Srekjen 8-mi mart Mami! Dobro, sega porasnav I jasno mi e zosto se slavi denov, nego mi falit vremeto koga bev prvo,vtoro oddelenie, koga pocnuvav da stedam vo januari za da I kupam na mami poklon vo mart...bez da znam,vsusnot,zs se slavi, ednostavno toa bese Denot na Majkite! I da, vie so vikate Ne slavam 8mi mart, sekoj den e den na zenata, Ve molam, sekomu godit malce vnimanie, zemajte gi cvekjinjata I uzivajte vo denot... ♡♡
Револтот спрема власта и владеачката партија да ја искажете пред влада и пред штабови а не на независни граѓани и нивната приватна сопственост, само зашто по некоја случајност ќе видите црвено пежо паркирано на паркинг не сте искажале став и револт и херојство и што ли не, туку сте испаднале морони неписмени и неинформирани. Да лавот како знак не е обележје само на владеачката партија. Малодушни простаци. Едноклеточни амеби. Фала што ми ги избушивте двете гуми и нацртавте крст кај знакот, воодушевана сум од креативноста. Од срце ви благодарам.
Иако е 8ми март, мислењево нема да ми е затоа, но СРЕЌЕН 8МИ МАРТ ФЕМИНКИ. За секоја по еден ! Овој март секогаш знае да ме изненади... Де снег, де дожд, де не знам што.... Ама не само за такви работи, секогаш ми се случува по нешто чудно во март.. Баба Марта со триста ума...
Благословот од мама и баба ми е најубавото нешто што сум го слушнала... Жени кои го заслужуваат најголемото внимание,и не само денеска туку секој нареден ден Среќен празник и на вас феминки,уживајте во денешниот ден !
Сдк .. Рандом, обични денови и' давам повеќе значење. Мајка бре! Се сепнувам при помислата дали би можела и јас еден ден да ја давам сета таа поддршка? Бдее со денови над мене. Снемува воздух кога и јас го немам. Се лути на сиот свет кога јас сум лута. Ги заслужи и последниве атоми на енергија. Мало внимание за да се почувстува посебна и своја. Кофеин и следи со омилената серија, дополнително. А, јас? Јас закрепнав и повторно се уништив. Браво за мене!
На денешен ден пред точно 15 години, во школо отидов со неколку букети. Еден за мојата наставничка, еден за наставничката од целодневна (која ми беше посебно омилена) и еден букет за професорката по виолина. Првите две ме пречекаа со насмевка, ме гушнаа и ми заблагодарија за подарокот. Оваа последнава, почна да ми се дере, да ми објаснува и да ми потенцира дека не е жена! Тој ден јас бев последна со час од сите деца на кои ни предаваше, па како последна и најмногу си го изедов. На сите деца им го рекла истото, на секој пола саат добивала цвеќиња и други подароци, па уште кога и јас ѝ се појавив со букет, изгледа ѝ пукна некоја жичка во главата. Мене ми доаѓаше да заплачам. Никогаш не ја сакав, беше ужасен педагог, ама ете, во име на празникот решив да ѝ подарам нешто. За на крајот да ми рече: Ве молам повеќе не ми давајте поклони за 8ми март, јас не сум жена! Не се сеќавам дали ги зема подароците со себе или ги остави во училница, не се сеќавам ни дали ни рече едно благодарам. Само знам дека повеќе ништо не ѝ подарив. Зборот ми беше, кога ќе добиете подарок на овој ден, особено од некое дете, примете го со насмевка. Без разлика дали се чувствувате како жена или не, без разлика дали го сакате овој празник или не. Сепак, тоа е едно мало внимание, некој се потрудил за да ви го разубави денот, некој помислил и на вас кога купувал подароци за денешниов празник. А од мене еве еден букет за сите дами на форумов Јас лалињата ги сакам повеќе од розите
Не спомнав никакви права, не ни мислев на тоа туку на пијанчењата и целата таа еуфорија, како повотрно Нова година да е. Ако некој го чека денов за да се пијани и глупира, стварно жално....а знам дека ги има многу такви женички. Според мене доволно е еден каранфил и ете нешто благо може, колку за внимание да се посвети на жената и да се одбележи денот, ама некои многу го преувеличуваат на пример со по 3 дена спиење по хотели, купување специјално фустани, штикли....македонски мизерии. Тоа е страшното. А уште пострашно е и што 14 годишни девојчиња го прославуваат
Женa.. Јa нaрекувaт ,, Пoслaбaтa Пoлoвинa,, a тaa е Силaтa кoјa гo нoси Живoтoт вo себе...Вo неa рaсте и сoзревa Пoстoењетo... Женaтa е Пoслaбa сaмo зoштo и е Пoтребнo пoвеќе Љубoв, Внимaние и Грижa зa дa јa изрaзи свoјaтa Величинa.. Инaку Тaa е Бoрец кoј се бoри и без дa упoтреби физичкa Силa... Нејзинoтo oружје е Збoрoт, нејзиниoт штит е Нaсмевкaтa,...нејзинaтa силa пoтекнувa oд Љубoвтa... Нaјсилнaтa Женa е oнaa кoјa е Нaјсaкaнa... ...СРЕЌЕН OСМИ МАРТ... Битете Сaкaни... Бидете Силни... Бидете Свoи..
Денот е за славење на правата на жената, кои се уште не се еднакви, за жал. Е сега, луѓе што секој празник го искористуваат како изговор за да прават работи што не би ги направиле во обичен ден се очајни. Особени тие што не ни знаат што празнуваат. Ама тоа е иста приказна што се повторува на секој празник. Повеќе ми бодат очи полуголи девојчиња за први април отколку ова