Ако на лицето ја фиксираат со толку камена пудра барем на телото да не и ставаат толку спреј да свети
Не ми се верува што прочитав. Чудна ми е нетрпеливоста на Далерон кон тебе, и не ми беа јасни вашите боцкања низ темата +/-40 години, ама ова ми е неверојатно. Верувам дека не можеш да направиш принтскрин со телефонот што го имаш, инаку зошто да не ги ставиш пораките како доказ за веродостојноста на муабетите. Актуелни се периодов прислушувањата, навлегувањето во нечија интима, ама зарем до овој степен би се одело на форум?
@sesilija dokazite si gi ima administracija.Nemozam da napravam printskrin no postoi kopceto prijavi. Netrpelivost ima megu clenovi,no da istrazuvam nekogo do ovoj stepen? I sto koga ke doznaam? Ne sakam da pisuvam pretpostavki,zatoa javno prasav da mi odgovori,kako i za site zakacki nejzini do sega,no ni ma edna ne dobiv direkten odgovor. Onaka,covecki,da si podiskutirame,bez da gi kosime pravilata na forumov. Ete nemora taa,ete me interesiraat i vasi mislenja,koja e celta za vakvi istrazuvanja? Kako se doaga do vakvi informacii? Znaci li ova deka nema anonimnost na forumi? Ne e problem forumov.Vakvi licnosti moze da se registriraat bilo kade.Bilo na koj forum.
Најмногу од се шо ме иритира е девојче на моја возраст со реченицата “Мислам дека сум млада за да имам мислење!“ и нешто си се мисли за паметна, ко демек ние шо јавно си кажуваме шо мислиме сме глупи а таа шо ќути ко утка е паметна, Е НЕ! Како мислеш, мала за мислење? Ахх има одредено години за кога да почнеш да формираш мислење? Сериозно?! Ова ми е толку глупо, шо ни самата не е свесна дека веќе касне психички неколку години потиснувајки го во себе тоа шо го мисле, јер мами и тати и` исперале добро мозок. Чекајте бре луѓе! До кога вака? Не искрено, до кога вака ќе живееме? Младината, ете баш ние требе да живееме во оваа држава, треба да ја водиме оваа држава, како ќе успееме у нешто кога идните генерации немаат мислење за ништо! Немаат ставови, не знаат шо да мислат и барат совети од родителите ко демек тие најпаметни и` стават им ја таа невидлива ограничена, просечна и проста маска на лицето! Е баш младината шо треба држава да води е калпава шо не знаат ни шо е добро ни шо е лошо, туку како еден ќе каже и така ќе биде. Еве јас живеам во таква средина каде шо ако пример некој човек каже мислење за нешто и сите без да размислат дали е во ред кажаното го направат најпаметен! Никој не се залага да направи нешто, да каже нешто, туку се како ќе му се каже, и така мора да биде! Некој паметен и ќе се спротистави, одма со камења по него, зашо тој е со поинаков ум! А знаете зашо е така? Баш ради ова погоре шо го напишав! Тибам пераните мозоци! Нели е срамота вака нецивилизирано да живееме? Зашо да дозволам мозоко да ми го пере друг со валкана вода? Сама не сум способна?
И самата таа може да е модератор затоа ги знае твоите информациите ,а ме чуди зошто би ти го открила идентитетот.
Ова што се блиску опцијата ми се допаѓа и пријави,резултира со ненамерно пријавени постови од моја страна,само да се знае.Ќе бидам повнимателна.
И мене тоа ме интересира, како се доаѓа до вакви информации, еве @Teodora* и' е колешка, делат канцеларија како што прочитав, нека каже, можеби работат во МВР? Малку ни се актуелните случувања, па и овде да има вакви упади на приватноста, на анономни членови кои дошле да се опуштат, нити договараат тендери, нити се тужат, нити тераат бизниси. Само некаква желба за опуштање, виртуелно дружење, и ништо повеќе. Навистина не ми е јасно, не знам што да кажам, првичната реакција ми е дека сум .
,модераторите нека превземат нешто неможе некој да му пиши за идентитетот и да се заканува ,ако е вистина тоа што го пиша galapce
@RainBow @Mihajlo вистина ли имало такви пораки со откривање на идентитет, ип адреса и телефонски број? Кој е вашиот став за ова пробивање на анонимноста?
ете шо ти прави вишак слободно време како не ве мрзи со глупости да се занимавате, ок си и го открила идентитетот и што сега? нобелова награда ќе ти доделат?
Ама едно е некој да те препознае по мислењата, или некој со кого си разменила идентитет да те прекаже на други, да сподели твој фб и сл, тука и сам си придонел кон тоа откривајќи го твојот идентитет кон друг член, значи имаш делумна вина. Ама сосема друго е некој да истражува, да користи работи кои веројатно се достапни само со налог од полиција, за да дознае твоја ип адреса, и телефонски број, па потоа на некој начин да се обидува да те заплашува со тие информации. Пак ќе кажам, ко да не беше доволна ситуацијата во опкружувањето, мораше овие работи да се пренесат и виртуелно.
Telefonski operator,ne broj.Broj ne mi prati.Da ne se razbereme pogresno. @mackica1 ocigledno nemas razbrano za sto se raboti.
Спојлер Приватни разговори во лп како што е напоменато многу пати.Без групирања и завземање страни ве молам. Имам причина што и напишав лична порака, а ако таа сака да се истакне нека пишува секаде низ форумов, сепак темата е СДК.
Da probase da odgovoris sto polza od moite privatni informacii? Da probase da kazes od kade ti se? Sto treba da ti se kaze bubace?
Галапче веројатно поради оваа реченица и делот “од што телефон пишувате“ сум сфатила дека ти го знае и бројот. Da vi ja praka vasata IP adresa deka ja znae,od sto telefon pisuvate i na koj operator ste? Далерон, јас не се групирам нити заземам страни, само сакам да знам што е точно што не, дали навистина сме анонимни или толку лесно може да се открие приватноста на членовите, па потоа да се користи за закани во лп? Како се доаѓа до тие податоци? Штом модераторите не го избришале постот значи дека е за овде, и дај веќе конечно кажи што те мачи, еве како што приметувам имаш дозвола од Галапче да го сториш тоа овде, доста беа боцкања по темите.
@galapce јас и ти не сме си најдобри другарчиња на форумов ама во ова јас целосно те поддржувам. @Daleron која и да е причината е глупаво. Овде сите се зачленуваме за да бидеме анонимни. Па нели тоа е функцијата на еден форум. Да се споделуваат анонимно информации. Да беше поинаку ќе бевме на фејсбук. Како би ти било тебе доколку некој открива информации за тебе? Што и да било решете си го во ЛП без закнувања. Искрено никој овде не е заитерсиран да знае нешто приватно за Вас. А ако бил сигурно веќе ви пишал во ЛП. Ајде накрај да не ве изгубиме и двете.