Прекрасно утро ,вака се немам среќна и исполнета пробудена не паметам од кога ,сватив дека сами си правиме и одлучуваме како ке ни биде во иднина некогаш свесно некогаш несвесно.Денес продолжувам со активностите за кога ке дојде вечерта уморна и исполнета да си заспијам .
Cesto velime "Kakva e ovaa mladina denes"? Konkretno ke se zadrzam kaj selfinjata so naprceni usti,ama ne kaj tinejdjerite pa i malku postarite,tuku tokmu kaj onie bas sto gi vikame zrelite. Pa dobro be,nikoj ne veli da zaostanuvame nazad so vremeto,ama so kejfinja im se pravi na majki so deca i toa potporasnati,so redenje sliki de natrteni,de pred ogledalo,de so noviot telefon?Abe kerkite se povodrzani od majkite...Odi pa razberi. Dali se raboti za neiziveanost,dali za preterano opaganje na samodoverba,dali vo potraga po vnimanie.
Лелееее што убаво, Адел си има мини ми. А јас сирота што да кажам три деца родив а ниедно на мене не личи. Сите три се копии на татко им, со третото кога се породив и ми кажаа дека е женско имав 0.5 секунди да се израдувам дека можеби ќе си имам мини ми, ништо пак на сопругот си личи и женската. Не би било чудно да родам уште едно, барем едно на мене да личи брееееее.
Се чувствувам убаво денес, исполнето. Ретки се ваквите денови уште од сабалје кога ќе ми тргнат . Инаку незнам дали е до мене, ама многу ми е некултурно и понижувачки кога ќе седнам со другарка на кафе или кај мене дома кога сме и и кажувам нешто а она се допишува со некој.. го сфаќам тоа како досадна си телефонот ми е поинтересен во моментов. Свашта.
1.Она Dressed to kill, и ја замислувам со огрлици куршуми, сатари, мачети, бомби калашникови како упаѓа да го убие . 2.И Грејс купува на акции во Тинекс, џаст фор ди рекордс,одма зум сум и дала бре.добро е како смртник и она живее 3.Песнава бе, песнава ми буди некои чудни чувства, сиви, нити црни нити бели. Не знам зашто така ја доживувам кога ја слушам 4.Жени бе, среќни празници не ви посакав, јас спремам стомак за 3 дневна слава, епа нека се угоде. Едвај чекам да си направам мини шетња у планина, да се релаксирам иако ќе премрзнам, ама ако со лепо друштво се' е лепо. Останете ми лепи, згодни, добри, позитивни и среќни и во оваа годинка
Денеска некако се чувствувам целосно, ден поминат без никакви нервози, насмеана, расположена. Се надевам дека така ќе продолжи а воедно и заврши денов
Prasale nekoj mudred : Sto e toa skromnost?? - Koga izleguvas od tvojata kukja i odis nekade,sekoj covek sto go srekjavas popat da go smetas za podobar od sebe...E toa e skromnos! -im odgovoril.
Чудно е како луѓето се оддалечуваат едни од други,без некоја посебна причина.Не зборувам за вистинските пријатели,кои денес се бројат на една рака,туку за оние лажните,минливи пријателства. Кога се губат заедничките интереси или подобро кажано користа,која ја имаат, се губи и секаков контакт со нив. Кога им е тешко знаат каде да се обратат,има кој да ги ислуша,да им помгне и да ги посоветува,но во нивните среќни денови ги забораваат оние кои им се нашле најмногу во тешките ситуации. Најмногу ги мразам ваквите лажни пријатели,емоционални крвопии,кои откако ќе си ја испразнат душичката,споделувајќи ги маките со некој друг,никогаш,ама баш никогашнема да се сетат да се ставаат во обратна улога на слушатели.. Се' додека се грижат само за сопствените желби и проблеми не треба да очекуваат дека ќе имаат вистински пријатели. И многу ми е криво што некогаш и премногу се внесувам во туѓите проблеми,сакајќи да помогнам заглавувам во виорот на емоциите кои не се мои,но ме понесуваат сакајќи или не. А знам дека сиот мој труд и искрена желба да помогнам нема да бидат наградени ниту со едно:"А како си ти?"
Ова на Адел е машко, не знам како и текнало таква фризура да му направи Синоќа си легнав да се наспијам во 8, и се разбудив во 12 наспана. 12 ноќе. Не, моето спиење не може да се регулира никако
Еднаш мислам дека сум читала дека маж ти бил крупен и сега го замислувам со 3 копии, сигурно убаво му стојат. Гарант имаш убава глетка по дома . Значи ми нема послатко од слика на родител со дете исто како него. . Туку ти работи на случајот. Не дај се Битерсвит! Одма уште едно за твој мерак и кажи му на маж ти нека штеди малку од генетскиот матерјал што го дава! Пуста желба за мини ми... @bittersweet , треба да си пробаш и ти некакви вакви камелеонски финти... што знаеш, може ќе истакнеш некоја твоја црта барем од девојчето.
и денес пак ли најде да ме измачуваш, пак сум јас крива за се, а ти бараш решенија, пак си одиш без збор и баш ти е гајле како ми е мене, браво бе, може би не денес, не утре, али некој ден ќе ми пукне филмот, па ќе избие голема белја..
.....понекогаш само еден чекор и човек може да се слизне и падне во клисурата од која враќање нема. Може и да се случи нешто непредвидено кое ќе му го сврти вниманието и тој ќе застане на ивицата. Брегот ќе се рони пред негови очи,но неговото его нема да му дозволи да се сврти и да направи чекор назад, за да се спаси. Човечкото его е како квасец кој расте само со пари.Колку подлабок џеб толку поголемо его. ....понекогаш мора да сокриеме сопственото достоинство , да ја голтнеме гордоста,и да речеме дека не сме во право,и ако совршено добро се знае кој е во право а кој не и да не дозволиме егото да го надвладее здравиот разум. .....речиси секогаш вистината победува, но не секогаш треба да биде изустена.. понекогаш се молчи, дури и по малку лаже , но во име на вистината. иронично но вистинито На лагата и се кратќи нозете и долг е патот до вистината. Значи со кратки нозе не се оди по долг пат.
СДК си мислам којзнае со колку феминки секојдневно се разминуваме, а не знаеме дека се знаеме од форумов...
Од Марфиеви закони, „омилен“ ми е фактот дека кога ќе ти се допадне песна што првпат ја слушаш, универзумот ќе се погрижи да го заборавиш она малку од текстот што си успеала да го фатиш, пред да стигнеш дома за да ја побараш... Ама затоа пак, кога станува збор за некоја аnnoying песна со најглупав можен текст - доволно е само едно случајно слушање (во автобус, уз семејно насилство кога ти пуштаат Ѕвезде Гранда дома , па дури и од потпевнување од некој друг) за истата после цел ден да ти се врти во глава до степен да не можеш да заспиеш...
Она кога цело време мислиш дека знаеш да сакаш,и на крај испаѓа дека си „заљубим се 5-6 пута у року од три минута’’ човек Ако,убаво ми е вака. Врвот е само што другарка ми пробувајќи да ме утеши ми вика „и јас бев таква во градинка,секој ден нова симпатија’’ ВО ГРАДИНКА! Егзекли! Антиутеха левел? Таа во градинка,јас во четврта средно,oh well...
1 година со Фемина Денот ми е премногу лош.Лесно не се приврзувам за луѓе.Но и со оној со кој се приврзав,и со таа личност ја оплескав работата. Инаку песнава ми враќа некакви носталгични неописливи чувства.Прекрасна музика со убава порака Лека ноќ
Му фрлив поглед на картонoт, кој виснал како облак на плафонот. Полн е влага. Накиснал од капките на дождецот кои ги пропуштил кровот оваа зима. Чинам таму горе може да се створи еден цел океан. Сет во сино - зеленкаст ек, со неподнослива леснотија и нескротлива разузданост. И, колку по длабоко навлегував во тие океански коридорни висини толку повеќе го чувствуав олеснувањето, придружено со вибрациите од брановите кои се прелеваа врз мене, по мене и во мене. Понесуваа со себе некакво сеќавање, или само испаруваа како никогаш да не ни биле овде. Но, јас знам дека тука некаде е крајот. Го чувствувам. Настрана од помпезните збиднувања, средби, разделби, рестарвации, колектирања, солзи и весели налевања. Знам дека голготата бавно но, сигурно го облекува својот трнлив фустан, подготвувајќи се за пат. Го заобиколува шумското патче, и затропува на мојата врата со празна кошница во раката, и ефтин изговор дека ги расеала розите по патот. Немам избор, освен да го напуштам океанот, и ширум да ја отворам портата за да навлезе во порите на мојата интима и го зеде данокот по кој копнее, додека во меѓувреме ја нудам со својата својата лажна и горка гостопримливост сервирана на трпезата. Знам дека прво ќе и понудам мед кој ќе го одбие. Но, она што уште ќе повеќе ја налути ќе биде слаткиот компот од малини. Иако, знам дека на таа моја последна понуда толку луто ќе замавне што ми ја расече контурата, ќе го прифатам предизвикот. Само така ќе сфатам дека неа не можеш да ја облажиш. Затоа што таа е епот, повикувачот, океанот, јадрото, генезата, крајот...