Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Едноставно знај си ги приоритетите во животот. :d:

На sweet-cherry, cresa-jagoda, Ketchup и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Човечкото користољубивост, тема на која шо можи да се произнеса едни силни полемики и умствено парачки мисли кои ги оштетуваат нервните ганглии кои и онака од дебелина на баобаб се истанчени на едно обично влакно од коса...море зафркни ти тоа уште потанко од тоа >.< !!!
    Глупавото фрустрирачко нешто е што тоа доаѓа од најблиски луѓенца, не вртете глава не тие околу вас во автобусот, не од оние домашните седнати на софра со кренати нозе на масичка и командата во раце,не од вашиот брат од кои се кријате да не ве види на фемина и на кој со сила му пржите јајца за јадење...еми јајца јајца нека се јади нешто, ами од оние кои тивкичко мирничко дошле во нашиот живот кажувале дека не се такви личности и дека мраза такво нешто од дното на душата, а усвари тие се претворени и еволуирани во она што секогаш викале дека нема да бида, чудното е тоа што сите кои вела дека нема да прават некакви нешта, по време започнуваат да ги прават, забележавте чудно нели дали несвесно или свесно, дали хипнотизирачки или терористички заканато...ма кој ти знае!
    Муабетов ми е што е со нас молчеливите ние во која категорија или поткатегорија од ова горенаведеново спаѓаме?

На samovila.red., eliesaab, Ivy89 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.295
    Допаѓања:
    92.028
    Оф боже што се нема по светов ... чувајте и сакајте си го семејството најмногу,најважно е !!!

На samovila.red., sweet-cherry, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.143
    Допаѓања:
    329.201
    Сакам кога лежам до него и се преправам дека спијам.И он полека ме покрива,ми го трга праменот од коса и нежно ме бакнува на образ.Ке прошепоти тивко Те сакам...
    Некогаш додека така лажам дека спијам нежно ме чешка и милува по грбот,нешто си размислува и на крај ке се припие до мене и ке потоне во сон.
    Тоа се моментите кога заборавам на сиот стрес што претходно ми го донел денот,кога се осекјам најсакано и без да го гледам во очи .И така со години...може веке и провалил дека се преправам :)
    Кој знае,може и нему му одговара таа слатка лага...

На Buttterfly, samovila.red., Luna91 и 49 други им се допаѓа ова.
  5. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    И додека паметните премолчуваат, глупавите владеат со светот. Рутински и извежбано ќе има го усерат секој дел од секојдневието и тоа ќе помине премолчено. Е па за мене молкот е одобрување.
    Јас сум од оние гласните кои се "замараат" со работите и не можам да се воздржам ,а да не возвратам на ударот кој ме тангира мене. Не можам не успевам да бидам будала и да оставам да ме одминат лошите мисли.
    Еве вчера, кул вечер, олабавени луѓенца на куп, Black Sabbath трибјут, малце пивце, малце расположение, пријатна клима. И дојде јакиот мадафака со моторот и ја поеба вечерта. Ги изгоре гумите и засмрде се. На два пати ја прекина свирката и ги избрка луѓето.
    На два пати заминаа сите, со ноздрите скриени под маици, пијачките по маси дури не се расчисти воздух. Сите нервозни никој ништо не вели.
    Само јас се најдов да викнам "Опинок".Опинок бе Сељак. Извини на францускиов ама дали требаше нурнам со главата в чанта и да се напрам на удрено ? Само се надевам дека вака или онака го погоди некаде далеку мојот коментар, некаде длабоко во оперираното од срам его.

На skorpija123, Captain-Omni, Ketchup и 13 други им се допаѓа ова.
  6. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Ponekogas e mnogu podobro da se smeete, otkolku da objasnuvate zosto ste tazni..

Ajt cheers:d:

На samovila.red., Natali.3, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.229
    Понекогаш ми е потребно само шише црвено вино и тишина. Не барам поглед ни на езеро, ни на море, може и во село, само да се тргнам од некои луѓе.

На skorpija123, sparklie, Sanjichka007 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.924
    Допаѓања:
    163.925
    Изгледа само јас сум со греалка, дебели чорапи и џемпер...
    Ах недели... и пмс.

Мајки, нека ви се живи и здрави децата, ама на хајд ве ставам.
    Малото едвај гледа, она 10 слики од СИНКО. Све на мама... јас ја разбирам љубовта, ама се деградирате една со друга. Што си ти? Мајка, кралица, жена? Ај оди си по патот и остај ги луѓето олабавени од твојот живот. Зошто нормални работи правите ненормални? Само ти си мајка со благослов? Само ти ја чувствуваш таа љубов? Зошто интимно не го правите тоа? Која е потребата тоа да го постирате болно по фб? Не разбирам...

Последна измена: 24 мај 2015
    На samovila.red., skorpija123, sparklie и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
    Јас не можам да сфатам што им е на луѓево.
    Случај бр 1: Ми пишува на фб втора братучетка од друг град после толку време (нормално за да ме праша нешто) и ај што напиша здр ај, ама ми пишува сп? Што значи тоа сп? Толку ги мрзи луѓево да пишуваат? Тешко и е да пише што правиш? :x
    Случај бр 2: Дојдоа кај нас на гости вујна ми, вујко ми и братучедите. Мојата прва братучетка која има неполни 9 години нашминкана со сенка на очи. На што личи тоа мало девојче нашминкано? Ја прашувам вујна ми како и дозволила и вели па сама се нашминкала. :o
    Случај бр 3: Со роднина која се гледам само од свадби на свадби ме прашува од кај ми е дечкото, како сме се запознале, колку идеме, како и колку се гледаме?! |( И одговорив од култура, не сакам да се расправам со роднини.
    Случај бр 4: Некоја личност со која само што се поздравувам кога случајно ќе се сретнеме се дрзна да ми рече: Аман бе на што ти личи оваа боја на коса, твојата природна ти беше многу поубава. :x Кој фактор е таа во мојот живот? И одговорив културно дека мене ми се допаѓа бидејки стварно не сакам времево да го трошам во расправање.
    Случај бр 5: Ми се јавува една моја тетка која што се слушаме еднаш во пет години и тоа од др број (од на баба ми) и наместо да каже здраво јас сум таа и таа како си, при прво кревање слушалка таа ми вели кај си ти? :o Јас не знам кој е на тел, и не знаев стварно што да одговорам. Правиме муабет и кога реков се шетам, па уште ми вели со кој? Што и неа гајле? Со швалерот со кој, бог да чува. Нормално и реков со другар што и да речам, барем до толку ме воспитале моите.
    Јас стварно не знам што им е денес на луѓево. Стварно не знам.

На blackstyle, samovila.red., cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  10. HarleyQuinn

HarleyQuinn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    862
    ^
    Премногу се напнуваш со туѓите мислења, верувај ми не ги рецкај 2% и многу полесно ќе ти е :D

На samovila.red., T.e.d.d.y, Ketchup и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
    Ма не ми е гајле ама стварно не можам да им се издачудам на луѓево денес..

На HarleyQuinn му/ѝ се допаѓа ова.
  12. HarleyQuinn

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    862
    Батали ги нив, гледај на тебе да ти е убаво :*

На skorpija123, Someonespecial и Hajdi22 им се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.464
    Допаѓања:
    16.943
    Онака ми дојде...ма вистина е..Поздрав до сите имајте убава вечер ! Believe in LOVE !

Жената е создадена за љубов, а силата на мажот е во нежноста...
    mrdarcy.jpg mrdarcy2.jpg

На SwanMay, Sanjichka007, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    И до кога ќе трае оваа сурова казна на невини срце? Можеби се додека сите се претвориме во машини, студени и без чувства? Отпорни на болка, но и отпорни на љубов...? (sе чувствувам како)

.а таа не бараше ниту утеха, ниту помош, ниту подадена рака........

На samovila.red., MiloMalo, Sunshine.Sunshine и 2 други им се допаѓа ова.
  15. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Секој ден се повеќе примери околу мене ме наведуваат да собирам докази дека Луси од Срам на Џ.М. Куцие е лик не од Африка ами од некоја македонска провинција. Така се случуваат работите кај нас.Срамот те претвора во жртва и тоа е во ред.

Еднаш една бараба ми рече дека малку фалело да се трансформира во типичен балкански маж за да ми ја влепи една. Јас одговорив дека мене не ми треба никаква трансформација за да бидам современа жена за да во тој момент си одам и да го оставам да се расправа со сопствениот простотилик. Секако тој не еволуирал ништо повеќе од нашите претци и во него опстанал животинскиот инстинкт - сеприсутен во Балканското општество.
    Ко мајмуни се парат, ко мајмуни се тепаат.

16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Не сакам да имам деца што ќе го имаат мојот карактер....аман како татко им нека си се (освен ако не е бетер од мене).
    Само во никој никој никој случај ко мене. На крај нема да можам да излезам со вакви идиотчиња слични на мене, и не сакам да замислам што би правело машко суштество со мои карактеристики....страв ме фаќа.....јас ако правам вакви глупости, тогаш машко што би правел? :o

На skorpija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. HarleyQuinn

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    862
    Само што се мерев, и не можам да си поверувам. :D Од 40 кила дојдов до 55. Уште само 5 and I'm good to go :D Колку сум пресреќна што облините ми доаѓаат до израз.

На cresa-jagoda, MiloMalo, Sunshine.Sunshine и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    When i talk business i mean business babe.
    Без лигавења, без шеги на било чија сметка, без вулгарности, без иронии.
    Си иам таква покер фејс, ми ја нарекоа, кога сум зборела за факултет/работа/општествени догаџаи, озбилна фаца и став.

Го спремам апаратот да го пуцам на велико, да се качам на некоја планина или село и да изнасликам.
    Сакам да патувам низ светот само со апаратот во рака и еден бележник и пенкало. Да сликам и пишувам.Додека да умрам.
    Да спијам по апартмани од аирбнб да упознавам луди и гостопримливи домаќини да ми раскажуваат за нивните места на живеење и нивниот живот. Да пијам пиво по локални пабчиња и да не се дебелеам.
    А јас правник(адвокат) решив да бидам на 5 години. Што знаев јас за светот и уживање тогаш?:doh:

На Doozy, sweet-cherry, SwanMay и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.924
    Допаѓања:
    163.925
    http://elitedaily.com/life/culture/theres-scientific-reason-men-either-brunettes-blondes/949394/

Не плавуши, не црнки, ами бринети.
    Ете така.
    Мех, затоа сите тетки после 40 години се фарбаат плави, иако цел живот биле се друго? Рајт...

Куцање теза во недела навечер... и пак - пмс. Имам смисла за забава...

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    81.861
    Ок, кој е проблемот, нека се најде решение дури е време.

Успеав да го спремам најтешкиот испит за семестаров два дена пред полагање, учтиво замолувам да ми се каже каде грешам, зашто сигурно нешто не чини.
    Да не ми остане за во јунска сесија ми е.
    Благодарам.

Последна измена: 25 мај 2015