа си имам проблем на некои големи настани што некако напета сум цело време Дивјачко и мизерно - токму таков впечаток добив и јас. Аматерско. Нападно. Безобразно. Отидов јас лексилиум да пијам !
Ми стигна некој мејл од ССК за Обука за новите законски измени за Архивско работење. Котизација 1.500 за членки, 3.000 за останатите. МОЛАМ? Не е за сумата, туку воопшто идејата да наплаќаат! Значи ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ, државата ги прави, за да јас работам правилно и како што треба, не е ОБВРСКА на државата да ми ОВОЗМОЖИ БЕСПЛАТНО да ги осознаам тие фамозни измени? Која идеја од малиот мозок е ова? Да ми наплаќаш за да научам нешто ново, нешто за некоја измена која е ЗАКОНСКА и морам да ја знам затоа што во спротивно ако не работам според законот ми следи глоба? Не е нешто по избор, туку е нешто по закон. Дали има еден нормален во оваа држава и оваа влада? Засегнати, еве демантирајте ме! Нели е ова уште еден начин да не стигне промената до сите засегнати за да има ПОВЕЌЕ КАЗНИ?
На државата е да го донесе и спроведе законот, а оние што треба да го почитуваат мислете му ја ако не знаете. Ем обуката ќе си ја преплатиме, ем ништо не ќе научиме, ем сите писарчиња ќе станеме, небитно со што се занимаваме. За повеќе казни? О да, и тоа како. Само уште еден начин да се испразни џебот на граѓаните, посебно оние што работат во приватен сектор...
^ Оу и те како ќе ги барам сега на телефон да им објаснам 5-6 работи. Многу ме револтира ова. Колку работа отвара ова новиов закон. Ми стојат отворени договори со клиенти затоа што НЕ ЗНАМ ШТО ДА ПРАВАМ, НЕ ЗНАМ како да ги регистрирам, ми викаат НЕ КАКО ДО СЕГА, а како се јавив да прашам, никој не знаеше да ми каже!!! Ми кажаа само не издавајте и фактури без да ги регистрирате во деловодник??? Епа како жити све, ќе дознаете... Точно 15 дена стојат еден куп работи отворени е токму ради ова. Со цел памет, КОТИЗАЦИЈА, некое неписмено вмровче со 5 дена школо, му кажале што да каже го сметаат за обука. Ало бре, ако сте сериозни не во еден термин, во 10 термини задолжително и обврзно присуство од секоја фирма, во сите градови во државава, ако сакате државава да функционира како што треба, а не во еден, па уште и да се плати... Ми оди да фатам да ги искинам сите книги од факултет каде што по не знам колку предмети учевме дефиниција што е ССК и како функционира, а бога ми и законите како се спроведуваат за проблематиката која ја засега мојата професија. ШТО ДРЖАВЕН ИСПИТ?
Затоа ќе си отидете во Бегниште и ќе видите нешто поинакво од Вевчанскиот карневал. http://www.telegraf.mk/aktuelno/mak...niste-ke-ja-brkaat-starata-godina-na-vasilica
Znaev deka nekoi zeni se "opasni"koga nasetuvaat konkurencija. Ama ne znaev deka postojat i mazi koi bile dvojno po "opasni" duri gubejki go zdivot. Namesto da se plasime od okolinata ne e loso da porabotime na sebe,samo vo toj slucaj ima nadez deka moze da ne bideme opasni za samite sebe si.
Кругот се врти, навистина се врти. За овие 15 дена ми се случија навистина интересни работи, немам многу време, но колку што можам доаѓам да видам што сте напишале, сепак денот без фемина не може да ми помине. Јас да ви кажам само, добра сум, супер сум, изминатиов период ми беше одличен, ако е ваква целата година, презадоволна ќе бидам.
Не им стало на сите до конкуренција.Како човек може да биде опасен сам за себе? И зошто некој би се плашел од околината? Лошо е кога човек дозволува да биде под влијание, токму под оној кој не му мисли добро.
Kako e loso covek da bide pod vlijanie? Sama go odgovori prasanjeto kako moze covek da bide opasen po sam sebe. I toa kako moze Gorde. Covek sam sto moze da si napravi nikoj drug nemoze.
Дали има поубаво будење кога ќе слушнеш дека ти го презакажале испитот и дека имаш плус време за учење ? - Да, најубаво будење ми беше, ко некоја улава скокнав од кревет и сега цела душа ми е фул со среќа и радост.
Може да биде ако ги слуша токму оние кои не му мислат добро, а секого, не се слуша, баш заради тоа што не секој ти мисли добро. Уште да беше твое мислењето.
Замислете дечкото да ве остави и да појде со девојката која ви го местела и ве проколнувала за да излезете со него..... Епа тоа само мене може да ми се случи не верувам дека некој друг е таков малер. Светот стана такво место што на секој чекор можат да се најдат дволични глупачки без ниту една доблесна карактеристика. Се чувствувам (можете да погодите како).
ова само мене може да ми се случи лани 5 или 6 гатачки ми гатаа па затворена венчаница имав-па ја немаше па најдов една во весник па сум имала црна магија(и очигледно не сум знаела), па кај оџа да ми ја растури требало да одам- денес за втор пат годинава сретнав уште една добро бе луге на што ви личам јас ова е глава не е табуретка и решив магија по магија да правам по дома-бела магија: -месецев ритуал за отфрлање на баксузи -ритуал за полн паричник -за хармонија во домот прво да почнам од магијава за хармонија во домот-па да купам малку по малку свеки, масла, роза, лаванда па да си купам парички за срека фенг шуи, и да запалам 30 свеки во црква за фамилија од двете страни нели магија се растурало со молитва турмалин или горски кристал-да ме чува и да тргне на подобро од една жена слушам едно од другата друго и да отидам на растурањево на магијата(црна магија) кај гатачката во весник-се закажува термин кога ке дојде денот кај оџа да си појдам-секако дека не сама ако ова ппп скраја да е не успее е навистина незнам