Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Живеам во земја каде што туѓиот успех боли многу повеќе од сопствениот неуспех.
    Живеам во земја каде што и 5 годишните деца се замараат со политика, притоа знаејќи ги сите заменици министири по име и презиме.
    Живеам во земја каде што полуматура = свадба.
    Живеам во земја каде што секој втор има диплома, а сепак сите се недозреани идиоти.
    Живеам во земја каде што секој живее за тоа што ќе каже комшијата.
    Живеам во земја каде што пензионерите се иднината во државата, возејќи се секој ден бесплатно по градски автобуси, одејќи по бањи, одејќи на зимувања и рекреации во Маврово и на Шапка, одејќи бесплатно во театри и музеи секој втор ден, а студентите по студенските домови ги делат собите со лебарки, мравки, разни бубашваби.... и секој момент очекуваат дека на глава ќе им падне таванот, притоа имајќи само еден ден во неделата за бесплатно да одат во театар и музеј и нормално баш тој ден нема ништо на репертоар, а ако има тогаш картите 5 дена порано се дадени.
    Живеам во земја каде што ако немаш членска од ВМРО тогаш не можеш ни во вц да појдеш.

Боли, стварно боли да се родиш овде.....кој знае што сме погрешиле во претходните животи па сега сме се нашле во Македонија....

На justin4ever, referentka, Читател и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Еден вчерашен муабет ме потсети... не знам за вас, ама забележувам дека мене ми преминува во секојдневна ситуација прашањето „Еееј, знаеш што било значењето на песнава?“ - кога при делење слушалки со другарка и слушање песни, ќе дојде ред на некоја од моите омилени со по малку weird текст... :lol:

Сакам кога освен со убавата мелодија, некоја песна ќе ми ја разбуди љубопитноста и со загадочен текст... да си го интерпретирам некако на мој начин, па кога ќе побарам на интернет да се изначудам за што всушност станувало збор. Па и за филмови и книги, особено во последно време приметувам - често сум во потрага по онакви кадешто не знаеш што ќе се случи во наредниот момент.
    И не се задоволувам без потоа да слушнам и прочитам различни мислења за истите, а за време на гледањето/читањето да погодувам... дури и на ризик при гледање филм во друштво, со размислувањето на глас да изнервирам некој што само сака концентрирано да го следи дејството. :wasntme:

Отсекогаш сум сакала да анализирам и мозгам, па дури и кога се работи за вакви тривијални работи, дел од секојдневието и слободното време.
    А така е и во односите со луѓето, понекогаш треба да бидеме гладни по она што лежи меѓу редовите, да гледаме повеќестрано на работите и да сфатиме што се крие зад нивните зборови...

Tуку, надвор од филозофииве - вистински знак дека дошло летото е кога денски доаѓаш од некаде и прво по што посегнуваш се огромна чаша ладна вода и отварање на сите прозорци.
    Идам јас со книгава на тераса, почнува сезоната за најубавото читање - на дневна светлина... :mm:

На ludoto19, Lella, Anabelle.Amorette и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.826
    Допаѓања:
    142.298
    Скапа ви е влезницата на саем за книга? 30 денари?
    Далеку ви е саем?
    Скапи ви се книгите?

Ама затоа знаете на 10ка штикли да чекате ред пред дискотека, да платите влезница и да пиете пијачка, да се смеете на глупи шеги, да ве газат.

Епа во тоа се разликуваме. Мене не ме тераш да дадам пари за да влезам во Штала, никогаш не сум се осеќала ко крава, па уште да платам за поило. Ама затоа цела зашеда ја давам на книги, кои ги читам со сласт до 4 наутро.

Инаку, имам понуда за ново работно место, пак. И понуда да напишам нов труд, бидејќи им се допаднала магистерската. Сакаат да ми платат да пишувам. Нормални ли се? Не верувам дека ќе прифатам, ниедно од двете.

На Captain-Omni, eliesaab, Daleron и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Апсурдно е да се натпреваруваш со некој кој ги нема ни приближно истите крајни цели како тебе.

Периодов сум под притисок на секое можно поле. Милиони обврски и очекувања од мене што единствена желба ми е да наполнам батерии покрај море, барем на неколку дена... |-)

На eliesaab, Anabelle.Amorette, samovila.red. и 10 други им се допаѓа ова.
  5. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Сдк...Денеска човекот наликува на брод,штом почне да тоне сите го напуштаат.

На okcenzi, Anabelle.Amorette, samovila.red. и 2 други им се допаѓа ова.
  6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    ПРЕД СИЛНАТА ЖЕНА ЌЕ КЛЕКНАТ И ИЛЈАДНИЦИ МАЖИ...
    БРАВОС ДЕВОЈКИ... CEUtCFjUkAAj_I8.jpg

На Hipica, Someonespecial, Catherayn и 6 други им се допаѓа ова.
  7. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    504
    Ме нема одамна но редовно ве читам. :D
    Малку работно сум расположена перидов за среќа или не 8-| мхм најдов некоја работа
    И ај кажете ми зошто луѓе од 30+ години се замараат со која музика им ѕвони телефонот?
    Сериозно. Толку ли на тие години е тоа важно или изгледа ОВА е посебен случај?

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    А тие па што дека ќе влезат на саем за книга кога ќе влезат само да се чекираат, ќе изнакупуваатт глупости од Лајла, Лешовски и Џамбазов (врвот) и што е најтрагично ни тоа нема да го прочитаат туку ќе ги сликнат и ќе ги стават на фејсбук да се пофалат дека ете биле, интелектуалците они си купиле книгички кои ќе им фаќаат прашина. :)

На eliesaab, Hipica, Lella и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    8)

FB_IMG_1430838371847.jpg

На ColoursOfTheRainbow, kjukli и pupi.girl им се допаѓа ова.
  10. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Почна да се случува нешто што одамна го посакувавме и целата енергија ни беше насочена кон тоа. Сега кога почнаа да наѕираат можности и кога сме пред прагот да го оствариме сето тоа, јас се плашам, се колебам, страв ми е од таа драстична промена... Што ми е?!
    Ќе се ставам во ред, морам да се ставам во ред, сум поминала и полошо. Ми треба време да си фатам нова комфорна зона и да ја прифатам новонастанатата ситуација.

Ни претстои еден долг и тежок период. Го молам Бог да ни даде сила, здравје, трпение и уште поголема љубов.

А он ми вели: "Па нели ова го сакавме?" И во право е. :l: Одиме храбро напред. :)

На justin4ever, eliesaab, Hipica и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Fifica

Fifica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    36
    Сакам да знае колку копнеам по него, колкава бура ствара во моето срце со само една насмевка, да знае дека доволно е само да го видам неговиот лик за да се чувствувам спокојно и исполнето во текот на целиот ден. Се надевам дека еден ден ке сфати, ке забележи и ке ми дозволи да станам дел од неговото срце и да, не се откажувам и нема да престанам да го сакам бидејќи тој за мене е совршенство, нешто најдраго, преубаво, најдобро, кое вреди да се запознае и да се дели секој момент со него.. другарките ми велат дека фантазирам..да можеби размислувам премногу оптимистички, но мојата цел е јасна и овојпат не се откажувам колку и да боли...ех да знае!

На Sunshine.Sunshine, Sexybaby86, samovila.red. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Доаѓа најмачното годишно време.... лето
    Дел од годината во кој мора да гледам како луѓето одат боси, како некои не водат грижа за нивните гнасни нозе и како не заприметиле дека се испотиле под пазуви.
    Мразам лето... Можам да потрошам едно шише дезодоранс за излегување во текот на денот. Додека да стигнам каде што треба три пати ќе ми се слоши, два пати ќе добијам напад на паника и нервоза и сто пати ќе си ја избришам потта над устата.
    Грозно ми е да гледам прсти на нозете. Ми доаѓа нагон за повраќање. Ве молам не си ги сликајте не сечените џиновски нокти и прстите, сигурно имате други атрубути за покажување. :puke::puke::puke::puke:

На Hipica, cooll, sweet-cherry и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.287
    Допаѓања:
    91.993
    Петок навечер домче кај мамита,сестра ми стандардно како и секоја вечер така и оваа е излезена а ние дома уживаме :lol:
    Јас, мама и тато за секој по една чинија салата и филм :inlove: савршенство без мане :D
    А зборовите на тато : доаѓај почесто,да уживам во твоите салати :)
    Леле бее се радувам како мало детенце,како да не сум дошла дома којзнае колку долго неможеме да се изнамуабетиме :lol:
    Поубаво од оваа здравје :$

На justin4ever, mal.ecka, blackstyle и 18 други им се допаѓа ова.
  14. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.110
    Допаѓања:
    34.606
    Уште само еден месец, точно само еден месец ќе дојде бебуш на овој свет :inlove:
    Не можам ни да си опишам како се чувствувам моментално :angel:
    Не знам како, но толку брзо поминаа месециве, ко вчера вујна да ми кажа дека е у блажена состојба :party:
    На почетокот сите сакавме машко да е, па дури и Димитар ќе го викавме, ама испадна женско. Не е битно дали е машко или женско, најбитно е да е живо,здраво и право, зошто самото раѓање на бебето е дар, дар со кој му се овозможува живот на малечкото суштество т.е бебенце.
    Тоа е најубавото и најголемото богатство што може да го има една мајка :l:
    Ви посакувам лаку ноќ :sun:

На Lella, Mahidevranfan, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Петок вечер, отворен прозор и мирис на пуканки ме потсетуваат на безбројните летни ноќи поминати во друштво и гледање филм. Само што овојпат сум сама, што значи повеќе пуканки за мене :wasntme:
    Не знам од каде ми дојде идејата вечерва да го изгледам првиот дел од Tom Raider :D Ех, колку беше популарен филмов пред 14 години. Мислам дека немаше машко во тоа време што го немаше закачено фамозниот постер со Анџелина Џоли во соба :lol:
    Јас во тоа време ѝ се восхитував на плетенката :$

На Cka, Lella, Mahidevranfan и 15 други им се допаѓа ова.
  16. bernadett

bernadett Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    43
    Сакам да ми ја покажеш онаа што те разочарала толку. Сакам да знам што можам да сторам да не те гледам намуртен и да ми биде уште потешко после тоа затоа што таа насмевка нема да биде моја

На samovila.red. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Кога би знаел колку многу ми недостасува и колку само го мислам - незгодно би му паднало!

Денеска го слушнав прв пат она кога наместо со моето име ми се обрати со "љубов..." ме сецна дека не очекував, и се надевам дека го мислел дека не е онака рандом кажано се стопив. :inlove:

Друго, како и секоја година кога има саем на книга јас немам пари.. и криво ми паѓа. Но да бидам и реална немам време периодов за читање слободна литература. Некако се одеднаш ми се собира. И само си викам во себе, полека Спарки се ќе биде во ред, прво дишии издиши и не се стресувај за глупости.
    Периодов ми е промени и брзо стресно темпо на живот.
    Сакам промени а се плашам од истите кој оксиморон сум, ха?!

Останете ми поздравени многу љубов до Вас^^

На bittersweet, Lella, Mahidevranfan и 9 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Според музиката која ја слуша човек, посебно во вечерните часови, може сам да си процени кое дно, баланс или висини ги постигнал.

На eliesaab, bittersweet, mileystar и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Eх жалосно што имаме нешто наше а светско а ретко кој го знае.
    Абе им велам имаат свирено во еден од најпознатите џез клубови во Њујорк ми одмавануваат со рака.
    Штета.
    Не велам сите да се џезери и да слушаат само џез, ама да не сакаш да чуеш што е тоа што и најдоброто во светот сака да го слуша а тебе ти свири на 5 минути од дома(ма каки на 2 минути ми е во балетанки) и ти да не отидеш.
    Демек на пиво само ќе отидев а веќе сум камен. Јадам листано во 2 по полноќ и кршам диета и ми е гајле.
    Многу лоша работа е индифернтноста. Знам утре ќе плачам дека не сум стоела на зборот.

На Natali.3, mileystar, Hipica и 11 други им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612

Што се случува :(