Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Би ја заменила секоја храна со праски, кајсии, јагоди и сите други убавини мхмхх а денес и лубеница си каснав. Неодоливо вкусно е овошјето уживај во него.

СДК го преплашувам мм кога нешто ми е мнооогу смешно од смеење почнувам да плачам, тој кутриот не знае што правам, ми вели не е нормално ова. :rofl:

На Lella, sinorinJa, SV1911 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Енормно најлоша човечка особина која ја презирам е љубомората! Луѓе душата ви се труе во отров кој сами го создавате... Ви ја одзема позитивноста, не дозволувајте да ви го надвладее разумот. Толку...

На sweet-cherry, Rama, justin4ever и 10 други им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.234
    Допаѓања:
    176.179
    Сакам да кажам, фала Господе шо го чуваше брат ми во моменти кога тој решил да не го користи мозкот. Трендафилите на мама и не се некој толку голем проблем. :|

На tessie и Cka им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.456
    Се сеќавам колку се плашев, а колку добро излезе на крај. Плашлива бев, како и секогаш, ама се беше супер. Успеав.

А денеска сум плачлива. СИ плачам за се си сешто. Фала пмс, ти да не си, очиве пајажина ќе ми фатат.

На Lella, eliesaab, Magnolija и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    @Summerlover драга извини, ама колку што знам ти немаш раѓано, така?
    Во принцип јас почитувам "прво осети на своја кожа, па после зборувај". И јас пред да останам бремена си велев "никогаш нема да си дозволам после бременоста да бидам како слон", останав бремена со нормална тежина, ама што се случи... Патолошка бременост! После неколку онесвестувања на јавни места и неколку минутно изложување на агонија на сите околу мене за да ме освестат, добив забрана од гинекологот да излегувам од дома, освен ако треба да одам кај него на контрола. Јадев нормално, ама лежењето во кревет цел ден, си го направи своето +18 кг. После породување останав на 7-8 кг плус во однос пред останам бремена. Сплет на околности, во најубавите моменти од мојот живот се измешаа и најтажните. Резултат - постпородилна депресија! Утеха барање во благото! Не, не се оправдувам! Син ми сега е 6 години, а јас сум 10 кг. минус во однос пред да го родам. Сега од проблеми и нервози се сушам. Сега сум среќна ако сабајле вагата ми покаже некој килограм повеќе. Сега ми сметаат коментарите дека сум била преслаба. На луѓето никогаш не можеш да им погодиш.

Зборот ми беше дека не сме во кожата на останатите, па да судиме зошто некој изгледа дебело или слабо. Оти она што најмалку го сакаме, она од кое најмногу бегаме, многу често баш нам не' стигнува. Е сега има и непоправливи случаи кои вечно се на диета, кои од сабајле до вечер ништо не ставиле во уста, а како така пак се дебелеат. Поради недостаток на волја, на карактер ете така.

На НаталиЛили, bittersweet, justin4ever и 20 други им се допаѓа ова.
  6. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Веќе 4 дена сакам да напишам нешто во темава но секогаш ми доаѓаат солзи и се откажувам. За прв пат во животов сакам деновите,месеците да поминуваат пребрзо,да се намали болката. Кога дознав за сообраќајката во росоман срце ме боли. Ги знам момчињата го знам и починатото. Шокирана сум и си мислам кога ќе одам кај баба и дедо во село ќе го видам комшијата ќе ме праша кога сме дошле и кога ќе си одиме како и секогаш. Ќе дојде дома кај баба ќе пие пиво со братми и братучедот.
    Го знам од мал неговите работеа кај нас на нива, се сеќавам секогаш на нива си игравме со кал и садевме цвеќиња за да не падне пиперот и патлиџанот на зарек се издвојуваше од сите деца што бевме тука. Многу добар,фин,културен,со почит кон секого. Не ми се оде кај баба и дедо сега ,кога ќе излезам на улица и ќе ја видам неговата куќа срцево ќе ми се распарче ќе се присетам како игравме народна и битолска на тоа место. Никогаш ама никогаш нема да го заборавам!?!
    Сеуште сум во шок неможам да верувам.
    Нека почива во мир, а другото момче нека издржи и нека се разбуди од кома јас се молам за тоа... :(

На justin4ever, cresa-jagoda, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.298
    Допаѓања:
    92.041
    Мрзеливоста е страшна работа :| се тешам дека само денов е ваков,и дека утрешниот ни малку нема да наликува на денешниот ден ...

На bittersweet, QweenSM, sparklie и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Sfera Не осудувам ниту пак зборував за специфични случаеви. Затоа, од еден пост не сакам тема да се отвара каде секој нареден пост ќе почнува со извини, немаш раѓано, јас си општо коментирав за оние жени кои едноставно ете така од мрзливост се опуштиле, па запуштиле, а се бранат на тоа дека родиле.
    Д стори ендс хир. :d:

На Captain-Omni му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.079
    http://elitedaily.com/dating/someone-fcked-as-we-are/1053977/

Ме-хе-хе-хе...
    Најс!
    :D

Сеа... и све ми е јасно, и све не ми е јасно.
    Ама да, двајца испокршени па и никад не можат да прават едно цело.
    Од еден ваков чик сајт многу смешни статии вадам. Фемино учи, чуеш ли?

Ау, пак од шити темиве сте почнале?
    Од едно сдк епопеи да вадите?
    Ма бррррррррррр-авоУ! Жеништааа!

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Ако орбитрекот е најскапата закачалка, тогаш мојов точак е најскапата сушара.
    Јас го возам, ама татко ми често знае да обеси некој пешкир на рачките. Покрај толку жици и две сушари.
    Вечерва удирам еден полноќен туш после долг ден, се средувам, отворам балконска врата, а надвор сцена од хорор филм - врне, дува, грми, светка, пука, нема улично светло... Одма затворам, си стојам така со пешкирот во раце, се вртам и го гледам точакот. Oh, what the hell.

Туку, мислам дека мајка ми повеќе го сака фустанот што го купив за свадба, отколку мене :lol: Го закачила на видно место во спална и помини замини застанува да го гледа :D Па ми вика: Ама не, фустанот заради тебе ми е убав, ти си фантазија во него.
    Остај тоа викам, дај малку да го скратиме, да не се сопне фантазијата, па да се испружи пред сите сватови :D

На sweet-cherry, De-lovely, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Испитнава сесија повеќе во плачење за неа ми помина,одколку во учење.
    Гледаш во книгите,и од мака си поплакуваш.

А и искрено не знам од што сум повеќе уморна,дали од учење,или од кажувањето дека ќе учам.
    На сите случувања го откажав присуството.
    Некој си помислуваат дека ги игнорирам,други дека не ги сакам повеќе.
    Не се навикнати дека ме нема,не сум ни јас.
    И многу ќе ми биди криво ако не се исплати цел овој труд,и што не бев во можност да му помогнам на моите,кога имаа најмногу потреба од мене.
    Не бегам од работата драги родители,само малце се удавив во факултетскиве води.
    И заклучив дека промената на расположение во ПМС не е ништо во споредба со испитниов синдром.

На sweet-cherry, Marossa, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.079
    Од сите комплименти што може да му се дадат на човек - СЕКОГАШ ми мирисаш убаво, Е НАЈВРВ ОД СИТЕ. Ако сакате да стопите човек, сетилно да го допрете, кажете му го тоа!!!
    Малку е манијачки, ама мене на пример ми е многу поубав комплимент од било кој друг. Еве не знам зошто.
    Па уште и кога две-три главчиња плус заклимуваат потврдно, еве си се душкам сега. Това е мојот Ленор!!!
    Се сеќавам еден другар во средно ми викаше - тебе можам да те осетам 20 метра позади мене кога доаѓаш, по мирисот.
    Не, не мирисам на скапи парфеми, мирисам на омекнувач секогаш, ама да ви кажам една тајна. Со синиот ленор многу добро оди да ги исперете со течен Ариел. Сериозно тука сфатив дека не случајно се препорачуваат некои омекнувачи со некои детергенти. Комбинацијата еееее...МММММММММММММММММ!!!
    Имав другарка што ја нервираше што секогаш мирисам на омекнувач, ту мач и било... еве, сигурно нешто со тоа е поврзано, веќе не се дружиме.

Јутро патем.Ебало ме јутро и све.

На Captain-Omni, samovila.red., Ivy89 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Kolku prijatno se iznenadiv vcera. Mi se javi najdobriot drugar (koj so site obvrski I problemi) vo posledno vreme go zapostaviv:(
    No, I pokraj toa se javi da me pokani na magisterska! Kako malo dete se raduvam na negoviot uspeh od srce! Edvaj cekam. Edinstveno cisto iskreno i bezuslovno prijatelstvo :l:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Ги жалам луѓето без срам, трошка морал и човечност во себе, што ми доаѓа само да ги потапкам по рамо, а да ги утешам не можам, бидејќи секој сам си избрал дали ќе биде човек или не човек.Да ги разберам исто така не можам, бидејќи не сум дозволила тие работи да ме обземат, ниту некогаш би дозволила.
    Толку мизерно и ниско, колку може сам човек себе си да се понижи и посрамоти никој не може тоа да му го направи. :)
    Луѓе без свој живот:!:, без свое јас, луѓе полни со фрустрации и комплекси.Не знаат да живеат и да си ги гледаат своите работи и убавините на животот,туку мора од страна со завидни и злобни очи да те гледаат и посматраат.
    Во овие две минути каде што изразив големо жалење кон такви, ќе искористам и ќе ги поздравам. :hai: 193374.jpg

:sun:

На De-lovely, bittersweet, justin4ever и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Готово, ми поминаа ненормално активните и брзи денови и сега ама со ништо човек не може да ме скорне од пасивната ми точка. Буквално одбивам да се мешам во било каков социјален живот, во било какво оптеретување па се препуштам во гледање серии, зашто во пасивните периоди ретко можам и книга да земам да прочитам.

Плус, тооолку не сум опортунист.... Сестра ми ја слушнав како тропа во собата до мене, а ми требаше нешто да ја прашам, па ни да искористам што е овде да отидам до другата соба, дури ни мрзеливо да викнам по неа... Чекав време за да можам да станам и дури три соби понатаму да ја најдам.

Загрижена сум за толку работи, а никој нема да ми ги среди ако сама не си ги засукам ракавите. Него, среќа вечер ќе се најдам со другарка ми па ќе се пие многу вино, и таа се чувствува слично како мене. Да не е до периодов нешто, што знам.

Дури и Нирвана ги слушам од недостиг на инспирација, па видете сега... :D

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Конечно завршија испитите! Прва година,цела исчистена. Пресреќна сум! :$
    Но,тоа не е се. Се радувам што ви се враќам пак на форумов, овој пат се надевам со повеќе искуство од порано :D
    Многу работи се променија од пред речиси една година (ако не и повеќе). И лоши и добри ситуации, грешки од кои учиме, повеќе предизвици, разочарувања, но и среќни и исполнети моменти..Па сето тоа го сочинува животот нели?:)
    Се враќаме со повеќе сили, и повеќе слободно време :D
    Повторно се надевам на одлична дружба. Поздрав!:l:

На SparkyAngel, Lella, Snow-Star и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Скржави и тоа за самите себеси и за најблиските - категорија на која никогаш не би можела да им најдам НЗС.

И да, нормално ситуирани луѓе кои се спремни да свртат цела населба и да потрошат пола саат повеќе пешачење, за нешто банално и секојдневно да купат за денар - два поефтино - во мојот речник стојат како скржави а не штедливи. Точка, и извичник!

На sweet-cherry, SV1911, De-lovely и 12 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Највеќе ме нервира кога професорот не ти го цени трудот тоа што си научил. Не ми се верува значи учиме, не спиеме ноќе и на крајот одиш и да ти каже па не може тоа да полагаш! Зашто учам тогаш јас?
    Немам спиено 1 недела ради тој предмет потрошив саати и саати и на крајот што добив? Клоца у гз, се гледаме у септември, без право да се љутам. Македонија вечна!

На Mahidevranfan и Luna91 им се допаѓа ова.
  19. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Хахаахаааа ...ова ме потсети на еден стар скеч на К-15 за тие типови кои се ''штедливи'' :rofl::party:

На samovila.red., Abeja и Someonespecial им се допаѓа ова.
  20. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Eден од тие денови кога може да се каже дека малку блеснав. Некако, како да почнувам да мрдам од мртва точка.. Направив два чекори напред. Се надевам дека нема да го направам повторно чекорот назад. Денов се надевам ќе заврши одлично.. Се надевам :)

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.