Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Сеуште не знам зошто луѓето повредуваат? Но уште повеќе сакам да знам зошто тоа премногу боли ?

На cresa-jagoda, Hipster, samovila.red. и 5 други им се допаѓа ова.
  2. MamaYette

MamaYette Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    618
    Додека пола Македонија девојките што протестираат ги гледа како наркоманки и ороспии, остатокот од светов ги гледа како badasses.

И коментарот на денот:
    I think the point is she is emasculating the riot shield.
    It is no longer an object of fear.
    As such, it is a powerful 'demonstration' in its own right.

:muscle:

На cresa-jagoda, Hipster, Daydream и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.286
    Допаѓања:
    91.989
    Среќа ми се мама, тато и сестра ми ! :$ :l: ^_^

На cresa-jagoda, Daydream, senza.parole и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Инферно

Инферно Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    50
    Почна депресивново времиште :/

5. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Кога остварувам профит лесно, секако на легален начин, добивам чувство на вина :D

На cresa-jagoda, duffi, mims-89 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.528
    Си ја купив конечно "Војна и мир". Омилената книга на мама, што цел живот ме тера да ја прочитам. 130 денари, трипати помалку од лајла и секакви помодарства што добиле по пола штанд на ТРИ.
    И уште осум други. Пола книги за одморање мозок, пола за исполнување. Многу се радувам.

Сакам и јас да ги натерам моите деца да се заљубат во книги, како мајка ми што направи со мене.

На Captain-Omni, eliesaab, cresa-jagoda и 30 други им се допаѓа ова.
  7. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Сакам да бев Скопје.
    Да си купев 20 кила книги од саем и да одев на протест со книга в раце. Да им читав на оние желките со ладни оклопи, да извадев фломастер од џебот и да им нацртав цвеќе на стаклото.
    Право дете цвеча ќе бев, да си го оправдам ников.
    ...
    Ама не сум таму :(

На eliesaab, cresa-jagoda, blackstyle и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    Еден ден од животот на секој Македонец во 7 чекори !

1. Што има за доручек ?
    2. Што има ново од домашната политичка сцена ?
    3. Што има за ручек ?
    4. Што има поново од домашната политичка сцена ?
    5. Што има за вечера ?
    6. Што има најново од домашната почитичка сцена ?
    7. Време да се спие, со помислата "Што ќе има утре ?"

Како и да е во најскоро време се очекува промена на оваа рутина. До тогаш. трпение и спасение.

To be continued ...

На Captain-Omni, samovila.red., Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Тргнаја работите од мртва точка,моето знаење и труд за тоа што се борам пополека излегват на површина иако знам дека уште долг пат ме чека...
    Но нешто во мене проклето ме кочи ме стега во градите не ми дава мира и не,колку треба да си луда за некој што те повредил да ти недостига колку мене ли?;(
    Се плашев да ја поминам зимата сама зошто нема да имам со кој да ги чекам празниците кого да го прегрнам во ладните ноќи,со кого да ја ружам елката, да пијам топол чај,кој да ме покрие кога ќе заспијам и кој ќе ми ја стави раката на главата кога мие најтешко,ДА ужасно се плашев зошто ја немаше таја рака но помина издржав издржав;(...Помина и тоа поминаја многу денови месеци празници ги поминав со празнина во душата,еден дел си замина од мене...Да многу сум луда и лута што дури и празнина ми се направила во душата за таков човек,но ќе помини све еден ден...
    Ќе го оставам овај град овие улици, паркови секој ќош секоја педа што ме потсеќа на мојата болка све све нека остани тука зад мене и ќе остани знам со божја воља:doh:...

На samovila.red., Hipica и Salome им се допаѓа ова.
  10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Има едно детенце, симпа ми е неколку месеци наназад , ама не сме оствариле никаков контакт , се беше платонски, ама денес случајно ми излезе во предлози на фб и Рамица си испрати фино лепо едно фриенд барање:Dшто ќе биде нека биде ,може со него ќе си ја најдам среќичката де8)досега иако сите дечковци сум ги познавала доволно добро пред да започнам врска,сите ми докажале дека се олоши,ајде барем ова "ново детенце" нека ме бодре малку да ми докаже дека сепак сите машки не се исти :D

На cresa-jagoda, blackstyle, samovila.red. и 12 други им се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    16.906
    Само тој ми е доволен и никој друг и ништо друго.... Многу нежни допири и бакнежи и најшироката прегратка на свет...
    Преубаво чувство.

Дали е ОК што доволен ми е тој и не ми требаат никакви другарки, моментално?

Последна измена: 7 мај 2015
    На blackstyle и samovila.red. им се допаѓа ова.
  12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Рима е најзаразна работа, еве цел ден некако ко пијана само римувам. Смешно е ама до кога?
    Мемињата ми се ѕверски сите паѓаат во трансови од смеење, ама и тоа мие некој одбрамбен механизам од ситуацијава.
    Одам да ставам глава под туш, некако не гледам друго решение.

На Peppermint, Sunshine.Sunshine, AnaKarenina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Vecerva milion raboti me macat.Milion prasanja mi se vrtat niz glava.Kolku samo mi treba mir.Samo toa posakuvam.

На eliesaab, samovila.red. и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.224
    Го видов вечерва. Сосема случајно позната фигура, чекорење, човек со цигара кој зборува на мобилен ми го улови окото. Го поминуваше булеварот кој некогаш секоја вечер го поминувавме заедно, фатени рака за рака среќни и насмеани или еден покрај друг одевме лути. Зборуваше на мобилен, со неа, како некогаш со мене и се запрашав дали и таа според звукот околу него знае во тој момент каде се наоѓа?
    Се подгрбавел и остарел. Не дека беше млад ама сега годините убаво му се оцртале на ликот. За неколку секунди уловив се, па и не ми треба многу за него, го познавам речиси како себе.
    А покрај мене седеше некој друг, единствениот што после него ме привлекол, ме држеше за рака, а продолжуваме да си играме игри. На мојата реакција - Еј, еве го! ми направи само - Молчи. и продолжи да ми ја стиска дланката.

Ми поминаа еден куп мигови со него низ глава. Во исто време и насмевка и тага. Сеуште сум сама зошто не би можела да го преживувам истото пак. Не, не беше толку лошо ама беше губење и себепонижување.

На Daleron, Hajdi22, Lella и 23 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Си прескокнал нешто мноооогу битно

-Шо работе комшијата ?..Шо има за ручек ??..

На Daleron, samovila.red., Hipica и 3 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612
    Кога на некого честитам роденден очекувам барем едно фала,или стиснат лајк.
    Или не треба да очекувам,најдобро е така.

На Captain-Omni, eliesaab, cresa-jagoda и 22 други им се допаѓа ова.
  17. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.102
    Ретко кој им посветува доволно внимание, но ако малку подобро размислиме, ќе сфатиме дека најважните нешта што треба да ги знаеме за животот ги учиме уште во градинка.
    Таму се учат основите на многу животни правила и принципи кои остануваат врежани во детските мисли.
    Чуда секогаш и секаде постојат.
    Сетете се на семето во малата пластична чашка:
    - Коренот се пушти надолу во земјата, а стеблото израсна во висина.
    Никој не знае ни зошто, ни како се случува тој процес. Но, се создава живот.
    Така е со сите нас.
    Сеќавањата за првите сликовници и зборови се поврзани со слухот и изговорот.
    Погледнете ги илустрациите низ страниците. Најважно е да видите што пишува и што се случува наоколу.
    Разнобојните рипки пливаат во аквариумот, глувчињата бараат храна, кучињата ни се најдобрите пријатели, мачките ги гледаме како големи ловци...
    Сите прават нешто до последниот ден и остваат траги зад себе.
    Исто и ние, луѓето...

На eliesaab, samovila.red., Mahidevranfan и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Инферно

Инферно Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    50
    Ми се гади од политикава и од сите овие глупости што се случуваат во државава.Младите ги засени политиката,жално но вистинито.Им перат мозок им набиваат компллекси,сведоа се на пари и матријално жално.

На samovila.red., MiloMalo, lovemme и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Denes Minnie resi da go iskoristi soncevo I se frli na generalka.Cisto da bide libeto koga ke mi dojde :sun::l:

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Olli28

Olli28 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    345
    Живееме за моментите кои не можеме да ги опишиме со зборови, живееме за луѓето со кои едвај чекаме да размениме некој збор и да поразговараме што има ново, старо, зборувам за оние луѓе кои и да поминало некое време да немате зборнато, таа блискост што постои меѓу вас не се намалува. Премногу ме радува кога ќе дојде момент да си поразговарам со таа личност, пресреќна сум, посакувам да имавме повеќе време да разговараме ама толку се можностите. Тоа малку ме растажува. А има пријателство меѓу нас, секогаш. Тоа ме радува. Ми се исполнува душава и кога гледам како е среќен и насмеан, ми иди да појдам и да речам: „Биди засекогаш таков, те молам!“. Таков си е човекот, претежно позитивна и среќна личност. :D И премногу добар.

Денес подоцна одев на училиште и среќа голема изгубивме час и порано си дојдов. Ми започна викендот. :)

Have a nice day everyone. :*

На samovila.red., Mahidevranfan, Sunshine.Sunshine и 2 други им се допаѓа ова.