Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Стави му прво мраз на крлежот ако веќе планираш да го вадиш, ама би ти препорачала да почекаш некој стручен тоа да го направи. :)

Едит: еве ја целата постапка како се вади http://www.me-chitash.com/zdravje/medicina/2070-kako-da-se-otstranat-krlezi

На Saya му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    720
    Нема опасност, инаку капни ацетон или зејтин и почекај, потоа отстрани го со чупалица. Значи секој ветеринар препорачува стручно вадење бидејќи може да останат ноџињата и да загнои и сл, али па не може за секој крлеж да го носиш :) така да пробај со ацетон или зејтин и обиди се цел да го извадиш, ако нешто остане тогаш мораш да го носиш

3. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Саја, обиди се да прснеш пипс ако имаш, почекај малце, па после земи пинцета и нежно истргај го. После провери пак дали излегол цел, или главата или дел од телцето е останато.Ако е, пробај полека со памуче поистргај го, а со пинцетата доизвади го.

4. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Ќе земеш мало чавче и ќе го наполниш со зејтин, ќе го ставиш врз крлежот и ќе почекаш самиот да се отпушти од кожата. Кога ќе го видиш крлежот дека плива во зејтинот дезинфицирај го местото кај што стоел.
    Немој сама да го вадиш да не му остане главата во кожата.
    Ако ти е страв , тогаш не прави ништо, кога ќе се наполни со крв сам ќе се пушти, само пази каде ќе падне, да го собереш.

5. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.726
    Допаѓања:
    24.326
    СДП од која страна на интернет можам да симнам игри со hidden objects, а да не се ограничени со време и пари? Пробав, ни сите ми ги дава само за саат време да играм...

6. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    СДП дали пријава за упис во средно училиште се подигнува на денот на уписот или претходно?
    СДП 2 дали приложената диплома (за државен/меѓународен натпревар) треба да биде оригинал или копија, и ако е оригинал, дали потоа ќе ми биде вратена или ќе стои во училиштето како документ?

Треба да појдам до училиштето деновиве, да видам што и како ќе треба, но сепак да имам дополнителни информаци...

7. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.278
    СДП колку можам да ослабам доколку секој ден вежбам 60 минути на орбитрејк и сум на здрава исхрана? Дали може барем 2 килограми од недела?
    Бидејки веќе еден ипол месец сум на здрава исхрана и симнав околу 9 килограми. Секоја недела губам по еден килограм, па дали сега со вежбањето во комплет можам барем по 2 од недела? Не правам отстапки во вежбањето меѓудругото и секој ден симнувам - 400 калории :!:

8. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    ...и кружи со прстот околу крлежот, ќе искочи самиот.

9. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Веќе 2 месеци само кашлам, веќе ми се смачи. Овие стрепсилс не помагаат, ниту пак кафетин колд. Е што да пијам?

10. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.556
    Ах пуста паника кренав, ама никад му се нема закачено таква гнасотија на муцето. Му падна уз шетање, фала ви премногу за советите! :$

11. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Може да пробаш и со упаљач но внимавај да не се изгориш, кога ќе му прижежи сам ќе си оди ;)

12. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    720
    Да не е алергија? Мене ми се појавува од лани, еве сега и оваа година. Сува кашлица е моево, лани ми дадоа Фликсоназе спреј и таблетки за алерија и ми помина, сега треба пак да си го земам спрејот. Најубаво оди провери, ако е алергија да не пиеш за џабе работи кои не помагаат..

13. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Не мора да вежбаш по 60 минути на орбитрек, многу ќе ти се, не морало толку .
    Можеш 30 или 35, па после да искомбинираш "тренингот" со други вежбички од интернет или со трчање или возење велосипед и така ќе има уште поубави резултати, него 60 мин да вртиш цело време на орбитот. И мислам дека можеш 2 кг за една недела, сепак не е препорачливо ама може да се симнат ако се придржуваш строго до планот, е сега зависи и од твојата моментална тежина, зошто непишано правило е колку повеќе тежиш, толку побрзо ги губиш кг-те, а обратно поспоро ги губиш кога ги имаш помалку.

14. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Пријавата се купува претходно од книжара и треба да ја пополниш. Кога се запишував јас, знам им однесов диплома, оригинал и ми рекоа дека дипломи не требало да носат воопшто

На Whatsername му/ѝ се допаѓа ова.
  15. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Морам и јас да прашам за пастава...

Имате некои нагативни резултати? Батали и белина и све, мене некако чудни ми се забиве, сега приметив на кецовите доле ко да почнуваат да ми се ронат, ко многу мали дупчиња да имам ;( ( ја користам веќе 2-3 недели) Некој, нешто слично му се случило? ;(

16. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Имаше кажано предходно една феминка , мислам дека беше во оваа тема , дека оваа паста е штетна за забите... :?:

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ако е за избелување, Ана има кажано дека не смее да сег употребува секојдневно, туку само до отприлика 2 пати во неделата, затоа што содржела многу сода бикарбона беше бе цц не ми текнува точно и тоа што го содржела било штетно и ги ронело, затоа ако е за избелување два до три пати во неделата се препорачувало тие пасти да се користат, ако не е за уајтенинг, секојдневно по два пати минимум се подразбира . ;)

На la-chicka и maja8 им се допаѓа ова.
  18. marina22mk

marina22mk Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    51
    Сега ме загрижи :( Јас почнав да ја користам и имам на предните заби како мали дупчиња, веднаш ке прекинам со употреба.

19. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Леле јас секој ден веќе 2-3 недели ;( ... Уште едно прашање, ако престанам да ја користам ќе продолжат да ми се "ронат" (незнам како да кажам, ама како да почнуваат да ми се ронат)? ;(

Глупава паста :@ , ради белина сеа без заби уште да останам!!! ;(

20. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Па ако ти се ронеле или почнуваат да ти се ронат од пастата, ако прекинеш да се миеш со неа веројатно ќе ти престант :)

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.