Кога ќе слушнам свирки од автомобили,со сватови кои одат по невеста,ми се полни срцево со радости.Нема врска што појма немам кои се.
Ја затворивме вратата со минатото, но не ја заклучивме. Ништо не направивме! Ја отвараме секогаш кога ќе помислиме еден на друг, а потоа плачеме од различна страна на вратата. Го барам клучот, да заклучам и да го фрлам, некаде каде што ќе биде недопирлив , каде што ни најголемата сила и желба нема да не одведе.
Ок, се што сакав до сега се оствари. Време е универзуме за мегаломанските желби да видиме дали функционира и со нив. Едно приватно џетче и куќа на Бали. На едно поле стагнираш, ама на друго... растеш. И не се гледа ич, ама надвор мај, во душава мај. Не дека се е на место, ама па не е ни така како што не треба да биде, хаотичен ред.
Abe ima edni takvi, na zivci ti odat samo zatoa sto disat. Mrazam lugje bez svoe mislenje, bez svoe jas.Sto lugje mora da prasa za da kupi nesto.Kako da si nemam jas svoi obvrski pa ke gledam kako i stoi fustanot i koj da go kupi. Ako sakas iskreno nikako ne ti stoi.Stomakot, zadnikot, nozete,butovite celulitot ama bas se ti se ocrtuva.I da, najvaznoto, od site mozni boi bel fustan li najde da kupis za na svadba ma?? Bel a? Abe mi se gadi od tvojot prostotilak glupaco edna. Uste za belo si so taa kilaza na kit. Ama da, ako ne e belo ili crno drugo ni ne znaes da obleces. F*#@ off
Не ми се верува, не ми се верува... Зарем почнавте и на форум да се копирате? На форум? Која е поентата? Кога ќе го копираш моето мислење, односно тоа што сум го пишала во него, мислиш дека нема да забележам и дека ќе постигнеш нешто со тоа? Не... напротив, со тоа само докажуваш колкав вокабулар имаш и што знаееш. А според тоа што го пиша, ништо сама не знаеш да смислиш и постираш. Ова не го очекував од "доста истакнат" член како тебе со голем авторитет... Згорзена сум .
Животот поминува додека ние бараме детелинки со четири ливчиња. Јас одамна престанав и им се радувам и на оние со три. А ти, до кога ќе бараш?
Многу напорен ден.. сменив 3 автобуси за пат од 20 минути да идев од др држава мислам дека побрзо ке стигнев.. и 7 такси возила.. Понапорен ден одамна не сум имала..
Значи магнет сум за луѓе полни со негативна енергија и агресивци на кои сите им се криви ! Сите нешто бараат од мене, а мене некој ме прашува дали ми се слушаат жалопојки од сите страни. Епа не сум јас бунар без дно во кој сите ќе зе празнат. Од утре, вртам друг лист ✌
Дури и кога станува збор за нешто навистина ултра глупаво, ништо не се решава со хејт. Ниту пак со брутално фаќање сеир. Немојте да си дозволувате да се спуштите под вашето ниво за нешта кои не ви се ни до глуждови! Пролетта ми е омилено годишно време, а во исто време тогаш и ми е најтешко. Го сакам мирисот на расцутените дрвја, мирисот на искосената трева... но воопшто не сакам да кивам. Не можам да се поднесам самата себеси.
Да ви се пофалам добив покачување и платата ќе ми биде поголема од овој месец. Сеа како што е ред се да се потроши за частење, ни денар да не остане. Се чуствувам многу евентуално.
Есејов го почнувам од крај, од заклучокот, од моето мислење за целото, е, таква сум. Се трудам да предвидувам, да преболам за подоцна да не страдам, туку да биде ете, си реков. И баш разговаравме колку плачев сестра ми кога плачеше како бебе. Го носат дома такво црно топче, дома за првпат, во старата спална на мајка и татко и тоа плаче ли плаче, во ново е. И јас со неа плачам. Ќе и сечат нокти, ќе и вадат заб, ќе падне, оно лигаво, лигаво плаче и јас со неа. Така и најмногу плачев за дечко ми на почетокот, како да си викам е, тоа ќе не уништи. Тој ми вика: ти уште на почетокот сите не исплака и преболе. Мама се смее, така е. Ме боли простата човекова особина наречена минливост. А сепак брзам кон крајот, од страв, од ништо друго, е, таква сум.
И ете така, од годинава покрај Дејвид Бекам, ќе ја имам и принцезата Шарлот на листа познати личности со кои сте родени на ист датум Случајност или не, и двајцата од Велика Британија. Можеби некој знак од универзумот е ова Туку, си ги гледам свеќичките на тортата пред да замислам желба, и не ми се верува колку поразлично гледам на овие години од она што си го замислував како тинејџерка. Загазувам во 25тата и смешно ми е кога ќе ми текне каде сум се гледала себеси на оваа возраст. Толку ми делуваа сериозно овие години... Или па можеби се сериозни, ама јас уште не сум
СДК ... Друга временска зона, друг воздух, друг и нијансиранo различен амбинет, авиони, сирени, луѓе со различни физиономии, боја ... индивидуалност. Милиони секој ден го чувствуваат, истражуваат и живеат животот во овој светски центар. Јас некако полека се вклопив во сета оваа "џунгла" ... Колку да не ме мислите, фино ми е. , И вие сте гледам фини.
Еве ја Рамка после 2-3 дена со импресии од убавиот ден (крштевката на Внук и ) Неколку саати пред крштевката место да спијам, јас бев под еуфорија и си дремев на фемина, ама генерално се тргна на ОК , го издржав весела цел ден , храбро играјќи и пеејќи со сите , е значи многу бев весела, така како што би се радувала за мое дете. Никогаш не се шминкав многу , секогаш го преферирав поприродниот изглед, ама овој пат оставив се на шминкерката која ме нашминка понападно и повпечатливо , ама си добив многу комплименти од неа а и од роднините,шминкерката ми рече пребави очи сум имала ( всушност тој ден ми зрачеа од среќа и ми беа посебно зелени , со шминката уште повеќе се истакнаа). Принцот на тета поголем дел од крштевката плачеше , му тргна уште од Црква потоа и во кафаната не се опушти многу, колку ни е криво на сите што плачеше и не се смееше, а секој ден е превесел и секогаш кога правевме селфи со мене позираше како голем, ама нејсе. Се извинувам за долгиот пост , ама подобро да прекинам навреме оти можам да ви го прераскажам цел ден од возбуда, и за крај посакувам сите да си дочекувате радости во животот и да бидете барем мал дел ТЕТКА како мене