Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ете завршивме
    КОНЕЧНО:party:
    кинески прв курс(мајка ми се буни зошто не сакам да отидам втор курс)
    жено дали си ти нормална
    учевме азбука, денови, месеци, математика
    ако ви е тоа малко
    ние слушатели и по можност технички секретари и секретарки:!:
    веке на сите ни се здосади
    и нема дипломи утре туку на 3тти Септември-бог да чува и да брани
    бевме 7 луге на крај-од 20 на почеток за на крај да излезат 2ца да останам сама со 4ца мажи
    созреани во тоа мозокот
    ЛЕЛЕ МАЈКО|(

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Чувството кога ги завршуваш сите обврски еден ден порано од планираното, си одиш дома радосна, среќна, изморена, ама се опушташ, си легнуваш САМА ВО СОБА, и не правиш аларм за утре да те буди...значи спиеш колку сакаш, а на душа ти тежат само уште 2 испити кои ги полагаш за две недели и толку од семестарот :makeup:

П.с. Мора да се нагласи и моментот кога асистентката ти поткажува на испит, кога професорот ќе се заврти на другата страна :o Е сеа или нешто ќе бара за возврат (ма да што би барала од нас, нема логика), или станала на лева нога или заборави дека е асистентка или погрешно ни кажа....друго нема....како и да е, фала ти асистентке Господ здравје да ти даде....

П.С.2. Фацата на мајка ти кога и кажуваш дека најзаебаниот професор ти пишал 10ка (а предметот си мислела дека август ќе го полагаш), прибидејќи денот му се родила ќерка од 5тата жена:party: радосен си беше човекот.....ама нормално дека вложив и голем труд......

На sweet-cherry, Lella, Elena69221 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.529
    Допаѓања:
    184.283
    Ми се роди 2ра внука оваа година.
    Во мои 26 години прв пат земам бебче в раце... што не сте кажале бре жени дека тоа е најсовршеното чувство на светот? Дека во тие моменти не постои ништо друго освен биењето на тоа мало срце...
    Почна да плаче... а и ја почнав да плачам со него... и го уништив моментот.

Во неделата шетаме со мајка ми низ град. Одамна не сме поминале така квалитетно време заедно. Се препиравме каков сладолед ќе лижеме.. ја сакам во корнет, она милка... па компромисот беше, прво сладолед на корнет од рекорд (кој пробал осетил небо со облачиња и милион сонца во уста) нема такво друго чувство како тоа на светот... :rofl: а само што го завршивме него, се частевме по уште еден на стапче. :rofl::rofl::rofl:

И се појави клипот со дедото и неговата возбуда што добил бесплатен квалитетен сладолед... и мислам дека си ги осеќам двата излижани сладоледи во грло, застанати на средина и бавно ме гушат.

На Lella, Ivy89, kolovoz и 11 други им се допаѓа ова.
  4. b.u.tt.e.r.F.L.Y

b.u.tt.e.r.F.L.Y Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    152
    Јас навистина не разбирам како може да се тера матурска со:
    ,...остани џубре до краја...'
    ,...лична карта празна је...'
    ...,и тако доџеш ми у сан...'
    ,...ти моје злато,ти моје злато,злато...' , не набројувам веќе бидејќи сакам да ве држам во неизвесност што друго се свири на матурскиве!!!:rock:
    Колку е убаво што живеам близу кафана8)

Добро бе деца вие ако немате памет на 18, вашите слушаат ли што вие слушате?!?:fubar:

П.С. бар една пирошка да имаше за оние најзагрозените:|секоја матурска по една пирошка:wasntme:мх мх мх
    ...ама нема бре,нема:(

На kjukli, Marossa, Cka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Greys1

Greys1 Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    17
    Шмек му фали на животов. Како кога си седнеш со чаша црно вино под расцутено дрво и мирно, полека, полека пивнуваш малки голтки. Онака, со уживање. Мирно и спокојно.
    Да. Шмек му фали на животов.

На Lella, Marossa, kolovoz и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.925
    Допаѓања:
    163.941
    Сакам животни и тука нема дискусија.
    Ама еден дечко се жали на фб кај здружение за заштита на животните, го каснало куче во жена парк и бара некој од одоговорните во здружението да оди со него и да го бараат кучето (тоа е процедурата нели).

И меѓу одговорите...експерт за кучешка психологија и севселенски комуникатор со секакви суштествија и вонземјани. Можда одгледува и еднорози. Што ви луѓе, соземете се?
    Уживајте во содржината.
    Да, да важи. И јас мислев така.
    Мислев до пред две недели. Кога точно пред порта во 3 сабајле буквално, ама БУКВАЛНО од никаде ме опколија ШЕСТ кучиња и почнаа да ми ржат. Сакав да почнам да врскам, доцна беше, замислете срамот ми беше поголем од стравот. Носев со себе списание, го фрлив да им одвратам внимание, извадив тевтер од ташна, го фрлив и тој, фрлив пластично празно шише повторно безуспешно. А како спасив глава? Другарот кој ме остави ги видел на раскрсницата дека затрчано почнале да одат во мој правец и си рекол, не бе, нема да ја нападнат, ама интуитивно си рекол чекај да се вратам да проверам, се врати за три минути и застана со кола не се помрднаа туку почнаа уште повеќе да лаат од кои едно ми се згна да ме каса, е простете, тука го ѕвекнав со ташна...

Ја молам просветителкава ако некој ја препознае да дојде да поразговара на бебешки со гладниве кучиња, зошто еве мене, јас која никогаш во животот не се плашела од кучиња и живее со куче, еве не знам како. Дојди ти да се потпишеш со крв на мојата траума,оќе СЕСРЕ?

На kjukli, Lella, Marossa и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Понекогаш, човек има потреба да се преврти себеси наопаку, како кога вртиме блуза за пеглање, наопаку. Па да ја изгланцаме така убаво со пеглата, да не се познае ниту една линија на неправилност. Тогаш ја вртиме опачината на лице и сè изгледа совршено.

Го знаете тоа чувство, нели? Имате потреба кожата да си ја смените, да скокнете надвор од неа или подобро, да ја брцнете раката во душникот, да заграбате силно и со другата рака да се фатите за коса и да тегнете за да се сврти другата страна на кожата, да излезете од себе.

Можеби не буквално, но човек треба да знае кога треба метафорите да ги извади од правливата фиока и да ги нареди како вовче на маса. Една по една, да оживеат и да го донесат токму она кое му е потребно во моментот. А на сите ни се потребни истите работи и светот има доволно од таа материја за секој од нас, секој ден од животот - среќа, љубов, слобода, мир и уживање. Но вистински, живи, не нацртани на лист хартија од рачето на бушаво забаваче воопшто не знаејќи што тие значат. Еден ден сепак, и тоа ќе мора да почне крв да пролева за да добие барем делче од нив. Како и ние тука, веќе пораснати и крвави.

На Daydream, Valerin, Lella и 12 други им се допаѓа ова.
  8. popovich

popovich Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    533
    Голем фан на животни, меѓутоа вина мора да се бара во институциите.
    Пример Вардариште. Вардариште е касапница за улични животни. Собираат се', и после тоа што се случува таму не би сакала да е предмет на дискусија.
    Во нормални услови и земји со институции кои (верувале или не) функционираат, уличните кучиња кои се агресивни се прибираат со шинтер и се успивани. Хумано. Не со секира. Оние кои ќе бидат прибрани а се мирни, ги вакцинираат и потоа се даваат за посвојување.
    Ова е кај нас светлосни години далеку, меѓутоа мора барем да се собираат секој ден улични кучиња, оние кои ќе се процени дека се агресивни да бидат соодветно успани, а останатите кастрирани, вакцинирани и пуштени. А не некој да биде каснат од куче, да поднесе жалба, службиве да ги фати еуфорија и испособерат се што ќе најдат од мирно до лудо, да испотепаат се', и проблемот пак нерешен.
    А за the dog whisperer што е муза на кучешката спиритуална поврзаност и докторирал на тема кучевидно 8мо сетило, му предложувам да му се приближи на гладно куче со коска неколку дена стара и големина на теле, да го гали и му зборува на бебешки. Следен момент е истото тоа куче, само нема да глода сува коска.

9. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    267
    znaci ovie od SDSM veke ja preteraja ......ne mozi na sred bulevar da postavat satori I to 2 satori I demek protestirat,5 dusi sobrani pred opstinata na Bitola I barat ostavka od 2-ce t.e Vladimir T.
    Ako barate ostavka ili soberetese pojke dusi ili ojtesi doma .....cel bulevar e zatvoren grado ne funkcionira kako so treba,edvaj stignav na rabota
    I Zaev dosta igra tasaci ako gi kazva bombite neka gi kazi ednas I neka zavrsi ova sostojba vo drzavata ....:punch:(mooning) I edno nesto GRUEVSKI nema taka lesno da si zamini od vlast veke na site jasno nie
    2 mil. narod sme vo drzavata I ne mozime da se razberime (facepalm)

На samovila.red. и presiosaP им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.925
    Допаѓања:
    163.941
    Како ме фаќа сафрааааааа...
    Ај да си одиме домааааааааааа!!!!
    Одма,сега сакам.
    Сакам и постела мека бела.
    Сакам и вино и музиче и убав ручек.
    АМА НЕМА!!! Скапи, работи, куцај, нека ти цркнат очите во очи продолжен викенд и уште ќе ти речат, еј абе а утре мора да не се работи?! Дури и да не мора, да според мене МОРА ДА НЕ СЕ РАБОТИ ПИЧКАЛИМУМАТЕРИНА!!!

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Добро бе, да не постоеше опцијата „Ми се допаѓа“ на Фејсбук, ќе знаеја машкиве деца да се пуштаат или потешко?
    Ајде мрш таму! 8)
    20150507_171342.jpg

На Annath, kala21, Marossa и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Не знам за вас, ама јас не си се признавам потполно за порасната додека се' уште собата си ја нарекувам детска... (lalala) :lol:

На Lella, Marossa, skorpija123 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Сфаќате дека докажувајќи си себеси колку силен и решителен карактер сте губите драгоцено време. Се гордеете со она „се можам сама“, но сепак знае да ве зафати силна осаменост, а тогаш мислата ви ита само на едно место... Вие знаете каде/ кај кого!
    И конечно како да го молев небото да заврне. Како да го молев да заплаче. И толку болно одвнатре како едвај да дочекав да заплачам. Да се исплачам. Можеби така ранава ќе залечеше. Солзите ќе ја исчистеа, ќе најдев малку ронка надеж.

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Сакам некој да дојде и да ми каже „еј ова направи го„.
    Сакам некој да дојде и да ми го олесни изборот.
    Стојам на делница, лево или десно? Незнам кој пат да го одберам.
    И двата се трнливи, и двата ќе бидат болни, и двата ќе донесат несреќа, и двата ќе донесат среќа. Сепак кој е вистинскиот избор?
    Сакам да добијам некој знак, нешто било што, нешто што ќе ми помогне да тргнам по едниот пат, било кој... Сама незнам, се плашам, се плачам дека нема да го направам вистинскиот избор, се плаќам дека ќе згрешам, а за таква работа грешки не се дозволени. Тоа е работа од која зависи животот.
    Сакам само некаков знак, сакам некој да ме бутне накај едниот пат... Сакам некој друг да го направи изборот наместо мене.
    Ми треба некој знак.
    Боже дај ми знак.

На Elissa, MandyLane, Daydream и 17 други им се допаѓа ова.
  15. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    До кој степен е дозволено шала на туѓа сметка? До степен оној исмејуваниот да се најде во незгодна ситуација и да не знае што да каже? Па да посака да си отиде од местото и потоа да им кажеш се што имаш во порака а тој да се изјасни со "немам зборови?"
    Кај отиде народот бе? кај отиде вистинското пријателство? Оние луѓе кои се секогаш покрај тебе? Ги нема..
    Да ти ебам простиот народ да ти ебам.

На Lella, Hipica, Rama и 10 други им се допаѓа ова.
  16. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208

истото и мене ми треба....

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Ги oбoжaвaм уличните музичaри...штетa штo кaј нaс ги немa мнoгу, aмa кoгa и дa нaчекaм некoј вo гтц ми пее душичкaвa сo нив :inlove:

Ги oбoжaвaм и седaнките нa плoштaдите низ еврoпските метрoпoли :inlove:

Нештo ми се oди негде нa стрaнa... (hollest) Ми се учaт некaкви други трaдиции и oбичaи, ми се сaкa oбид зa вклoпувaње вo непoзнaтo :angel:

Дa се рaзбереме, не декa цмиздрaм декa oвде не чини, негo сaкaм авантура , oнa кoгa излегувaш и немaш пoјмa штo и кoгo би видел или нaпрaвил... :inlove:

Сo љубoв,
    вaшa М :makeup:

На Lella, Hipica, Butterfly-Girl и 24 други им се допаѓа ова.
  18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.229
    Омилен дел од утрото ми е шминкањето. :makeup: Омилен дел од вечерта ми е вадењето на шминка.

Него на некои девојки би им го скрила бронзерот. :D:D

На MacaLove, srcekrsacka, kala21 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.234
    Ми влезе пред малце крадец дома.Место тој да ме исплаши мене ,јас го исплашив него и побегна.Ебате идиотот незнае ни саглам да провали

На Doozy, kala21, Lella и 28 други им се допаѓа ова.
  20. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    10.454
    Што да ви кажам, а да не бидам безобразна :|:lol:]:)

Светско, а наше :P Нека ви биде поздрав од мене за добра ноќ и убав продолжен викенд :muscle:

На Miss.N, Salome, BurstBerry и 3 други им се допаѓа ова.