Вчерашната ситуација ме поведе на размислување: Зошто се повеќе и повеќе луѓето се оценуваат по изгледот? Во дневна седев со родителите и блиските соседи, гледавме еден квиз. Се пријавил еден човек на квизот. Не беше дотеран. Беше во најобична кошула, одоздола со маица која му се гледаше, обични панталони. Веднаш сите кажаа дека човекот е селанец и зошто се пријавил, ништо не знае. Кога човеков дојде на ред, се претстави, самиот си кажа дека доаѓа од село, без да се срами. Ги одговори скоро сите прашања точно, ја зеде најголемата сума и се врати назад во групата. На крајот повеќе од половина прашања тој ги одговори. Ова ме натера да размислувам зошто изгледот, се почесто и почесто го дефинира човекот? Не можам да опишам колку глупо се чувствувам кога сум со некој, и тој некој ќе даде коментар за некој трет, кој е сосема случаен минувач. За изгледот, за начинот на облекување. Не можам да разберам. Мене ми доаѓа тешко кога некој ќе го оговараат за тоа како изгледа. Носела наочари и протеза, ја викаат грдата Бети. Има неколку кила плус, па ја викаат дебела. Не ја искомбинирала соодветната боја на блузата со фармерките, не знаела да се облекува, директно во лице и се вели, све ти боје лепо стоје. Не сакам да слушам вакви нешта. Изгледа луѓето кои нафрлуваат вакви коментари се ископлексирани од својот изглед, па не можат да сторат ништо друго. Не ја разбирам потребата од навредување и омаловажување на нечиј изглед, едноставно не ми е јасно.
VH1 од сабајле до сега и со секоја песна ми доаѓаат солзи. Никогаш толку не сум се нервирала. Дома почнаа да сфаќаат дека не сум нешто во ред. Не вреди за факултето толку да се нервираш. Не вреди знам, ама не може да не се нервираш. Еден испит, едни резултати или објава на страната драстично ми го менува расположението. Ако си среќен, ќе ти помине. Ако си тажен ќе бидеш уште толку. Ако си нервозен, ќе треба и апчиња да почнеш да пиеш. Уште не сум стигнала до таму, сега сум до фаза на кршење и тресење на раце и на моменти дерење на тој што е во близина. Ако сакаш да успееш мора да бидеш како тие што ти се надредени. Во ред ќе бидам будала. Татко ми сношти ми вика еден другар мој студираше фитомедицина. Хмм сигурно се пореметил му викам. Да да, хахаха. Е таква смисла за хумор имаме дома. Наследно е... На место број 8 always ...
Моите ми велат - Ајде да видиме како игра сукалото во твои раце Па какви колачиња сум замесила, одма двете тепсии се изедоа. А сестра ми се смее - Остајте ако дојде некој да проба. Има точно уште три колачиња, а ние сме пет души, како ќе ги делиме? Мириса на дом, на убавини, на среќа. А се почна со само едни обични колачиња.
Сакам да кажам дека сум убава. Дека сум секси. Сакам да им кажам на сите девојки дека се убави. Без разлика кој што ќе каже. А кога ќе ми се поклопат коцките за некое време.. Едвај чекам со сета душа
Сакам да кажам дека вечерва планирам да водам љубов. Може и тоа да се случи, ама и да не се случи ќе си планирам и понатаму.Бре се да било со план и програм. Уф заборавив да ви кажам, цел елаборат имам направено во однос на мојот план.
веројатно нема да се привикнам никогаш на песната за Гоце и терасата. До ден денес не ми е јасно од каде и зошто излезе Не ми замерувајте. Многу се потресувам периодов. Откако разбрав дека прекинале да ги продаваат ервејс жолтите, емотивно сум раздразнета... ЗОШТО ВАКВИ РАБОТИ ИМ СЕ СЛУЧУВААТ НА ДОБРИТЕ ЛУЃЕ?! О викенду, залечи ми ги раниве!
Абе убо рекол некој зедов се залетвам одма му враќам,абе остај го нека чека 5 6 сати нека пукни нека исцрка од чекање нека мисли кај си шо прајш оти не враќаш
Оној кој ќе те излаже еднаш ќе те лаже секогаш, оној кој ќе те изневери еднаш ќе те изневери пак, а оној кој те изгуби еднаш ќе те бара цел живот.
http://www.motika.com.mk/eve-kako-izgledale-srednoshkolkite-vo-1969g/ Многу, многу интересно и природно
...ми недостига вода во пустинава наречена живот. Најпрво беше наменета за во хаику поезија, но бидејќи имам вишок слог во последниот стих, а не сакав да менувам ништо, ја ставив тука. И да ви кажам искрено ептен сум горда на себе заради песнава (ако може така да ја наречам ),онака ептен ми ја опишува состојбата. Инаку да ви кажам дека мене ова времето ич не ме прави депресивна ами баш напротив ме расположува. Од секогаш сум била обратно од другите значи. Ете јас сакам есен и се што доаѓа со неа, ја сакам зимата,сакам ладно,сакам снег и мразам лето. Ете, во зима ќе облечеш топол џемпер,ќе седнеш до огнот,ќе си направиш чај и една добра книга, абе милини. Е сега се си има и лоши страни ама јас претпочитам да ги гледам само добрите.
Дождливото време ке е депресивно доколку околу вас има такви луѓе.А,тие луѓе што можат да ви го разведрат тмурното утро чувајте си ги секогаш крај себе.
СДК ... зачестив, ама да кажам нешто ... позитивно. Љубовта кога е силна секогаш ќе ве најде, ќе ја издржи секоја дистанца, секоја тежина, ќе ве исполни целосно ... ќе ви ја лечи душата, ќе го чува срцето. И едноставно толку необјасниво ќе верувате во неа дека е вистинската. Она што е ваше, секако ќе дојде, па макар и поминале години.
Силни жени не се раѓаат. Нив ги создаваат лоши мажи. Е ова сакав да го кажам.И го прочитав на слика, колку е вистинито.
Листам речник на македонскиот јазик, во кој се распослани 100 000 зборови на 1500 страници. И си мислам - толку многу зборови, а некогаш и тие не се доволни за да кажеш што чувствуваш.
Edno e labilnost,drugo e ogorcenost,treto e zelba za vnimanie,cetvrto e opadnata samodoverba. Sosema petto pak e imanje poveke licnosti vo eden covek koj lesno moze da premine od eden lik vo drug.Toa e se,samo stabilnost i zrelost ne e. Za da mozes da ja raspoznaes covecnosta kaj drugite mora prvo svoja da izgradis.Nemajki ja vo sebe,kako mozes da ja prepoznaes koga ne si zapoznaen so nepoznatoto? Od se moze covek da izbega no ne i od svojata koza,od svoite postapki i dela.Moze i od svojata vistina no ne i od vistinata na tie okolu sebe.