1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Затоа што животот не е фер, и никогаш не бил.
    Затоа што ако сам не се обидеш, никој друг нема да ти помогне.
    Затоа што ако размислуваш да се откажеш, веќе си губитник.

Затоа, биди психички силен и помини ја бурата. После дождот, секогаш изгрева сонце.
    Ако не биде денес, ќе биде утре.

На eliesaab, QweenSM, Serafima и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.500
    И ми рече...
    "The greatest thing you'll ever learn
    Is just to love and be loved in return"

...си заминавме секој на својата ведра страна од Скопје.
    И викна - еј, ај на по една пијачка, ми должиш. Не му должам, ама денес должам на сите! Чесен збор.
    Носталгија. Со брада, црна брада, познати смешки и топлина околу срцето.
    За сите мои момци би напишала по една книга...за сите мои вредни момци кои не биле бивши и тие кои биле бивши, но биле предраги луѓе со вредна содржина.
    Животот ми е фрагменти со вредни луѓе во него.

П.С. Заебавајте се вие, ама денес и тоа го дочекав. Да давам на 35 до 45 годишни совети за љубов. Ми вика - добро бе ти, некад се жалиш од љубов? Не... е зошто? Чекај да ти кажам зошто... Ми се оствари желбата, следно ќе заработувам од љубовни совети!!! Ха!!!!

На caroline.costa, marama, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  3. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.527
    Еднаш ми кажа нешто на што веројатно не се сеќава:
    Само тргни се од нив, people grow apart.

Одбив да поверувам, затоа што не сакав да мислам дека со тек на време можеш да се смениш толку, што ќе мораш да се оддалечиш од најблиските.
    Во право бил.

Некои одлуки болат на почетокот.
    Потоа се опоравуваш и светот е поубаво место за живеење.

На Trnche, marama, eliesaab и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Ba-Gi

Ba-Gi Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    22
    тешко е,не е лесно,неможам, незнам..

НЕМА ОТКАЖУВАЊЕ.
    Горе-прецртаните изрази веќе непостојат во мојот јазик. Нема нешто што е невозможно, постојат само изразите "сакам" и "можам". Кога се сака - се може се. :)

На Luna91, eliesaab, Serafima и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Не знам за вас, ама пријатен парфем или погодена песна на пуштеното радио ми се едни од факторите што ме мотивираат подолго да разгледувам и повеќе работи да пробам/купам во бутик... :wasntme: [​IMG]

На Annath, QweenSM, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.114
    Хахахахахахахаха моја крвна група.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.527
    Голем дел од времето додека растев се мразев себе.

Во забавиште мразев што имам плава коса, а не кафеава/црна како другите деца.
    Мразев како знам да решавам математички задачи, а многу ми е тешко да направам муабет со другите девојчиња во основно.
    Во средно не бев среќна со впечатоците кои им ги оставам на луѓе поради мојата интровертност.
    Долг период не се сакав себе затоа што не можев да најдам уживање во истите работи како моите врсници. Се прашував зошто само јас порадо би била сама со книга, отколку со чаша вотка во дискотека. Зошто не знам да се поврзам со никого површно? Зошто не знам да направам нормален муабет? Зошто се тресам кога и да треба да се јавам на телефон негде?

Не сакам конфликти, ниту да привлекувам внимание, па отсекогаш сум била тивка. Ама ај потруди се да бидеш незабележана со 178 сантими и плава коса, во морето ниски темни луѓе. Сакала или не, луѓето лесно ме паметат, секогаш. Само што има еден проблем со луѓето, кога ќе им оставиш некаков прв впечаток, речиси никогаш не го менуваат.

А јас сум ужасна во оставање први влечатоци.

Добрата работа е што додека созреваш, доаѓаш до момент кога туѓите мислења не ти се важни. Секогаш има нешто што го поттикнува тоа во тебе, најчесто лоша случка, која ти докажува дека во се има по малку добро.

Затоа што те ослободува.
    Но не е доволно само да си слободна од туѓи негативни критики и мислења, треба да знаеш да ги препознаеш конструктивните и да ги примениш.

Вистинската конструктивна критика не е таа според која треба да го промениш тоа што си. Таа не треба да те смени од корен, туку да те подобри. Тие критичари не ти се љубоморни, не ти зборуваат тебе за да лечат некои сопствени фрустрации, туку искрено сакаат да ти помогнат.

Речиси 22 и 2 откритија:
    Можеш да правиш што сакаш со слободното време, и со кого сакаш.
    Имаш можност од корен да го промениш животот ако сакаш, или да задржиш се како што било. Одлуката е твоја.

Затоа, интровертност е океј, исто и екстровертност. Нареден пат кога ќе ти текне да му се смееш на некој затоа што 'уста не знае да отвори', помисли дека можеби ти треба да ја затвориш.

На ArmaniCode, Toffee, Captain-Omni и 38 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @BoyL
    Ostaj sinko nekoja tema od podforumot Seks neodgovorena,ima i utre den.:smirk:

Sakam koga naokolu e tisina.
    Ma uzivam vo tisina ili po poetski kazano,gluvo doba.Komuniciras a sepak okolu tebe e tisina.
    Diskutiras,se inatis,podrzuvas,kontriras,no sepak ne slusas glasovi na luge koi si vleguvaat vo zbor eden na drig.:envy:
    I toa e edna od pozitivnite strani na forumskoto druzenje.Uzivanje vo gluvoto doba a sepak razmenuvas mislenja.

На Anabelle.Amorette, cresa-jagoda, kala21 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.290
    хахаха..:D...интересни теми..па викам чекај да ги одговорам..додека ги знам одговорите на прашањата..:D

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.271
    Допаѓања:
    81.838
    Имам еден професор, за кој сум убедена дека или има превисоки очекувања од мене или пак јас сум самокритична премногу над нормалното.
    Многумина ми велат дека е тоа второто, но јас своеглаво си терам дека сигурно се лажат и туку се туфкам како ли само ќе се снајдам.
    Не можам поинаку да си го објаснам ова - како по трет пат годинава добивам некоја семестрална задача на која „нормален“ студент не би можел да и` го најде крајот. Всушност, не ни знам што е нормално, а што не.
    Го гледам листот на кој ми стои заокружена семестралната задача и се прашувам: „Можам ли, ќе успеам ли ?“
    И имам некоја грижа на совест дека ќе го разочарам, а навистина не би сакала, не заслужил ни да помислам на тоа.
    Уште од сега си подголтнувам, ќе биде интересно оваа пролет.

... а, можеби и навистина има нешто во мене што им дава до знаење на луѓево дека сум поразлична и дека можеби навистина сум вредна за да се справам со комплицирани нешта.
    Не знам, убедена сум дека никогаш нема да дознаам и нека остане така, сакам да уживам во едноставноста додека можам.

П.С. Додека го пишувам постот, во позадина од некој балкон (кој патем не можам да го најдам на радарот) оди Firework од Кејти Пери - случајност much !?
    Се збунив, не знам дали некој ми праќа сигнали за да ме охрабри да не се разочарувам и да почнам да си верувам на самата себе, или пак некои од комшииве имаат ужасно лош вкус за музика. :rofl:
    Сепак, типувам на второто. :smirk:

На eliesaab, QweenSM, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Aleksandarreal

Aleksandarreal Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    216
    http://www.sciencealert.com/two-dad-babies-could-soon-be-a-reality

дилемите и на трансхуманизмот..... Зошто би ги отфрлиле можностите што би ни дале поквалитетен живот?

Како што заминал Homo erectus, Homo habilis . . . и останатите хомиди, така и Homo sapiens ќе си замине во историјата. Конечноста е веројатно најсуштинската особина на универзумот. А тоа е добро.

Новото не значи нужно и подобро, ама за прв пат, еден животински вид има избор за текот на својата и на целокупната еволуција! Технологијата веќе не е проблем, туку мислата - она што ќе го промислиме и одлучиме, тоа ќе ни биде и судбина!

Се прашувам. кој тогаш ќе се одлучи да создава потомство на класичниот, добар начин..., знаејќи дека „производот“ ќе биде биолошки инфериорен во однос на новиот „супер-мен“...
    Оттука се наметнува впечатокот дека, со тек на време, човекот, ваков каков што го знаеме, постепено ќе замине во историјата..... :D

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Ќе легнеш во 1 часот ќе станиш во 6 и се укл на фб гледаш во групата дека не си на факс... Пробуваш да заспиеш не ти иде ... Ма ти иде да се акниш од ѕид чудно непогодено суштество...

На cresa-jagoda, Ketchup и veren им се допаѓа ова.
  13. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.100
    Факт е дека облеката не го прави човекот.
    Само затоа што некој претставува магнет за око, не значи дека и карактерно е подобен...
    Знаете, голема е веројатноста натрапникот лукаво да се прикраде низ превезот на привлечноста.

На tirkenbal, xxAngelxx, Anabelle.Amorette и 6 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    СДК..
    ме нервираат луѓе кои се прават итри и притоа мислат дека навистина се итри..

јас се однесувам според девизата ,,НЕ ГО ПРАВИ ТОА ШТО САКАШ ДА НЕ ТИ ГО ПРАВАТ,, и така некако си го подредувам животот (и својот и на сојата фамилија) да сме малку дистанцирани, да не иритираме, да тераме скромно без чаталења а притоа да си бидеме добри со сите.
    Колку ке се опуштиш према сите толку тие према тебе

На Anabelle.Amorette, cresa-jagoda и veren им се допаѓа ова.
  15. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Во светов ги има ДонКихотовци, ама ги има и Хамлет да ви кажам.

Волјата ми страда и не знам како да ја боцнам да се крене на нозе. Вчера со саати чистев тоа што веќе одамна беше чистено само да не мислам на тоа што ќе правам. А седнам да мислам и да тупам па ќе ми стане мачно и ќе се фрлам на фантазирање. Не ме биваТ.

бај д уеј цело утро си го барам моливчето за усни, за на крајот да видам дека го кренал во кутивчето за моливи и пенкала. ањњњњњ

Последна измена: 4 март 2015
    На Captain-Omni, eliesaab, ceca-1 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    У пи*ку матер нека оди се.
    На едно кафе да не можеш да излезеш.
    Кога ќе тргне на подобро??? Кога?!?!?

17. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Може не сум во тек со времето, ама не ги разбирам оние жени со мажи, деца што ставаат слики duck selfie и деколте до папок на фејсбук, а мажот доле им кoментира " sexy". Алооооо, немате ли спална?????
    Заостаната сум, простете(facepalm)

На marama, Ivy89, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Со ФБ се претерува.
    Се виделе ли на што личат со тоа дак фејс...
    па кај децата грешат па и родителите се сликаат така.
    Глупости

На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
    :l::l: Станав тетка. :l::l:

Радоста е огромна, сите сме весели, радосни и среќни. Едвај чекам да го видам тоа мало ангелче, сонце на тета. Нека ми е жива и здрава сонце теткино.:*

На ArmaniCode, Luna91, marama и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Ех.... да ми е погоден животот како вчера хороскопот... :)

I’ve heard that sometimes a version of you must die before another more enlightened version can be born. I think that’s true after watching the corpse of myself walk around.

wide-awake-and-dreaming-cover-final-JPEG1-683x1024.jpg

На eliesaab, Rama, Anabelle.Amorette и 4 други им се допаѓа ова.