Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Victorian

Victorian Популарен член

"Родени сме за да бидеме среќни, а не совршени !!!"

Jenniffer, Lella, anina and 12 others like this.
  2. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Mrazam glupi prasanja..Cesto citkam niz forumov I ke naletam na nekoe od tipot - So sto da iskombiniram crna sukna/crni pantaloni? E so sto de ??? Teska rabota e toa mnogu! Golem predizvik e, deka crnata tesko se kombinira |(

3. the-Anya

the-Anya Истакнат член

Често забораваме дека на некои луѓе сме им потребни повеќе од што тие ни се потребни нам.
    Забораваме дека причината поради која некои луѓе доаѓаат во нашиот живот е што само ние во тој момент може да им помогнеме.
    Just a reminder.
    Добра ноќ! :hug::yawn:|-)

4. narcis98

narcis98 Истакнат член

Сакам да кажам дека среќата е само состојба на умот и дека сами треба да се направите среќни и да правите работи што ве прават среќни а не да чекате на другитее. :D:sun:

5. Rama

Rama Форумски идол

Ви се случило во тинејџерските години , да имате некоја тајна врска , и да бегате од дома на полноќ , без да ве осетат домашните ? мене да :D....сето тоа беше зад мене , ама се потсетив несакајќи денес , кога гледав еден таков филм.
    Ех колку беа слатки тие бакнежи и прегратки, кои се случуваа набрзина , се сеќавам како тајно на прсти влегував дома , без да испуштам и најмал звук, само едно не ми е јасно , дали толку бев вешта во тајно бегање , или едноставно моите ме пуштаа да правам што сакам, ете тоа никогаш не го разбрав :wasntme:

cheetah.girl, anina, Lovy1 and 5 others like this.
  6. Cka

Cka Форумски идол

krop.png

И тука ме ограничија, многу зборувам изгледа. Сеа ќе морам да намалувам текст.

Иначе, денеска размислував дека луѓето се премногу негативни. Не се негативни оти им е лош животот, лош им е животот оти се толку негативни.

Беден им е оти не го живеат својот, туку гледаат како другите го живеат нивниот.

Иначе, имам две желби. До другиот месец треба да се остварат. И го сакам маж ми, подобар од него нема на светов.

АЈ да прекинам да пишувам, да не ми се појави ваква порака пак :(

Candid, Captain-Omni, Lella and 4 others like this.
  7. masakar

masakar Нов член

Да ве прашам нешто ако можете да ми помогнете да ми кажете некои факултети со државна и училишна матураа ми требаа ??

8. lovemme

lovemme Форумски идол

Среќа,среќа...
    Е ова год. време ми треба, е ова е нешто друго... Да почувствуваш среќа исполнетост во душа... Да си среќна а незнаеш зошто.
    Колоквиумска се ближи а на мене не ми се учи,земам да учам и си велам абе јас ова го знам ххаахах. Па дополнително си се радувам дека се ближи 29 па на туризмијада ќе се оди... Прекрасно се чувствувамммм . IMG_20150321_101315.jpg

narcis98, anina, ceca-1 and 2 others like this.
  9. Marossa

Marossa Популарен член

21 март-Официјален ден на пролетта.Додека одев на училиште го празнувавме со чистење на училниците или садење на дрвца по парковите,а последниве години се радувам само ако видам сонце :D
    Денеска,за чудо е сончево и топло,птици пеат,штрковите се вратија,мартинката е закопана, па и нарцисите и зумбулите расцветаа.
    Не знам во што е штосот,но пролетта ми буди преубави чувства,на мир и слобода,посебно кога ќе се осети мирисот на природата со најголема јачина.
    Си дојдов дома и кучињава мои се радуваат,трчаат наоколу и рипаат по тревичката.
    Знаете,што и да се случи во животот,вакви мали нешта ти ја збогатуваат душата и подоцна во животот многу ќе се каеме ако сме ги пропуштиле.
    Ние младите си викаме YOLO,ама јас ќе се послужам со една мудра изрека од моите тинејџерски мисли,на времето кога бев неограничена во искажување:
    Правилно ли е да се опише мигот во вечноста, а да се заборави вечноста на мигот?

И така, без разлика на тоа што полагам колоквиуми за една недела и имам еден куп за учење,денов дефинитивно ќе го поминам во шетање и уживање,бидејќи секоја минута е важна...

Captain-Omni, Lella, anina and 15 others like this.
  10. lovelife

lovelife Популарен член

чекор поблиску до летото :D
    Ви посакувам да ja имате најубавата пролет до сега.
    А за нас алергичните на полен...:(
    large (5).jpg

11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Прв ден добиено треба да се прогласи за неработен ден на жените во Македонија! :!: :wasntme:

Candid, sparklie, One.Moment and 11 others like this.
  12. lealealea

lealealea Истакнат член

Sakam da kazam deka sum zavisna od blago:^::^::^::^::^::^::^::^::^::^::^::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove: kako da prap kako da cinam sakam da pocnam nekoja dieta ama ajde kako koga ne mozam da se otkazam od ova pusto blago,april sum na svadba i sakam da si oslabam malku ama ne odi nikako :x
    Treba da pocnam nekoja grupa da posetuvam za da se otkazam od blagoto ednas za sekogas :?:

anina and Sunshine.Sunshine like this.
  13. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Samo sto pobrzo da minat ovie denovi i brat mi da si dojde, drugo nisto ne baram, samo toa i ke bidam najsrekna.

anina likes this.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Da se razbereme.Zivotot ne e lesen.
    So site radosti nosi i eden kup tagi,razocaruvanja..
    Razocaruvanjata ponekogas zavisat i od nasite ocekuvanja..
    Ubavo e covek da ima sonista i ocekuvanja..
    No kolku poveke mecteeme i ocekuvame,tolku pogolemi se sansite da se razocarame.
    Toa ne treba da ne spreci vo nasite ocekuvanja,samo mora da sme malku posilni,po pretpazlivi..

Ponekogas lugeto se tolku razocarani od sopstvenite porazi,porazi zaradi kapric,porazi zdobieni zaradi sopstvenata alcnost.Tuka veke nemoze nikoj da mu pomogne.
    Nikoj osven samiot na sebe si.

Nema da si pomogne sozaluvajki se samiot sebe si,pravejki se zrtva za da bide sozaluvan i od drugite.

Sprotivstavete se na teskotiite i probajte da gi podzaboravite barem na momenti koga ste premnogu ogorceni.
    Za da izlezete od razocaruvanjeto koe vi se rasirilo po dusata,trgnete od toa da porabotite na samite sebe si.
    Razmislete koi se vasite ocekuvanja,kolku se tie realni,kolku ste spodpsobni vo momentot..Razmislete kade gresite.
    Osnovata e bitna.Dokolku pravilno startuvate,se pogolemi se sansite deka ke si najdete izlez za odredeni problemi koi zavisat licno pretezno od vas.

Dusa polna so omraza i ogorcenost e zatruena dusa.Taa dusa nikogas nema da ima spokoj.
    Zatoa pazete sto apsorbirate.Zaprasajte se dali vredi?

anina, Giovanna, Marossa and 10 others like this.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Таква сум и не знам дали можам да се сменам. Таква сум позитивна, понекогаш меланхолична, секогаш го барам доброто во луѓето, не плачам кога ме разочарале.

Таква сум, конзервативна, со цврсто поставени рамки, за да бидам среќна кога сум надвор од нив. Оти ако ги немам, нема да имам и моменти надвор.

Таква сум, толерантна до бескрај, попустлива и екстровертна. Не можам да ќутам, ама не можам ни да бидам самоуверена до степен да не се запрашам дали е до мене.

Таква сум, никогаш инаетлива, никогаш досадна, а премногу упорна да да најдам барем еден зрак кој ќе ме извлече надвор од секоја ситуација.

Таква сум, не се откажувам од надежта никогаш, верувам во чуда, верувам во судбина, верувам во сопствената силана секој, верувам дека ако сакам, ќе бидам сакана.

Затоа, не знам да живеам со омраза во душата, знам да сакам и да простувам по илјадити пат.

И жал ми е тоа што сум таква, ги повредува луѓето околу мене. Да не постоев во нивните животи, можеби ќе беа посреќни.

Mama25, anina, Elena69221 and 7 others like this.
  16. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Пеперутки, пеперутки секој ден....
    Уф, ама секој ден се повеќе и повеќе ја чуствувам возбудата од деновите кои понатаму ќе следат.
    Боже, зарем помина толку брзо времето? Зарем поминаа повеќе од седум месеци кога дознав дека едно малечко срце чука во мене. Едно малечко душиче, едно малечко бебенце.
    Животот е чудо, те изненадува и тогаш кога најмалку очекуваш такво нешто.
    Имајте убав ден и на сите ви посакувам еден ден да почуствувате ваква радост и возбуда.
    1453b8_72de9f5eaf82470f91a14f646228f6db.jpg

Mama25, Lella, mirandaa and 16 others like this.
  17. sia.bella

sia.bella Популарен член

Велат една е мајка!
    Да, една е - но мојата не дека е моја, ама вреди повеќе од милион мајки лавици собрани заедно. Мојата не е само мајка - таа ми е и најдобар другар, ангел чувар, пример, најголем поддржувач, partner in crime...

На овој ден ќе ѝ посакам да ѝ се множат годините, вечно да е среќна и вечно да ја имам крај себе. Иако не ме остава ни да споменам нешто такво, јас од длабочината на срцето ќе ѝ посакам да пронајде човек покрај кој вреди да ги помине сите останати родендени, зашто заслужува да сака и да биде сакана!

Те сакам бескрајно и безусловно! Среќен роденден МАМА! :hug::* :d:
    Сум ти спремила изненадување и торта сто пати поубава од оваа на сликата. :^: :lol:

18. atala

atala Популарен член

Конечно си отиде здодевната зима којашто многу ми одеше на нерви!|(:@И конечно и календарски и реално дојде пролетта!(fingers)(y);)8)Доаѓаат поубави и подобри денови,гледам јас!:hug::l:

anina, Daydream, sweet-cherry and 3 others like this.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Денес ми е б-р-д-е-ј. :sun::^::^::^:
    Фала богу, после толку чекање, стигна и овој ден. :inlove::inlove:
    Ве частам мили мои. :hug:

20. poenta

poenta Форумски идол

Денес е меѓународниот Ден на среќата.
    Пролетта е време за сонце, за цвеќе, за љубов, за будење на природата, за долги прошетка и мнооогу насмевки...
    Посакајте некому среќа и бидете среќни за целиот живот да ви биде пролет.

narcis98, Salome, anina and 6 others like this.