1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    СДП дали можам да добијам листа на дојдовни повици од оне и дали би можеле да го откријат сопственик на непознат број

2. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Каква инекција за запирање на крварење, глупости се ова 100%.
    Менстралниот циклус кај кучките е на 4 до 6 месеци, зависи од растот на кучето. Мојата кучка е од голем раст и добива на 4 месеци, има кучиња 5 други на 6 независно, тоа сепак ветринар го знае најдобро.
    Ако прв пат добила значи е спремна за парење, но најдобро е после втората менструација да се пари, тогаш е најдобро созреана.
    Нивната менстрација не е како нашата, тие крварат подолог период, неколку недели, отприлика три, но не им тече туку напротив им капе, значи оди и и капе, мали ситни капки.
    На ветренар се носат доколку сакаш да ја париш, и таму преку анализа на крв и одредуваат кои и се најплодни денови за да париш, како стои со хормони и сл.
    Јас на мојата и облекувам боксерици или стари гаќи и и ставам влошка, зошто ја чуваме внатре а бели се теписите и прави лом, но сепак никогаш до сега за еден ден не наполнила цела влошка, а и нема да наполни, зошто нивниот и нашиот циклус се различни.
    Е сега кога има менстрација од лично искуство би ти препорачала да ја шеташ на изолирани места, каде нема други кучиња, зошто може да настрадаш. Прво други машки кучиња ќе се собираат по неа, зошто им мириса нејзината менстрација, а и таа на секои 2 метра ќе ти подмочнува за да остави траг дека е спремна за парење. Друго сега хормоните и дивеат па без разлика колку и да е дресирана, сега најмалку ќе слуша наредби и може да те завлече накај некој мажјак кој и се засвиѓал, а не дај Боже може тој или таа да те нападне. Затоа шетај ја негде каде нема други кучиња.

Месец ипол откако ќе и заврши менстрацијата, ќе и проработат мајчинските хормони, и доколку не ја спариш, и ако ја спариш после месец дена ќе треба да се породи. Но еве да речеме дека нема да ја париш, немој да се изненадиш ако месец дена откако добила, почне да ги собира играчите и папучите низ дома, тоа ќе и бидат бебиња. Нормално е ваквото однесување кај секоја женка.

И уште нешто да напоменам немој да те изненади ако има промени на однесување, потполно нормално е сега почесто да биде мирна и депресивна, тоа им доаѓа нешто како ПМС, значи само ќе лежи, ќе одбива да јаде, нема да сака да си игра и сл.

И уште нешто и мачките имале менструација, само што тие се попеднатни да речам, па нонстоп се бањаат и кај нив количински е многу помал менстралниот исцедок, ако кај куче од 60 кила е да речам 30 капки дневно еве 30 грама, кај мачка од 4/5 кила е 2,3 грама а кога ќе размислиш колкава е нејзината матка и вагина ќе ти стане јасно зошто не си ја забележувала нејзината менструација.

3. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Не паничи де времево не е како што треба и јас имам тахикардија и тоа често :| . ЛЕгни одмори исклучи комп. Напиј се б6 персен и пиј нешто сок , вода да ти се покачи притисокот .

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.340
    Притисокот ти се покачил од тахикардијата, ништо не е страшно ми се има тоа случено мал милион пати. Земи напи се диазепам доколку имаш, одма ќе се смири :)

5. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Ке се напијам б6 али ако ми се покачи да не ме фркне уште толку главата? Зошто постојано изгледа ми е низок, па ваљда така се навикнал организмот и сега нагло покачување... :worried:

6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.340
    ^ Од б6 нема да се покачи напротив ќе ти се смири организмот колку толку, ама сепак диазепам од 2мг е многу подобро , можеби и ти варира, ти се качува и симнува па затоа и те боли главата :(
    Смири се , вака од нервоза уште повеќе ќе ти е не добро.

7. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Каде имаме Ванс тука во Скопјево?

8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.351
    Имаше во Беверли Хилс, ама не знам дали постои уште :)

9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Девојки. Сакам персиско маче и најдов едно што го поклонуваат 3 години е старо, но има една работа :worried:

Еве го мачето...
    да го земам ли? нели делува малку страшно? :worried:

10. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Офи не ја отвара сликата.

11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008

Сега? :?:

12. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Неќе бе :^) ја отварам во нов таб и неќе. Ај нека реагира некој друг, можеби компјутерот или интернетот ми е фаличен.

13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.212
    Допаѓања:
    67.686
    Не, не не ја отвора, до линкот е нешто.

14. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Не отвара. :shake:

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    сега ваљда го има :?: да го земам ли? малку ми е страшно во очињата :worried:

Прикачени фајлови:

• graevbsthrt34.jpg
      graevbsthrt34.jpg
      Големина на фајлот:
      54,3 KB
      Прегледи:
      139
    На Lov3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Мене ми е слатко. Чудно му е десното око, ама е многу симпатично. :inlove:
    Аку ти е тебе страшно, не го земај, друго некое земи ;)

17. Strumfeta93

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Леле зошто му е такво оченцето :( . Јас би го земала, повеќе е жалче од што е страшно.

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Ништо изгледа го подариле :)

Ќе барам друго или ќе најдам женска персиска за парење и ќе ја спариме со на другарот машкото периско маче, па едно ќе си земам јас :) Ако знаете некој што чува женска персиска мачка кажете, може да е и во скопје :)

19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Дечки. :tmi:
    Абе знаете како да ги зголемам картиве? Многу ми се мали, ќе оќоравам. И на тоа спајдер, и таму ми се мали..:geek: Отидов оптионс, се изнакликав ама ништо. :tmi:

Прикачени фајлови:

• untitled.JPG
      untitled.JPG
      Големина на фајлот:
      83 KB
      Прегледи:
      112
  20. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Душа мила, какво е убаво :inlove: . Нема везе што е такво во очињата. Баш ми е срцкасто :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.