Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Незнам дали прашањево е во соодветна тема но сепак...
    СДП што користите против лупење на скалпот? Во последно време го имам овој проблем и многу ме нервира. |(

2. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    СДП дали случајно знаете како се вика и каде можам во скопје да најдам сладолед од Нестле, ванила ореви и јужно овошје? Го јадев во грција секој ден ама тука неможам да најдам никаде :(

3. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    СДП зошто ми касни менструацијата ? Имам 15 години веќе ми е втора година откако имам менструација , на почетокот ми беше редовна, но сега ми доаѓа на 2,3,4 месеци... :(

знам дека менструација не доаѓа кога жената е трудна, а јас не сум имала сеуште сексуални односи

4. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Нормално е тоа, и мене често ми се случува. Може да е од стрес или нервоза, ништо страшно. ;)

5. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Јас веќе десет години имам менструација, па уште не ми е редовна. Кога ми иде секој месец (и тоа никако на 28 дена) туку онака, кога ќе и текне! :lol:
    Не се секирај, млада си, ќе ти се стабилизира, а ништо чудно и така да ти остане.
    Тетка ми на пример, има 40 години а менструацијата не и е редовна, па си има две дечиња и се е во ред! ;)

6. MELISSA-69

MELISSA-69 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    како да си ставам слика на профил од компјутер, што и да одберам, не ми дава опции за да ја направам профил :(

7. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Немој со 2 ** , стварно немој...а лејдис бич ти е јавна плажа, карши неа има хотели на кои вечера им даваа буквално на улица затоа што немаат друг нивен простор, сите излагаат на улица и само 2-3 од нив имаа мал нивен дел позади, ние се смеевме кога вечераа тука на најпрометното место, над плажата...
    Значи немој таму...мој совет... :)

8. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Можеш да пробаш со маслиново масло, намачкај се 2-3 часа пред бањање и нека стои, мене мн ми помагаше. После е малце потешко за плакнење ама со најмногу 3 шампонирања ќе излезе. А можеш и со чичково масло, тоа не е толку мрсно, а и тоа му е првичната намена, за проблеми со косата и кожата на главата. Стави си и на врвовите супер ќе им дојде, и да најважно смени го шампонот, можеш периодов со некој понежен, бебешки.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    За да не отворам нова тема овде ќе си прашам :) . Сакам ќерка ми да ја запишам во приватно основно училиште, ама неможам да се одлучам за кое? Би ве прашала што би очекувале од приватното основно училиште?
    п.с. Јас имам мал проблем бидејќи во Дубаи училиштата се сосема на друго ниво од тука, и сега сум цела во прашалници.

10. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Неса, не можам баш да сфатам дали сте тука или во Дубаи? :^) Лично за Македонија мислам дека нема потреба од приватно основно, за средно веќе ајде, ама како ќе се научи на секакви луѓе, ако постојано е опкружена со пристојно ситуирани деца? И колку се стекнува барем малце навика за учење во тие училишта? Јас лично да бев во истава ситуација немаше да си го запишам детето, колку и да сум во можност. :)

11. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    ^Оваа година сме тука, а др заминуваме за Дубаи. И сега за една година ми треба негде да ја запишам ќерка ми, а јас појма немам каде.

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    539
    дали го има некој користено контратубекс за лузни на лице ?

13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    ^^Ако учи од догодина во Дубаи, тогаш веројатно ќе учи на англиски, па би било добро оваа година да ја запишеш некаде каде се учи на англиски да и дадеш основа.

На nesa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.444
    Допаѓања:
    5.404
    па запиши ја во нова како едно од училиштата кој бар постојат подолго време иако лично не ги сакам приватниве сепак имав луѓе кој учеа средно тука и беа презадоволни, така да мислам дека ќе направиш убав избор http://www.nova.edu.mk/

15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.354
    Допаѓања:
    142.275
    Малку е скапа Нова, ама мислам дека е најдобра, има ок акредитации.
    Брат ми исто така планираше да дојде во Македонија на една година, па се распрашуваше за ќерка му, и Нова излезе дека е најприфатлива варијанта од сите.

И државно е опција, само ќе и биде многу различно - зависи детето колку би можело да се вклопи.

16. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    СДП има ли некој кандидат што ја прочитал и разбрал книгата "Странецот" да ја продискутираме малку? :D :)

17. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    СДП каде беше темата за ..направи сам ?

18. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    На TeddyS му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    Фала ти Мерлинка :* :rofl:

На Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  20. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Дечки имам пликчиња ко да ме каснал комарец ама не е комарец знам. Имам неколку на грбот и стомакот и едно на раката. Има ли шанси од слатките во слаткара да се нафрлав?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.