1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Тој е ваљда едн момент у време. Едн прелом на ствари кд се све преокрене и биде безмислено.една секунда у коју умреш а не си ни свесан за тој. Смрт лично, очи у очи, заледен здив и много, много алкохол. Некој ќе каже депресија, ма не бе овој е некој си трети стадиум после депресију. Онј филинг кд бш ништо не те праи среќан, па ни тија работе што пред тој су те правиле. А не ти се познава ништо, нормалан си… Само си мртав. Мртав одунутра. У љубав не верују, што па има да се веруе, отсутна е ко матурант у мај у овј мој град. Дојде ми да ме снема, да избегам од све, ја тј вечити меланхолик сас празан поглед. Ама не, живот ко ланац ме држи туј ко да ми се сити на туј тивку секунду на прелом. И стану одсабајле, повржбам по некое “здраво” и “како си”, издресирам си гунасмевку да изгледа како искрена, облечу гу туј маску на невидљивост да сам неприметана меѓу људи. Навикна се на глуп хумор, па се смеју по навику на шале. Навикна се и на туѓу среќу. Рану се од тија трошке,ко вампир, преживују по малко тражејке тронку искреност па макар и ме болело ко пекол. Живу рутински, ко робот, без возбуду, без наду, без исчекување за нешто, вегетирам. Филинг кд стоиш у место док све се движи около тебе. Мртва одамна. Мртва одунутра.Тој е ваљда едн момент у време. Едн прелом на ствари кд се све преокрене и биде безмислено.една секунда у коју умреш а не си ни свесан за тој. Смрт лично, очи у очи, заледен дах и много, много алкохол.

На tirkenbal, m.i.g, naturally и 4 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Good morning girls :coffee:

3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    СДК...
    Обожувам пазарење за дома, намирници и други ситници.
    Мразам да пазарам во ВЕРО...Зошто ли ??
    Бидејки секој ден по 18 часот ја гледам оваа слика:
    ...облечени ,,кежуал,, или во некоја јака трнерка, фризурче обаезно,заедно маж и жена и одејки низ гондоли се бацнуваат, демек среќни сме...буткаат количка и тоа од големите а количката празна...ама битно, се поздравуваат со сите низ гондоли и знаете она ,,кај сте бе..шу прајте, (па она mwa,mwa..се поздравуваат), па муабет на сред пат...количката уште е празна...
    Важно е да се прошета низ ВЕРО и да се биде виден.
    Сеуште ли не помина од мода ова ??

На Candid, Captain-Omni, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.657
    Нов ден.
    Навидум убав..чист чиниш роден во капка роса. Ама, не за долго...не!!! Тука е тој увек, демне и чека момент за се да ти искомплицира!!!!!Осмислено е се унапред... се што ќе си замислиш, да излезе обратно од тоа, се што ќе почнеш да праиш да биде два пати потешко него ли што изглеа....и се што срцето ти сака...уште толку да го отежне...
    Овој марфиво што ме нервира значи по сабајлечки!!!!! Така сакаш? Така ќе биде!!!!!
    THIS IS SPARTAAAAAAAA!!!!!!!!1 (кецов на крај е намерно стаен подраматично да изглеа, така овие од твитер викаат) :)

Добро Ви утро! :)

На Anabelle.Amorette, Ivy89, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.282
    Им се восхитувам на оние личности , кои се секогаш ведри и позитивни , кои без разлика колку и да ги газел и повредувал животот , тие се насмеани , тие не паметат датуми и луѓе кои ги повредиле, тие не паметат колку пати паднале на земја , туку колку пати застанале цврсто на нозе. Им се восхитувам на оние кои првенствено се грижат за своето семејство а после за себе,се грижат во домот да им владее хармонија и секогаш да бидат сите сплотени на едно место , тоа е суштината на животот, да имаш мир и хармонија дома , да те исполнуваат децата , а не да работиш по сто саати на ден , да се враќаш нервозен дома , да не обрнуваш внимание на децата , на партнерот. За жал постојат и двата типа на луѓе , а мене повеќе ме радува првиот тип на личности.

На Candid, martine, Anabelle.Amorette и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Абе штo и дa фaтaм се ми пaѓa oд рaце...(facepalm)

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Сите женски се убави освен сегашната на бившиот и професорките кај мене на факултет.
    Како ми почна утрото со чудни соништа, ништо чудно така и да заврши.
    Едвај чекам да помине оваа недела, да си замине и стресот и да се вратам во нормала. Многу се израдував кога другарка ми ми рече дека ќе дојде во Македонија наредниот месец. Ја немам видено од летото. Толку многу имам да и кажам, а и таа мене...
    Имајте убав ден :)

На Marossa, Minnie 1 и Adina им се допаѓа ова.
  8. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Sdk kolku me iritiraat nekoi clenovi strasna rabota e toa (facepalm)Covek da ne moze da iskomentira nesto, odma niknuvaat od nigde nikade i obavezno kontriraat kako da ja ispile celata pamet na ovoj svet a i btw se strucnjaci vo site oblasti posebno moda :!:
    A da ne zboram vo temata so posledno kupivte..abe marula ako kupat mora da ja slikaat..
    Nego dosta pisuvav otidov da ja slikam toaletnata so ja kupiv zaboraiv da ja postiram, zasto lugevo nema da preziveat denes bez taa informacija :emo:

На eliesaab, anina, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    оф леле
    од сипанициве докторот рече изолација-втора недела
    мислам дека уште една недела ако не се појавам ке ми речат не доагај веке;(
    3 часа имам пропуштено од курсот Кинески како ке ги надополнам немам идеја:(
    сакав со другарка ми да одиме викендов на Италијанска комедија со превод на Македонски ама таа има и љубовни проблеми а здравствено колапс па ке видиме:(

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anuvcheto

anuvcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    352
    -Како се викаш?
    -Станче
    -Е да бе,апартманче..

На Candid, martine, SwanMay и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.194
    Нема ама баш ништо послатко од бебенце што штотуку учи да оди, што го држиш за рачињата, а тоа трча ли трча, и потоа ќе го подигнеш малку како да потскокнува, а тоа се кикоти. :sun::sun::sun:
    Денов ми е баш ваков, полн со сонциња кои никнуваат од секаде. ^_^
    Никаде не сум видела подобар поим за пролет од сонце, мирис на зумбули и четирите запчиња на моето братучедче... Го обожавам! :inlove:

На sweetgirl358, Anabelle.Amorette, SwanMay и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Потребни ми се промени...
    Планирам нова фризура, а во скоро време и леќи во боја.
    Секоја промена е добредојдена. (hollest)

На Anabelle.Amorette, mileystar, anina и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Некогаш храброста е и само тивко гласче што навечер ти вика да пробаш пак утре.

На Anabelle.Amorette, narcis98, gingerchild и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.411
    Не разбирам парови кои се закачени еден за друг и ... секаде се влечат.
    Едниот е толку неспособен философ и ништо не прави во животот, а другиот...е преспособен.
    Што правите со такви луѓе во животов не ми е јасно?
    Познавам два пара.
    Едната е медицинска сестра, дечково е... вечити философ. Го прошета по бел свет со нејзината професија, овој секаде ја пратеше и буквално ништо не зема да работи. Па бар да имаа деца да беше стеј ет хоум дед... Од Америка, до Европа, сега се во Германија и ... ја прелажа се ожени со неа.
    Друг пар, дечково исто така е безделник невиден до сега. Од Виена, Прага, па до источните земји прошетаа...она работи, тој дреме по цел ден, гејма и се расправа по фб...

Бог да чува...

На Candid, Captain-Omni, Anabelle.Amorette и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.973
    Јас не разбирам кога некој се замара со туѓи животи.

На Anabelle.Amorette, eliesaab, mileystar и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Сигурна сум дека некаде по пат сум си ја загубила онаа одговорноста која порано ја имав за да ги објаснувам моите постапки, ставови и мислења.
    И баш ми е одлично вака.
    Па јебига.
    Не може човек секогаш да објаснува што сака, а и зошто го сака тоа.

На Anabelle.Amorette, eliesaab, mileystar и 9 други им се допаѓа ова.
  17. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Bidi gorda sto nekoj se zamara so tvojot zivot.
    Toa znaci deka vistina nesto pravis i si uspesna zatoa i golema prasina se kreva.
    Zamislisi kako im e na tie koj nikoj ne ni gi spomnuva.
    Gordo napred.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.416
    Допаѓања:
    16.830
    Am I egoistic?
    Мислам стварно.... Се договарам со мајката на едно дете (на сестра ми другарка а детето е 6 години) за да иди на спремање во група. Првиот пат зборував од кај сестра ми на моб, вториот пат и ѕвонев од кај мене не ми крена, па појдов в дуќан кај неа и се дог да ми се јави, ми го знаела бројот, е ај ќе ти се јавам ... Е сега пратила абер преку сестра ми да се слушниме... Мислам уат д ф? И налет то сите од дома ми велат до мене е. Е ај како е до мене?
    Значи луѓево Боже... Небаре јас го запишувам моето дете, па јас д да молам :^)(facepalm)

Последна измена: 17 март 2015
  19. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    6.073
    Holaaaa, como estan ?!
    Одамна не сме се виделе. Како сте ми ?!
    Ми се чини дека последен пат кога пишував во темава диносаурусите уште шетаа по земјава.
    Би сакала да кажам дека првите три месеци од 2015 беа супер, ама ќе ве излажам.
    Би сакала да ви кажам дека положив и дека имам возачка, ама ќе морам да полагам се' одново. Би сакала да ви кажам дека ослабев, ама се здебелив.Би сакала да ви кажам дека факултетот ми оди одлично, ама не ми оди. Би сакала да ви кажам дека бев среќна, ама бев тажна.
    Сега сакам да ви кажам дека сум среќна што имам прекрасни родители кои стојат покрај мене без разлика на се, родители на кои не ми замеруваат доколку имам по некоја 6. Среќна сум што имам дечко кој ме сака без оглед на се, дечко кој ме сака и покрај тоа што се здебелив 5 кг. Среќна сум што имам пријатели кои ме ценат за тоа што сум.
    Секоја ѕвезда е нечие Сонце, а јас сум среќна што можам да кажам дека сум нивна ѕвездичка.

Имајте убава вечер :*

На Miss.N, Anabelle.Amorette, Giovanna и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Luciano

Luciano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    223
    Раскинав со дечко ми. :x:dance:(hollest):makeup: