Јас само вака падобрански ќе се убацам со еден апел до постарите членки на форумов кои си го имаат заштитено профилот да не може да им ги чита мислењата било кој, да го одблокираат. Јас ниту сум била толку многу активна да пишувам, во последно време ептен ретко и да се уклучам, ама кога ќе се уклучам наоѓам време да читнам што има напишано Дузи, Геа и други да не набројувам сеа. Ве читав цело време низ последниве 2 години, и еве многу научив од вас и воопшто од форумов. Има мислења кои така радо си ги препрочитувам. Ај поздрав
Ден полн со среќаа!!!! Па од преморена те боли глава ..Забораваш на СЕ си пушташ музика, врата заклучена,си правиш караоке си пееш и back вокал се си знаеш,ти се врти мисла да си на x factor... Иде брз ритам на анг. песна тука мрмориш па после почнуваш од lutko до nov covjek ,па korake ti znam па после малку one direction,kiss me ,you&I ,story of my life,night changes си мислиш дека имаш 16 а тоа 21 ќе полниш за 4 месеци ...па си викаш дај да се снимам на тел па се страмиш од телефонот. Па сл е to the moon and back па thinking оut loud па се занесуваш во песна иде брати ти вика име на последната песна,па зараза и кај него и цела кука трешти...Тебе повеќе не те боли глава ... И почнува да ти се спие ... Добра ноќ
Pred dve godini na denesen den se pojavi ti. Te cekavme so tato 9 meseci. I kolku i da zamisluvavme ke bides vakvo ili onakvo sepak nemozevme da zamislime deka ke bides bas onakovo kakvo sto si. Malo slatko palavo. Za ovi dve godini svativme deka najubavoto tate i mama se slusnati od tebe, nebevme svesni deka edni ocinja ke ne razneznuvaat sekoe utro i deka edna nasmevka ke ni go zatopluva srceto. Da deka zivotot ne e ist pred tebe i posle tebe NO E POUBAV. Ti si toa za koe vredi da se zivee da si ni ziv zdrav i da ni si sreken milion dogini SREKEN RODENDEN borecu mal moj Te sakaat mama i tato
Шешир... Префинето изработена модна приказна за женската убавина која плени со грациозност и освојувачка привлечност за сечиј поглед. Суптилен избор за неодоливоста на шармот доловен низ магичната силуета. Восхит изразен со позитивната страна на молкот. Пред моќта на женственоста и мудрите ги губат зборовите.
Здраво девојки, како сте? Јас живуркам некако, конечно решив да се разбудам од зимскиот сон и да се размрдам малку. Почнав да играм бадминтон 3 пати неделно, да трчам по некој круг на игралиште и никако да не вечерам, освен салати.. Па се надевам дека ќе успеам да ги симна тие 6кг кои ме мачат.. Инаку ништо ново, кроиме планови со дечко ми за иднината, се прашуваме како да постапиме, која одлука е најдобра.. Ми треба совет од вас, ама не можам да ја најдам темата (ако воопшто има) за потрошувачки кредити. Хелп ениуан?
Тешко мене да не ми беше оваа coolinarka. Едно исто јадење по 100ти пат ќе го правам ја отварам кулинарка, за проверка. Уствари не тешко мене, тешко на мажот. А он душичка, вчера леб месев, т.е како мали лебиња... едно со друго немав исто. Едно долго, друго круг, трето на ништо не личи...овој ги бакнува се радува не јадел месен леб, преубаво било. Чорба му правев...па тоа цело тенџере изеде, го потсеќало на градинка Среќа до сега никој ми се нема пожалено нити искритикувано. Му носев и на работа на маж ми готвено сите ме пофалија. Ама ме мотивира така, се учам, викам нареден пат уште поубаво. Со љубов му готвам. Абре домаќинка ли сум што ли сум...
Фрустрациите се билдаат од сите страни. Најголема е онаа што си мислам дека да не ги послушав мајка ми и татко ми пред две години, ќе си бев апсолвентка годинава. Ех, да знаев подобро.......
Денеска си го расипав телефонот, ја фајѓав сим картичката и таја се заглави некако и оние што се *златнине ко тељчишња* испаднаја и некој се искривија...Работи телефонот ама неможам да се јавувам никаде или пак да ми се јавуваат. И да тоа ми се случи денес, а утре кје видиме којзнае што кје расипам.
Уморна сум, премногу. Цел ден правев нешто, никаков одмор. Единственото нешто што не го очекував кога ќе се вратев дома го дочекав. Аман! Се надевам дека трудот ќе се исплати, затоа што сум упорна и најверојатно нема да се откажам, зависи од силата која ја поседувам.
Ако имаш пари,значи се можиш да правиш?Ке направиш нешто лошо,па ке му потплатиш на некој нешто и мислиш дека со тоа ќе можиш да се спасиш?Хмм па грешиш.И тука ако се спасиш,во другиот свет нема да се спасиш така лесно.Извинете ама морав да се испразнам.
Јас не сум од оние луѓе кои не можат да пијат кафе без друштво. Баш напротив - многу често знам да си го направам кафето по мој вкус, да седнам сама на тераса со книга, или пред компјутер додека читам новости и занимливости. Во последно време, кафето испиено во друштво некако ми стана потреба. Дел од денот кога си дозволуваме да не размислуваме и да не коментираме за актуелните дневнополитички настани. Дел од денот кога не размислуваме за тоа каква иднина нè чека, што ќе се случи и каде ќе нè однесе патот. Дел од денот кога мислите ги насочуваме кон убави нешта и кроиме планови за тоа какви мафини да нарачаме за моминската на другарка ми. Кога кафето го пијам сама, знам да се замислам, да отпатувам некаде и дури беспотребно да се растревожам и растажам. Затоа почнав да ги одбегнувам таквите мои седенки. Туку, пред некој ден во маало го видов ова цвеќе, а одамна не сум го сретнала, не знам зошто. Порано баба ми го имаше засадено во дворот, ама многу години не сум го видела некаде. Морав да го сликнам To plant a garden is to believe in tomorrow. Ама не мора цела градина, доволно е да засадите некоја саксија. Јас денес ја доукрасив оградата на терасата
Значи не можам. Не можам поќе да живеам во Битола. Пустелија луѓеееее ни го убија градот. Сабота сум на свадба, и имам суќна нова црна со висок струк широка до над колена погоре малце, со тул. И ми требаше блузе некакво или корсетче. Цела еб*на Битола ја свртив 5 сати шетав, и во цела Битола во сите продавници ги има истите 5 модели на корсети онакви поткустрени никакви!!!! И не само то, туку и РЕТКО РЕТКО има XS големина. Избор 0. Сите исто облечени да шетаме... И ај не се нервирај. Како можи? Во Индија има поќе избор гарант на корсети. Ненормални. И на крај по буквално 5 саати шетање, ми се слоши од жешкото ојдов си купив црно боди на куси ракави и едно ланче црвено рачна изработка и така терам на свадба!