Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. littlevampire

littlevampire Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
    Доверба во никој,почит кон секој :)

Последна измена: 31 мај 2015
    На eliesaab, Kristina..., galapce и 12 други им се допаѓа ова.
  2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.229
    Спиена сум час и половина. Вечер завршена со бело вино кое мислев дека не го сакам :D и испиени 3 литри вода која вообичаено не ја пијам. Сеуште низ глава ми се врти дел од некоја песна Бела циганка :D
    Требаше колачиња да правам за денес за на гробишта ама нека ми простат мртвите ќе ги направам сега па ќе ги лапнеме ние живите.
    Обожавам црн хумор ама кога одам на гробишта сум неподнослива. Години и години одење си го прават своето. И не ми е јасно како на гробишта направиле паркинг 10 на 10 метри :^)

На Snow-Star, LaraSolare, Natali.3 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Таман сонцето почнува да заоѓа , почнуваат емоциите.. Овде сето тоа ми изгледа некако поубаво .. Ја слушам мама како се лути дека не и се погодиле денешните колачиња , а тато и се потсмева од страна припремајќи кафенце со чиј мирис е опиена цела тараса .. Сето тоа ми прави џагор во душава , изнудува по некоја солза бидејќи сум голем емотивец и барам засолниште во бабиниот скут. Таа ме гали по косата а јас безгрижно заспивам. Ах колку е се поубаво кога си ДОМА !

На eliesaab, SV1911, Lella и 14 други им се допаѓа ова.
  4. littlevampire

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
    Ах Скопје беее до прееска пукаше сонце а сега грми ;(:@

На Kristina..., Natali.3, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Сакам да кажам дека е убаво што се' повеќе луѓе го избираат велосипедот како превозно средство (освен оние кои тоа го прават од помодарство, тоа веќе не ми се допаѓа толку, ама пак и тие позитивно придонесуваат за животната средина). Она што не го разбирам е следново: на плоштад, каде е на големо заградено и не можат двајца пешаци да се разминат, а е гужва, зошто побогу не сакате да се симнете од велосипедите и безбедно да ги минете тие тесни премини? Па и уште сето тоа е придружено со гримаси, небаре ние сме виновни што тие лимени огради стојат таму.

Не, Скопјево не е прилагодено за велосипедисти. На голема жалост. :shake:

На eliesaab, Magnolija, popovich и 6 други им се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Секој ден поминат со моето семејство,со мојата најзлатана,е среќен ден за мене....Душата полна:hug:

На eliesaab, Lella, Natali.3 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Најубавите вести доаѓаат кога најмалку ги очекуваме.
    Се чувствувам толку среќно и возбудено. Задлабочена во многубројните страни на книгата, вниманието ми го одзеде звукот на телефонот. Се јавив кога мојата прва братучеда ми соопшти дека дечкото ја побарал за животен сопатник. Толку многу се израдував што почнав да викам на цел глас и соседите започнаа да ми тропаат по цевките. Нека им е среќен и за век бракот. Нека си имаат прекрасни мигови, многу љубов и дечиња.
    Ииии така сега сум во мисла што фустанче да си купам :D :D :D :*::*::*:

На cresa-jagoda, eliesaab, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Лошите модни комбинации немаат оправдување :d:

На jovanovska94, samovila.red., Natali.3 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.089
    Допаѓања:
    44.397
    Не очекував дека ќе имам ваква вечер. Излеговме со другарка ми на прошетка и после 1час пешачење здогледавме еден човек седнат на земја,свртен беше со главата надолу. Се зачудев што е,отпрвин мислев дека можеби само се одмара и си реков ќе поминеме после некое време пак на истото место и ако се' уште е тука ќе тркнам до болница да повикам некој,штом не е станат човекот сигурно му е лошо. Се вративме пак,човекот уште седи на земја со рацете ја потпира главата,повратил. Е тогаш се уверив дека му е лошо. Спаничив,ѝ велам на другарка ми дека не знам што да правам,дали да појдам веднаш до болница или не,бидејќи на неколку метри блиску е.

Се посоветував и со моиве ,ги прашав на телефон точно кај да појдам во болницата бидејќи не знаев точно кај се наоѓа одделов каде што се дежурниве доктори,а и да не губам време вртејќи низ болница. Отидовме и кажав јас што било и како било,не можев туку-така да поминам и да се преправам дека ништо не сум видела... Но најмногу се изнервирав што луѓето кои поминуваа тука воопшто не сакаа да помогнат. Човекот што продаваше во трафиката блиску ,значи на 3 метри од тој човекот што му беше лошо стоеше,и господинов дреме така,погледнува од време на време што е и си влегува в трафика пак. :^) Добро бре,возрасни сте,од вас се очекува зрелост,разбирање,зарем ни малку совеста не ве пецкаше кога поминувавте и така попреку го гледавте човекот без да се потрудите барем да прашате како му е?!

Друго,кога отидов кај болницата,на човекот што стоеше на портата му кажав за ситуацијата и се си мислам дека не ме сфати сериозно,едвај кажав што видов оти кнедла в грло имав,а солзи на очи веќе ми надојдоа.Се молам да пратиле некој да види што е работата. А и од другарка ми се изненадив,вели:,, Не сум јас за вакви работи,ти прави што ќе правиш." :^) ... Се надевам дека сѐ ќе биде во ред.

Она што сакав да го кажам е дека вечерва се уверив колку луѓето се спремни да му помогнат некому,како би им било нив некој така да ги одбегне кога се во таква ситуација. Што би рекле,ме изеде туѓ срам . :x Немам коментар. :| Само што влегов дома се расплакав.

П.С:Можеби некои од вас ќе мислат дека лажам,дека глумам хуман човек,сакам внимание да привлечам или што и да е, ама ова што се случи не е лага.

На cresa-jagoda, eliesaab, naturally и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Колку ли само пати ќе пишам од душичка преточено па ќе избришам да не испаднам лигуш...
    Но на крај краева барем според мене, признавањето на чуствата, преточувањето во зборови е доблест само на силните личности, срцето е и онака кревкичко може секој момент да препукне од се...па така на крајот кога сни го удриле каменото дно ма и она подолното што следи се запрашуваме самите, пепел ли сме, феникс ли сме што ли сме ние ?

На awayfromyou, Anabelle.Amorette, Captain-Omni и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.934
    Допаѓања:
    163.987
    За аирлија е работава.
    Гледам сите за гробишта зборите.
    Мајка ми има проблем со одење по гробишта и умрени, се плаши, се тревожи и не може многу храбро да го поднесе тоа.
    Денес во мојава 26 годишна кариера видов друга слика. Не ни знаев дека ќе оди, со мир во себе се собра жената и отиде, во мир и се врати, насмеана од шестка до шестка. Не знам на што да благодарам, ама сериозно сум благодарна. Она е тип на човек што се притиска во себе, не само непријатността од смртта и се околу неа. Мислам повеќето луѓето го имаат тоа и мене секогаш ми било тешко да го гледам тоа. Не дека ми е пак мене најпријатна работа, но можам да се носам со грутката и потоа да се исплачам ако ми дојде, ама она не...со се грутка и со се се си го носи ранчето на грб со тежок израз на лицето и потиштеност со денови.

Нејсе со гробиштава пред спиење... зошто бе ми се закачуваат само емотивно разрушени личности? Уште ти си им крив зошто не, не сакам да го направам тоа за тебе, те молам тргни се. Уште виновна си. Е не сум, не сакам да дојдам, не сакам да дојдам затоа што ти сакаш, затоа што јас тебе ти требам, во час кога ќе ти текне.
    Почитувам мажи (во секој поглед, не зборам само романтичен де) кои знаат што сакаат од тебе, знаат што сакаат од себе, јасни се и свои. Многу е лесно да глумиш стопан, прав Балканец. Извини бате, така на мајка ти дома, со мене фино.
    Почитувам мажи кои си ги знаат принципите и ги почитуваат твоите принципи, кои ја знаат својата и твојата граница, а пред се знаат да го почитуваат просторот кој го одредуваш помеѓу вас во стоењето. До тука, ок...до тука? И да, почитувам мажи кои знаат како да бидат одбиени достоинствено, а не со драматичност како на 16 годишно девојченце во средно.

Сакам мажи кои знаат секоја жена да ја разгалат, мајка, сестра, ќерка, пријателка, другарка, колешка, партнерка...едноставно знаат да се однесуваат со жени, но исто така знаат да ги освестат лудите вжештени женски главчиња со два-три мудри зборови.

И ете, ќе те вознемири некој ваков сељак...кој знае што сака од себе и животот, но ти си виновна што си рекла не и нели, тебе не ти се угодува, ти си кривата. Не бате, не дека не ми се угодува,но има еден непишан протокол кој ти сакаш да го скокнеш - јер си у могучности? Може тоа таму кај тие на кои си навикнат, кои не се на чисто со себе и во се би да се впуштат макар што последиците им се рамни на девојка од црвениот кварт во Амстердам...

И така, хаос пост, викенд помина, јас поуморно не сум се чувствувала...

На kjukli, bittersweet, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Мојот проблем е тоа што ретко се согласувам со шаблонизирате мислења за тоа што е убаво и кул.
    Секој различно ја перцепира убавината и тука не може да се добие едно усогласено генеричко мислење, ама сепак, јас некако воопшто не се согласувам со тоа што мнозинството го избрало, или барем навидум мисли дека го избрало, самосвесно.
    Зашто за жал и со голема дрскост ќе го речам ова знам, ама луѓето немаат вкус.
    Се научени да го голтаат тоа што им го сервира масата и маркетингот како убаво и вредно, без да размислат навистина дали е тоа така. Стануваме робови на таа маркетинг машинерија која не носи сите како река, брзо и едносмерно сигурно сите во ист кош.

Не сум мрчало, барем не се карактеризирам себе си како такви, наоѓам во сите нешто добро и позитивно, се трудам искрено ама некога навистина се запрашувам дали некои луѓе имаат очи и вкус кога упатуваат хвалопевачки зборови кон некои медиокритети.
    Се запрашувам само дали мене ми се останати критериумите високи или нешто навистина пропуштам.
    Одговорот лежи во некој чаробен микс и една едноставна констатација- луѓето повеќе сакаат да климаат со главата него да ја употребат за размислување а устата за дебатирање.
    Затоа ни е целава оваа хистерична ситуација со се во државава работи како од убавина, мода, па се до озбилни теми како право, економија, политика, архитектура.

Драги мои климачи, некогаш едноставно не е доволно само да климнете со главата и се да биде решено. Некогаш едноставно тоа не е проклетото решение туку напротив само го докомпликува проблемот.

На sweet-cherry, eliesaab, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Одамна немам почувствувано како е да имаш невозможна љубов.
    Пример тој има девојка и го потенцираш да не прави грешка, да не вара, грев е.
    А ти слободна и сама, не си правиш грев сама ама ти е жал за другото девојче.
    Си таиш чувства, го збунуваш човекот и толку е. Црна дама и бели лауфер. Не е возможно, тука има граница.
    Јбг, можеби некогаш во некој друг живот.

14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.888
    Допаѓања:
    173.471

Тоа што требало да направиш е одма да викнеш брза помош, а не да одиш до болница, да се јавуваш дома, да ги тревожиш сите..
    Тие во болница не можат ништо да направат, не затоа што не сакаат туку затоа што не смеат. Додека се на смена мораат да бидат присутни на работното место, ако не летаат од работа.
    Од друга страна пак, брзата помош мора да дојде на лице место и да му помогне на човекот..
    Не знам како си ги разбирате болнициве, како кафичи ли?! Каде што вработените (докторите) можат да излезат на летната тераса и да ги "послужат" болните?!
    Тоа сакав да кажам...

На cresa-jagoda, BurstBerry, jovanovska94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Aquarius21

Aquarius21 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    530
    Среќни се луѓето кој задоволството го пронаоѓаат во малите работи, колку и да ви е тешко нема предавање животот е борба што побрзо тоа го сватите тоа поубаво за вас. Добра ноќ феминки

На cresa-jagoda и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  16. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    НЕ сум тип, што кога ќе направи грешка ја мава главата во ѕид.
    Понекогаш грешам свесно, а потоа не можам да спијам.
    Но, никој не го знае тоа.
    Можеби уживам да патам сама, тивко, во себе.
    И не ми треба рака за спас.
    Созреав порано од тоа што требаше, научив да се борам сама, не ми требаше да бидам спасена.
    Денес, многу а и јас сама си се сметам за цврста личност.
    И не би сакала да умрам, како што порано се молев за тоа.
    Живеам да ги остварам целите, а не соновите.
    Зошто погрешно го дефинираат сонот.
    Тие нека си останат само обоена фантазија.

На ceca-1, mileystar, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  17. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Последнава недела ич немам време да седнам да разгледам што има на форумов (што претпоставувам е и добра работа, ми мрднало секојдневието од мртва точка) . Се е на брзање, се е на трчање, дури и ми се допаѓа темпово, run all day. И кога ќе дојдам дома тој е тука. Па посовршено не може да биде, мислам и воопшто да немам време за ништо друго, ич нема да ми биде мака се додека е тој тука, чекајќи ме :l: .
    А на толку многу теми им фрлив око, ах. :) :lol:

18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Се чудам на умот на девојки и жени што во јуни ке почнат со диета т.е. нејадење за да биле згодни во купачи.
    Па ако си решила да бидеш згодна почни од јануари и во јуни ке си бидеш тамам на место
    Апчиња се купуваат за слабеење, се трча безмислосно, се истоштува организмот до бескрај...
    Безвезе, нема што.
    А сигурна сум дека за толку кратко време освен болест неможе ништо друго да си донесеш, плус на плажа пак стомакот ке го вовелкуваш..

На littlevampire, cresa-jagoda, BurstBerry и 6 други им се допаѓа ова.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.182
    Да ти посакам топло добредојде.
    I can feel the summer now. :sun:

На ceca-1, Rama, Lella и 6 други им се допаѓа ова.
  20. littlevampire

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
    :inlove::inlove::inlove::inlove:

На ceca-1, Rama, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.