Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Па се утврди дека ја нема ешерихијата ни во шпанските ни во други краставици, последно ја нашле во некои ркулци, а некаде по нетов прочитав дека овој тип на ешерихија првпат се јавил во 2005 год. во Јужна Кореја во хамбургери муабетот ми е вакви некои мутанти се произведуваат во лаборатории од фрикови научници и се дел од билошката војна секоја година има нова смртоносна болест птичји ли, свински грип кога беше на удар месото, сега дојде на ред зеленчукот, догодина ќе е житото или водата или воздухот, така да јас си јадам се‘ и ич не ми е шубе, ако веќе дошло до масовно погубување на човештвото ќе биде што ќе биде па и од прегладнетост се умира.

На julie77, esperanca, Phyramide и 4 други им се допаѓа ова.
  2. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Само во краставиците ли го има овој вирус, бактерија (или што и да е) :?:

3. tallyweijl

tallyweijl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    35
    Од краставици биле заразени луѓе во Германија,не знам точно за останатиот зеленчук ама во Македонија нема таква бактерија и не увезува Македонија од страна доволно имаме домашно производство ;)

На butterfly.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Кој е пар на форумов ?? Ќе се заангажира човек околу матурата и ете што се испушта. :D

И уште едно многу битно прашање... Со какво проклето средство се спасувате од лебојатки ???? Очигледно ми се одмаздуваат заради Влатче глупавиот. :devil:

5. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Сдп дали во Џамбо има уште од спортските градници и по колку пари се?

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.821
    Допаѓања:
    163.173
    Еден примариус кажа дека во Македонија многу е мала веројатноста да се случи вакво нешто.Затоа што нашите земјоделци арското ѓубре го користат прегорено,чувано 3-4 години,а нели е од измет кој посекако има ешерихија коли,а друго,што ко народ се храниме со вакви работи со векови,пуста сиромаштија за нешто се исплати,па имаме навики што се однесува до ваков тип на храна.Од одледување,до чување во фрижидери по дома и нејзино конзумирање.
    Така што...нема простор за паника.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.817
    На крај се испостави дека де факто ја немало бактеријата ниту во краставиците, а Шпанија е ужасно лута заради тоа каков удар на нејзината економија предизвика фамава околу бактеријава.

Не дигајте паника, Македонија е сигурна во секој случај, бидејќи не увезува ниту зеленчук ниту овошје од ЕУ ;) Најголема паника се создаде во земјите на ЕУ кои увезуваат во најголем дел од Шпанија.
    Како и да е скептична сум за опасноста на бактеријава. Како со свинскиот грип така и сега, имаа потреба да удрат на некој дел од храната. Овојпат решија да удрат на био-производите.
    Ама има ефект - луѓето во Европа се исплашија и престанаа да јадат зеленчук. Исто ко што шетавме со маски пред неодамна.

Баш како што рече Теодора, ме интересира каква болест ќе измислат наредната година и што нема да јадеме :|
    А не беше така одамна што го гледав Wag the Dog...same same, but different е работава.

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  8. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДП како да постирам песничка на Фемина :?:

9. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Бактерија е, но е цревна инфекција, не е како другите ешерихии. Пр. секоја втора уринарна инфекција е од ешерихија, но тие не се страшни. Оваа е смртоносна, ма да чув негде дека се лечела мнооооогу тешко и ретко, иако не верувам, свашта кажуваат по ТВ.

Јас и овошјето и зеленчукот ги мијам, па и со средство по малку ако треба. Лекар ме советуваше вака, за секој случај. Иначе е од лабораторија избегана по се` изгледа. Секоја година по некоја глупост вака. Не знам во кој дневен весник пред некој ден прочитав следното некоја си mtb (тбц, туберкулоза) ќе била, ретардирани.

А сакав да прашам, печатчиња дали знаете дали и каде може да се направат по нарачка? Може ли што сакам да ми пишува, колку се плаќа? Фала. :)

10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    СДП зошто кејблтел ја исклучиле Vh1 ??? :fubar:

Сега ја барав на листава на аналогни канали, ја нема. ЗОШТООООО ?? :envy:

11. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Го копираш линкот од јутјуб и правиш пејс во мислењето. Толку само.

СДП: што серија е онаа Браќа и сестри што ќе почнела на сител? Ја гледал некој на друг канал, вреди да се гледа или пак се некој безвезни сапуници?

12. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Ако е таа што мислам, ја даваат од поодамна на поранешен Халмарк, денешен Универзал. Јас имам една епизода фатено интересна изгледаше

13. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    СДП може малце е глупо, ама нели кога ќе кликнеш на теми (веднаш до мислења) ти се појавува на сите теми кај што имаш коментирано, е сега можеш ли некоја тема да избришеш?

14. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Сакам да прашам како да вметнам некој линк во збор на пр. :

-Ако сакате да го погледнете новиот спот кликнете тука.

(И кога ќе кликнеш да ти се отвори линкот :^) )

15. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Ајде едно прашање од мене :)
    Ми го форматираа компјутерот ,и сега ми го нема Microsoft Office Picture Manager.
    Што да направам за да го имам? :D
    Не озбилно,може да се симне од нет или...? :?:

16. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    478
    Каде да ги најдам компилациите од Антена 5 со нивните хитови...
    Некој торент..било што?? ;)

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Го имаш во пакетот сигурно ама не ти распакован или извадена икона. Иди Start - Programs - Microsoft Office - Microsoft office Tools i ete go posleden Microsoft Office Picture Manager

18. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.030
    СДП како е по форумот?

19. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Ќе ја копираш урл адресата, после кога ќе ја пишуваш пораката ќе стиснеш на URL (се наоѓа горе во табот одма до img) и меѓу заградите ќе пишеш текст, а после првото url (во заграда што е) ќе стиснеш = и ќе го постираш линкот. Треба вака да ти излезе текст. Ама објаснив, ама ајде, се надевам дека ме сфати. :lol:

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    289
    Супеер :D
    Јас сакам да прашам пред да одиш негде надвор од државава наша дали кај телефоните со картичка треба да се приклучи роамингот или автоматски си се приклучува кога излегуваш од државава?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.