Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Понекогаш, низ муабет со луѓе, кога ќе падне темата на годините и кога ќе ме прашаат на колку личат, секогаш им кажувам некоја година помалку од тоа што навистина мислам.
    Не дека вака знам да проценам нешто многу, ама широката насмевка која ќе ја развлечат откако ќе ја слушнат бројката, ме развеселува.
    И треба почесто да го практикувам ова.
    Мене не ме чини ништо. На нив, ако не денот, им разубавува бар сегмент од истиот.
    Шубаво.

На Madam-A, samovila.red., sweet-cherry и 25 други им се допаѓа ова.
  2. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Јас сум од ретките луѓе кои активно работат на случајот да си ги исполнат зацртаните цели.

На samovila.red., Annath, Captain-Omni и 13 други им се допаѓа ова.
  3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Sdk deka kako pominuvaat gidinite taka se fakam vo stapica deka navistina nemam vreme za nisto. Doma rabota izlezi da prosetas dete najadi dete dorucek uzina rucek vecera zapi dete fati se da potsredis nesto. Se fakam na momenti kako sakam da zagledam nekoj film a se nacekuvam so pegla vo race, ete 22 casot pa efina struja. Dali se si go napravi toa brzot zivot. Ne deka se zalam naprotiv ne bi go menuvala za nisto no ete ednostavno citam komentari za evrovizija i milion mali manifestacii okolu mene za koj veruvajte ne sum ni svesna deka plminale. Dali se pomalku se opteretuvam so milion mali nesta ili stvarno vodam brz zivot ? :)

На joy1 и Luna91 им се допаѓа ова.
  4. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Џабе ти е мерцедесот од 50.000 евра, кога се паркираш во центар, отвараш гепек, ја соблекуваш маицата и со пешкир бришеш мишка!!! :puke:

П.С. Ме интересираше што е следно, па успорив темпо на одење... Не за друго, да видам дали ќе извади и шише вода да се замие по лице!
    Ама не, само ја облече истата маица...:worried:

Ехх што прават жештиниве... :sweat:

На samovila.red., Batterfly93, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  5. HarleyQuinn

HarleyQuinn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    862
    Она кога ќе се испијаниш, па се ти е како низ магла, а страв ти е да прашаш некого што се случувало :rofl:

На tirkenbal, Marossa, RainBow и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Olli28

Olli28 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    345
    СДК...
    Едно е да си затрескана во некоја личност, да мислиш дека се грижиш за неа, да мислиш дека светот се врти само околу таа личност и при првата грешка се разочаруваш во неа и сфаќаш дека никогаш не ти била важна навистина, туку си се затрескала од потреба да бидеш затрескана и многу лесно го продолжуваш животот без неа.
    Друго е, кога ќе сфатиш дека некоја личност ти треба навистина, дека имаш потреба од нејзина блискост, да се грижиш за неа, да осеќаш длабоко во себе дека никогаш животот не би ти бил ист без неа, дека сочувствуваш со неа, дека многу лесно заприметуваш кога нешто не е во ред со неа и посакуваш што побрзо да е повторно добра, дека секогаш кога ќе ти се случи нешто убаво, грдо, возбудливо, интересно, таков некој настан, прво што посакуваш е да го разкажиш на таа личност. Колку и да ти бил денот убав, ако таа личност поради некоја причина е тажна, и ти се стишуваш. И обратно, колку и да ти бил денот грд, кога ќе ја видиш таа личност среќна и насмеана, повторно и во тебе се разгорува онаа искра на среќа. Е тоа е знак дека некој навистина ви значи и го сакате, без разлика дали станува збор за саканата личност, пријател или роднина....

На samovila.red., tirkenbal, HarleyQuinn и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.842
    Допаѓања:
    142.411
    СДК дека сабота вечер е, продолжен викенд, а јас работам :( Не е страшно тоа што не се пијанчам вечерва, што не играм на некоја рок журка, што не пеам колку што ме држи глас, што нема да го бакнувам и бушавам дечко ми додека си одиме накај дома поднапиени. Страшно е што се подготвувам за еден нов чекор во мојов живот, едно скалило погоре, една нова убава шанса која ми е дадена од луѓе кои веруваат во мене, и стравот дека ќе го упропастам сето тоа е огромен.
    Понекогаш не е лошо кога сам ќе се изневериш, страшно е кога ќе ја изневериш довербата дадена од други, кои веруваат во твоите способности. Затоа е сега пострашно. Затоа решив да го пратам сам да излезе со другаерите, да се врати касно, за да можам да работам и учам. Понекогаш 2 саати премногу значат, а за нив се спремам веќе 5 години, а богами и цел викенд.
    За да не изневерам никој, ќе стегнам заби, ќе се подготвам најдобро што можам, ќе ставам црвен кармин и црвени чевлички и ќе одам да се борам со ламјите во вид на прашалници. Знам дека можам. Само треба да дадам се од себе.
    Знам и дека ќе има мрчатори, наоѓачи на маани, лицемерие, а ќе има и поддршка од многу чисти души. Ќе има и љубомора. Ама се очекувам до тоа. Веќе ништо од тоа не ме плаши. Само јас можам да зезнам нешто и нема да доволам глупост.
    До мене е кафето, благото и книгите.

На samovila.red., Captain-Omni, crazylady и 10 други им се допаѓа ова.
  8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
  9. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Мислам дека пеколот не постои, Данте се заебавал со нас.

На Catherayn му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.629
    СДК денес ми е најсреќен ден, денес ми е роденден :inlove::D
    Почестете се :)

На cresa-jagoda, MiloMalo, SwanMay и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Saricko

Saricko Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.138
    Natali.3 Sreken rodenden I se najubavo :)
    inaku mene vcera mi bese najsrekniot den vo zivotot MI SE RODI VNUKA :) :) :) preslatko devojce koe sega ke bide pricina da bidam srekna pokraj tolku problemi.. konecno posle dolgo vreme moeto lice e nasmeano :D

На cresa-jagoda, Anabelle.Amorette, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.629
    Фала милаа @Saricko , и кај тебе нека е здрава и жива внуката, голема да расти :*

На Saricko му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    216
    Зошто ме бие толку голем малер? Оние луѓе кој не ги сакам, кој сум ги закопала длабокоо ми се појавуваат пред очи да ми расипат мерак. Си седиш и уживаш на маса и слушаш како те муабетат шуш-буш, зјапнале во тебе очи не тргаат.Слепции. Толку ли неможат да ме остават на раат како што правам јас. Ахх таа љубомора ќе ги изеде луѓевоо бреј бреј. Што свеќи им запалив и џабе. Проклетници доста ми ја јадевте душата, гледајте си го живототтт!!!

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Татоооо сакам да ти кажам дека треба да платиш 400 евра казна, ме фатија дека возам после 23 ч....Се надевам нема многу да се дериш сабајле кога ќе видиш пошто сакам да поспијам. (зашто нели сеа планирам да учам, значи образованието на ќерка ти е во прашање)
    Парите ќе ти ги вратам за 2-3 години.
    Фалааа однапред :inlove:

кај да бегам побрзо :worried:

На Golden, samovila.red., cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  15. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    Сакам да кажам дека нема поголемо с*ање од тоа да учиш уште поголеми с*ања по физика во 2.30 часот коа сите нормални луѓе или си спијат или си се релаксираат во своите кревети со убава книга или филмче..:puke:Животот не е фер, не е!
    Подобро да седам цела вечер будна и да зјапам во една точка отколку да учам нешто што не ме интересира.:whew:

На samovila.red., cresa-jagoda, presiosaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    сакам да кажам со дечко ми одиме 6 год. Парите секој ден што ги даваме по такси ќе си купевме кола.И тоа каква!

На samovila.red., UnknownLadyDi, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.742
    Допаѓања:
    6.739
    Порано сакав многу нешта. Сега не сакам ништо. Сеедно. Колку може тоа да биде лошо?

На samovila.red. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Кај ми беше паметот кога избрав цел живот со актер да поминам? :headbang:

На samovila.red. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Благодарение на Светите браќа Кирил и Методиј,ние денес имаме кирилица, и сме горди јужно словени( барем јас се осеќам таква) :D вечна нека им е славата, а на сите кои слават именден нека им е честито и вековито името:)

На samovila.red., eliesaab, Ivy89 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Kristina...

Kristina... Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    855
    Capture.PNG
    Божее ! (facepalm)
    И тука ли почнаа ?

На QueenElizabeth, samovila.red., sweet-cherry и 14 други им се допаѓа ова.