Преку глава ми е од лицемерни лигавеши кои уште на првата кривина ќе те продадат за ништо, значи до каде сме дојдени брат на брата си гробот му го копа значи ужас
Еех... жените прво им ги зедоа панталоните на мажите. Сега веќе ги носиме и ма*ињата Си ја слушам Дајдо и неќе да ми чуе
Никогаш нема да разберам како на некои луѓе им е кул да се тажни. Гледаш дека не е во ред, се обидуваш да му помогнеш, да го насмееш и на крај ти вика „не сакам да ме смееш, убаво ми е кога сум тажен’’
Проклето ме боли што сум граѓанин на оваа држава. Држава, во која сите заедно чекаме пред белата порта на пеколот. Со парола ''земете ме, ваш/а сум'' чекаме да се издигнеме од дното на котелот, каде телото гори толку силно, што на крајот откако ќе го потроши и последниот атом енергија, испарува од сета агонија како никогаш да не ни било овде. Така испари едно, а прашање на време е кога второто ќе ја дочека истата судбина, дур деспотскиот камшик замавнувајќи, се препелка по нашите кревки грбови. И еве шести е, а оставка нема, правда нема !! Само привремена врева, се` дур не се изгаснат светлата, и тогаш, повторно молк ..
Нема подобар индикатор за тоа колку заеднички теми и (недостаток на) флуид имате со некоја личност, од застапеноста на темата какво е времето надвор во муабетот со истата...
Ќе бидам дарежлива и кога ќе го молам Господ да им ја реши судбината на сите гнаси - трујачи на животни, ќе му предложам две сценарија: 1. Три дена полека да се мачи, да нема сила да се помести, да се загуши од сопствениот измет. Да не може ни вода да се напие, а камоли да јаде. Да биде потполно сам, да исфрла крв и после цел ден тешко дишење, да испушти душа. Само за него веројатно нема никој да се моли, па може постапкава да трае и подолго. 2. Сето ова да го гледа кај некој кој многу го сака. Да почувствува како е кога си немоќен да помогнеш, колку сила треба да останеш покрај болниот и да ги гледаш неговите маки од кои подоцна ќе имаш кошмари. Да гледа и никогаш да не заборави како го зема последниот здив. И цел живот да се преколнува самиот себе што негов сакан умира, сметајќи дека е негова вина што нешто нешто не направил како што треба или што направил некој грев. Секој ден да живее со таква грижа и очите да му паднат од плачење. Ама ваквите гадови тешко дека имаат чувства, па којзнае и дали ова би било доволно болно.
@Viktorijaaa5 Не си единствена. И јас бев на мислење дека кога станува збор за лето скоро и да не постојат исклучоци. Ајде заедно да си избереме поинаква опција од сончевата неподнослива топлина.
Сакам да бев моментално во Скопје и да учествував активно во протестите! Ми се смачи! Ми се смачи од оваа државааааа ми се смачи да барам излез од неа, ми се смачи сите мои најблиски да патат заради некои ретардирани алчни што застанале на чело на владата... Протестите не се ПОЛИТИЧКИ. Антиполитички се. И Заев, и Груевски и сите во иста кошница се. Се нервирам со простотилукот на луѓето што претпоставуваат автоматски декаа ако си против ВМРО, тогаш мора да си СДСМ. Абре НЕ! Само смачено ми е! Мене брат вака да ми отепаја скраја било да не слушни злото, не со јајца со бомби ќе ви фрлав п*чка ви матер!
Ne razbiram kako spijat nokje. Kako mozat da ziveat so sebe koga unistuvaat tolku mnogu zivoti, tolku mnogu nadez? Ili po sekoja cena da si go ostvarat svoeto? Strasno..
Денес и до крајот на неделава би сакала да сум ќерката на Зоран Заев. За жал, јас денеска ќе работам нешто повеќе од 20 саати. Поздрав и убав ден девојки, јас ќе работам до ноќ.