Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    16.946
    Хахах и кој е тој глагол драми?немаме во нашиот јазик таков :) Сега што правиме? Хах. Ах, бе Еми....
    Мислам дека безпотребно е да коментираме вака. Правиме грешки, луѓе сме... Nobody's perfect ( пази грешка да не иам) :D. Па и сум забележувала грешки и кај други и што? Одма да рипнам и да ги направам неписмени?

На Candid му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ivy89

Ivy89 Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    1.056
    СДК секогаш кога идам на форумов, без разлика дали сум спомната во СП, јас си ѕирнувам оти поздравите на @Elissa и @Adina ми исцртуваат насмевка и расположуваат баш секогаш.
    Девојки Ви благодарам, да сте ми живи. :D :* :*

На Anabelle.Amorette, Adina, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.610
    СДК @Ivy89 треба да доаѓаш и пишуваш почесто :hug::hug::hug:

На Ivy89, Adina и Someonespecial им се допаѓа ова.
  4. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Да ви кажам дека нема ПОгнасен спот од овој :puke::puke::puke:

штета песната е убава и покрај значењето, спотот не им треба. И после сакаат луѓето да ги прифатат тие работи.

Последна измена: 26 мај 2015
    На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MamaYette

MamaYette Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    618
    Чекај, сериозно се закаравте за тоа s од loneliness што фалело? Го прочита некој воопшто мини текстот што беше прикачен? How much happy we are? When we entering in our yard? ОВА Е НАПИШАНО ОД НЕКОЈ ШТО (ЌЕ) ПРЕДАВА АНГЛИСКИ?! :tmi:

На HoneyBun му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    Според мене јазичарите треба прво да си го познаваат својот јазик, а потоа другите, ама подобро да си молчам.

На samovila.red., mackica1, Anabelle.Amorette и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Ах бе синко, кога ти никнаа првите запчиња, кога почна да ги менуваш(facepalm)
    Како луда се радував викендов кога го извадивме првото запче.

На mims-89, SV1911, SnowWhite8 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    504
    Никогаш не вреди да ги лепите и составувате врските што веќе пукнале и се прекинале бидејќи само прашање на време е кога повторно ќе се случи истото.

На samovila.red., sweet-cherry, Anabelle.Amorette и 2 други им се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    16.946
    ДОБРО ДЕ ЛУЃЕ! Мои грешки ете, не сум размислила доволно. When we enter... е тоа и Are we happy enough? би можело да се речи. Т. Е. Да се праша.Ајде уште има некој да ме искоментира??? Боже....

10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Нешто што најмногу од се' ме иритира, се душебрижници обесхрабрувачи на секој чекор кои со своите зборови и примери ќе ти ја зголемат збунетоста и несигурноста во период кога си на некоја раскрсница во животот...

Сфаќам јас родители, роднини и блиски луѓе понекогаш и да не се согласуваат потполно со твоите избори и постапки искрено од причина што го сакаат најдоброто за тебе. Ама личности кои ги среќаваш еднаш во неколку години или евентуално дури и првпат ги гледаш, паѓаш на некаков small talk со нив и следува вообичаено прашање кога ќе им кажеш дека си матурантка... и кога ќе им кажеш на кој факултет планираш да идеш, одма ќе им текне на внуката на втората братучетка на некоја пријателка, која завршила таму и еве веќе 5 години бара работа. А по можност плус и да имаш се' уште дилеми, најпрвин ќе те изгледаат со чуден поглед што не си одлучила, за потоа за втората опција да ти кажат колку е тоа тешко, според нивна интуиција де, иако ништо не знаат за таа област. И сето ова колку да се најдеме на муабет...

Значи ако не можете да помогнете, немојте да одмогнувате што би рекле... и чувајте си ги негативните искуства, а охрабрете некого со позитивната страна за промена.
    Затоа секогаш сум им се восхитувала на тие што не обрнуваат внимание на некакво таканаречено општо мислење и одат по своите афинитети и, што е најважно, преференции и желби, колку и да изгледал непрактичен нивниот избор во нечии очи. И затоа колку сака нека звучи клише и идеалистички, секогаш ќе се водам и ќе охрабрувам и други луѓе по онаа go for your dreams филозофија... :nod:

На eliesaab, blackstyle, samovila.red. и 19 други им се допаѓа ова.
  11. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Си седам мирна и спокојна, среќна:inlove: ...релаксирачко музиче од позадина:music::music:...
    ...си го галам мешето :inlove::inlove: и бебушко ми возвраќа од внатре се бунтува:inlove::inlove:... душа мила едвај чекам да го гушнам :l::l::l:

На samovila.red., Luna91, ozbilnazena и 20 други им се допаѓа ова.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    СДК ... вчера се осетив буквално ко Кристофер Колумбо кога ја откривал Америка 8)
    God bless America! :cash:... :D

На cresa-jagoda, Captain-Omni, ceca-1 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.218
    Допаѓања:
    6.404
    Му благодарам на Бога. Ги слушна моите молитви. Се е во ред, се е како што сакам..ух ..конечно !

На cresa-jagoda, Luna91, ceca-1 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Понекогаш се прашувам, што толку им имам згрешено на луѓето што тие ми возвраќаат на ваков начин? :?:

На cresa-jagoda, samovila.red., crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  15. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    155
    Вчера срце ми се пушти ете така да си ја раскренам собата. Го исчистив и најмалото местенце така задоволна си легнав да прочитам нешто. Ноќта настапи незнам ни јас како толку брзо, внучко дојде на посета безгрижно си трчка и милно ни се смее. Легнав а на него му го отстапив мојот кревет така јас лгнав на соседниот. Западнав брзо во сон, Сонцето не се ни појавило а тој веќе ги расфрла шминките низ мојата соба, плачи, сака надвор мајка ми набрзина го успа. За прекинот на мирот е крив мојот аларм кој ѕвонеше да ме разбуди мене но овој пат го разбуди и него, плачки и лелеки. Така започна мојот последен ден ма 14-ите години. На училиштето имав енергија во изобилије тоа го приметија наставниците кои ме предупередуваа со поглед, Конечно дошол рингишпилот јеееј 300 маки да исчекам да прелетам низ порта упатувајќи се на рингишпилот, патем да го однесам фустанчето на поправка. И дааааа кконечно ги гледам вртелашкитее со брзината на светлината седнувам на една од нив и со другарка ми сме спремни за трофејот, Обично пазарско мече кое те исполнува со радост, единствената причина за кои се луламе. ДРугарка ми ме турна прв обид блиску до него. следе круг замав ииии само го залулав офф зашто ли него зграпчив??? Кога се завртев трофејот веќе беше во непријателските раце. Ветрот ми ја разлетува косата намсевката сама ми блеска уживам........Утре станувам за една година повозрасна, и секоја година така си мине, се прашувам дали еден ден лулките нема да ми ја причинуваат таа среќа

На Candid му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Би сакала да имам моќ да продолжувам одредени моменти, да ги живеам повторно и повторно.
    Да, беа толку совршени.

На cresa-jagoda, samovila.red., mileystar и 9 други им се допаѓа ова.
  17. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    мрзам бе мразам луѓе што се умилкуваат што се лижат !!! ма ајде бе таму ... што постигнувате бре а?

На cresa-jagoda, samovila.red., mileystar и 3 други им се допаѓа ова.
  18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Почнав да плескам се во очи... Леле кое олеснување го имам во душата. Се што мислам почнав да им кажувам во фацата, е сеа некои ќе ги изгубам т. Е. ќе ме изгубат, некои ќе ме прифатат ама мене ми е гајле си и правам нега на душата. :)

На samovila.red., julie77 и kjukli им се допаѓа ова.
  19. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Оној момент кога доаѓаш од негде, многу си изморена, жешко ти е, и си викаш дека одма одиш под туш и се тушираш со ладна водаа и едвај чекаш да влезеш под туш.
    И ете влегуваш во бањата, и оп...ладно ти е и сепак се тушираш со топла...па дури со врела вода. :D

На Aquarius21, samovila.red., mileystar и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
    Најгадно нешто е кога некој сакаш, а тој си игра со твоите чувства...

На Angelinkka, paloma111, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.