Сакам да прашам...?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Hipica, Mar 16, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Незнам дали прашањево е во соодветна тема но сепак...
    СДП што користите против лупење на скалпот? Во последно време го имам овој проблем и многу ме нервира. |(

2. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

СДП дали случајно знаете како се вика и каде можам во скопје да најдам сладолед од Нестле, ванила ореви и јужно овошје? Го јадев во грција секој ден ама тука неможам да најдам никаде :(

3. TeddyS

TeddyS Истакнат член

СДП зошто ми касни менструацијата ? Имам 15 години веќе ми е втора година откако имам менструација , на почетокот ми беше редовна, но сега ми доаѓа на 2,3,4 месеци... :(

знам дека менструација не доаѓа кога жената е трудна, а јас не сум имала сеуште сексуални односи

4. Tenkai

Tenkai Популарен член

Нормално е тоа, и мене често ми се случува. Може да е од стрес или нервоза, ништо страшно. ;)

5. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Јас веќе десет години имам менструација, па уште не ми е редовна. Кога ми иде секој месец (и тоа никако на 28 дена) туку онака, кога ќе и текне! :lol:
    Не се секирај, млада си, ќе ти се стабилизира, а ништо чудно и така да ти остане.
    Тетка ми на пример, има 40 години а менструацијата не и е редовна, па си има две дечиња и се е во ред! ;)

6. MELISSA-69

MELISSA-69 Истакнат член

како да си ставам слика на профил од компјутер, што и да одберам, не ми дава опции за да ја направам профил :(

7. enca.69

enca.69 Популарен член

Немој со 2 ** , стварно немој...а лејдис бич ти е јавна плажа, карши неа има хотели на кои вечера им даваа буквално на улица затоа што немаат друг нивен простор, сите излагаат на улица и само 2-3 од нив имаа мал нивен дел позади, ние се смеевме кога вечераа тука на најпрометното место, над плажата...
    Значи немој таму...мој совет... :)

8. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Можеш да пробаш со маслиново масло, намачкај се 2-3 часа пред бањање и нека стои, мене мн ми помагаше. После е малце потешко за плакнење ама со најмногу 3 шампонирања ќе излезе. А можеш и со чичково масло, тоа не е толку мрсно, а и тоа му е првичната намена, за проблеми со косата и кожата на главата. Стави си и на врвовите супер ќе им дојде, и да најважно смени го шампонот, можеш периодов со некој понежен, бебешки.

crazyinlove19 likes this.
  9. nesa

nesa Популарен член

За да не отворам нова тема овде ќе си прашам :) . Сакам ќерка ми да ја запишам во приватно основно училиште, ама неможам да се одлучам за кое? Би ве прашала што би очекувале од приватното основно училиште?
    п.с. Јас имам мал проблем бидејќи во Дубаи училиштата се сосема на друго ниво од тука, и сега сум цела во прашалници.

10. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Неса, не можам баш да сфатам дали сте тука или во Дубаи? :^) Лично за Македонија мислам дека нема потреба од приватно основно, за средно веќе ајде, ама како ќе се научи на секакви луѓе, ако постојано е опкружена со пристојно ситуирани деца? И колку се стекнува барем малце навика за учење во тие училишта? Јас лично да бев во истава ситуација немаше да си го запишам детето, колку и да сум во можност. :)

11. nesa

nesa Популарен член

^Оваа година сме тука, а др заминуваме за Дубаи. И сега за една година ми треба негде да ја запишам ќерка ми, а јас појма немам каде.

Jojoba likes this.
  12. kelly.r

kelly.r Популарен член

дали го има некој користено контратубекс за лузни на лице ?

13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

^^Ако учи од догодина во Дубаи, тогаш веројатно ќе учи на англиски, па би било добро оваа година да ја запишеш некаде каде се учи на англиски да и дадеш основа.

nesa likes this.
  14. karak

karak Популарен член

па запиши ја во нова како едно од училиштата кој бар постојат подолго време иако лично не ги сакам приватниве сепак имав луѓе кој учеа средно тука и беа презадоволни, така да мислам дека ќе направиш убав избор http://www.nova.edu.mk/

nesa likes this.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Малку е скапа Нова, ама мислам дека е најдобра, има ок акредитации.
    Брат ми исто така планираше да дојде во Македонија на една година, па се распрашуваше за ќерка му, и Нова излезе дека е најприфатлива варијанта од сите.

И државно е опција, само ќе и биде многу различно - зависи детето колку би можело да се вклопи.

nesa likes this.
  16. Name

Name Популарен член

СДП има ли некој кандидат што ја прочитал и разбрал книгата "Странецот" да ја продискутираме малку? :D :)

17. TeddyS

TeddyS Истакнат член

СДП каде беше темата за ..направи сам ?

18. Monroe

Monroe Популарен член

TeddyS likes this.
  19. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Фала ти Мерлинка :* :rofl:

Monroe likes this.
  20. martinuska

martinuska Популарен член

Дечки имам пликчиња ко да ме каснал комарец ама не е комарец знам. Имам неколку на грбот и стомакот и едно на раката. Има ли шанси од слатките во слаткара да се нафрлав?

Thread Status:
Not open for further replies.