Сакам да прашам...?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Hipica, Mar 16, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lov3

Lov3 Популарен член

За за кое прашање е овај одговор? :D

СДП, како да ги зацврстам ноктиве? :?:

thelittle17 likes this.
  2. MalaSlatkica

MalaSlatkica Истакнат член

Sakam da prasam kako da pridobijam eden od chat, ne go znam a mnogu mi se sviga!
    [mod-kirilica:2q96o3z1][/mod-kirilica:2q96o3z1]

3. starbucks

starbucks Популарен член

Па ќе му пишеш, ќе се запознаете,ова,она,на кафе и така.

4. MissCupcake

MissCupcake Истакнат член

^ And the saga continues |( (зборувам за цитираната)

Сдп дали може фб профил да биде со скајп? И како да побарам ако сакам профил само да напишам како што ми го кажаа на пример MusicLover и само така да барам? (инаку не е тоа друго е само пример дадов :) )

5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Истото прашање.. :?:

6. UbavkaBube

UbavkaBube Истакнат член

Здраво. Се надевам дека прашањево може и тука, а ако не да се премести во некоја тема за здравје/абортуси или не знам каде. Имено, на интернет читав нешто и во врска со абортусите (меѓу другото) вика:

Абортуси:

До 6-та гестатичка недела се применува методата Carman
    До 12-та гестатичка недела се применува вакум интерупција

Па, сакам да прашам некоја од Вас дали има поим што значи методата Carman. :^)
    Барав на интернет и тоа ама не наоѓам.
    Благодарам... :)

7. vendiii

vendiii Популарен член

Можеби лак за зацврстување ? :?: :)

8. Faline

Faline Популарен член

Carman- мислам дека овде го уништуват плодот,но не ме фаќај за збор,а второто ти е со вакум,го вшмукуваат

UbavkaBube likes this.
  9. Asterion

Asterion Популарен член

Ноктите многу се зацврстуваат со внесување на Е витамин. Го има во бадемите. :)
    Мене ми помогна, сега ми се поцврсти за разлика од претходно.

10. vendiii

vendiii Популарен член

Некоја страна да си најдам позадини , нешто со лето, плажа , море нека бидат . Да си плакнам очи :D

11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Имав еден лак, од авон или орифлејм, ама го потрошив.. И плус тој зацврстуваше демек, ама само кога ти е на нокт. :worried:

Јас пијам секој ден шумеч Це, и мноогу малце ми се зацврстени, баш ќе и кажам на мајка ми кога ќе се потроши, ако има шумеч со витамин Е, да ми купи. :rofl:

12. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

http://www.beach-backgrounds.com/

la-chicka likes this.
  13. k.i.m

k.i.m Популарен член

СДП дали понекогаш мислите дека ќе страдате понатаму во животот? Некои работи ме наведоа да мислам на ова, претерано да се замарам...

14. Asterion

Asterion Популарен член

Понекогаш да, и јас размислувам така. Најчесто кога ќе утнам некоја работа која во моментот ми изгледа голема па започнувам да се замарам како таа би можела да се одрази во иднина, да доведе до некои последици кои би биле причина за мое страдање. :|
    Нормално е да се размислува така на некој моменти бидејќи тоа покажува дека имаш совест и јасно ти е дека некои работи не се правилни, а некогаш уште помалку праведни. ;)

k.i.m likes this.
  15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Ким, ми се случувало, само секогаш гледам позитивно, но не би требало толку многу да се замараш со тоа, негативни мисли, а што е невозможно да не се појават, колку повеќе негативно размислуваш, толку полошо, позитивно и негативно секогаш заедно одат, едно по друго, само треба да се игнорира негативниот начин на размислување.Колку позитивно размислуваш - толку подобро :) човечкиот ум се води по некој си таков шаблон, само треба да се насочи правилно, тешко е, ама не и невозможно. Страдањата се неминовни, тоа е процес низ кој што мора човек да помине за да научи, но најважно е како човек гледа на работите :)

k.i.m likes this.
  16. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Незнам на какво страдање мислиш, како последица на работи кои ги правиме а не ни изгледаат правилно :?: Тоа е веќе грижа на совеста, она кон што треба да се стремиме е да станеме подобри личности со секој нов ден, затоа што животот е тоа подеми и падови кои ќе те научат како да постапиш во иднина и што не треба да повторуваме, сила и волја дека ќе биде подобро кога не е, насмевка која ќе ја даруваме без разлика на се а тука е и животната среќа и радост која може да се почуствува само со искреност и љубов која неизмерно ќе ја споделуваме.
    Ајде не се замарај толку, работите ќе се онакви какви што се, наше е да одлучиме како ќе ги гледаме :)

17. marama

marama Форумски идол

Јас верувам во она - некој е роден под среќна ѕвезда, некој не. Песимист сум голем за тоа каков ќе биде понатаму мојот живот. Само што ретко размислувам затоа, немам време од "убавини".
    Не размислувај, остави на времето. Зошто ако размислуваш си правиш лошо себе си.

18. Doozy

Doozy Форумски идол

Тоа се само периоди, секој понекогаш размислува така. Посебно не обземаат црни мисли по некои грди и тажни настани, мислиме дека нема излез, дека секогаш ќе ни биде така... А всушност, тоа ти е животот. Мислам дека повеќе ги памтиме тажните, отколку среќните моменти. Според мене, треба да биде обратно. На пример, ако се запрашам што ми се случи во јуни, прво ќе се сетам дека почина дедо ми, дека татко ми правеше глупости, дека не си го гледав либето, а на крај ќе ми текне дека станав полнолетна. Чуден е човечкиот мозок, сака да си поигрува со нас.

Ти кажувам од искуство. Пред три недели, ми се рушеше светот. Сега сфатив дека нема да се сруши додека јас не дозволам. Немој да се опседнуваш со константно размислување за тоа. Пробај прави нешто, немој да дозволиш да ти летаат мислите. Пушти си филм или читај кога си сама, тоа ќе ти го одвлече вниманието.

Со тек на време ќе ти биде подобро. :)

LivingGlam likes this.
  19. k.i.m

k.i.m Популарен член

Не баш како последица на работи што ги правам и се случиле, туку работи кои ќе се случат, проблеми што ќе ме направат да страдам... Како што кажав некои нешта ме наведуваат да мислам на ова. Ме замараат многу. Не сум јас некој песимист, ама некои ствари навистина знаат да ме трујат. Фала ви на сите :*

20. martinuska

martinuska Популарен член

Лугеее сакам да прашам, на едно телефонче кај што ми е вториот број имам една безобразна порака и сакам да ја избришам :tmi: (да не дојде некој до телефонот па да биде :$ ), ама тоа копчето што треба да го стискам да се избрише пораката не ми работи. па со пенкало, ма со се и сешто го стискав не сака и не бре да проработи. има ли начин сама да си го направам вечерва? нешто да му ставам или што знам. ако не телефонот у фиока и да си свиркам :D

Thread Status:
Not open for further replies.