Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. TheAngel

TheAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    105
  2. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.278
    Еве официјално прашање до сите мини дечки тако звани сталкери кои немаат аватар, едвај дваесет мислења и не повеќе од 14 години. На основа на што ме следите, и зошто? Што е она што ви се допадна кај мене? :^)

Сериозно ги читате темите на кои јас коментирам? Ако да, ваљда знаете дека стискањето ''заследи'' нема поента ако го притискате на празно.

Друго, не знам што да ви одговорам на прашањета од типот која би била идеалната крема за вашите пубертетски бубулички од причина што никад неам користено. Ниту марка на парфем, чанта, ниту дали да се скинете со краставица или банана. Постои чичко Гугл, изволте изгуглајте го сигурно ќе ви извади подобри одговори од оние моите. :emo:

На Captain-Omni, Candid и Adina им се допаѓа ова.
  3. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Си го отварам фолдерот со слики на телефон и out of nowhere наоѓам слики од викендот кои не сум знаела ни дека постојат. :o.
    Ок. Дополнив меморија. Сега ми останува уште да се надевам дека нема слики од таа вечер по други телефони :worried:.

за убаво да е... :d:

Ваша М, :makeup:

На Captain-Omni, Daleron, Anabelle.Amorette и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    So many places to go, so many things to do, and no money to spend.
    988226_10151724049525692_318339279_n.jpg
    Ама никогаш немаше да си поверувам ако Јас од иднината отидеше кај Јас во минатото и дипломираната Јас и‘ речеше на студентката Јас дека ќе и‘/ми недостигаат сите зададени домашни задачи пишувани во 3 по полноќ. (Додека студирав, знаев да си правам филмови во главата како си го велам тоа на самата себе и како не си верувам на самата себе; ваквите креативни дејанија се случуваа секако во 3 по полноќ додека со шолја отров-кафе пишувам домашни.)
    hard-work.jpeg
    Го знаете оној депресивен период после дипломирање кога очајно сакаш да си најдеш работа (особено по струка)
    Сега малце драматизирам, дипломирав пред еден месец; изјавава ми е тотално неблагодарна споредено со оние кои можеби веќе една година, а и повеќе, бараат работа.
    , а нема и секој ден ги чешлаш огласите, и повторно нема, па си велиш ај и во околниве градови ќе барам, ќе патувам, не е страшно, и пак нема..... и потоа одиш на форум и кукаш.
    Еве мене ме зафати такво нешто.

За хиперактивно човече како мене ова е благо неподносливо. Може ќе станам шетачка на мачки и кучиња за брзо.

На Lella, sweetgirl358, Oxymoron и 24 други им се допаѓа ова.
  5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Ќе спремиш брашно, јајца, млеко, шеќер, путер, какао и на крај за едно пециво ќе се враќаш во продавница :^)

На vinozito1, Lella, sweetgirl358 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    81.863
    Денов ми почна матно, ко што би рекол Влатко Стефановски во онаа негована песна „као какааао“. :drunk:
    За момент се почувствував изгубена како Тејлор Свифт, бидете среќни што не напишав песна за тоа. :rofl:
    Немав време, бргу ја разрешив ситуацијата, инаку не е проблем, мислам ...

... „непланирано“ се најдов на список со супер оценка, откако другарка ми ме извади од памет дека ме нема на списокот и добив прашање дали воопшто сум се појавила на испит, зашто не се сеќавала.
    Ете, доказ дека изгубен со уште поизгубен се наоѓа. :lol:
    Убаво ни е ете, се губиме понекогаш, ама брзо фаќаме фреквенција и ќе ни се прости ова повременото.

Светла точка на денов ми е припремата за моето хоуммејд караоке, готова сум уште од синоќа и со душа го чекам саатот да се намести на определеното време. Ај што се немаме видено со месеци со моите од друштво, туку и ми фали да си ја истурам негативната енергија преку дијафрагма - секогаш ми помага. :lol:
    А и да се потсетам на старите средношколски денови во прва, кога умирав од срам додека требаше да поминат тие две-три минути пеење.
    И навистина понекогаш не ми е јасна таа моја затвореност, не знам што ме тера да бидам толку повлечена, ко да се плашам дека ќе ме пофалат, како што вика мајка ми. :worried:
    Си гледам брзи рецепти за јадења од нога, си листам песни, си правам проби, а татко ми ми фаќа терци во позадина и за прв пат после толку време се чувствувам смирено и среќно - два од можни три најубави зборови на „С“. :rofl:

Инаку, ме предупредија да отрпнам со време од коментарите дека сум ја погрешила професијата. Некогаш многу си го земав при срце ова и малку фалеше да почне да ми чури од секаде и да се разурлам.
    Сега ми е само смешно, иако навистина неретко кога не знам каде ми е главата од факултетски обврски си велам: „Доста ми е од факултетов, ќе станам пеачка.“ (poolparty)

На Captain-Omni, Lella, Candid и 21 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Momentot koga pocnuva da ti nedostasuva skoro se.
    Budenjeto vo svojot krevet,pokraj svojot sakan koj se obvitkal okolu tebe kako oktopod dodeka ti spies na stomak.
    Ti nedostasuva sonlivoto lice koe go gledas vo ogledalo sekoe utro dur se mies za da mozes posle da ja udris maskata vrz nego.
    Stavanje na ocilata za sonce na sred zima vo prviot moment koga naiduvas na svetloto od denot za koj ti treba adaptacija.

Momentoto koga posle site dnevmi aktivnosti se pribiras so bolki vo nozete a nadvor veke skoro zamracilo.Domot prazen no sepak so rasireni race za onie koi go ostavile vo ranoto utro.

Momentot,koga ke pomislis deka seto toa sto ti nedostasuva denes,eden den pak ke bide del od tvojot zivot a racete ispolneti so nesto zivo koe ja pretstavuva vasata ljubov..

На Doozy, Candid, Mama25 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.926
    Допаѓања:
    163.943
    Се спремала, се дотерала, се средила како за излегување, а кога оно за да се самосликува за на инстаграм... со цели свои 25-26 години.

Јас мислам дека време е да се вратиме на корените и мажачка на 16 години... овие напори за фаќање дечко, едноставно бараат премногу од некои девојки.
    Баба ми кога одела со стомните по вода имала повеќе достоинство од овие жени. Не знам како повеќе ги прави напредни, освен што имаат мобилен во раката, него ли момите од пред 60 години...

Еве зинав... еве пред да почнат да лајат за мојот хејтеризам, да ми се објасни како е ова нормално?
    Специјално спремање за самослик за на инстаграм...и секоја втора слика да ја содржи твојата фаца во некоја Мерлин Монро поза/фаца...

На blackstyle, Dennings, mime87 и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Колку е слатка една средба со личност што многу ја сакаш.
    Си ја запознал виртуелно, си се дружел многу често, а потоа во еден миг така се склопуваат коцките што ја гледаш таа личност пред себе.
    Некои викаат дека виртуелноста нема врска со реалноста, но не знам. Според мое скромно искуство, доесега не сум погрешила. На крај излегува дека баш тие личности се многу повеќе од она што сум ги замислувала.
    Така и таа.

Поминуваш неколку прекрасни часови, исполнети со топлина и љубов. Бараш соодветни зборови во себе. Пишуваш реченици и реченици, но сепак чувствуваш како сеуште не си го искажал тоа што го чувстуваш. Таа духовна топлина што ја исполнува секоја пора од срцето, не се искажува со зборови. Не постои збор кој би ја искажал таа полнота.
    Понекогаш се прашуваш самиот себе за многу нешта, а одговорот како лебди во воздух. Мислиш ќе го достигнеш, а тој се подигнува повисоко и повисоко. Тоа е и поенатата за душата на човекот. Сфаќаш дека таа личност многу повеќе има во себе од она што самата мисли дека не е.
    Скромност.
    Тоа се чувствува по само еден поглед во очите. По длабочината на душата, по искреноста...
    Прекрасна!

Со посвета...
    За неа :hug:.

На vinozito1, Teodora*, marama и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Denes doznav deka prvata i najgolema ljubov mi se ozeni ..So sreka neka ti e A***ce:l:

На Kristina... му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Колку нашите мисли би биле поубаво место, со само едно исфрлање oд нашиот речник на сите „требаше“ кои непотребно си ги поставуваме во врска со минатото и сите оние „што ако“ кои ни се испречуваат при секој нов план за иднината...

На Lella, Mama25, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    Само да кажам, реткост е денеска збор на дело ... :emo:

На cresa-jagoda, Mama25, Serafima и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.847
    Допаѓања:
    142.440
    Денеска две работи ми ја вратија вербата во луѓето. Скоро бев убедена дека душите им се на сите полни со зло, дека црнила имаат во градите, а срцето им е скапано. Ама после ова... Верувам дека има луѓе.
    1. Првото е следното - двајца браќа, со инвалидитет, живеат без струја и греење, без леб. Комшиите ја кренале јавноста и по неколку дена се случува следното:
    Нови јакни,топли кебиња, по еден пакет со прехрамбени производи и со хигиенски сретства денеска во домот на Младен и Слободан Николовски донесоа волонтерите на Црвениот крст
    Денеска Младен и Слободан ги пречекаа гостите со видно поголем оптимизам и им раскажаа како од Македонски шуми, подружницата во Велес добиле два метри кубни дрва. „Пријател дојдеда ни помогне, ги исековме и сега со него ќе ги цепиме. До вечер ќе го запалиме кумбето па ќе ни биде топла собата. Има и други луѓе што дојдоа и ни донесоа храна. Сега имаме со бато што да јадеме,“ им раскажуваше Младен на волонтерите.
    Деновиве, во домот на Николовски, неколкумина граѓани донеле хуманитарна помош во храна. Свои доброволни прилози ветиле повеќе луѓе од неколку градови во државата. Се јавил донатор кои се понудил да плати за огрев за зимава.

Пекара им донира леб и кифли, сега нема да мислиме барем за леб. Се јавија и други добронамерни луѓе.

2. И втората работа, форумов и нешто кое заслужува почит.
    vozrasen.png

Мило ми е што има вакви луѓе, како @vozrasen

На Captain-Omni, Lella, sweetgirl358 и 28 други им се допаѓа ова.
  14. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Па уствари многу работи сакам да кажам.Некои девојки го промашиле концептот на шминкање.Треба да се истакнат природните црти.Дозволено е веѓите да се пополнат неприметно.Но не да си нацрташ сам нови.Усните се истакнуваат со молив.Не треба да си нацрташ нова уста со различна форма.Smokey eyes не е за секојдневна шминка.Поготово не во комбинација со патики.Кога сме кај сенки ,постои нешто што се вика блендирање.И бесплатно е.

На priceless, Anabelle.Amorette и Heartbeat им се допаѓа ова.
  15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Има луѓе, само човек треба да внимава да не ги изгуби таквите, доколку ги има во своја близина, не ретко, може да дозволи да заминат од неговиот живот, заради икс причини, за отпосле, откако ќе ги изгуби, да дознае што всушност имал крај себе.

На Teodora* и SwanMay им се допаѓа ова.
  16. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Деновиве ми се некако матни,мрачни.Дел од денот-досаден.
    Се обидувам да го надополнам со релаксирање покрај филмче во комбинација со какао или чај...:mm:
    Мрзливи денови.|-)

17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Слушнав новост за една личност којашто на времето ме исмеваше поради тоа што сум носела чанта со скршени делови (а тоа се случуваше во период во којшто беше толкава криза за мене што трошокот за секој залак го планирав петпати а трошок за луксузарии на памет не ми паѓаше). Додека јас во меѓувреме и дипломирав и магистрирав и сменив неколку работни места, таа се`уште студира. Не ми е драго, воопшто. Само едно не ми е јасно. Зарем навистина поверува дека нова чанта е тајната на вечноста и на стокмениот живот?

Помина долго време, чантата ми е премногу драга и иако имам друга за носење, се`уште си ја чувам на видно место. Драга ми е. Ме потсетува на мојата способност за занемарување на површното пред суштинското. И ќе си ја чувам и секогаш ќе има намена, додека не се стори 300 партали.

Последна измена: 27 јануари 2015
    На blackstyle, vinozito1, Lella и 31 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.234
    Со душа чекам јануар да замине.

На Avokado, cresa-jagoda, Elena69221 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.053
    Ако луѓето не можат да го видат воздухот, дали рибите можат да ја видат водата?

На Lella, Avokado, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. lolitoo

lolitoo Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    327
    Луѓето ја бараат вистината од тебе.Ти си искрен, ќе им ја кажеш, а потоа навреди на твоја сметка.

На priceless, cresa-jagoda, Anabelle.Amorette и 1 друга личност им се допаѓа ова.