Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се нaјдoв пoвикaнa oти oд денес пoчнувaм диетa пa дa се јaвaм. Немaaт сите мнoгу килoгрaми зa симнувaње, имaм 3-4 вишoк, штo и не се бaш вишoк, дoбрo ми стoјaт пoдoблеченa :D aмa зa нa плaжa не сaкaм дa ги имaм. Зa еден месец леснo се симнувaaт без глaдувaње, припaѓaње и не знaм кaкви нaпoри. Пoсле тoa пaк ќе си ги врaтaм (зa мaж ми ги стaвaм, дa не е сo прaзни рaце)

2. kjukli

kjukli Форумски идол

Океј, оке е. Само престанете. Во сред испитна сесија, кога следен понеделник полагам 2 испита, мораа комшиите да рушат, градат и да не го остават човек на раат ни да спие, ни да јаде, а тек да учи. :shake:|(
    Why, why? А бев решена и двата да ги спремам, да ги положам :@

3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Многу ја сакам месечината и обожавам да ја гледам поготово кога е полна. Ете вчера имаше полна месечина. Небото беше прекрасно шо ми доаѓаше да преспијам на тераса. :lol:
    Сакав да ја фотографирам ама немам некој баш јак апарат, а и камерата на мобилниот ми е катастрофална, но сепак реков ќе пробам. И успеав да ја сликнам ама се гледа дека е сликано со мобилен. :)
    Screenshot_2.png

SV1911, Abrakadabra, Lella and 13 others like this.
  4. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Да даде господ да умреш на неа !

esperansa777, skorpija123 and mime87 like this.
  5. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Денес е ден од оние денови кога ќе станам рано и сто процентно ќе се посветам само на себе си. Бев на базен, па на една масажа и сега се чувствувам како препородено. Незаменливо чувство. :inlove:
    Полна сум со енергија и се чувствувам толку прекрасно и релаксирано.А во сето тоа обожавам кога се враќам накај дома со мокра коса, а сонцето,без трошка срам:P ме пече по лицето. :sun:
    Би го повторувала ова секој ден, но креветот не ме пушта да станам понекогаш. Спанка голема. |-)

:d::music::pizza: Имајте и вие убав ден.

Lella, eliesaab, kala21 and 19 others like this.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Утрото поубаво не можеше да ми започне(имам другарка,на која деновиве и е роденден,и ми се јавува утрово да каже дека резервирала одмор Калитеа,за да не почести со другата другарка)арно ама,ќе плати сместување,кое не е толку скапо со оглед на тоа што не сме во ек на сезона,и ќе одиме со нејзина кола,е сега лошо е што јас не работам( не дека нема да ми дадат моите)ама периодов се истрошивме многу и плус најважното,срам ми е да им барам на овие години:$кога работев,други ми беа сопствените можности,без лимитирање и без граници,а сега би одела со "броени пари".Ама,ако,ќе одам по секоја цена,мора да се издувам малку,да се врати старата Рама,доста беше паѓањее под негативно влијание,и муабети од типот на зошто не работиш,и зошто не се мажиш,веќе преку глава ми е,асален муабет не направиле ни роднини ни комшии,освен овие "2 прашања",не грижете се душебрижници,ви ветувам дека ќе се омажам8-|
    Сега, прашањето е како ќе реагират моите кога ќе им кажам вечер од нигде никаде дека јас Четврток сабајле заминувам..м?!:rofl::rofl::rofl::rofl:

Lella, Ivy89, kjukli and 7 others like this.
  7. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Зошто си толку секси? :devil: Зошто баш jас те имам тебе? Со што те заслужив? :inlove: Сега знам, ти си тоj! Моj! Еден и единствен! :P

GirlLove and mssuniquee like this.
  8. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ме чепкаш во живец со базенов и сонцево, ти завидувам

mirandaa likes this.
  9. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Ајде повели, придружи ми се, во оние денови кога сум цврсто одлучена да станам порано.
    А покасно ако се оди, не е тоа тоа. :|

:D :*

10. referentka

Ранобудна сум јас, во 06.15 најдоцна се будам.
    Ама пробемот ми е во тоа што неможам да одам никаде, мнооогу сум зафатена ;(;(;(;(;(

11. Candid

Candid Истакнат член

Само мене ли ми е лигаво кога некој ќе ме нарече маче или кога ке слушнам некој некого да нарекува маче?

Одвратно!!

crazylady, mila89, Lella and 9 others like this.
  12. Magnolija

Magnolija Популарен член

Пред некој ден ја сретнав сестрата на дедо ми, жената што буквално ме израсна. Жена која што го победи ракот, жена која дојде со средена фризура и се правеше како да не поминала низ пекол. Ја гушнав силно и почнав да плачам, еве и сега ми се плаче додека пишувам, и туш ми се размачка и се'. За арна работа бевме собрани, ама срцето ме стегна.

Сакам да кажам дека сум пресреќна за неа и таа е моја гордост и сила. Среќна сум што воспитала добрa ќерка и добар син, кои еве веќе возрасни со деца, со работа, и помогнаа во борбата. Сите бевме овде за неа. Сите плачевме, а сега сите сме среќни. Како да не бидеш за таков човек?

sweet-cherry, SV1911, Lella and 20 others like this.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Нешто ќе се деси.
    Осеќам.
    Уморна сум.
    Сакам да не ми е гајле за никого.
    Сакам да не чувствувам притисок.
    Сакам да сум ослободена од сите овие чувства.

14. referentka

Лилит, ти работи т.н. ,седмо чуло,, или си уморна од се околу тебе

15. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Because, ова е нашата чудесна Македонија! Напред со паролата „Бушам, значи постојам!“ |(
    Знам дека не ти помогнав, ама вака почнав да се тешам од поодамна.

eliesaab and kjukli like this.
  16. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Сите ние сме создадени да сакаме и да не сакаат.Токму во таа потрага доагат до израз нашите слабости и доблести.Колку повеке доминираат нашите слабости толку повеќе ја осознаваме ,со нашите доблести ја правиме поголема, искрена,исконска,невина и чиста налик на ангелска.
    Љубовта по која сите копнееме е заробена во соништата и бајките.
    Затоа нека не е толку совршена и голема.
    Нека биде мала, но доволна, заедно да плачеме но и да се радуваме.
    Нека биде две срца како едно.:l:

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Викендов на свадба фатив бидермарер.
    Што е наредно што може да ми се деси? :|

Lella, kala21, samovila.red. and 4 others like this.
  18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Дур тераме инат пропуштаме преубави моменти кои не би можеле два пати да ги почувствуваме на своја кожа.
    Го мразам она чувство кога сакам нешто да направам ама инатот не ми дозволува. Инатуууу бегај од мене, бегајте со другарка ти љубомора....одете си од мене.
    Ќе ми го уништите животот да ви еб....
    :@:headbang:

19. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Можеби многу пропуштив .. ?!
    којзнае се што ќе се случуваше да не престаневме со контактот ... Таа мисла ми се врти низ главата што пропуштив ? нема одговор ..

skorpija123 and Rama like this.
  20. poenta

poenta Форумски идол

Првиот впечаток, првото чувство, првата мисла се особено важни во секоја ситуација.
    Колку и да не веруваме доволно или се сомневаме дека нешто само ни изгледа привидно, така е како што ни изгледа.
    Понекогаш не сакаме да си признаеме дека може да е вистина она што го мислиме или чувствуваме. Потсвесно гаиме надеж дека нештата се поинакви.
    Шесто сетило, знак за интуиција, потсвесно насетување на реалноста, страв или утеха...
    Различни поими за едно исто чувство... Тоа е она што го гледаме.
    Чувствата се онакви какви ги доживуваме. Какви се тие, такви сме и ние. Тие не претставуваат.
    Мислата или ситуацијата за некоја личност не е случајност, како ни моментот што ни ги поттикнува размислувањата.
    Порано или подоцна впечатокот, чувството и мислата не водат во вистински или погрешен правец.