Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Ако сакаш да не го види буквално, можеш да стиснеш десен клик, propreties, customize, change icon и одбираш празно (да нема икона), потоа му го менуваш името на документот со тоа што стискаш само спејс, го ставаш на место каде што ќе знаеш да го најдеш и решен проблем. :D

2. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

На приземје, карши Зегин

3. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Ако не знае многу да чепка,зашто едноставно тоа што несакаш да гледа не го ставиш на пример во C па во Program files и таму не си напраиш фолдер и си стаиш се што не треба да ти гледа....Мене така ми е,моите не знаат до толку да се снајдат :$

4. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Aко имаш WinRar може да се стави пасворд. Ај ѕирни баш :D
    Исто така имаше некоја финта со броеви не знам точно како беше името на фолдерот да ти е невидливо, па како што кажа Вајлд, ставаш невидлива икона, и уште ако го направиш hidden нема шанси да ти го најдат ;)

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Оди на Edit Profile кога си на твојот профил, што се наоѓа одма под твоето име и презиме, па потоа во следниот прозор ќе видиш лево повеќе опции, од кои една featured people, со икона како мобилен телефон и знакчето +. Кликни на неа, и потоа ќе ти се појави листа имиња, десно од кои имаш иксови. Така што, бриши колку што ти душа сака! :)

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Можеш да му ја смениш иконата во неведлива и да го наместиш на место од екранот ти кај што ќе знаеш каде е, со секој рифреш ќе се појавува онака празно и ќе се приметува коцката од фолдерот, ама не е приметлив за некој што не знае дека тука би можело да има фолдер.
    Десен клик на фолдерот -->propertis-->customize-->change icon--> и ќе го одебериш икончето празно што е со една стрелкичка плава надолу .

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Исто така можеш со самото влагање на профил (кај тој што сакаш да избришеш) И доле од лева страна имаш Unfriend и завршена работа :)

8. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Lux го ставив на екранот но кога правам рефреш не ми се појавува ништо на екранот и неможам да го најдам.

k.i.m. го немам тој програм. Иначе и јас имам чуено за финтата со броеви али незнам како :drunk:

Како се става лозинка? Ни тоа незнам!

Виторија ако дознаеш пиши
    И кај мене несака |(

9. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Која страна е најбезбедна за спуштање филм? Некоја без вируси, ќе ме отепа сестра ми ако го форматираме уште еднаш лаптопов. :D Преку 10 пати го имаме форматирано заради мене, само вируси собирам. :lol:
    И отприлика колку време би го спуштала, на крај на месецов, со потрошен интернет? :?:

10. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Валерин, пробај вака: Ринејм на фолдерот, па држи Алт и напиши 0160 со тие бројките десно на тастатурата (и да ти е пуштен Num Lock normalno) и пушти go Алт. Така би требало да ти се изгуби името. Ова важи за ХР.

И ќе те замолам да пишуваш во еден пост :)

11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    http://thepiratebay.org/
    Никогаш не сум симнала вируси. Мене за неколку саати ми се симнува, ама со без потрошен лимит. ;)

На Lov3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Многу се неколку сати за без потрошен лимит :?: за без потрошен лимит за пола сат максимум ми се спушта, ама зависи од интернетот.

13. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Благодарам Ким, но нешто не е в ред. Или јас незнам или пак нешто е до компјутеров.
    А за лозинка да се стави на компјутерот, знаеш ли како треба? :)

14. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Пак јас и моите прашања за средно, но дали некоја би била љубезна да ми ги каже лектирите за прва година во ЛП?

И.. дали вториот странски јазик во средно се почнува од ново или е продолжен на тоа што се учело во основно? Конкретно прашувам за германски во ЈБТ, бидејќи до осмо учев француски, но сакам од прва да учам германски. Ако е продолжен, воопшто да не размислувам за таа опција, бидејќи ќе ми биде ненормално тешко. :?:

15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Знам :) Ќе се потрудам да објаснам, можеби изгледа комплицирано ама воопшто не е.

Оди Start - Settings - Control panel - User Accounts
    Ќе ти се отвори еден прозорец и кликни тука Create a new account.
    Напиши име (можеш твоето) и кликни Next.
    Избери Computer Administrator мислам дека требаше тука :?: и после таму долу create account.
    После повторно ќе ти се појави прозорец, и откако ќе си го најдеш својот креиран акаунт, клик таму ќе видиш create a password.
    Стави си пасворд и готово.
    После оди повторно на Start - Log off - Switch user и клик на твојот.
    Таму си имаш твој десктоп, се твое :)

Ова е единствениот начин да се стави пасворд на компјутер :!:

16. TammyDeyn

TammyDeyn Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    240

Дефинитивно треба да се запишеш.
    Нема да бидеш сама и покрај тоа што ќе одиш без другарките кои си ги имала до сега. Па ти имаш колку?! Само 14, 15 години? Цел живот ќе запознаваш другарки и другари, плус нема да ги загубиш старите... Во исто маало сте, пак ќе се гледате, а во средно секако ќе запознаеш нови луѓе. Тоа ти е најубавиот период од животот и јас ти гарантирам дека уште прв ден ќе запознаеш некој!
    И никогаш немој да дозволиш од другари и другарки да ти зависи таква одлука, која утре задутре може живот да ти значи...

Без страв, Валјд бар од тебе не очекував вакво прашање :*
    Со среќаааа

На Kav и Wild.Child им се допаѓа ова.
  17. S-i-m-o-n-a

S-i-m-o-n-a Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    135
    СДП дали низ Шутка има нешо слично на ова , и колку пари е пошо не сум од СК ... Сакам да идам па дали има поефтинки :lol: :lol:

Прикачени фајлови:

18. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Settings нема никаде назначено во Start, а во Control Panel нема User Accounts. Поточно има но пишува User Accounts and Family Safety
    - Add or remove user accounts
    - Set up parental controls for any users
    се потточки...

19. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Можно е кај тебе да се поинаку разместени, ама сепак истото е, оди по нив. Ај пиши ми ЛП ако не знаеш нешто, ептен се распишавме тука :lol:

20. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Многу е малечко неможе само да јаде :(
    млеко му давам во шишенце од капки за нос .

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.