Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    237
    Поглупа реклама здравје (facepalm)

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Цело време мислам како индиректно да и укажам на една личност дека знам дека ме лаже :yawn:
    Наместо во ова малку слободно време да фатам да учам, јас со што се замарам.....господ да чува.....да ми е битна личноста ај пак и пак , ама не ми е толку.....
    Се е поинтересно од учење дефинитивно

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Во обичен работен ден кога треба да станеш рано: освен што креветот магично станува уште поудобен, универзумот ти овозможува таква тишина што мува да прелета може да се слушне. Плус и на твоите им станува жал да те будат и така оставајќи те уште некоја минута да спиеш, може да се случи да задоцниш некаде... :$
    Во неработен ден, кога си решила како guilty pleasure да се излежуваш подолго: некој од дома те буди чисто информативно да ти каже дека ќе оди да купува нешто, на другарка што баш сеа ја фатил некој ранобуден фазон - ѝ текнува баш во 9 саат да ти ѕвони за да се договорите за вечер... а у краен случај може да се деси и повик од оператор или за некоја рандом анкета. И после колку и да се трудиш, не можеш пак да заспиеш. :drunk:
    Шо не е јасно? :D

Ама па, on the bright side, барем денов и така со временските услови се покажа како вреден да се отвори порано и што повеќе да се апсорбираат сончевите зраци, наместо да се трошат утринските саати на излежување.
    Сончеви пролетни денови, кога надвор е потопло од дома и фактот дека излегуваш да се стоплиш е доволен изговор за прошетка, во друштво на слушалките од кои ти свири омилената плејлиста од сончеви позитивни песни... токму my cup of tea. :sun:
    Ве поздравувам со една таква... :d:

На Madam-A, Lella, Yowannty и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    Сакам да кажам дека ....

1. Ако паузата по свирежот на средина од натпреварот се нарекува полувреме, тогаш на крајот се нарекува целовреме x)

2. Бидејќи вентилацијата во зградава ни е толку добра, секој ден знам комшиите што имаат за ручек

3. Тој мислителот Unknown на поговорките и афоризмите сум јас ...СЕГА БИДЕЈЌИ ДОЗНАВТЕ, МОЖЕТЕ ДА КУЛИРАТЕ : !

4. Некој што има желба, не му требаат посебни услови. На пример: Ги гледам лугено почнале да возат точак и купиле кацига, заштина за лакти, за колена, држач за шише, оноа апаратчено за мерење километри. <------ Во ваквите не верувам !!

5. Велигден не е празник само на Христијаните, туку и на Бодибилдерите.

6. Викаат дека тие што постеле на Велигден ќе добиеле секакво духовно и телено прочистување. Епа јас не постев ама го чувствувам истото. Која е причината ? .. хмм..

( 7 ). Точкава ме потсетува на следново. Како да се набројува. Еден, Два, Три, Четири, Пет. Шест. Лото, Осум, Девен .. итн итн ...

На SparkyAngel, Anabelle.Amorette, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.881
    Допаѓања:
    163.606
    На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Чива е оваа убавина?
    НАША Е!

Стоев мирно може едно 10 минути, стоев и само дишев. Се осеќав како да сум во некој друг свет, спокојно и мирно.
    Повеќе од 20 километри денеска. Ме болат нозете од умор, образите ми руменат, ама знам дека вечер конечно ќе спијам убаво, верувам пред 1 по полноќ ќе бидам смотана во ќебе, конечно ќе спијам без да се борам.

На Natali.3, cresa-jagoda, Daydream и 28 други им се допаѓа ова.
  7. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Сакам да кажам ... т.е и веќе не знам што сакам да кажам , колку може лоши работи да се случат во еден ден ? Зарем на овој ден кога сите се среќни , весели и се подготвуваат да излегуваат на овој прекрасен ден ...Дали некогаш ќе си кажам сама на себе да добро сум и среќна ...........:(:(;(;(;(

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Sdk koga pominaa 5 godini denes mi e godisnina ma femina í mene :) í cel den ete taka si razmisluvam pa dragi moi zaedno porasnavme so vas gi delev í uste dolgo ke gi delam site srekni í tazni momenti. Zaedno go kazavme sreknoto Da zaedno ja spremavme svadbata, zaedno ja pominavme mojata luda bremenost :) sega zaedno rasteme I se podrzuvame vo se. da ni se mnozat prijatelstvata I druzbite :)

На cresa-jagoda, eliesaab, marama и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Она кога времето е толку убаво што не ти е проблем да станеш рано и да шеташ по цел рид и да испиеш три кафиња и да шеташ пак и да седиш на клупа... зашто не ти се враќа дома.

Нов сјај на косата и попладневна дружба со другарките од маало, седнати трите в двор, размуабетени, како кога бевме деца. Бабата ја фати носталгија :)

Вечерва за првпат не отидов во црква спроти големиот ден, туку останав дома да го слушам Роби Вилијамс и да се гушкам со мачката.
    SAM_4298.JPG
    Can't wait да се приберат моиве и да се кршиме со јајца.
    За многу години :)

На eliesaab, Anabelle.Amorette, Lella и 14 други им се допаѓа ова.
  10. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Моментално до ништо не ми е...
    Деновиве сфатив дека добриот сон е всушност преценета работа.
    Денов напорен, јас не спиена, сите шетаат лево десно, ја со глупиов труд во ќор сокак!
    Божемски викендов без дистракции ќе го поминев. Ќе го завршев зацртаното. Уште он фалеше да ми фали (колку штосно звучи), душичка ми се јави во прав момент да ми каже дека едвај чека да се видиме, дека и јас него многу сум му недостигала.
    Сакам get away weekend со него.
    Онака само сакам да го видам да се орасположам и да го гушкам цела вечер...
    Да се скријам во неговата прегратка и заедно да си молчиме.

Периодов ми е оксиморон. Се осеќам како никогаш досега како заљубена четр-шнаесет годишна тинејџерка. Никогаш со никој не сум се осеќала волку исполнето, заљубено она баш посебно. Од друга страна друг контраст намален имунитет ради стресови, обврски, крајни рокови.

Идам да спијам па од утре со нови сили.

Имајте убав остаток од празничниов викенд,
    многу љубов до вас! :l:

На blackstyle, Rama, eliesaab и 10 други им се допаѓа ова.
  11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Вечерва за прв пат не отидов во црква во 12 да се кршам со јајце,имам тежок и тажен ден се надевам дека господ бог ќе ги ислуша нашите молитви...
    -Христос воскресе...
    -Спасение за сите верници ...За многу години...

На eliesaab, Anabelle.Amorette, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    После толку години јас не сум во црква на местото кај што треба да бидам ..
    тежок и тажен ден .. Но што и да е ќе помине !
    Христос Воскресе за многу години !!!

На Peco му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Addy

Addy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    194
    Прв пат да не отидам во црква..
    Како и да е за многу години нека е празникот
    Христос Воскресе!

На Mala Hembra му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Среќни велигденски празници феминки :)
    Отидов во црква малце покасно од обично ама битно да се испочитува адетот.
    Убав ми е периодов, убави ми се празниците. Се чувствувам среќно,исполнето и заљубено :inlove:

На eliesaab и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  15. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    504
    Докажано и потврдено е дека 99 пати е потешко да остварите комуникација со личност што вистински ви се допаѓа отколку со личност кон која сте рамнодушни :angel:

Инаку среќни празници. За многу години :)

На cresa-jagoda, eliesaab, Anabelle.Amorette и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Kralica92

Kralica92 Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Сакам да кажам преубаво е времето...а јас на работа ми се здосадува веќе дали и за мене е велигден...давам отказ

17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Ова е пост за луѓето и милите суштества кои ги чувствуваш како дел од семејството иако технички не ти се.
    :l:

Бујрумте на кафе. Јас и Лепотицава ве чекаме :)
    SAM_4325-horz.jpg

На CoverGirl10, cresa-jagoda, eliesaab и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    No place like home...
    20150412_150009-1.jpg

На cresa-jagoda, SwanMay, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Си стануваш сабајле,си пиеш кафе на тераса,сонцето пече онака убаво,пријатно,па и лабрадорката решила да седне до тебе,па има ли поубаво?
    Потоа следи чукање со јајца,притоа ретко кое останува нескршено и собиранки со роднини,пријатели,баш семејна еуфорија,се јаде,се пие,се ужива.
    И најубавото од се,прошетка во попладневните часови до околните ридови,мирисање на пролетен воздух,околу тебе летаат пеперутки и трчкаат кученцата,се е зелено и расцветано.
    Си доаѓаш дома исполнета со топлина и радости, па дознаваш дека има испаднато 4 епизоди од ГоТ и радоста се зголемува дупло :D
    Наједноставно кажано,еден прекрасно совршен ден.

На cresa-jagoda, Annath, Daydream и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    Морам да си признаам, празниците некако најмногу ги сакам поради храната. :wasntme:
    Знам дека можеби ќе си речете ама не е тоа работата, собирањето со најблиските бла бла... ама чекајте, полн сад со многу солена марула, јајца и роквица? ^_^
    П.С. За многу години нека ни е празников, Христос Воскресе. :hug:

На Rama, Someonespecial, Snow-Star и 5 други им се допаѓа ова.