Дечкото вози 160km/h прегазува девојче,бега од местото на настанот и после еден распит е пуштен на слобода. #македонијаВечна
Барем добро е тоа што самиот се пријавил, а зошто го пуштиле на слобода, е тоа е знак прашалник. Но, како и да е, веќе ништо нема да го врати девојчето назад, а тој треба да скапува во затвор, а не да е пуштен на слобода. Ах, Македонијо!
СДК ... Ох Господи, зарем ќе има ден кога тотално ќе бидам своја на свое и ќе имам онакво секојдневие какво можам да поднесам!? Тешко е и со деца, а потешко е со возрасни. Нема полошо од тоа да се тера инат и да не се прифаќа добронамерна сугестија. И поради тоа да се чувствуваш ко да си во ринг, судија без моќ ...
Одамна не сум поминала толку забавно како вчера вечер. Обожавам ladies' night Dancing,drinking, having fun Cheers to that
Не е местово за репицирање, ама претпоставувам дека не си правник Има определено кога лице се задржува во притвор кога не. И според Уставот на РМ, секој е невин се додека нема донесено правосилна пресуда. Затоа, почекајте. Оти тој што се пријавил, може не е возачот, туку брат му Претпоставка. Значи, пресупмпција на невиност, прво, а потоа и зошто има покренато обвинение, а му е одземан пасош и се следи движењето, а не е во притвор прашајте. Настрана ова, се изнаврна денеска, ќе има и снег кај да е... Јас морам да букирам за одмор сега, одма, оти ќе скренам.
Недела, дожд, празна куча... ма све ми прија И јас како @Oxymoron што имаше пишано пред некое време, не можам да му се изнарадувам на времето резервирано само за мене , макар го потрошила во буљање во ѕид. Мое си е . Некад си мислам ова демократијава не е арна. Ќе те надгласа проста маса, а ти пуштиле водичка дека може да се чуе и евентуално усвои твој глас...е така ни се попаруваат идеите и креативноста на нас младите. Убав ден луѓенца Ваша М,
Денес ми е еден од оние денови, кога баш буквално ги центрирам во еден потег сите обврски од полицата директно во корпата за отпадоци, ги врзувам во кеса и ги џитнувам во контејнер. И баш ми е гајле. И како за чудо, расположена сум само за дружба со крпите и средствата за чистење. Си гланцам по дома и додека ми шетаат рацете натаму-наваму по мебелот, си пеам мутави рефрени од Тејлор Свифт и си играм на this... sick... beat. Ова се случува еднаш во 22 години, очигледно, според моиве калкулации. Патем, дечко ми се зарече дека ќе готви, па покрај тоа што почнав да се прашувам зошто ли му се јавила таква желба да ми направи неред во штотуку исчистената кујна, умирам од љубопитство да видам што ли всушност смислил. Ми вети и дека ќе си расчисти потоа, а според моиве претпоставки, сигурно сака да ми раскине романтично уз ручек во стилот на ... не знам кој филм базиран на некој чик-лит бестселер. И така, денов е баш ко излезен од текстот на ужасно досадната "love me like you do, lo-lo-love me like you do", ама секому му треба некој таков ден. Баш е убаво да се биде безгрижен, макар траело само миг.
@delevingne Eve ako imaas prilika da go najdes ovaa go ima vo skopje vo vero dzambo jas go cekam od blizok rodnina da mi go donese 150 denari e
Таман од утре требаше да уплатам часови по возење, денеска снег врне ли врне... Македонија ли е... Сибир ли е.... Април ли е...Јануари ли е...?! А толку време ми требаше да се решам за возење зошто имам премногу страв, а од дома ме напињаат... викам ја знак е ова...ќе се одложува по незнам кој пат... престанав одамна да бројам. Оваа пролет е најубавата зима во мојот живот!!
Сакам да кажам ... нешто поразлично.нешто безконцептуално... (ако си трпелив, знам дека ќе стигнеш до крајот на текстот ) Денес е Недела кој сите го сакаат до 18:00 после тоа се паднати во депресија затоа што доаѓа новата работна недела. Прекрасен ден, а особено кога е облачно и врне, тоа е можност да одвоиш и цел ден да потонеш во мислите, да направиш пауза од светот, да го пуштиш мозокот на пасење или на посветено размислување. Јас тоа не го гледам кај повеќето луге, некако не можат да си го дозволат тоа, па се запрашав зошто ? Можеби затоа што се е отидено "у курац" ? Пропратно дојдов до некои мои заклучоци и да си дадам некое објаснување зошто лугето се отнесуваат така како што се однесуваат.. Кога и да искочам на улица и на било кое друго место забележувам намуртени ликови кои гледаат во земја, стегнати веѓи, брзи чекори по некоја истрахирана патека, Забележувам дека лугето длабоко во себе кријат нешто, нешто ги гризе ги измачува.. како светот да потонал пред нив. Така произлегоа некои од моите заклучоци: Прво што ми дојде на памет е борбата за опстанок и преживувањето на секој нов ден.Па добро не преживуваат лугето што се околку мене, туку целиот свет истовремено. Да, ама ние живееме во Македонија каде што од економијата и не гледаме аир па сме приморани наместо да го живееме животот ние да го преживуваме. Каква врска има со лугето ? Па нормално, раскошот и безгрижниот живот некако не ни се на дофат. Постојано се гледа како да се заработат повеќе пари и дење и ноќе, како да се платат сметките за вода и струја, како да се купи нова облека, дали да се оди годинава на одмор и безброј други проблеми. И да, тука забележувам дека лугето се презафатени со разрешување на не така лесно решливи проблеми. Второ што забележувам е што прави просечен човек секој ден ?- Станува рано, оди на факултет/работа каде се сретнува со лошиот шеф или колега, доаѓа дома, гледа дека за ручек има леб и сол, пушта телевизор претежно или Вести или Собраниски канал и така го дочекува времето за спиење. Каде е тука проблемот ? Еве го, наместо да се пројде време со најблиските, да се ужива во времето, заенички да се најде решение како да се искочи од некоја криза ( каква и да е ), да се ослободат од маките. Лугето едноставно се откажани од себе и животот па преостанатото време е за гледање Вести на Шител, Алфа, МРТ; Канал 5 со надеж дека ќе се покријат болките кои тлеат ... и на тој жар се додава бензин од извитоперени информации, препукувања на власта и опозицијата, се појавила нва епидемија, направен е масакр во Естонија. И така се влева дополнителен страв и грч во потсвеста. Трето што наидов е масовното ширење на информацијата дека лугето се помалку веруваат во лугето. И присуството на НЕГАТИВНОТО вез ПОЗИТИВНОТО. Се е исполупаразирано тоа да кажеш дека не веруваш во никој. Дека ако се препуштиш на некого дека таа особа ќе те повреди. Биди сам, биди осамен. БИДИ СО НАС, БИДИ ЛОШ, АКО НАПРАВИШ НЕШТО ПОЗИТИВНО ЌЕ ЈА НЕМАШ НАШАТА РАКА НА ТВОЕТО РАМО.Тоа така е кај младите ( моите врсници ), шема да искочиш на журка и да се направиш камен пијан и кога се фалиш како си се влечкал по под тие ти викаат брао ЅВЕР СИ. Ако пак кажеш дека се храниш здраво, вежбаш јога или медитираш ќе те сметаат за ретардиран во буквална смисла на зборот. Тоа е сосема глупаво, и лугето не се водат според своите чувства туку според размислувањата на многзинство. Четврто форсирањето на лугето да бидат нешто, да направат нешто, да направат најмногу, да имаат најмногу да бидат најдобри. Се е исфорсирано и вештачко.На интернет ни се пласираат How to совети. Како да имаш подобро СиВи ? Како бидеш харизматичен ? Како да успееш во животот ? Како да бидеш лидер, Како да ебеш добри девојки ? Како да бидеш нешто што НЕ СИ ? Преокупирани сме со информации, мотивациони говорници, книги за тоа како ни кажуваат дека МОРА да успееме ви животот. МОРА ДА ИМАМЕ ВИСОКА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА, ако ја немаме ние не успеваме во животот. ДА МУ СЕ НЕВИДИ СЕ Е ОТИДЕНО У КУРАЦ. Кој не прашува нас ние што сакаме ? Дали сакаме мирен живот ? Дали нас ни се доволни блиските луге ? Дали нас ни е доволно да живееме на село и да си копаме нива ? Дали ние имаме план за нашиот живот ? ЗАКЛУЧОК: Жал ми е што опркужувањето, медиумите, пропагандата, се се се се ... е генетски модифицирано. Луге, дај бе одморете малце, гледајте се себе си, слушајте се себе си, верувајте во себе си., направете си најдобро за себе си и на другите, Не сакам да одите како на јајца, ама барем препознајте ги негативните работи околку вас и избегнете ги. НЕ ТРЕБА ДА СЕ НАЈДАТ ДОБРИТЕ РАБОТИ И ДА СЕ НАПРАВАТ, ДОВОЛБО Е САМО ДА СЕ ОСЛОБОДИТЕ ОД ЛОШИТЕ, ПОТОА ДОБРИТЕ САМИ ЌЕ СИ ДОЈДАТ.. Јас не очекувам дека ќе променам нешто во вас, ама барем ќе ве натерам да размислите. Убајте убав ден, и убава работна недела.
Ми викаат стави ливче во кладилница, почетничка среќа. Ставив ливче во кладилница. Фатив 5000. Ливчето го изгубив. Мојот живот сумиран во 4 реда.
хаха како само можеше ??? со колку уплата? СЕ МОЛИ МЕСЕЦ АПРИЛ, ДА НЕ СЕ ПОНАША КАКО - МЕСЕЦ ЈАНУАРИ !
Со сто денари бе. Фер енд сквер. Ете така можев, не ми е важно и вредно и се забораив...и кој знае кај го изгубив. Чиста показна вежба дека животот ме сака, некад не знам што да изберам, некад не ми е важно, а некад па и не препознавам и не го ни приметувам. Може ќе искочи од некаде, освеееен ако не сум го пикнала во камин...што не се сеќавам на тој момент.
@Lilit ima uste nadez za tvojot baksuzluk.Prijavi go livceto vo kladilnica,ima izvesen period dokolku nikoj ne gi podigne parite po toj period ke te isplatat.No sepak zavisi od politikata na kladlnicata.Ako imas prijatel sto pocesto uplaka kaj niv neka go prjavi toj mesto tebe.Taka e poverojatno da go isplatat. Piisi sto ke napravis.Da castis spikoznicki.
^ Нема да ти се верува, ама за бебето на другарка ми купив шпихозни, играчка и патичиња и и викам, ај ќе те послушам и ако фатам се ќе купиме за К! Значииии најсериозно. И сега лакирав нокти и си размислував што се деси со ливчево. Гледам го нема никаде. Му се јавувам на човеков ми мој му викам ги имам само шифрите што ги пишував со другарка ми, може ли да се провери вака, ми го провери...и добитно е.
Истово го пишав сабајлечки на фејсбук на што еден другар ми врати дека ниту Јануари не се понашаше вака Што поише да се каже )