Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Луѓе зошто го игнорирате Кајмаковски? :D Ко да не е Евровизија, никој не се замара, браво, промените почнуваат. Се попедерчил скрос, а првпат кога го слушав си реков машала мажиште. Оно, лигле. Со тинејџерски фотки, селфија, ко мало дете. Ни песната не сум ја слушнала, до толку ме одбива.

На SV1911, eliesaab, Sanjichka007 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Сакав нешто да кажам, ама по толку пишување се изнервирав што од мобилен кога кликаш блиску е делот "испрати одговор" па по сто илјадити пат пратив некомплетен одговор.... па го избришав. Не му било судено денес. Душата ќе ја отворам друг ден. И без тоа денес има некако горчлив вкус, а без причина голема. Или пак сто помали.

Кој знае? Јас? Не.

На Madam-A му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Мислам дека ја напнав малку во СДК :D
    Ама ми лежи на срце да пишувам за овој ден :D
    Па ова е денот за кој на големо се раскажува. Ова е денот кога мајка ми со големи маки за кои често знае да ми раскажува ме донела на овој свет. За овој ден татко ми славел и се опивал цели два дена :D А кога чичо ми дознал бидејќи бил на терен ја фрлил капата од среќа. Ова е денот за кој како помала знаев да ги замарам сите дури една недела порано :D Ова е денот кога на сите им викам да пазат на обетките, затоа што сите ме тегнат за ушите. На овој ден се родила магарицата ColoursOfTheRainbow :D
    До сега пред да ги изгаснам свеќите знаев да си посакам се што ми недостасува :D Сега посакувам само да заврши ова досадно срање и да ми почне животот.
    Повелете кој сака на торта :*

На nevermet18, Rama, Ivy89 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.229
    Во оние моменти кога некој ќе ве понижи толку многу што ќе почувствувате дека сте го допреле дното или ќе ќе се помирите со тоа и ќе останете таму или ќе сфатите дека заслужувате повеќе.
    Денес ја напуштив работата и не сакаше ни да ме исплати. Знам дека намерно одолговлекува за инат. Не сакам некој да си игра со мене, ниту да ме понижува, ниту пак да не прави муабет за глупавиот однос затоа што тој бил газда.
    Понекогаш колку сте добри и фер со луѓето, толку се побезобразни и бесчувствителни.
    Муабетот не ти требаат пари, затоа се буниш е глуп ако некој отишол некаде да работи, особено ако платата е мизерна.
    И така, ги извадив пак книгите, ќе спремам испити. Редно е да се опаметам и стегнам.

На samovila.red., SparkyAngel, SV1911 и 29 други им се допаѓа ова.
  5. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.200
    Среќен роденденнннннн :party::^::D

СДК дека денов ми е фул со обврски. Среќа пола и повеќе од работниот ден веќе помина. Вечер сум на матура кај братучетка на дечко ми и знаејќи дека сите роднини негови ќе бидат таму, мора да изгледам најубаво :lol::lol::lol:

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Прв ден од годинава имаме летни температури, а тој веќе ми вика: Еј, а да си идеме јас и ти некаде на викенд, да пливаме, да се разладиме?
    Ај викам прво обнови си го пасошот, ти истекува во јуни.
    Мрази лето, него човек може да го прати на Алјаска и таму ќе ужива. Филозофијата му е - Кога е зима можам да се облечам за да не ми е ладно, кога е лето и гол да се соблечам ми е жешко и спарно :D

Туку, додека не почнеш да работиш со луѓе, не можеш да го разбереш она „секакви има". Ама баш секакви! Периодов во контакт сум со еден куп луѓе, сите со различни приказни, некои ти се жалат, некои се дрски и безобразни и покрај тоа што јас сум коректна спрема нив, некои се неписмени и милион пати да им кажеш нешто не разбираат, а некои се буквално човек да се крсти.
    Среќа јас сум трпелива, може и затоа што сум млада, па имам нерви. Само уште да не си ставам сѐ при срце... Ама тешко ми паѓа кога некој ќе ме навреди, ќе ми плесне нешто во лице, а јас само сум се обидела да му помогнам. Има многу луѓе што не ти го ценат времето и трудот.

На 1209, sweet-cherry, samovila.red. и 30 други им се допаѓа ова.
  7. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Колку повеќе поминувам низ бутици,толку повеќе болка си задавам во душава.
    Толку прекрасни парчина,а толку малку пари.
    Сега кога ги имам посакуваните килограми кога немам ни стомаче,кога можам да си најдам се што ќе посакам,јас сум финансиски нај бахата.
    Ми доаѓа да се вратам во прва година на факс,и да фатам услов барем за една примитивна стипендија.
    Сега е веќе касно.
    Грев е да се пожалам дека немам,ама жена како жена,секогаш ќе и фали парче облека,парче чевли,малку ова,малку она.

На samovila.red., SparkyAngel, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Кога ќе си го средиш умот,го средуваш секој аспект од животот. :sun:

На sweet-cherry, samovila.red., Lella и 23 други им се допаѓа ова.
  9. SoNreir

SoNreir Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    59
    Цитирам дел од пост кој го сретнав денес на FB:

I kolku da bevme so ve zasega vas,nie bevme dobrovolno,bez zakani I pritisoci I dali ke ja postignime nasata cel ke kazi vremeto. Mislete mu ja vie sto utre ke ve vleckaat kako stoka na sila so zakani I pritisoci I koj nema da odi ke leta od rabota. CAO, PRIJATNO!

Алал да му е!!!:bow:

На m.i.g и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  10. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Kolku prekrasna nedela! Koga e tuka, leta vremeto.Baknezi, pregratki, drzenje za race.Srekna sum sto te pronajdov tebe,mojot princ od bajkite:l:

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    Сакам да кажам дека максимално сум незадоволна од себе, од своите постапки и избори. Ужасно ми е и немам сила да променам нешто. А можеби и не сакам. Можеби вака ми е полесно, да си плачам во собава. Ама што ќе ми реши тоа? Ништо. Ништо нема да реши. Ама ќе си плачам. И ќе си ја трескам главата додека не ми здосади... Сакам само да играм шах. Имам толку многу работа, а јас сакам само шах да играм...

На eliesaab, Anabelle.Amorette и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.503
    Допаѓања:
    35.168
    Ми недостига оној дел од животот кога викавме -Мамоо, готова сум, ајде дојди брзооо! :lol:

Последна измена: 18 мај 2015
    На Rama, Hipica и Stories им се допаѓа ова.
  13. mar.n

mar.n Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104
    Љубовта гради мостови,онаму каде што ги нема

На samovila.red., kjukli и Stories им се допаѓа ова.
  14. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.480
    Допаѓања:
    34.127
    Седиш над една книгаааа....е таа книга е учебник.Учебник по биолоџи.И јас сакам-не сакам морам биолошки да се образовам...арно ама ко го отворив тоа учебнико страниците си се раскинале и летаа на сите страни...а до некни арен беше...Бог да чува и да брани!И тоа не е се!30 страни за учење..а тестот,то ест наставното ливче беше наставно ливченце а не лист бре.Така склопено како за двојка да одговарам,а учев и ништо не сфатив,ама среќа имав лесни прашања...ама овие протести-мотести,телевизии,училиште,се главата ми ја пукнаа...Значи ми се смачи од свет на мобилни телефони,на телевизии,на компјутери...сакам со мозокот во лер и да лежам на некоја ливада и така се зелено.Нека ме јадат и крлежи...ама ако...кога се работи за мене...ама ако
    Иначе убаво е да се смееш....да...убаво
    Бидете ми поздравени(heidy)

На Lella, SV1911, Snow-Star и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.218
    Допаѓања:
    6.404
    Го молам Бога секој ден за нас. Можеме да успееме заедно! Само се да биде во ред. Ништо друго не сакам. Јас и ти. Совршени , споени во едно. Иднина. Толку.

На kjukli, 1slavjanka и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Некој слави матура, цело село ечи музика...ако де, нека им е со среќа, ама баш со среќа :/
    Јас? Хуух така се држам за некое сосема мало парче мир во себе, го стискам силно зашто... не знам што би се случило со мене ако го изгубам. Па се смеам, а ми се плаче, ама ако почнам да плачам нема да има крај. Навистина е неверојатно тешко да се излезе од мрачност во душата. Па ми велат стрплива си, не знам.. само повторувам не се замарам, и ги листам како лоши програми по тв, следно следно следно... гаси. До кога?

Среќа, хах...

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    Да го убрзам времето и да те нема во иднината. Затоа што секаде си присутен.

На Hipica, Rama и skorpija123 им се допаѓа ова.
  18. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Збориш за љубомора а тебе прва те изеде баш она.Дигнатиот нос и глава не носат добро,можеш да се сопнеш и да паднеш.И што и да пишам и што и да кажам на истото ќе пишеш и на истото ќе глумиш.Знаеш некогаш и пауза од глумата ти треба.Ама не се секирај,јас лошо не ти мислам.Баш напротив...жалам што си слепа на добрата рака која би ти рекла извини и да не е крива :) Денес луѓево се повеќе само брзаат некаде,мислат нешто,прават нешто...а ништо нема на крајот.Аман уживајте си луѓе :*

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.344
    Само Господ може да ми помогне.како во некој тунел сум и немам излез.

На tessie, samovila.red., Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Saricko

Saricko Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.138
    I jas sum kako vo tunel odamna :( ne gubi nadez ,ke se nadevame i molime za podobro:)

На mar.n, samovila.red., ceca-1 и 2 други им се допаѓа ова.