Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.531
    Допаѓања:
    184.304
    Се ми фали, ама само тој ми недостига.

Највеќе од се во животов ми фали прегратка. Таква топла. Мила. Што може да те смири за миг. Кога за миг стануваш глув за се што се наоѓа надвор од тие испреплетени раце околу тебе, кога постојат само два пара очи и само две срцебиења. Што иако наоколу се се руши и претвора во прашина, во тие две посебни раце е твоето најбезбедно катче на светот.
    Е таа емоција многу често ми фали.

На poenta, love.a7x, QweenSM и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
    Зошто погрешни личости влегуваат во нашиот живот? Зошто им дозвоолуваме? Зошто понекогаш сме толку слаби?

На QweenSM, paloma111, eliesaab и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    А бе, си седиме со баба ми, мајка ми и сестра ми си гледаме Zvezde Granda.
    Јас требаше да се јавам на телефон и излегов надвор да зборам.
    Се вратив во соба и прашувам:
    Јас : Шо бидна со женската..(нез која беше)
    Баба ми : Па ништо, ја испратија дома.
    Јас: Амаан зш шоубо пееше?!
    Баба ми : Незнам немала добар вибратоР.. Така и кажа жирито..
    Јас : :o :o Бабо маа :rofl: :rofl: :rofl::$
    добро ај наредната година ке помине:rofl:
    ....сигурно мислеше на "вибрато" а она "вибратоР"
    Цркнав значи:whew: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

На love.a7x, QweenSM, kala21 и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Lesno vi e da hejtate na anonimen forum.Kriejki se zad nikot si plukate po lugje I gi delite po religija, nacionalnost, politicka opredelenost...Se kladam deka vo zivo samo kukavicki klimate so glava I si gi goltate frustraciite.:emo:

На eliesaab, kjukli, Adina и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.927
    Допаѓања:
    163.962
    Вас ви се десило да седнете после работа со другарките и да се расположите.
    Да се враќате накај дома и да го сретнете на Рекорд, исто расположен и одеднаш и на двајцата да ви падне мрак пред очи и да се испцуете со насмевка?
    И после да си пратите 100 пораки со извини, не ти извини, не ти извини, не,не ти извини...
    Епа четвртоков така.
    Другарка ми со блесок во очите - уау, баш ти е интересен животов, сакам и јас вака, ништо не ми се случува.
    Инает, гордост, муљ на душа од мака... ако може универзумов да поработи на *забава* во другите сегменти во мојов живот.

Да се разбереме, можете да сакате некој да биде татко на вашите деца, но не мора да ви биде сопруг, од друга страна може да сакате некој да ви биде сопруг, но не татко на вашите деца...

На MacenceEna, kjukli и Cka им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    До времето е,многу бистар народ.

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Далеку сум од перфекционист, ама кога работам нешто сакам да го сработам како што треба.
    Па макар и кога пишувам честитка за свадба. Еве од сабајле се мислам што креативно да им смислам.
    И се нервирам кога не ми текнува ништо уникатно.
    Мразам праено недопраено, оставено на пола или тутнато од типот, абе шо ми е гајле колку да помине, поминува. Кај мене не поминува. И имам око за такви работи и не сакам такви луѓе, кои работат ради реда, фушерајски.

Последна измена: 28 мај 2015
    На poenta, Lella, BurstBerry и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Eveline

Eveline Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    379
    Ех да имам храброст да ти кажам се во лице. Да ти кажам дека си ѓубре и дека те мразам колку што те сакам. Оти ми правиш да се грозам сама од себе додека го пишувам ова. Оти секогаш ми пикаш во очи се што си направил за мене и за нас, а забораваш колку не повредуваш. Не ми е гајле ако ова што го мислам ме прави лоша личност или лоша ќерка, не можам да поднесам, срцето ми се кине кога ги слушам сите тие погрдни зборови упатени кон мајка ми. Пцовките во кои ги спомнуваш починатата и мајка и сестра и. Па немаш ли ти барем малку жал?! Немаш ли совест?! И зошто?! Затоа што не можеш на тој што те изнервирал, па ајде на неа, што ти може. Душата ме боли. За сета добрина, за животот што си го посвети на него и на неговото здравје и ни во еден момент не помисли на себе ете што добива. И ете ја плаче во тоалетот, а јас се молам што побрзо да застане на свои нозе и да бега од овде. И јас ќе заминам брзо. Ќе заминам и око нема да ми трепне оти не оставам фамилија зад себе, туку страв и терор. И што ти вреди материјалното задоволство што си ми го пружил некогаш и на кое секојдневно ме потсетуваш кога ми го зема здравјето. Насмевката ми ја зема ! Не сум благодарна!! Не сум !!!

Бегајте жени од такви! Мамините синчиња не се менуваат! Себични, горделиви, самобендисани, фраеришта, не се тоа вистински мажи. Покрај таков пораснав и сега знам што не сакам во мојот живот.

На MacenceEna, Lella, Salome и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    СДК дека обожавам музика, и дека ми е многу криво кога ќе испуштам квалитетна свирка/концерт.

Затоа решив да си ја почастам душата со комплет карти за OFFest, иако не најдов друштво за истиот фестивал.

Неколку пати ми доаѓаше да ги продадам картите зошто сепак одам сама, некако ми е непријатно среде толку луѓе јас да си стојам сама, но мило ми е што не го направив тоа.

После енергијата што концертиве ми ја пружија, убедена сум дека тоа ќе ми беше најголемата грешка.

Не дозволувајте ништо да ве спречи во уживањето во животот, зошто сепак е прекраток за да си ги скратите и оние задоволства кои можете да си ги приуштите.

P.S. Кој хетерозис од карактери човече, кои аури. Wow

На Lella, BurstBerry, Hipica и 8 други им се допаѓа ова.
  10. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Мака,мака ми е да делам воздух со гнаси. Ми иде да земам парталите и да ме нема!

На cresa-jagoda, Sunshine.Sunshine, Ketchup и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Не ме нервира тоа што ме лажат,ме нервира тоа што мислат дека им верувам...

Колку глупи луѓе постојат...:lol:

Колку е лошо кога седиш со некој што не ти е баш близок и он кажува нешто на кое сам ќе си се изнасмее,а тебе воопшто не ти е смешно и се смееш само колку да не му падне глупо. ×D

Последна измена: 29 мај 2015
    На mia9184, Ivy89, IronLady и 9 други им се допаѓа ова.
  12. popovich

popovich Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    533
    image.jpg
    Баба ми и дедо ми, повеќе од 50 години заедно.
    И после цело тоа време, секој ден без исклучок и носи цвеќе, а навечер ја бакнува за да може да заспие.
    Доказ дека љубовта не само што постои, нема ни рок на траење :)

На Buttterfly, GirlRose, Annath и 56 други им се допаѓа ова.
  13. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Vistina:l:
    PhotoGrid_1432881182655.jpg

На MacenceEna, samovila.red., Eveline и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.847
    Допаѓања:
    142.443
    http://vesti.mk/read/news/5574868/2...izbrano-megju-14-te-idni-svetski-mladi-lideri

„Генералниот секретар на Обединетите нации Бан Ки-мун синоќа на свеченост во Брисел го круниса Македонецот Даниел Михајловски како еден од идните 14-те светски млади лидери, јави дописникот на МИА од Брисел.

Михајловски, како претставник на СОС Детско село од Македонија, е еден од 14-те идни млади лидери во светот според изборот на Обединетите нации и Европската комисија, кои заедно го организираа овој избор на претставници на различни земји и националности ширум светот.
    Дваесет и тригодишниот Михајловски уште како дете е рано останат без родители и е израснат во СОС Детско село. Тој е дипломиран економист и работи како архивар во Министерството за финансии на Република Македонија.“

Животот на дечково ич не бил лесен. Ама ич. Му умреле родителите, немало кој да го чува, го дале во СОС детското село. Вработен е во Министертво со бран на вработувања на деца без родители во државни институции, на едноставна работа, архивар, и додека работел студирал и завршил факултет. И свој труд станува еден од најперспективните млади луѓе, и тоа признато од страна на ОН.

Немал татко да му фаќа врски, немал некој да го бутка напред, да му плаќа приватни часови, приватни факултети, да му купува скапа облека, да го носи на екскурзии низ Европа, немал ништо. Се имал себе и направил се за да успее сам.

Затоа, кога некоја шмизла ќе се мава од земја како животот не бил фер оти сите имале врски, а она не успеала во некоја желба, ќе и го пратам линков.

На Annath, samovila.red., Lella и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Olli28

Olli28 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    345
    Премногу чувствувам, премногу се грижам, премногу не ми е сеедно, особено за оние кои ми значат.
    Понекогаш тоа ме прави да се чувствувам толку исполнето, но понекогаш ме турка на дното. Не знам дали ова да го сметам за предност или недостаток...

На samovila.red., MysteryMan23, Hipica и 5 други им се допаѓа ова.
  16. TheBrunettelady

TheBrunettelady Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    37
    пошто многу се филмаат. 10500422_635091969956355_3341426224565844872_n.jpg

На MysteryMan23, sparklie, QweenSM и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Nitu smokingot nekogas bil dzentlmen, nitu fustanot dama! Do tebe e,do karakterot e...

На samovila.red., Someonespecial, Daydream и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Она кога збориш со дечко шо знаеш дека има девојка и го прашуваш дали има девојка и ти вика не. Жал за девојката. Подалеку од ваквите.

На samovila.red., cresa-jagoda, sparklie и 12 други им се допаѓа ова.
  19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Кога ќе се сетам дека еден од бившите, кога работеше во еден кафич ми велеше дека некои од неговите бивши девојки оделе таму со новите дечковци за да го прават љубоморен, не знаев дали да се смеам на глупавоста или да плачам зошто неговото ниво на интелегенција паѓаше и за малце на беше влегло во минус.
    Значи ако јас одам со моја другарка и друштвото на нејзниот дечко, каде што работи тој, моронот ќе си помисли дека одам за да го видам и дека сакам да го направам љубоморен. Па не одам бре, ниту сакам да го видам ниту па љубоморен да го направам.
    Си страдаат луѓето од сопствените размислувања, ама нема поочајно од тоа дојде со дечкото за да ме види.
    Абе сигурно можеби и ќе стани од местото и ќе те бакне.
    (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На samovila.red. и skorpija123 им се допаѓа ова.
  20. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Ќе го искористам овој пост да упатам еден огромен апел до сите.

Знам дека многу од вас сакаат да донираат но донирањето исклучиво на трансакциска сметка мислам дека честопати не кочи.Да има кутија некаде секој ден човек ќе пушти 10-20 денари, по банките мора да одвоиш и поголема сума плус и провизија...Јас гледам да најдам време за да претрчам до банка, но мислам дека доколку има кутија покрај која секој ден поминувам нема да ја одминам и поголеми ќе се шансите да помогнам.

Затоа Ве молам сите вас што сте од Скопје или живеете во Скопје, а секојдневно или понекогаш поминувате на Рекорд кај поранешен Мекдоналдс, немојте да ја одминете кутијата на Анима Мунди на штандот на чичко Драги, кој е социјален случај, едвај преживува продавајќи дрембулии и притоа е активист и се грижи за голем број бездомни кучиња .Приказната за чичко Драги ја прочитав одамна на нивната фб страна и очите ми се наполнија со солзи.По извесен период се најдов случајно на Рекорд и ја забележав кутијата, отидов да ставам пари внатре и човекот веднаш скокна и ми подаде едно стегаче, јас не сакав да го земам се наежив, човекот живее од тие дрембулии јас уште да го земам стегачето , ама тој инсистираше, ми рече , не ќе го земеш јас сакам да те почастам. Не можам да ви опишам што се имаше во погледот на тој човек, ми дојде да се расплачам тука на сред Рекорд како мало дете.Пред некој ден повторно случајно се најдов на Рекорд, и повторно ми текна на чичко Драги и кутијата на неговиот штанд и повторно немав срце да го одминам.Човекот повторно скокна, се расположи и ми подаде шнола.Овој пат не негодував, ја земав ете како спомен и обична шнола е ама мене ми значи, иако не го познавам чичко Драги, запознаена сум со неговата несебичност и добрина.

Затоа уште еднаш Ве замолувам, сите љубители на животните, сите оние на кој срцето ви се стега кога ќе ви се сретне погледот со некое бездомно кутре или воошто животно, а посебно оние кои секојдневно минувате на Рекорд, немојте да ја одминете кутијата на чичко Драги.

На simoncelicius, cooll, Annath и 27 други им се допаѓа ова.